Eşim değişti , ne yapacağımı bilemiyorum?

Eşimle bir buçuk senedir evliyiz eşim yabancı evlenmeden önce müslüman oldu ama dini konuda çok fazla tartışmaya başladık , çok büyük bir aşkla evlenmiştik , şuanda ona aşık mıyım bilemiyorum , sürekli dini konuları düşünüyorum verdiği sözleri tutmuyor ne namaz ne oruç sürekli bir tartışma halindeyiz ben dindar ailenin bir kızıyım aileme hep yalan söylemek zorunda kalıyorum bu beni kahrediyor , aklımdan çıkmıyor ne olcak ne bitecek hayatım hep böyle mi gecicek diye kendimi yiyip bitiyorum. Gece uyurken uyanırken yemek yerken dışarıdayken her zaman aklımda bu meseleler var ne yapacağımı bilemiyorum boşanıp geri dönsem ailem biz sana demiştik diyecekler ve hiçbir zaman arkamda durmadılar hiç bir konuda bu konudada durmayacaklar ben kötü olacağım. Ona değer veriyorum iyi bir insan bana bağırmiyor hasta olduğumda baba bebek gibi bakıyor bende ona aynı şekilde hatta kendi memleketinin yemeklerini öğrenip ona yapmaya başladım şeytan mı vesvese veriyor bilmiyorum. Evlenmeden önce ona defalarca sordum ve bu konuyu konuştuk dedim ya sıkılırsan dinden ya öğrenmek istemezsen ama o hep beni ikna etti bir şekilde ama evlendikten sonra dediği gibi olmadı hicbirsey , şu an işten geldiği gibi oyun oynuyor , ben saatlerce onun oyununun bitmesini bekliyorum bir yerden sonra çok kızıyorum. Ben ki çok baskıcı bir insanım bilmiyorum. Ben artık ona namaz kıl oruç tut diye söylemeyi bıraktım ama içim içimi yiyor içimden söküp atamıyorum Allah'a dua ediyorum eğer bu evlilik razı olmadığın bir evlilikse kalpler kırılmadan bitsin diyorum eğer razı olduğun bir evlilik ise kalplerimizi birbirne bağla aşkımızı artır ona iman ver diyorum ve bu sebepten dolayı bir süre sonra ondan uzaklaşmaya başladım ne öpmek ne sarılmak istiyorum , zaten aktif bir cinsel hayatımızda yok. Hiçbir şeyi umursamıyor. Yani ne diyeceğimi bilemedim siz olsanız ne yapardınız.
Eşim değişti , ne yapacağımı bilemiyorum?