Neden günümüzde insanlar hanımefendi veya beyefendi olamıyor? Ya da olana da ezik diyor. Çok saçma ve mantıksız buluyorum bu tür yargılama yapan insanları ve direk iletişimi kesiyorum.
İnsanlar kibar ve nazik olunca neden eziklik olarak algılanır?
bu taşra ve kirsal insanında var olan birseydir evladım. hayvani duygularının esiri olmuş insan olma seviyesine erisememis kişiler birbirine sertlikle şiddetle üstünlük kurmaya çalışır. bu şekilde davranmayan hatta nezaket gösteren kişi ise karşısındakine boyun eğmiş olarak algılanıyor.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao🦇🍀 Biraz bencilce bir cevap olacak lakin kendimden örneklemek isterim. En basit örnekle burda kimseye gereksiz bir hitap kullanmadım az çok fark ettiyseniz de genel saygı, görgü ve nezaket kurallarına uyan biriyim ancak ben insanlara böyle davrandıkça küçümser bir havaya giriyorlar. Bana en ufak onların düşünceleri ile tezat bir yorumda küçük, minik , küçük hanım vs. Gibi sırf yaşımdan ötürü küçümser ifadeler takıyorlar. Ve daha basit örnekle selamlamak merhabalaşmak bir görgü ve nezaket kuralıdır lakin burda sırf diğer hesabımda merhaba/hola diyorum diye söylemedikleri laf kalmadı yetmedi soruya taşıdılar.
Saygıdan yoksun çoğunun iyi bir aile eğitimi aldığını veya düzgün ortamlarda yetiştiğini ya da bunu da geçersek kendini geliştirdiğini düşünmüyorum. Görgüsüz ve iyi ahlaktan , saygı ve nezaketten yoksunlar.
5
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Katılıyorum 👏👏👏 Kendini geliştirememiş ve hiç bir zaman geliştiremeyecek boş insanlar en iyisi kaileye almamak
Şunu da eklemek istiyorum nezaket ve görgü kurallarına uymak özenme ve ek bir çaba sarf etme gerektirmez aynı şekilde " özentilik" de değildir olması gerekendir. İnsan kalitesini duruşu , konuşması ve davranışları ile ortaya koyar. Buna özentilik diyenlerin bazı kavramları henüz idrak edemediğini düşünüyorum.
öyle algılamıyorlar. algılayanlar genelde kendileri kompleksli oluyor. ben başta herkese kibar ve iyi davranırım. ama eğer karşımdaki insan bana kötü davranır ve beni rahatsiz hissetirirse. davranışlarımı ona göre değişirim.