erkek arkadaşım evlenelim diyor ama parası yok. Evlenelim ev araba falan alırız diyor. Evlenince her şey alınıyor mu?
1 ay
Erkek arkadaşımın parası yok ama evlenelim diyor. Para olmadan bu yola girilir mi?

erkek arkadaşım evlenelim diyor ama parası yok. Evlenelim ev araba falan alırız diyor. Evlenince her şey alınıyor mu?
Alınabilir ama zor tabiki özellikle şu an bu ekonomide imkansıza yakın yani. Maaşı da etkiler bunu. Asgari veya asgariye yakın alıyorsa birikim yapmanız çok zor. Senin de iyi bir gelirinin olması gerekiyor birikiminizin olması için. Ayrıca şu bir sorun; evlenene kadar evlilik yaşına gelene kadar neden hiç birikim yapmamış? Elinde olmayan zoraki nedenlerden dolayıysa tamam. Ama keyfe keder savurmuşsa gelirini, gelecekte de savurabilir diye düşünüyorum.
Ben de anlamadım
Bak mesela vize başvurusu için 30-40 bin TL görünmesi gerekiyordu hesabında
Ve bana dedi ki
Patrondan istesem emanet birkaç günlüğüne verir mi sence diyor
Gurursuzluk bunu düşünmesi istemesi falan. Cimri gibi biraz. Hesabında 30-40 bin tl para olmaması bile bence problem. İyi düşün canım.
Evet 30-40 bin nasıl olmaz dimi acaba faafakir mi
Canım iki ihtimal var. Ya fakir ya da parasını savuruyordur tutumlu birisi değildir. Zaten mantıklı birisi olsa evlilik düğün ev için falan geleceği için biriktirirdi para. İyi düşün bence sorun bunların hepsi. Senin de parana el koymasın aman diyim.
Birçok şüphem var onla ilgili çok çelişiyor dedikleri
Çelişiyorsa kesin yalan söylüyordur. Evlilik zor ve resmi bir kurumdur. İyi düşün
Çok teşekkür ederim ☺️
para varsa her şey alınır tabi. evlilik düşünürken duygusallık kadar gerçekçilik de önemlidir. evlilikleri yoran en büyük etken de aile ekonomisidir. buna direnebilirim diyorsan evlen ama kirasıydı, faturasıydı, alışverişiydi şu zamanda ev geçindirmek en zor şey. beraber kazanarak eli yüzü düzgün bir ev kiralayıp, içini döşeyebiliyorsanız ne ala...
16 bin bize gelen toplam para
sadece evin döşenmesi için şu zamanda muhtemelen en az 50-60bin harcarsanız. her şeyin en ucuzundan alındığını var sayıyorum. İstanbul için şehir dışında olmayan eli yüzü düzgün sayılabilecek ortalama ev kirası 8-9 bin.. bir o kadar depozito. bir o kadar emlakçı parası. düğün masrafları vs derken ciddi borç olacak. kredi çekseniz ödemesini çok iyi ayarlamanız lazım. kira + ev masrafları aylık 10-11 bin gideriniz olacak. geriye 5-6 bininiz kalır. ondan krediyi ödeyip 1-2 de sosyalleşmeniz gerekir. bu hesapları çok iyi yapın lütfen. düğünden gelecek takılarla borcunuzu kapatın araba güzel bir şey ama sürekli gider demek. her yıl sigortası bakımı vs. borcunuza borç katacaktır.
