Annem neden benden nefret ediyor gibi davranıyor?

Hırsızlıkla ilgili bir problemin mi var. Tamam annenin bu konuya yaklaşımı yanlış olmuş fakat bu hırsızlık konusunda düzeldin mi?
Aileden izinsiz evlenilmez. Keşke yapmasaydın. En kötü aile bile seni kötü bir evlilikten korur. Zaten ailen sana çokta kötü bir şey dememiş kötü dedikleri de olsa en azından okuyup ailenin gözüne girebilirdi. Evliysen halen ne diye ailenle yaşıyorsun o nasıl bir evlilik kağıt üzerinde mi. Bak canım evlenirsen kendi evin yuvan olur. kendi evini yuvanı devam ettirirsin şayet ailenden kopamayacak bir şeysen ne diye evleniyorsun. kusura bakma ben buna evlilik demem. Ayrıca sen ne biçim bir adamla evlendin hiç demiyor mu biz evlendik aynı çatı altında iyi kötü geçiniriz gel yuvamızı kuralım ailenle yaşama diye. senin kocadan bir şey olmaz gibi geliyor. sende de pek akıllıca bir kişi gibi değilsin. Annene takılmışsın bak güzelim her anne her baba evladını sevecek kabul edecek sorumluluğu alacak değildir bunların olmaması dünyanın sonu değildir. şayet annen kötü bir anneyse ki öyle gözüküyor. onu öyle kabul edip hayatına bakacaksın. öyle böyle kocaman insan olmuşsun en yakın zamanda asgari ücretli bir iş bul ve gir. kocanı da yanına al. gerçekten evli gibi ol. ailenle kalman küçük hesaplar sana bir şey kazandırmaz. sen kocanı seçmişsin ozaman onla tıpış tıpış bir hayat sürdürebilmen lazım. kafayı takmışsın anneye unut kabullen. hayatına bak. evlilik değil yaşadığın. evliliğine hayatına odaklan. devir değişti ya buradan erkeklere sesleniyorum bir ev geçindiremeyecekseniz evlenmeyin ! tü kalıbınıza böyle erkeklerin :D
Canım benim yaşadıklarına çok üzüldüm. Benim sana net vereceğim tavsiye şudur ki bende güçlü bir kadınım yaşım 29. Ben senin yerinde olsaydım annen ve ailesi ile asla görüşmezdim eşimle hayatıma bakardım. Ne güzel mesleğin kariyerin herşeyin var, eşinde okuyacakmış. Bence senin annenin akli dengesi bozuk. Şaşkınlıkla okudum. Eminim baban şu an bile pişmandır allah affetsin lakin annen çok gaddar ve bencil biri. Bence sen o evden ufak ufak ayrılma planlarını kur izini kaybettir. Gün gelir çocuğun olursa bir yoklarsın annenleri pişmanlık varsa zaten görüşürsün. Kardeşlerin de belli bir yaşa gelince uygun dille anlatırsın, zaten onlarda aynı duru yaşadıklarında kimin haklı kimin haksız olduğunu anlarlar merak etme. Annen senden nefret etmiyor seni kendi kafasında kurduğu düzene oturtmaya çalışmış resmen, bencillik bu. Annen yarın öbür gün allah uzun ömer versin ama hayatta olmayacak, o zaman onun senin için planladığı bir hayatı yaşamak zorunda kalacaksın. Asla müsade etme. Dil de biliyorsun ne güzel. Cahil çocuk değilsin. Tez zamanda ayrıl ordan.
Hic bir anne evladina karsi salt bir nefret duymaz. Annenin senden nefret ediyor olmasini tetikleyen durumlar olabilir mesela rahmetli babanla zorla evlenmis olabilir ve kendi uzuntusunu senden cikariyor olabilir. Belki de seni cok zor bir durumdayken dogurdu yani bir suru ihtimal olabilir. Insanlar durup dururken birine karsi bir nefret ya da sevgisizlik duymazlar bu durumu tetikleyecek nedenler vardir sana tavsiyem annenle bu konuyu konusmalisin eger senle konusmuyorsa anneni yakindan taniyan akrabalariniz ya da annenin arkadaslari vasitasiyla annenle ilgili bilgiler edinmelisin bu sekilde sana neden boyle davrandigini anlayabilirsin. Bu olaylar annenin gecmiste yasadigi seylere dayaniyor da olabilir mesela ailesi onunla cok ilgilenmemistir istediklerini gerceklestirmemislerdir o da hayata karsi bir nefret duyuyordur ya da kendisinin gerceklestiremedigi hayalleri vardir ve senin bu hayalleri gerceklestirip kendisini tatmin etmek istiyor olabilir. Annenin icinde bulundugu hayati psikolojik yonuyle birlikte iyice ogrenmelisinki durumlari duzeltebilesin. Bu hayatta herkes bir seyle ya da bir seylerle sinanir ailende senin sinavin. Bazi seylerin olmasi gerekir ve olur kimse bu duruma engel olamaz bu da onlardan biri de olabilir. Sabirli ol ve kendini bu konuya kilitleyipte kendi hayatini kendine zehir etme hayatini yasa. Kendi gelecegine dair kaygilarin icin de ne olursa olsun bu hayat senin hayatin kimle, nerde, nasil yasamak istiyorsan oyle yasa. Mutlu ol sevdiklerinle ol.
Cevap
7Cevap
Anlattıkların kadarıyla sen kendin cok başarılısın maşallah senin gibi olmak cok isterim annen de senin daha başarılı biriyle evlenmenistiyo ama senin kocanda başarılı akrabalarınla ilişkini kes bence ben çoğu akrabamı hayatımdan cıkardım sırf ablama teyzem bacım dedi diye akrabalar her zaman yakının olmaz bu arada okadar başarın var bence annenin de katkısı var bunda annenle bir süre sonra konuş anlat içinden geçeni kocanı seviyosan ondan ayrılma ve bir psikologa gidebilirsin için daha rahat eder :)
Çok zor yaşadıkların. Okurken gözlerimi kısarak okudum açarak değil. Nereye elini uzatırsan orası boş kalıyor. Gizlice evlenmen çok çılgınca ben yapamazdım herhalde. Neden duyguları bastırmaya çalışıyorlar anlamıyorum. Sen onu sevme dedin diye o vazgeçti mi? Anladık çok değerli kız çocuğu ama tanımadan peşin hüküm çok ağır değil mi? Tüm iyi dileklerim seninle. Masallah ne güzel de kızsın. Senin için her şey güzel ve hayırlı olsun...
Öncelikle babanın rızası olmadan evlilik yapmış olman ve babanın bunu öğrenmeden vefat etmiş olması çok üzücü. Diğer konu ise eşini yalnız bırakmamalısın. Senin de gördüğün gibi ailenden sana bir yarar yok
cok israr ettik baba istemeye gelecekler diye ama babam hic dinlemek bile istemedi. Resmen ben yokmusum gibi yanimdan gecti. Surekli o Kayserili onlar karilarini aldatirlar, onlari soyleler boyleler diyordu. Onu öldürtecem diyordu bu yüzden boyle oldu yinede yanlis zaten kesinlikle hata olduguna hak veriyorum ama sonuctan pisman olmadigim bir hata oldu
okadar okudum diyosun ama beyin terk. Git kocanın yanına. Biyolojik anne olmak ANNE olmak anlamına gelmiyor. Anlattıkların doğruysa o senin sadede biyolojik annen
Annenin anne olmasından şüphe ediyorum. Kocanla birlikte yeni hayata adım atmanız çok doğru olur. Evli olmasan bile annenin (!) bu şekilde davranmasının nedenini anlamıyorum. Kocanla anlaşamasanız bile okuyorsun bu çok güzel, kendi ayaklarının üzerinde durabilecek durumdasın.
Bu konuda uzman ablamız anlatmakta dinle belki böyledir senin annende..
