Depresyonu nasıl yenerim?

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Cok kotu zamanlar gecirdigim oldu hassas insanlar zaten herseyden hemen etkilenir. Bana en iyi gelen şey dua ve namaz oldu. Dua edersen iyi gelir şifa olur anlaminda soylemiyorum, onu Allah bilir. Ama Allah a teslimiyet, kadere teslimiyet ve Allah a derdini anlatip aglamak herseyden iyi geliyor bence. Rahatla uyursun emin ol
Depresyon ve Kaygı Ne Kadar Güçlüdür? tam bu konuyla ilgili deneyimlerimi aktardığım bir bence paylaşmıştım
İslamı bir araştır bacım. Kalpler ancak Allahı anmakla mutlu olur. Çevremde o kadar zengin ve mal mülk sahibi insan var hiç birisi mutlu değil. Lütfen söylediğimi bir araştır ama sosyal hayatını da ihmal etme. Arkadaşlarınla buluş , çay bahçesine git , piknik yap vs. Selametle.
abla ben bu konuyu şarkı yazmaya çalışırken yapıyorum özet geçeyim
ben şarkı yazamadığım zaman 1 hafta filan depresyona giriyorum direk sıkıntıdan ağlıyorum filan
yapıcağın ilk şey soğuk duşa giriceksin ciddi ciddi soğuk olucak depresyonda beynin tembelliğe alışmışken ona farklı sinyal göndericeksin oradan kurtulmak için farklı şeyler düşünücek sende orada durucaksın 5 dk filan soğuk duş al geçmezse hiç geçmez zaten
Öncelikle kafandan depresyon tabirini çıkart, aklına seni sıkacak şeyler geldiğinde hiç takma başka şeyle rile uğraş
Ben yenemedim ama çözüm mutlu olmaktan sıfır stresten geçiyormuş öyle diyorlar ama bunlar bize uzak şeyler
Bende kullandım. Meditasyon ve kitap okuyarak rahatladım. Kendine hobi edinmelisin.
Bu ciddi bir konu. Burada konuşulacak kadar basit değil. Destek alman gerekiyor.
Bende yenemedim. Doktorum dedi ki depresyonu tetikleyen şeyler var geçmişinde. Onlarla yüzleşmen gerek. Ama ben tedaviyi yarim biraktim
Hayat güzel ya eskiye takılmayın, size iyi gelen birini bulun. Tek başınıza daha kötü
Vitamin değerlerine baktır bendede olmuştu bir sürü antidepresan kullandım etki etmedi birgunde vitamin değerlerine baktırayim dedim vitamin B12 ve demir eksikliği çıktı bunların eksikliğide depresyona neden oluyormuş vitamin ilaçları yazdı doktor kullandım geçti
Sizi snlayabilecek arkadaşlarınız olsun ve sürekli gezin dolaşın. Aklınızdaki odak noktaları değiştirin. hayat herşeyi kafaya takacak kadar uzun degil.
Hapların ilaçların %100 olumlu sonuç verdiği kesin değil ki
Dua et
İbadet yap
Tefekkür et
Yalan dünyadan sıyrılmaya gerçek manaya varmaya çalış
Yeni insanlarla tanış, Seni mutlu edecek o kişiyi ara.
eğer tır, araba oyunlarını seviyorsan sana ets2 oyununu öneriyorum youtubeden ya da googleden araştırabilirsin oyunu
En önemlisi kendinle yüzleşmek ve kendini sevmeye başlamak
Olay beyinde bitiyor. İyi olacağım dediğin her sabah farkı göreceksin.
Meditasyon yapabilirsin bence kendine biraz zaman ayir
Kendine bir uğraş bul doğa yürüyüşü yap zihnini sürekli meşgul et sosyalleş bu şekilde çok kolay atlatırsın bende psikolojik tedavi aldım hapların hiçbir faydasını görmedim depresyonu bu şekilde yendim şu an daha iyiyim
Spor yapmak öz güven getirir psikolojik olarak insanı rahatlatır ben kickboks yapıyorum beni rahatlatıyor sen de bir spor dalı ile uğraşıp kendini daha iyi hissetdirebilirsin bence
Merhabalar,
Depresyon kişilerin duygu, düşünce ve davranışlarını olumsuz yönde etkileyen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığa sahip kişiler günün büyük bir bölümünde çökkün hissederler ve rahatsızlık öncesinde zevk aldıkları aktivitelerden zevk almamaya başlarlar. Sorumluluklarını yerine getirmedeki performansları ise düşüş göstermektedir.
Olumsuz durumlarla karşılaşıldığında üzgün, çökkün, mutsuz hissetmek oldukça normal, olması gereken bir durumdur. Ancak bu rahatsızlığa sahip kişilerin deneyimlediği bu duygular duruma uygun olmamaktadır ve kişiyi içinden çıkamadığı bir depresyon döngüsüne sürükleyebilmektedir.
Depresyonun başlıca belirtilerini aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:
Yukarıda da bahsettiğim gibi bu belirtileri zaman zaman hepimiz yaşamaktayız. Ancak burada dikkat edilmesi gereken kısım belirtilerin sıklığı, yoğunluğu, kişilerin bu durumla başa çıkabilme düzeyi ve günlük hayatı ne ölçüde etkilediği olmaktadır.
Depresyon ile Nasıl Baş Edebilirim?
Daha önce psikiyatrist ve psikolog desteği almış olduğunuzu dile getirmişsiniz. Bu durumu göz önünde bulundurarak bu başarısızlığın nedenleri olabilecek durumları sıralamak isterim.
Terapilerdeki Başarısızlığın Nedenleri Nelerdir?
Saydığım durumları göz önünde bulundurarak bir uzman yardımı almanızı tavsiye ederim.
Sağlıcakla kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam