Antidepresan kullandım, psikolojik tedavi aldım. Ama bir türlü kurtulamıyorum. Yenen var mı? Varsa nasıl?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
28Cevap
- +1 yıl
Cok kotu zamanlar gecirdigim oldu hassas insanlar zaten herseyden hemen etkilenir. Bana en iyi gelen şey dua ve namaz oldu. Dua edersen iyi gelir şifa olur anlaminda soylemiyorum, onu Allah bilir. Ama Allah a teslimiyet, kadere teslimiyet ve Allah a derdini anlatip aglamak herseyden iyi geliyor bence. Rahatla uyursun emin ol
00 Yorumla - +1 yıl
Depresyon ve Kaygı Ne Kadar Güçlüdür? tam bu konuyla ilgili deneyimlerimi aktardığım bir bence paylaşmıştım
00 Yorumla - +1 yıl
Vitamin değerlerine baktır bendede olmuştu bir sürü antidepresan kullandım etki etmedi birgunde vitamin değerlerine baktırayim dedim vitamin B12 ve demir eksikliği çıktı bunların eksikliğide depresyona neden oluyormuş vitamin ilaçları yazdı doktor kullandım geçti
10 Yorumla İslamı bir araştır bacım. Kalpler ancak Allahı anmakla mutlu olur. Çevremde o kadar zengin ve mal mülk sahibi insan var hiç birisi mutlu değil. Lütfen söylediğimi bir araştır ama sosyal hayatını da ihmal etme. Arkadaşlarınla buluş , çay bahçesine git , piknik yap vs. Selametle.
00 Yorumla- +1 yıl
abla ben bu konuyu şarkı yazmaya çalışırken yapıyorum özet geçeyim
ben şarkı yazamadığım zaman 1 hafta filan depresyona giriyorum direk sıkıntıdan ağlıyorum filan
yapıcağın ilk şey soğuk duşa giriceksin ciddi ciddi soğuk olucak depresyonda beynin tembelliğe alışmışken ona farklı sinyal göndericeksin oradan kurtulmak için farklı şeyler düşünücek sende orada durucaksın 5 dk filan soğuk duş al geçmezse hiç geçmez zaten00 Yorumla Dua et
İbadet yap
Tefekkür et
Yalan dünyadan sıyrılmaya gerçek manaya varmaya çalış40 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle kafandan depresyon tabirini çıkart, aklına seni sıkacak şeyler geldiğinde hiç takma başka şeyle rile uğraş
00 Yorumla - +1 yıl
Ben yenemedim ama çözüm mutlu olmaktan sıfır stresten geçiyormuş öyle diyorlar ama bunlar bize uzak şeyler
00 Yorumla - +1 yıl
Kendine bir uğraş bul doğa yürüyüşü yap zihnini sürekli meşgul et sosyalleş bu şekilde çok kolay atlatırsın bende psikolojik tedavi aldım hapların hiçbir faydasını görmedim depresyonu bu şekilde yendim şu an daha iyiyim
20 Yorumla - +1 yıl
Bende kullandım. Meditasyon ve kitap okuyarak rahatladım. Kendine hobi edinmelisin.
00 Yorumla - +1 yıl
Bu ciddi bir konu. Burada konuşulacak kadar basit değil. Destek alman gerekiyor.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bende yenemedim. Doktorum dedi ki depresyonu tetikleyen şeyler var geçmişinde. Onlarla yüzleşmen gerek. Ama ben tedaviyi yarim biraktim
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Bende yarim bıraktım çünkü hiçbirşeyin faydası yok
- +1 yıl
Hayat güzel ya eskiye takılmayın, size iyi gelen birini bulun. Tek başınıza daha kötü
- +1 yıl
Spor yapmak öz güven getirir psikolojik olarak insanı rahatlatır ben kickboks yapıyorum beni rahatlatıyor sen de bir spor dalı ile uğraşıp kendini daha iyi hissetdirebilirsin bence
10 Yorumla - +1 yıl
DİPTEYİM
SONDAYIMM
DEPRESYONDAYIMM
YALVARIRIM GEL DE KURTAR
BENİİ TANIMLAAA
CÜMLELER İÇİNDEE KULLAN
YEPYENİ ANLAMLARA SALL13 Yorumla- Soran+1 yıl
Ergen ergen hareketler sergileme
- +1 yıl
ergen hareketler nedir bilir misin diyeceğim de bilmediğin çok belli
- Soran+1 yıl
Sen ona "diyecek birşey bulamadım, haklısın ama ergen olduğum için laf soktuğumu zannediyorum." de. Daha net anlatırdın kendini.
