Biriktiriyoruz, yetmediği yerde kredi çekeceğiz. Ailemin durumu iyi evi de onlar alıcak. Mobilyayı da biz alırız çocuğu zor duruma koymayalım borca girmeyin diyor. Erkek arkadaşımın içine sinmez böyle bir şey :/ konusunu bile açtırmıyor. Sizce nasıl ikna edebilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim eşimin de durumu yoktu benim ailem yaptı sonra ne oldu biliyor musun... Bana mı yaptılar sana yaptılar dedi ohh miss gibi nankörlük. Yapma kardeşim değmez. Ailende ev alacaksa nikah olmadan alsın senin üstüne yapsın ileride bir şey olursa elin adamı hak iddia edemesin. Yaşın kaç bilmiyorum ama benden sana abla-anne tavsiyesi...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSorun şu ki eğer gerçekten ileri bır ilişkiniz varsa yani ciddi ise gerçekten ilişkinizin ona ciddi olduğunu hissettir ki içten içe bu benim gelecegimdeki insan ve ailesi diye kabul edebilsin o kadar ciddi bir ilişkiniz yok ise herkes normal olarak istemez kız arkadaşının yardımını. yani ciddi iseniz o ciddiligi gelecekteki hayatınızı ona hatırlat
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
43Cevap
Bence üzerine gitme. Bu işi biraz zamana bırak tatlı dil ile çözmeye çalış. Bazı şeyleri fark ettirmeden yap. Yapacaksan bile birlikte bir karar olsun. Erkek için biraz çaresiz kalmak zordur. Zamanla halledersiniz. İyi niyetli ise iki tarafta emin ol zamanla hallolur. Ailen yapacaksada bir anda her şeyi yapmazsın. Azar azar olursa daha rahat kabullenir. Mesela ev olsun eşya için borca girin veya eşya olsun ev için borca girin. Sıkışınca bizimkilerden alalım zamanla onlara öderiz. Kredi ye bulaşmayalım dersiniz. Hem onun gönlü olur hemde zor zamanlarınızda ailenizin de gönlü olmuş olur 👍
20 Yorumla
+1 yılÖncelikle bende böyle bir şeyi söyleme. Eşyaların eksik olsun geç tamamlansin ama oğlan evi alsın. Yarın bir gün ne olur biliyor musun.
Ayağınla geldin
Koşarak geldin
Ailen bile hemen gönderdi gibi şeyler söylenmeye başlıyacak. Belki nişanlın demiycek ama onun çevresin diyecek.
Bunlar haricindeki bı söz var atalarımız demiş
"a* beleş dam beleş" bu adam seni ne kadar ucuz görür. Şimdi defilse bile yarın bunlar olacaktır.58 Yorumla- +1 yıl
Ben bu kadar kötü bir bakış açısı görmedim 😯 içiniz kararmış
- +1 yıl
@Dördüncümurat4 İşi kendinden bilir işi :D
- +1 yıl
Tecrübe ile sabit diyelim. Çok yakınım aynı şeyleri yaşadı.
Oğlan evinin durumu yok diye her şeyi babası yaptı. Tüm imkanları sundu. İlk baskarda her şey yolunda gidiyor. Anca belli bı sure sonra sorunlar ortaya çıkıyor. Çok basit -benjm için ne yaptın - denmesi vs vs
Aileler iyi niyetle yaklaşıyor borca girmesin hep tam olsun diye. Ancak insan oğlu bu kıymeti bilip Allah razı olsun diyemiyor - +1 yıl
Cidden de öyle oluyor çok nankorlesiyorlar ve hiç emek vermedikleri için vazgeçmek onlar için daha kolay hale geliyor.
- +1 yıl
Bir de şey diyorlar "kızın demek ki ne kusuru var ki ailesi yeter ki gitsin dercesine herşeyi yükleniyor" 😂 benim de bir akrabama dediler kızin ailesi herşeyi yaptı diye. Maalesef insanoğlu böyle. Kadını her zaman aşırı değerli göstereceksin. Samirinin ineği gibi altına bogduracaksin ki kıymet bilsinler 😂
- +1 yıl
Sonuçta çiğ süt emmişiz biz insanoğlu nankördür. Aile içinde bile bu tarz ithamların olduğu bir zamanda aynı tarafı kızın kendisi ya da ailesinin demeyeceğinin garantisini kim veriyor.
- +1 yıl
Bizim halkımız ne kadar art niyetli, ne kadar kötü niyetli. Akla en sonun sonu gelecek şeyler bir çırpıda aklına geliyor. Bu kadarcık şeyle bunlar akla gelmemeli. Üstelik bu durumda bu akla naaıl geliyor hayret! Başka şüpheli şeyler de olmalı.
Gizli Üye(25-29)+1 yılZaten bunu kabul eden bir erkek olsaydı direkt bırak derdim zaten evi aileniz alıyor kira derdi olmayacak bırak oğlanda taksitle eşya alsın biraz zorlanın ileride geriye bakıp ne zor günler atlattık da demeli bazen insan yoksa nankör olur emek vermediği şeyden kolayca vazgeçer
61 Yorumla- +1 yıl
yüreğine sağlık aynen katılıyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer eşin evi sizin alacağinizi bilmiyorsa ailen satin alip borcu size ödeyebilir araya birilerini sokarak eğer biliyorsa ayni mantiği eşyalar içinde kullanabilirsiniz ama bence ailenin her seyi yapmasi yanliş eşin hir yerlerden borç alsin veya sifir para ile neden evleniyorsunuz ailen evi esyalari alacaksa bu adam neye para ödeyecek simdiyr kadar hic para biriktirmemis mi evlenecek insan? Şahsen ben olsam evlilik surecini uzatir sorumluluğa girip para biriktirmesini beklerdim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle birşeyi sakın yapma. Ben de maddi durumu yok diye aile desteğiyle biriyle evlendim. Güya İŞ kurucam diyerek hem bizi dolandırdi. Hem bir sürü borca soktu. Hem de işin içinden sıyrıldı. Sen bakma "her şey para mı" diyenlere. Bir erkeğin ev gecindirecek kudreti yoksa evlenmesin. Sakın kredi çekmeyin. Allah'tan o kadar a*ptallik etmedik. Elden tanıdıklar borclandik. Yakarsın kendini. Ona yol ver gitsin.
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Yomeyamo d*üzüldükten sonra verdik. Ben yandım kimse yapmasın bu a*ptaligi.
Cevap sahibi+1 yıl@Yomeyamo sağolasın. Hani diyorlar ya kadınlar paraci fasa fiso. İşte onu işsiz güçsüz veya cimri takımı diyor. Tabii ki para önemli. Kahramanlığa gerek yok. Kadınların gereksiz kahramanlık yapmasına gerek yok. Erkek görevini bilecek. Acıma acınacak duruma gelirsin.
Cevap sahibi+1 yıl@Yomeyamo tabi canım herhalde boşandım. Benden sonra başka kadını da aynı şekilde kandırdı. Söylüyorsun kimse inanmıyor. Milleti d*üzmeye gelmiş bu dünyaya.
Gizli Üye(25-29)+1 yılsenin gibi kızlar gerçekten kaldı mı inanamıyorum Allah senin gibi bir sevgili nasip etsin bana amin hayatıma giren kızların çoğu param için yanımdaydı tc kızlarının yarısı para avcısı umarım erkek arkadaşın kıymetini bilir mutlu olursunuz
41 Yorumla
Soran+1 yılUmarım ama sanırım biraz kendımı cekmem gerek.. bıseylere doyunca ınsanın gozu ac olmuyo
- Para & Ekonomi konusunda 431 cevap paylaştı.
u +1 yılŞöyle yapabilirsiniz eşinizi de düşünüyorsanız eğer ; ikinci el eşya satan mobilyacıları gezinebilir onları alırsınız, durumu düzeldiğinde eşyaları değişirsiniz. Bence en mantıklı olan bu. Diğer türlü kabul etmeyecektir.
10 Yorumla
+1 yılIc güveği alın 🙂 yarın bir gün valla pişman olursun bu evliliği yaptığına yok evi baban açsın yok koltuğu onlar alsin üstüne kızı da eve koysun al oğlum başka isteğin var mı desinler 🙂 hoş valla sansa bak
10 Yorumla
+1 yılOnu bunu bırak. Senin kıymetini bilecek mi bunu yapmaya değer mi? Genelde sen gibi kızların değeri bilnmez nerde aç gözlü kopek onun değeri bilinir o yüzden iyi düsün
20 Yorumla
+1 yılÇabasız mı olacak bu eleman? Evi aldıysanız mobilyaların bir kısmını da o almalı. Emek versin. Biri demiş ki kolay ulaşılandan kolay vazgeçilir. Aynen de öyle olur.
20 Yorumla
+1 yılO iş biraz zor en iyisi nereden mobilya alacaksanız oranın sahibine söyleyin %35-40-50-60 indirim yapmış gibi yapsın. Ailen de indirim kadarı olan kısmını ödesin.
10 Yorumlabence ısrar etme ilerde kompleks yapar bu konuda erkeklerde olur bu gerekirse calissin kendi alsin eziklik cekmesin
10 Yorumla
+1 yılBu ekonomik krizde insanlarım evlenebilmesi çok büyük fedakarlıklar gerektiriyor umarım omuz omuza tüm zorlukları atlatırsınız.
10 Yorumlabu kadari fazla olur onu istemeden kirabilirsin bence evi siz verin esyalari o alsin sende sade seyler al pahali alma lükse kacma
10 Yorumla
+1 yılBorç olarak alıp sonra ödeyeceğinizi söyle. Elimize geçtikçe vereceğiz de. Hatta bankaya faiz verene kadar onlara verelim de
00 Yorumlatroll değilse sizin gibi biriyle birlikte olduğu için çok şanslı, erkeklerin %99'u böyle bir şeyi kabul etmez
00 Yorumla
+1 yılErkek arkadaşın maddi durumu yoksa bu ilerde çok büyük sıkıntı eğer evlilik gibi bir şey olursa yani bence bir düşün derim
00 YorumlaAsla ikna olmaz. Ben olsam reddederim. Bu yüzden böyle birşeye girmeyin. Bir erkek için bu bir gurur meselesi olur.
00 Yorumla
+1 yılBu durumu konuş yine kabul etmez ise elimiz bollaştıkça öderiz dersin neticede ortak bi hayatı paylaşacaksınız
00 Yorumla
+1 yılSakın ha evlenecek kudreti gücü yoksa evlenmedin calissin esyakari da o alsin bi zahmet mk sen de cok merakliymis gibi yapma kendini
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEdemezsin. Haklı olarak kabul etmez , resmiyet olsa bi ihtimal.
Muhabbetini yapıp cocugu zor durumda bırakma en iyisi00 Yorumla
+1 yılBunu ona nasıl anlattığın çok önemli , kırmadan aktarabilirsen tek çözümün bu olduğunu söylersen kabul eder diye düşünüyorum
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yılBence hiç bir erkek böyle bir şey kabul etmez ki etmemelide ilerde belki ayrılırdınız bu hem senin için hem onun için sorun olmaz mı
00 Yorumla
+1 yılÖnceden konuşulmuş bir mobilyacıya gidin önceden beğendiğin ürünleri seç fiyatın yarısını söylesinler üstünede düğün hediyesi benden sevdim sizi deyip biraz daha indirim yapsın en inandırıcı bu şekilde olur :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılE zaten evi ailen veriyor bir de mobilya mi alacaklar? Erkek biraz zora girsin elini taşın altına koysun. Kolay ulaşılandan kolay vazgecilir.
30 YorumlaAilenin ev almasını doğru bulmuyorum. En azından ilk başta...
12 Yorumla- +1 yıl
Neden
+1 yılAaa bu dönemde böyle gururlu bı erkek zor bulunur. İnşallah mutlu mesut yaşarsınız
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Biz bulamıyoruz böyle kızları gerçi her şeyi karşıdan beklemem yarı yarıya ödesek bile yeter bana
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO kadar katıysa bu konuda borç olarak alalım diye bir öneride bulunabilirsin hem banka faizi kadar yüksek olmaz hemde kardeşimiz kendini ic Güveysi gibi hissetmez zamanla ödersiniz
00 Yorumla
+1 yılErkek arkadşının aileni ailesi olarak kabul etmesini sağla
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer şeyi ailen yaparsa çocuğun gözünde değersiz olursun. Bırak bazı şeyleri kendi çözsün yardım isterse yardımcı olur ailen.
10 Yorumla
+1 yılBana da böyle hatun denk gelse iyi olur.
12 Yorumla
Soran+1 yılEnayi demıyosundur umarım ahshs
- +1 yıl
Asla canım sonuçta amaç mutlu olmak, birliktelik falan.
