Her ikisine de aittir. Sadece anneye yüklenmesi çok saçma geliyor bana. Erkekler çalışıyor geç geliyor sonra çocuk bir şımarıklık yapınca da sen yetiştirdin bak oluyor 😒
Hem anneye hem babaya aittir. Ata erkil toplumlarda cocuklarin bakimi annenin sorumlulugu olarak gorulsede gunumuzde artik bilincli anne babalar var diye dusunuyorum. Hem kisisel bakim hemde ahlak, edep, sosyallik gibi konularla anne baba esit ilgilenmeli. Artik annelerde calisiyor dolayisiyla bazi gorevlerin esit dagilmasi lazim. Ben bebegimin bakimini babasiyla paylasmak isterim sadece rahat etmek icin degil babasiylada benimle oldugu gibi bagi olsun diye. Surekli babasindan korktugu, cekindigi bir iliskileri olsun istemem. Baba ne kadar cok ilgilenirse aralarindaki bag o kadar guclu olur diye dusunuyorum.
Çocuğun eğitiminde anne ve baba her ikisi de sorumludur ancak belirli yaşa kadar annenin tesiri daha fazladır. Bu sebeple çocuk terbiyesi , korkuları, konuşma tarzı, sesleniş pekçok konuda anneye meyledis fazladır. Bilgi olarak da annenin çocuğun en kritik zamanlarindaki mesaisinden dolayi daha özenli olması gerektiğine inaniyorum.
Çocuğa bakmak ile eğitmek karıştırılmamalı çocuğa annede babada bakmalı ama eğitim kesinlikle annede olmalı kız veya erkek hangi çağda olursak olalım babaya herşeyi anlatamaz ama anneyle herşeyi paylaşabilir bu yüzden eğitim kesinlikle annede olmalı
İkisine de aittir. Anne ve baba çocuk için bir bütündür. Evde anneye daha çok iş düşerken dışarıda babaya iş düşer. Tabi bazı durumlarda tersi de olur. Konusuna göre değişir. Anne çocuğa yakın olduğu için duygusallık anneden yanadır.
İbn Haldun’un güzel bir tespiti var; -“Çocuklarınızı eğitmeye uğraşmayın, kendinizi eğitin, nasıl olsa size benzeyecekler”! Eğitim ailede ortak görev olsa da Anne bu konuda 22 adım öndedir. Hakeza baba günde max 2 saatini ayırabilir…
Çocuk eğitimi her ne kadar anneye yüklenenn veya anneden beklenen bir sorumluluk olarak görülsede ebeveynin sorumluluğudur her ikiside gereken sorumluluklarını yerine getirmeli ve bunun bilinciyle hareket edip birbirlerine yardmcı olmalılar.
Sorumluluk ikisini de düşüyor Ama baba Çalıştığı için anne ev hanımı ise anneye biraz daha düşer ki zaten sorumluluk hep anne de Çocuğun Giysinini yıka yemeğini ver kısacası ikisinin de hakkı ödenmez
İkisine de aittir sonuçta çocuk ortak yapılır ve anneden alınan sevgi ve eğitim başka babadan alınan sevgi ve eğitim başkadır. Tek taraflı eğitim olmaz
tabi ki ortak eğitilir çocuk, spesifik birine ait olamaz, anneden ve babadan öğrenmesi gerekenler var anneden öğreneceğini babadan babadan öğreneceğini anneden öğrenemez