Spor yap sosyalleş sevgili bul kendini meşgul et devamlı
112 Yorumla- +1 yıl
Sevgili bulma*
- +1 yıl
Öncelikle merhaba
Sevgili bul demişsin ama bence depresyonun en büyük etkeni sevgili bulmayı çalışmaktır. - +1 yıl
Herkes yanlız yaşamayı da alışmalı ve bilmeli sevgili her şey değildir🌸
- +1 yıl
Bu benim kişisel görüşümdür ve bence en doğru bakış açısı budur
- +1 yıl
Yanlış kişiyi bulursa depresyonu daha çok artacak
- +1 yıl
Spor yapsın hayatını yaşasın sevdiği hobileri geliştirsin ben sadece yanlış kişiyi bulur ve daha kötü olur diye söyledim
- +1 yıl
🌸
Sizi snlayabilecek arkadaşlarınız olsun ve sürekli gezin dolaşın. Aklınızdaki odak noktaları değiştirin. hayat herşeyi kafaya takacak kadar uzun degil.
00 Yorumla- +1 yıl
Hapların ilaçların %100 olumlu sonuç verdiği kesin değil ki
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
şu an bu pandemiden dolayı bozuk olması normal eğer geçerse sadece gez devamlı yerler keşfet maceracı ol çünkü gezmek beyne ve kalbe iyi geliyor arkadaşların takıl cafe keşfet seyahat et turlara katıl hobiler edin devamlı zihnini meşgul et
10 Yorumla Ya genelde kendın kendını sokarsın sureklı dusunme depresyondayım dıye kafanı dagıtmaya calıs yenı ınsanlar tanı eglen
10 Yorumla- +1 yıl
Yeni insanlarla tanış, Seni mutlu edecek o kişiyi ara.
00 Yorumla - +1 yıl
eğer tır, araba oyunlarını seviyorsan sana ets2 oyununu öneriyorum youtubeden ya da googleden araştırabilirsin oyunu
00 Yorumla - +1 yıl
bana gore tek cozum sevismek. Depresyona iyi geldigi spyleniyor bilimsel olarak
11 Yorumla - +1 yıl
En önemlisi kendinle yüzleşmek ve kendini sevmeye başlamak
00 Yorumla Olay beyinde bitiyor. İyi olacağım dediğin her sabah farkı göreceksin.
00 YorumlaMeditasyon yapabilirsin bence kendine biraz zaman ayir
00 Yorumla- +1 yıl
Merhaba🌸
Konuşalım yardımcı olurum belki00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Hangi ilacı kullandın?
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Depreks
- Cevap sahibi+1 yıl
Onu bilmiyorum ya 😕
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Spor yaparak aktiveyaparak
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bol bol uyuyun zamanla gecer
00 Yorumla - +1 yıl
depresyon nasil birsey
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Yaşarken ölmek. Zombiye dönüşmek. Her olaya tepkisiz kalmak.
- +1 yıl
eski esjmde depresyonda 1 bucuk senedir.. tedavi goruyor, psiķologa gidiyor duzenli, ama depresyon yuzunden calisamiyormus
- +1 yıl
Bol bol spor yaparak atlatılıyor
00 Yorumla - +1 yıl
Zamanla
00 Yorumla Eğlenerek
00 Yorumla- +1 yıl
ben yenmiştim tedavi ile
00 Yorumla - +1 yıl
Namaza yönel psikolojik çok iyi geliyor
00 Yorumla - +1 yıl
Neden girdin?
00 Yorumla - +1 yıl
İzzet Güllü dinle
00 Yorumla - +1 yıl
akışına bırak
00 Yorumla Uyu beni takip edin
00 Yorumla- +1 yıl
Ağlayarak bence
01 Yorumla- +1 yıl
Çünkü deneyimledim çoğu kez insan ağlayınca yükü hafifliyor gibi hissediyor
Hayal kur
00 Yorumla
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Depresyon kişilerin duygu, düşünce ve davranışlarını olumsuz yönde etkileyen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığa sahip kişiler günün büyük bir bölümünde çökkün hissederler ve rahatsızlık öncesinde zevk aldıkları aktivitelerden zevk almamaya başlarlar. Sorumluluklarını yerine getirmedeki performansları ise düşüş göstermektedir.
Olumsuz durumlarla karşılaşıldığında üzgün, çökkün, mutsuz hissetmek oldukça normal, olması gereken bir durumdur. Ancak bu rahatsızlığa sahip kişilerin deneyimlediği bu duygular duruma uygun olmamaktadır ve kişiyi içinden çıkamadığı bir depresyon döngüsüne sürükleyebilmektedir.
Depresyonun başlıca belirtilerini aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:
Yukarıda da bahsettiğim gibi bu belirtileri zaman zaman hepimiz yaşamaktayız. Ancak burada dikkat edilmesi gereken kısım belirtilerin sıklığı, yoğunluğu, kişilerin bu durumla başa çıkabilme düzeyi ve günlük hayatı ne ölçüde etkilediği olmaktadır.
Depresyon ile Nasıl Baş Edebilirim?
Daha önce psikiyatrist ve psikolog desteği almış olduğunuzu dile getirmişsiniz. Bu durumu göz önünde bulundurarak bu başarısızlığın nedenleri olabilecek durumları sıralamak isterim.
Terapilerdeki Başarısızlığın Nedenleri Nelerdir?
Saydığım durumları göz önünde bulundurarak bir uzman yardımı almanızı tavsiye ederim.
Sağlıcakla kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam