Adeta ailede çocuğa bakılması, terbiyesi, eğitimi ve diğer bu tür işlerde sorumluluk annelerin üzerinde oluyor. Babalar yoğun iş gününün sonrasında çocuklara fazla zaman ayıramıyolar.
Çocuk psikologları diyor ki, babası ile yakın ilişki kuran çocuklar ikili ilişkilerde daha başarılı, psikolojik olarak daha uyumlu, benlik saygıları daha yüksek, okulda daha sosyal ve işlevsel oluyolar.
Sizce çocuğa bakılmasını, terbiyesini daha çok ebeveynler birlikte mi yapmalı, bir taraf mı üstelemeli, yoksa “ben çalışıyorum, fazla zamanım olmuyor” diyerek babalar ihmal mı etmeli?
Ailede çocuğun terbiye edilmesiyle anneler mi daha çok ilgilenmeli, yoksa babalar mı?
Çocuğun annesiyle zaten daha fazla bir yakınlığı oluyor, ilk onun kokusunu duyuyor, sürekli onu görüyor bir süre. Bu etapta baba ikinci planda kalıyor. Babanın kendini geride bırakmaması çocuk için çok önemli. Evde bir baba figürü varsa sadece gelir kaynağı konumunda olmamalı. Ve babanın tüm gün çalıştığı çocuğun sürekli annesini gördüğü çocuklara sorun babalarını daha çok sevdiklerini söylerler. Cunku tüm yük annededir görünürde, çocuk bunu anne baskisi olarak algılar. Aynı zamanda içinde babasıyla vakit geçirme isteğini bastiriyordur. Iletişim kopukluğu yaşar. Ama daha önemlisi söz konusu anne ve babanın birbirleriyle uyum içinde olmaları. Birisi bir şey yapmaya didinirken öteki yikmamali.
Babanın eğitimi ilgisi çocuk için daha değerli bence küçüklüğümden kalan anılarımı düşündüğümde hep babamla olan zamanlarım onun öğrettikleri geliyor aklima
Araba tamiri musluk tamiri olsun bunları hep baba öğretir babama bir şey söyleyeceğim zaman anneme söylerim annemde babama söyler babalar biraz daha sinirli çekinir her erkek çocuğu ister istemez baba için kız çocuğu farklı. annem den tavır trip takınmayı öğrendim tabi babama değil. 😁 Kadınlar her şeyi yaptırabilir erkek aşıksa gözü hiç bir şey görmüyor. 😂😂😂
Anlar ama belli etmez su grubu burçları aynı suların canlısıyız ikimizde kendimizi biliriz. 😄 Duygularını kendi istemeden kimse çözemez. Her kese derdimizi anlatamıyoruz içimizde yaşıyoruz su grubu burçların belirgin özelliği.
Terbiye konusunda önemli aktör babadır bence, en azından erkek çocuklarında böyle. Çünki babanın evde anneye nasıl davrandığı, ne iş yaptığı, nasıl oturup kalktığı, nasıl yemek yediği, yani kısacası babanın yaptığı bütün davranışlar erkek çocuğunun terbiyesinde önemlidir. Mesela benim babam tırnak bile olsa yere çöp atmaz, bu babamdan kaptığım bir davranıştır asla yere çöp atmam...
Birlikte olmak zorunda. Anneden alınacaklar farklı, babadan anlayacaklar farklı şeyler. Nasılsın da babanın biraz daha mesafeli olduğu düşünülür. Belki de bu iyi bir şey Belki de değil. Benim bacaksız evde sürekli takip ediyor. Sürekli oynuyoruz, tuvalete gitmeme bile müsaade etmiyor. Şimdilik iyiyiz ☺️
Her iki tarafın da terbiye konusunda çocuklarına öğretecekleri çok fazla olgu ve olay vardır. Terbiye edilmeyen bir tavuk kart olur tadı iyi olmaz. Tam tersi olduğunda tadından yenmez. Aile de çocuklarına eşit bir organazisyon ve operasyon ile güzel bir terbiye verirse toplum iyi insan kazanmış olur :) Ben iki tarafında ilgilenmesinden yanayım :) Saygılar, mutlu günler
Anne ne kadar ilgilenirse ilgilensin cocuk babadan da ilgi bekler rol model her ikisi de bence o yuzden ne kadar terbiye ederlerse etsinler kendi harrketlerine dikkat etmeliler cocuk ogretilen gibi degil davranilan gibi yetisir.
anneler yufka yureklı olur esnek davranırlar, iş babada biter. anne bir limandır hep , birşeyler öğrenmekten çok ona sığınırsın. baba öylemi yeri gelir kaçacak delik ararsın korkuların bile sana bişey öğretir.
En İyi Cevaplar