Senin annen Kafasında var galiba Hemşerim Bnde karsliyim :)
Evlatlık olabilir misin
Uluslararası hukuk nasıl okuyorsunuz türkiyedemi
Yurtdisinda canim. Hollanda'da yasiyorum
Annede eşte yüzünü güldürmemiş
Kesinlikle kocanla ayrı eve çık durduğun kabahat
hayirlisi ile 2 aya cikacagiz ama iste anneme nasil soyleyecem bilmiyorum kiyameti kopariyor ve zaten su an asiri duygusal bir bataklik icindeyim
Öyle bir anneyi hiç takma bence takmamaya çalış zor biliyorum aile aiapılık olunca hiçbir şeyden zevk almıyor insna benide zorla döverek evlendirdiler seni anlıyorum ailemden nefret ediyorum ben hiçbir zamanda affetmicem ama sen sakın benim düştüğüm hataya düşme kendini düşün umarım çok mutlu olursun
dogru secimi yaptigimdan yuzde yuz eminim ama iste surekli din ile korkutuyorlar. Sen yanacaksin, anne ve babayi uzmek direk cehenneme gitmene sebep diyip duruyorlar bende bu yuzden cekiniyorum.
Hayır sakın buna seni onlar zorladı cehennemlik bir şey yok rahat ol onlar başta kendi günahlarına baksınlar Allah ın affetmeyeceği tek günah kul hakkıymış sen hiçbir şeyi dert etme kendini mutlu olmaya bak seni düşünmeyeni sne hiç düşünme ve bol bol dua et onların eline düşme
Sen üzülme dediğim gibi yoluna bak
Anne babayı üzmekten mi bahsediyor? Kendi çocuğuna yıllardır ne çektirdiğinin farkında değil galiba ya da zihinsel sorunları var. Sen doğru olanı yapıcaksın. En azından o kadar sene sonra huzura ulaşırsın. Dinense anneni üzmüş (belki) olabilirsin ama annen sana küçüklüğünden beri çektiriyor. Haklı olarak evden ayrılabilirsin. Bu arada evlatlık olabilir misin
Aynen cehennemlik günahlık bir durum yok
çocuğu seç mutlu mesut yaşa git.
Ona kendini sevdir
Merhaba,
Yaşadıklarınız için çok üzgünüm. Duygularınızı çok kısa özetlemişsiniz. Ama ne kadar derin olduklarını ve sizi ne kadar derinden yaraladıklarını hissedebiliyorum.
Bir çocuk ailesine özellikle annesine (bakım verenine) muhtaç olarak dünyaya gelir ve kendini, karakterini, dünyayı ve insanları anlamaya ilk olarak ailesiyle başlar. Dolayısıyla annenizin anlaşılamayan tutumu sizin için insanlar ve hayata bakış açınızda etkili olmuş olmalı. Dolayısıyla çok derin.
Diğer taraftan güncellemenizde bahsettiğiniz gibi iyi bir eğitim almış ve kendinizi harika şekillerde geliştirebilmişsiniz ki aslında bu da birtakım şeylerin de iyi yönetilebildiği gösteriyor. Fakat bir şekilde belli ki duygusal uzaklık bu durumları da nötrlüyor.
Şu anda kaldığınız noktada çocukluğunuzdan beri yaşadığınız döngülerden birini yaşıyorsunuz. Sizin istediğiniz şeyi, muhtemelen sizi mutlu etmenin haricinde kimseye bir zararı olmayacak bir şey olarak düşündüğünüz şeyi, annenizin tepkisi olacağını bildiğiniz yerlerde gizlice almak ve karşılığında annenizin sizin gururunuzu kıran tepkisiyle karşılaşmak...
Aynı en son olayda aynı döngünün yaşanması ve yine aynı yerden gururunuzun kırılıyor olması sonucunda ise sizi bu kadar yaralayıp ve çaresiz hissettirmesi gibi...
Ne yapacağınız konusundaki karar sizin kararınız. Fakat duygularınızı, hislerinizi, kafa karışıklığınızı ve bu yaşadığınız döngülerin hayatınıza etkisini çalışabilir ve durumları yok edemeseniz bile hayatınızdaki etkilerini azaltabilir veya dönüştürebilirsiniz. Üzerine çalışmak bu döngülere nasıl girdiğiniz konusunda ve hatta annenizi anlamak konusunda da yardımcı olabilir.
Buradan bunu yapmak zor. Ama sizi bu durumunuzda ve her zaman terapi desteği alabilirsiniz. Size çok iyi gelecektir.
Sevgilerimle,