Biraz hayal satıyor o zaman erkek arkadaşım
aylık toplam geliriniz dediğin gibiyse, evi geçtim araba almak bile çok güç. dediğim gibi düğündeki altınları düşünüp araba alabilirsiniz ama bence yanlış olur. araba her zaman alınabilir. bir yerden toplu para geçer elinize, ne bileyim terfi alırsınız vs. alırsınız ama evlenmek için çekilen kredinin stresi yıllarca üzerinizde olmamalı benim şahsi fikrim
Erkek arkadaşım sanki biraz hayal satıyor
Mesela bana diyor ki
Arsamı satmaya çalışıyorum falan diyor
2 milyon 499 bin fiyat koydum diyor
Niye düz 2,5 yazmadın dedim
Psikolojik sınır gibi düşün dedi
Aslında arsası olduğuna da emin değilim
Çünkü arsam var satacağım dedi bir
Bir başka konuşmada da babamın arsası dururken kira ödemek mantıklı değil dedi
Benim evlilik düşüncem yok o bastırıyor
Biraz sallamasyon geliyor
Çünkü bana dedi ki
9 bin alıyorum ocakta maaşım 20 olacak
Başka yere iş başvurusu yaptı 28 bin isteyeceğim diyor
Sonra geldi 24-25 verseler kabul ederim diyor
Ya sanki
Bir de o kadar yüksek maaş vermiyorlar ki
Bana diyor ki
Dışardan iş almaya çalışıyor
Bşr tane iş aldim gibi
Vize alacaktı yurt dışına gitmek için patrondan 30-40 bin istesem veriri mi sence diyor
Gezmek için bir haftalığına gidecek
Adamdan emanet istetecek vize için hesapta göründün diyr
Gezmek için değil vize parası için birkaç günlüğüne hesabında olacaktı olay bu 2-3 günlük emanet istedi ç
Ya ben ona değil 30-40 bin parası olmamasına şaşırdım
Şu an herkesin maaşı ortalama 9-10 civarı
Olmayan para ile tavlamaya çalışıyor sanki
Bir de bir olay daha oldu
Bu çocuk bir arkadaşının yanında çalışmış dediğine göre parasını alamamış bir senedir falan o parayı tahsil etmeye çalışıyor
Para da 30 bin falan
Arkadaşına borcunu öde yazmış adam da sıkarım kafana yazmış
Çok yakınmış eskiden onla
Adam sağlam biri değil zaten
İşte benim de
Ne olabilir mesela
Bir de şey sorabilir miyim
35 yasında ama arabası olmayan adam itici mi
35 yaşında arabası olmaması itici değil. hayatta her şey var. zamanı gelir yokluk çekersin. sonra işler tersine döner refah yaşarsın. hayatta her şey var. erkek arkadaşındaki problem olmadığı bir insan gibi davranmaya çalışması ve olmadığı insan gibi davranmaya çalışırken sürekli hatalar yapıp, ileride başına olası belalar açabilecek olması
Boşa sallaması yani
Ayrılmak en doğrusu o yüzden
Doğru olan bu gibi
Para da hayali
6 ay
İlk buluşmada evlenme teklifi etti
Aynen. Öyle konuşmaları genelde
35 yasında işte birikimi falan yok galiba
Öyle mi yaa
Dün biraz sordum senin işler ne oldu diye
Bir şey olmadı zamanım yok bakmaya dedi
Daha da yazmıyor
İşte sordum böyle ne oldu işler falan diye
2-3 gündür bir şey yazmıyor
Ne oldu diye yazsam mı
Peşinden koşmak değil merak ettim
İşte ondan merak ettim
Ama merak ettim vereceği cevaba göre daha yazmam
Bakalım yazdım şu an görüldü atmadı
Yeni av bulmuştur kesin
Yazdım
İşlerim yoğun kaç gündür çalışıyorum falan dedi
Öyle imiş
Özelden yazıyorum
Görüş
60Görüş
Tek taraflı bakmazsak erkek kendiyle evlenmediğinden iki tarafında parasının olması gerekir kalkıp para hesabı yapmicam burada ilişkinin süresi önemli bi kere sanırım tanımıyorsun karşındakini pek iki tarafında düzenli sabit geliri var mı? Benve illa bi tarafın evinin olması gerekmiyor bu biraz eskide kaldı yani iki kişi de evlemip gayet kirada yaşar ama düğün büyük bi masraf eğer olucaksa bunun için iki tarafında bi süre para birikimi yapması gerekiyor bence ki düğün sonrası alınan ıvır zıvor tonla borç insanı yıpratmasın. Ayrıca acele etmekte yanlış olur evlenmek küçük bir şey değil bence hesabınızı iyi yapın iki taraflı
Hemen tarih alalım evlenelim
Evlenince evi arabayı alırız diyor
Saçmalama hem hersey olmaz ki
Sen parasını boş ver. Bize kalbinden, karakterinden bahset. Para bulunur elbet bir şekilde. Parayı salla demiyorum abla ama paradan daha önemli şeyler de var. Çünkü bu zamanda gerçekten sevecek, iyi niyetli bir insan bulmak çok zor. Bulduysan ve maddiyatı yüzünden bırakırsan da çok ayıp edersin ¢
Teşekkür ederim canım
Ne demek ablam 🍃
Gerçeken öyle bir devirde yaşıyoruz evlenmek hayal oldu hersey çok pahalı onu al bunu al kredi çek sonra ömür borç öde çocuk olacak ihtiyaçları var hangi birini alacaksın tek erkeğin parası olması lazım değil kadının da parası olmazı lazım ikiside sağlam bir temel oluşturabilsin ki gelecekti çocukları yokluk çekmesin ama işte herkesin yüzüne gülmüyor
Bir yere iş başvurusu yaptım diyor
Ama 29 bin isteyeceğim dedi
Sonra geldi 24-25 verirlerse başlarım diyor
insanların ihtiyaçlarının kazandıkları para ile değiştiğini düşünürsek net bir sayı söylemek çok zor geçinmek için.