+1 yılbence konusunu acma. evlilik mevzusu olmadığında düsünlmesi gereken mevzulardı bence para meselesi. Onun dışında mecburen bi sekilde borca gireceksiniz evlilik bunları göze almak değil midir zaten? cocugu kırmamaya calıs
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilen yardim etmesin erkek mileti bu sonra nankor oluyorlar 3 yilik evli olarak yaziyorum deneyim var. Cevremdende cok şey duydum
00 Yorumla
+1 yılBu biraz karakter işi. Ben olsam ben de kabul etmezdim. İnsan kendi kurduğu hayatı yaşamak istiyor. İmkanınız olunca evlenirsiniz. Zor duruma girmemek ayrı şey hazıra konmak ayrı şey.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence bırak eşyayı da eşin alsın. hiç ikna etmeye çalışma alabildiği kadar alsın eksikleri zamanla tamamlarsınız. Zaten kira derdinizde olmayacak. Bu devirde de sizin gibi insanların olması beni şaşırttı açıkçası. Mutluluklar dilerim.
00 Yorumla
+1 yılEvlenince değmeyeceğini anlarsın fazla değer insanın kendinden kaybettiriyo sonuysa hep nankörlük bırak o çabalasın seni alacak o yarin birgün de naptın ki oluyor üzülmemek için yapma.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOoo sen çulsuz birinin yükünü niye alıyorsun ki? Her şey eşit olmalı.
00 Yorumla
+1 yılAilen ev almasın kirada oturuverin herkes kira ödüyor eşyayı da taksitle alın ya da ailene ödeyin çocuğu komple hazıra kondurma kıymetin bilinmez sonra
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 628 cevap paylaştı. Gururu bir kenara bıraksın. Kabul etsin. Siz biriktirdiğiniz parayla araba alın
00 Yorumla
+1 yılNiye fakir erkekle evleniyorsun asıl soruyu sormam gerek ama?
03 Yorumla
Soran+1 yılSeviyorum insanları fakir zengin diye ayırmak yanlıs
- +1 yıl
Yani bende ayırmam normalde de öyle orta durumlu olsa her şekilde kurtarırsınız da fakir gibi olmaz yani zor işin
Soran+1 yılFakir degıl de aılesı ne kadar yardım eder bılmıyorum maksımum bı odayı halledebılırler yoksa meslegı ıyı aylık 3040 bın maas alıcak ama Şu an alamıyo ıste
+1 yılGurur yapması normal. Bir erkeğin hemen kabulleneceği bir durum değil. Üstüne gitme ters tepip kaçmasın senden. Umarım anlaşırsınız.
00 Yorumla
+1 yılbana sevgilim ailemden destek al dese yüzüne çarparım bi tane. yardım etmeye çalışırken insanların gururlarıyla oynamayın aw
00 YorumlaBüyük ihtimal oda istiyordur sadece gurur yapıyordur bence
00 Yorumla
+1 yılSizin gibi insanlar aileler olduğunu görmek güzel Allah yolunuzu açık etsin.
00 Yorumla
+1 yılBence bırak birşeyleri de o yapmış olsun kendi evi için sonra yine ailen sana bı şekilde yardım eder
00 Yorumla
+1 yılVaybe bizimkilerde yarım kilo altin istiyorlar vaybe
03 Yorumla- +1 yıl
Evet aynen bide eb döşeme parası var 15 bin euro Fransaya gidecem bende
- +1 yıl
Ev döşeme
+1 yılİstemem yan cebime koy. Pozları bunlar
10 Yorumla
+1 yılHaklı ama yarın bugün başınıza kakar
00 Yorumla
+1 yılEtmesin Kendini Mahçup Hisseder
00 Yorumla
+1 yılSenin gibi bi insani bulmus ne gurur yapiyo ya
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 403 cevap paylaştı. Böyle kız aileleri kaldı mı ya? Helal!
00 YorumlaAdam iyi yere olta atmışta enayi işte
00 YorumlaHayallerimdeki kadin jsjsj
00 Yorumla
+1 yılVay ya. bize denk gelnez böyle şeyler
00 YorumlaKendi çaresiz kaldığı zaman o Kabul eder
00 Yorumla
+1 yılBöyle kızlar varmiydi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnu bırak beni al. dddd
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİkinizin mesleği ne
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanlarim kendimi gõrdum sende😔olmadi biz bosandik
00 Yorumla- Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Erkek arkadaşımın pek maddi durumu yok. Ailemin yardımını kabul etmeye nasıl ikna edebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım