Etkilemek adına hesaplı yapıldığını düsünmüyorum, kadin olsun erkek olsun toplumun genel kurallarına uyuyorlar sadece ve dahi gözlemlerken karşı tarafı birbirine yapılan jestlerde çiftlerde çıtayı yükseltiyor, karşında 1 saat önce ayrıldıgın insan özledim diyorken en sevimli haliyle beyninde bir lamba yanıp diline bende özledim dedirtiyor gibi. Halbuki henüz görüşmüşsunuz. Şu telefon konuşmasındaki -aşkım sen kapa -hayır aşkım önce sen -kapatamam ki lütfen sen Yani su diyaloğu normal bir insan yapabilir mi? Ama yaptırıyor işte o ilk zamanın heyecanı :) lakin bir zaman sonra bir kırılma yaşanıyor sanırım, samimiyet arttıkça birbirinin özeline girildikce vs. Zaten hiçbir ilişki aynı çizgide ilerlemez inişler çıkışlar olcaktır önemli olan bu iniş çıkışlarda ki tavırlar değilmidir zaten. Hem kibar davranmasalar normalden çok sanırım ilk günden karsı tarafı kaybetmekde mümkün. Düşünsene ilk buluşma ve yellenen bir erkek, ya da ilk buluşma doğal takılıyorum bahanesi ile saç baş dağınık özensiz gelen bir kadın. Karşı tarafa ilk buluşmada böyleyse ilerde ne olur diye bir soru işareti bırakırdı ya da kendini değerli hissetmezdi ve ikinci buluşma söz konusu olmazdı.
O da biliyor ki orjinal halini gösterse ufacık bir şansı dahi olmayacak. Elde edene kadar karşısındakinin hayal ettiği kılığa bürünmeyi daha doğru buluyor haliyle. Bir zaman sonra ya aniden fabrika ayarlarina dönüyor ya da yavaş yavaş "ben senin tanıdığın o insan değilim" mesajını vermeye başlıyor.
bugün bunu psikoloji dersinde gördük. siyahi insanlar ve beyaz insanlarla yapılan bir deney var. Bazı beyaz insanların siyahilere karşı ön yargıları varsa bunu saklamak için daha iyi ve pozitif davranmaya daha eğilimli oluyorlar ön yargıları olmayan beyaz insanlara göre çünkü bir şeyleri gizlemek zorundalar aynı şekilde hocamız da flört etmekten de bir örnek vermişti ; çok sevdiğimiz ve hoşumuza giden biriyle flört ederken çok dikkatli ve kibar davranmamızın sebebi de bizi beğensinler ve ilgilerini çekmek istediğimizden dolayı veya gerçek ben-i erken gösterirsek yanlış anlaşılıcağımızdan dolayı.. biraz sosyal psikolojiye kaymışız :)
Karşı tarafla birbirlerini tanima zamanı dir tam olarak tanimadigimiz hayatimiza almadığımiz kişiye karşı normal bir arkadaş da da nazik davraniriz ama ileri ye dair birsey istedigimiz ve duygulardan dolayi daha naziklesiyoruz kime neden yapiyorsunuz bunu diye sorsanız kimse tam cevap veremez vücut un istemsiz ce yaptığı birsey olduğunu düşünüyorum
Daha kabul edilebilir görünmek icin daha kibar davranırlar. Flört tanıma alışma sureci olduğundan ilk günden öküzün önde gideni olduğunu ögrenince kolayca vazgecersin doğru olanda budur. Bir de evlilik dönemi var ki tam gün yüzüne çıkıyor tüm pislikler en romantik anlarda yellenmeler geğirmeler off
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çoğumuz farkında olmasak da hayatta her şey soyut bir ticaret dengesine sahiptir. Samimiyet ve muhabbet verirsin, dostluk alırsın. Sevgi ve ilgi verirsin karşılığında zevk ve şehvet alırsın. Alacak zevk ve şehvet kalmayınca da verilecek ilgi ve kibarlık da kalmıyor.
İlk görüş çok önemli eğer öyle davranmazsak sonra hanzo gibi anlasilmaktan korkuyoruz sonuçta ciddi bir zaman bu bence boşa geçmesin. Zaten zamanla insanlar birbirini tanıyınca sevdikçe çoğu hareket göze batmiyor
Çünkü ortada bir amaç var. Atıyorum kendini sevdirmek istiyor mesela bunu elde edene kadar devam eder. Kişilik önemli aslında ama Eğer ki kibarlık bir nokta da bittiyse kaybetmekten korkmuyordur artık alacağını almıştır.
Fazla tanimadigin sadece disini gorup begendigin insana butun guzel sifatlari yukleyebilirsin kafandaki kusursuz partner imajini uzerine etiketlersin yani
Gerçek yüzünü gösterdiğinde karşıdakinin kaçacağını bilir. Karşı cinsi kendine baglayana kadar kibardır, bağlama yaptıktan sonra içinden canavar çıkar 😁
Korkumdan saygı duymam gereken birisi yoksa karşımda, her zamanki açık sözlülüğümle davranırım. Hal ve hareketlerimde de değişen pek bir şey olmaz. Zaten kendin olmak diye buna denmiyor mu kısmen..
Yooo gayet neysem oyum ŞEREFLİ NAMUSLU güzel insanlara EFENDİ yim KARAKTERSİZ lere karşı MAÇO yum hatta beni tanıyanlar İkisi bir arada nasıl yapıyorsun VALLAHA helal olsun derler
Belki ama insan olduğu gibi görünmelidir. asıl önemli olan budur. Insanlar birbirini tanımalı ve uygun çift olacaklarsa karı koca olarak nikahla taçlandırılmalı aradaki sevgi saygı devam ettirilmeli
En İyi Cevaplar