Ailede her ikisininde ayrı önem ve yerlere sahip peki en önemlisi hangisi ve neden?
Tabii ki anne
Elbette baba
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ailede her ikisininde ayrı önem ve yerlere sahip peki en önemlisi hangisi ve neden?
Babanın çünkü bir ailede dini eğitim babanın sorumluluğunda. Ve bir çocuğun gelişiminde en büyük etken de dindir. Anne elbette ilgilenmeli ve yönlendirmeli. Lakin din olmadan büyüyen çocuklar diğerlerine nazaran daha sağlıksız büyüyor ve düşünüyor. Doğuşundan itibaren sorgulayan, öğrenmeye ve gördüğü her şeye güzel bakmaya çalışan bir çocukla, soruları asla dinlenmeyen ve ilgi bile gösterilmeyen çocuk arasında devasa uçurumlar vardır.
Çocuk anneye zimmetlidir bizim gibi az gelişmiş toplumlarda. Bakınız Afrika. Her kadının kucağında bi çocuk vardır mutlaka bizde de olduğu gibi. Ama medeni toplumlarda çocuğun sorumluluğu her ikisine de aittir. Her ikisi de eşit şekilde ilgilenir. Olması gereken de budur.
Elmada bir çürük açılır ise eğer bir zaman sonra hepsi çürür. O yeri çok büyümeden kesmek lazım, yani ya baştan önlem ya da ileride terapi.
Demek istediğim birisi iyi bakıyor olsa da hatta mükemmel bakıyor olsa bile, diğeri kötüyse ortada güzel eğitim falan kalmıyor. Demek istediğim her ikisinin rolü de önemli, teki giderse bütünüyle gider. Yok belki karışık yazmış olabilirim, umarım daha anlaşılır açıklayabilmişimdir.
ebeveyn bilinci yuksek olan
Cevap
37Cevap
Tabii ki anne önemli.. anne sevgisi olmazsa hiç bir şey olmaz.
Anne ve baba. Bunlar artık tek tek tol olmaya çalışmamalı. Oturacaklar kafa kafaya verip bir müfredat çıkartacaklar, birlikte uygulayacaklar. Annenin ak dediğine baba kara derse akılcı bir çocuk çıkması zor.
Takım olmak önemli yeğenim. Adı üstünde aile bu. Sağlam bir birey çıkarmak için sağlam takım olmak gerek. Yamuluyorsam düzelt rica ederim😊
baba. Nitelikli , çok yönlü ve anlayışlı arkadaş bir baba gibisi yok. Anne her türlü sevilir ama iyi bir babanın farkı muazzam
Katılıyorum Kadınlar zaten annedir anne her zaman çocuğa sıcak ve ilımlı davranır baba ise eski geleneklerden gelen saçma sapan baba serttir çocuk babadan korksun laflarıyla büyütülmemelidir bir baba çocuğuyla arkadaş olmalıdır
Kesinlikle baba. Bakın soruda çocuk eğitiminde diyor çocuk bakımında demiyor anne bir bir yere kadar bakabilir. Hatta çocuk gün içerisinde sürekli anneyle haşır neşir olduğundan babayı daha az görür. Bundan en iyi dersi baba verir çünkü çocuk babayı daha ciddiye alır.
Ebeveynlerin ortak karar alması, bunu istikrarlı şekilde uygulaması ve çocukta bir tarafı istismar edebileceği duygusu yaratmaması en önemlisi.
Anne her hangi bir durumda toparlayacıdır. Gerektiği zaman çocukları için hem anne hem baba olabiliyor. Ama erkek çok toparlayamaz.
Anneler evlatlarına genel olarak iyi bir eğitim verir, fakat baba önemli bir rol modeldir, baba farkında olmadan önemli eğitimler verir ki annenin eğitim verebilmesi de babanın annenin arkasındaki güçlü duruşuyla mümkün olur
İkisi de önemli. Neticede çocuk ikisiyle de aynı evde yaşıyor ve onlardan görmüş olduğu şeyleri kapıyor. Ona göre huyu şekil alıyor.
öncelik anne ama her iki ebeveyn burada katkı sağlamalı
Babasız olarak anne derdim ama o da pek bakmadı çocuğun karakteri
Anne biraz daha yakın olduğu için öncelik olarak o.
Çocuklar anneye daha yakındır ve bağlıdır. oyuzden anne tabiki
Anne. Çünkü anne çocukla daha çok vakit geçiriyor..
Anne ile gününün yarısında fazlasını geçirir çocuk ve bu ümmetin devam etmesi için kadınların eğtim konusunda dikkat etmesi gerekir.
Bir cocugun ilk ve en onemli ogretmeni annesidir.
Bence erkek çocuğu baba kız çocuğu anne daha mantıklı
Anne sevgi demek benim hiç olmadı ama eksiğini çok hissettim
İkisininde yeri ayrı anne babanın baba annenin boşluğunu dolduramaz
baba çok fazla dayanmaz ki şu cahillik genelde halen daha var biraz çocuk itiraz etse baba ortalığı ayağa kaldırıyor bağırıyor sinirleniyor tabii biz öyle değiliz ama bunu yaşayan çocuklardan biri olarak bunu söylüyorum
Babanın da rolü büyüktür fakat çocuk günün büyük çoğunluğunu annesiyle geçiriyorsa eğitiminde büyük oranda annenin etkisi olur
Anne zaten işin eğitiyor. Önemli olan babanın eğitimi.
Bence anne ne derece önemliyse baba da okadar önemli. Gebelikte bile yaşanan sıkıntılar çocukta farkında olmadığımız travmalar açıyor
baba işte anne evde çocuk okulda çocuk okuldan gelince anne evde ama baba hala işte
Kesinlikle anne baba sonra
Her ikiside egitimli degilse
Annenin önemi bir başka.
Anne daha önemlidir tabi ki
Anne rol model oluyor her zaman
Genelde çocukla anne ilgilendg icn anne tbiki
İkiside ayrı ayrı önemli. tabi anne yeri başkadır.
İkiside çok önemli bir rol oynar
Anne daha daha önemli tüm gününü anneyle geçiriyor
Anne insanın tek öğretenidir☺️
Dadı
Anne daha önemlidir tabi ki
Her ikisi de
Eşit bence
Her ikiside önemli sadece anne ya da baba değil
Anne önemli
İkisininde yeri farklı iyi eğitmeli
Anne
Tabii ki anne önemli