asgari ücretle çalışan bir vatandaş kiranın fazla olduğundan, çocuğuna harçlık veremediğinden yakınırken yüksek gelirli birine baktığımızda evinin bahçesinde neden havuz olmadığından veya havuzun boyutundan memnun olmayarak kazandığı paranın yeterli olmadığını düşünebilir. bunu en iyisi siz bilirsiniz
Normal bi işi var
Başka yere başvuru yaptı 29 bin isteyeceğim diyor
Somra geliyor görüştük 24-25 verseler kabul ederim diyor nasıl sence falan diyor
Erkek arkadaşın güven vermiyor? Tm paran olmaz anlarım da atıp tutmak birini kandırmak kötü bi durum. Normal bi çalışan kişi 20 bin TL üstü nasıl maaş alır o da inandırıcı gelmiyor. Dikkat et basit kadin olarak görmesin seni
Erkek arkadaşının mesleği ne? Devlet hastanesinde hemşire bile 15 almıyor ki baya baya güzel mesleği olan biri erkek arkadaşın
Satışçı
Sabit maaş üstü sattığı mal için pirim bile alsa o kadar zor be. Dikkat et kandırmasın
Kandırıyr mu acaba beni
Orasını sen bilirsin tabi ama peki erkek arkadaşınınadem bu kadar geliri var o zaman maddiyat olarak elle tutulur birseyleri olması lazım. Mesela evi ya da arabası falan var mı?
Hayır
Ailesiyle yaşıyor
Arabası da yok
Bana arsam var satmaya çalışıyorum falan diyor
2 milyon 499 bin fiyat koydum dedi
Beni takip eder misin özel konuşalım
Hayır
Yorumlara azıcık baktım, bundan uzak durmani tavsiye ederim. Hem çulsuz hem de plansız iş yapan biri. Yalan dolanı da var belli ki. Sakın evlenme derim. Evlendikten sonra ne evi arabası ya, komik.
Çulsuz mu dersin kız
Puahahahhaa :D :D DÜğün min 100.000 (En iyi ihtimali yazıyorum) En düşük araba 500.000 (Dandikleri) Orta halli yaşanababilir bir ev 1.500.000 En kötü 2.100.000 tl. Ayda ortalama 20.000 TL alsa ortalama 10 yıl hiç harcamadan bu parayı toplar (HİÇ HARCAMADAN) ve bir yandan da bunlara zam gelecek. Şimdi sen karar ver bakalım :D :D
Çalışıyor şu an bana 9 bin alıyorum dedi
Ocakta maaşım 20 olacak diyor
Yaaa içime dinmeyen şeyler var
Mesela bir olay oldu anlatayım mı
Bir arsam var satmaya çalışıyorum falan diyor 2 milyon 499 bin fiyat koydum dedi niye düz 2,5 yazmadın dedim
Psikolojik sınır gibi düşün dedi
Ama ertesi gün vize alması gerekiyordu hesabında para göstermesi gerekiyordu vize için 30-40 bin istesem emanet patrondan verir mi hesapta görünmesi için diyordu
Bu fakir mi zengin mi anlayamadm
En azından bir ev alabilecek para diye düşündüm
Çok hayal satıyor
Tamam
Asla girilmez. Deneyebilirsiniz tabi ki ama ekonomik sıkıntılar tepenize çöktüğünde ne aşkı ne sevgiyi ne birbirinizi ne ilişkinizi düşünebileceksiniz… Somut ve acı gerçekler var. Bunları yok saymak ancak cehalet olur. Hayatınızı yoluna koyduktan, ekonomik özgürlüğünüzü ve gücünüzü kazandıktan sonra evlilik yapmanızı öneririm. Aksi halde ortak bir hayat sürdürmekten çok, ortak bir sıkıntıyla boğuşarak geçecek günleriniz.
Evlenelim evi arabayı alırız diyor
Bu devirde mümkün değil. Hiç bir şey alamayacağı gibi borçtan belini de doğrultamaz. Parası olmayan için evlilik düşünmek biraz fazla iddialı.
