Eşim çok değişti, nasıl yuvamı kurtarabilirim?

Merhaba arkadaşlar.3 buçuk yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik o kadar romantik bir adamdı ki sık sık çiçekle gelip sürekli sürpriz yapardı çok ince biriydi, yemek bile yapar yardım ederdi. Ailesi muhafazakar birisi ve benim başım açık. Aile olarak biraz soğuklar fakat biz ailece çok samimi bir aileyiz eşimle çok iyi anlaşırdık fakat ailesi sürekli evliliğimiz ile ilgili kararlarımıza karışır olmuşlardı. Onlara göre aynı binada oturulucak ya da yakında ya da tatile gidildiğinde sorulucak, aramaz isen aramıyor diyorlar. Başından beri kaynanama çiçekler hediyeler alıp ilgi gösteren biriydim fakat o beni zaman zaman rencide edecek hareketleri oluyordu mesafeli olmaya başladım. Öfkeli biriyimdir fakat saygıda asla kusur etmedim. İyilikleri de çok olmuştur ailesinin fakat diğer oğulları kira yardımı bile yapmadılar zor zamanlarımızda yanımızda yoklardı. Gelme gitme huyları yoktu. Evn sonunda eşimle yine taşınmaya karar verdik ailesi yine küstü arada yine ben kaldım. sakin huzurlu bir hayat istedik amacım onları çocuklarından uzaklaştırmak da değildi fakat beni suçlamak için sürekli bahaneleri var. Eşimde çok nadir çabalıyor. sürekli takıntılı olduğumu söyleyip ailesini savunuyor. Ev tuttuk ikimiz beğenerek sonra bahaneler üretip beğenmediğini belirtti beni suçladı. Eskisi gibi sıcaklığı da kalmadı ailesi sürekli telefon açıp konuştuktan sonra eşim başkalaşıyor bana. Ayrılmayı düşünüyorum fakat eşim her seferinde gönlümü almayı başarıyor fakat artık işkence haline geldi bana bu durum. senelerdir borcuna destek oldum maddi manevi yanında oldum ama her fırsatta artık suçluyor beni. Kavga dan bıktım. Çiçekler bitti sürprizler tükendi, sürekli hatalarını affettim ama sonuç ortada, Artık arkandan gelmeme alıştın bundan sonra yok öyle dedi. Gözümü kararttım napıcam bilmiyorum artık. Lütfen bir akıl verin defalarca konuştum fakat tartışılmıyor, konuşmaya çalışsam da tartışıyor suçluyor, hatasını kabul etmiyor. Ne yapmalıyım.
Eşim çok değişti, nasıl yuvamı kurtarabilirim?