Öyle galiba
her şey para değil, bazı şeyler zamanla olur. Ama hazırlıksız evlenmek de sıkıntı bu zamanda.
Olmaz.
İşsiz güçsüz
Parasız olan kişiyle yola çıkarsan yolda kalın.
Çalışıyor 9 bin alıyor ocakta maaşım 20 bin olacak diyor
Ne iş yapıyor
Pazarlamacı
Madem çalışıyor evlen o zaman
O parayla geçinilir mi
Sen ne kadar alın
7 bin
Eviniz var mı , eşyalarınız hazır mı, nişanı ve düğünü yaptınız mı önce bunları halledin sonra onu düşünürsünüz
Hayır yahu ne evi hiçbir şey yok
Bana tarih alalım diyor
Partal mı
Önce evi, arabayı, eşyaları, nişanı ve düğünü halledin ondan sonra düşünürsünüz birlikte yaşamayı geçinmeyi.. helede bu zamanda hersey çok pahalıdır nasıl yapacaksınız
İşte bunları konuşmuyor doğrudan evlenelim diyor
Yangından mal kaçırır gibi olmaz.
O zaman ayrılmalısin onunla laftan anlamıyorsa.
Seviyor beni sanki
Seven insan acele etmez ettirmez de.
Hayalci
Hayalci derken
Mesaj kısmında konuşmak istermin
İşte arsa meselesi falan hikaye gibi
Mesaj kısmında konuşsak olur mu sizinle
Ben ayda 25 bin alıyorum evleneceğim kadın da öyleydi. Ayrıldık ama olsun. Yine de cesaret edemedik. Ben evleneceğim kadını normal yaşantısından rahat rahat geçinirken evlenip zora dara düşüremem. Hayat bildiğiniz kadar toz pembe değil. Elini kolunu sallayarak kredi çekipte ev mev alamazsınız.
Siz ne iş yapıyorsun
Holdingte beyaz yakayım
Meslek ne
Lojistik, ayrıca benim otomobil servisim var galeri gibi ordan 80-90 k kazanıyorum ona rağmen çekiniyorum. Senin ki biraz hayalperest
Doğrudur
maalesef canım her şey altın tepsiyle sunulmuyor çalışmak gerek
Nasıl bir iş bu boyle
İşte ben de ona şaşırdım böyle iş mi var
Hayal dünyasında yaşamasın az gözünü açsın shsnsk
Sanırım takılara güvenerek konuşuyor 😄😄 bilemedim..
Takılar ev parası kadar Tutmaz
Aşkın karın doyurmadığını beyaz insan evlenince anlayacak demiş kızıl derili şefi oturan boğa 😂
Evlenelim evi arabayı alırız diyor
1,5 sene Katar'da, 5,5 senedir de Türkiye'de çalışıyorum benim evlenip gecinmeyi gözüm almıyor adam yürek yemiş abi 😂
Microsoftta falan mi çalışıyor, bende dil var , SMMM sertifikam var , yurt dışı tecrübem var dediğin rakamın yarısını alamıyorum henüz 😅
O pazarlama müdür
İyi Allah mesut bahtiyar etsin
Tamam
Girilir bence :) 2 gönül bir olunca samanlık seyran olur.
Evlenmek isteyen erkeğin en az 150.000₺ birikmiş parası olacak.
Yurt dışına vize için başvuru yapacaktı
Hesapta para görünmesi gerekiyor ya 30-40 bin TL patrondan istesem sence verir mi diyor bana
Öyle dediğine göre bence birikimi yoktur sanki
Niye sadece erkege yüklüyorsunuz her seyi
Hayır borca girecek nasıl girecekse artık borç olunca geçimsizlikte olur
Evlenince alırız evi arabayı diyor
Ben durumu toplayınca arabamı alırım zaten diyor bi de
Boş yapıyor gökten milyonlar yağmıyor
Arsamı satmaya çalışıyorum falan diyor
Ama yurt dışına gitmek için vize alacaktı 30-4” bin TL istesem patrondan verir mi sence diye soruyor bana
3 4 bine vize mi var vizenin bundan haberi var mı kurusıkı atıyor hep
30-40 bin
Vizeyi aldı yurt dışı bilet parası 30 40 dan fazla ama
Biletleri almıştı indirimde görüntüsünü attı bana
Vize alamadı zaten
ev araba almadan evlenin kirada oturun nolcak ki
16 bin toplam aylık gelirimiz
büyükşehirde yaşamıyorsanız geçinirsiniz gayet
İstanbul
En İyi Görüşler