Eşim çalıştığı için o biz işteyken bebeğimize baldızım bakıyordu. Ancak yurtdışına çıkacak. Bakıcı bulana kadar annelerimizden biri bebeğimize baksın istiyoruz ama hangisinden istersek o küsecek. İkisi de bizim eve aynı mesafede oturuyor. Yakın oturanı da seçemiyoruz bu sebeple. Onları küsmeden nasıl karar vermeliyiz?
Anneanne bakmalı.
Babaanne baksın, daha iyi.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Anne ve babası çalışan çocuğa anneanne mi bakmalı yoksa babaanne mi?
Babaannemi oldum olası hiç sevmem. Sizin anneniz nasıl biridir bilemem ama genelde babanneler ülkemizde sevilmez. Çünkü babaanneler genelde, gelinleriyle anlaşamadığı için anlaşamadığı gelinden olan torunu da pek sahiplenmiyor. (Sözüm genel bir şey, sizin ailenizin buna dahil olmaması bir istisnadır. Istisnalarsa kaideyi bozmaz.) Ayrıca babannenin başka çocuğu varsa ondan olma torunları ya da o torunun evebeynleri anlamsız bir kıskançlığa girip kavga çıkartıyorlar. Anneanneciyim ben, hep anneannemde kalırdım zaten ki babannemde kalsam bana yemek bile yapmazdı. Ben yapardım, yaparken gelir kızardı her yeri batırdın falan diye. (Ulan o zaman bana yemek yap cani kadın. Hep mutfağın temiz kalsın istiyorsun hem yemek yapmıyorsun) Anneanne, annenin evebeyni olduğu için size karşı daha sıcak, daha yüreği hoplayan biri oluyor. Benim anneannem bana hep şey der "Senin üzülmeni ister miyim? Sen benim canımsın. Sen benim canımın, canısın. Sen mutlu olursan, benim kızım mutlu olur. Kızım mutlu olursa, ben mutlu olurum." (Sizin anneanneniz kötü biri olabilir ama genelde anneanneler daha anaç olur. Sizin anneannenizin kötü biri olması bir istisnadır ve kaideyi bozmaz.) Velhasıl kelam... Çocuklar bir ağaçtır. Bu ağacın kökleri ebeveynlerdir, torunlarsa çiçekleri / meyveleri. Şimdi ben size soruyorum, hangi kök daha sağlam? Meyvelerinizi hangine emanet edebilirsiniz? Seçim ne olursa olsun, anne annedir ve kutsaldır. Herkesin annesi kendine göre gıcık, kendine göre mükemmeldir. İlla seçim yapmanıza da gerek yok, bir hafta birinde kalsın sonraki hafta diğerinde. Sorun çözüldü. ☺
Hangisi bakarsa baksın ama bence tek kişi bakmalı.Çünkü herkesin çocuk yetiştirme tarzı farklıdır.Çocuğun farklı davranışlarına farklı tepkiler alması kafasını karıştırabilir. Bakacak kişi aynı şekilde anne-baba ile ortak hareket edebilmeli.
Bi hafta anneanne baksın diğer hafta babaanne hem çocuk bakarken yorulacaklar birer hafta bakarlarsa hem dinlenmiş olurlar hemde ikisininde gönlü olmuş olur🤗
Ikisi de bakmasin. Ben karsiyim buna. Kresler var oraya birakilabilir baskasi bakmasin diyen de ara versin bi sure kendisi baksin cocuguna bide bana bakmis ztn yillarca annem bide benden olana bakmak zorunda degil diye dusunuyorum. Tam tum cocuklarim evlendi gitti artik kafa dinleyelim dedikleri zmn al torun buyut demek cok saygisizca ve dusuncesizlik bence.
Ben olsam çocuk adına esnek karar alırdım. Çocuğun mühimsediği tek şey sevgi ve şefkat ve neşe... Gerisi boş. Anneanne pamuk şeker, babaanne kağıt helva!!! İkisi de orta yolda buluşur, konuşur, anlaşır...🦄🍀❤️
Kızıma dönüşümlü baktılar.3 ay anneanne 3 ay babanne gibi. Böylece kızımın düzeni sık sık değişmedi ve hep kendi evinde bakıldı. Asla onların evine gitmedi
Kim daha sevgiyle yaklasip daha cok sabir gösteren bakmali... öyle babaanne anneanne ayrimi mantiksiz geldi. Zamani olup cocukla ilgilenmek isteyen sadece cocuk var olmazsi bakmak demek değil... ona göre
Burada ayrım şöyle yapılır hangisi kendisini ihmal etmeden çocuklarla ilgilenebilirse o bakmalı böyle bir seçim yanlış sonuçta o çocuk her ikisininde torunu.
Ananeler net daha iyidir. Bir nedeni yok daha iyi. Annem üniversiteye gidince hep bana ananem bakıyordu. Müq zamanlar geçirdik. Babannemi hiç tanımıyorum ama eminim o da iyi bakabilirdi. Amaan neyse anneanneler her zaman 1-0 öndedir :D
Anne kimin bakmasını istiyorsa o bakmalı bence. Çocukları için neyin iyi olacağını her zaman anneler daha iyi bilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hangisi iyi insansa o valla belli olmaz benim anneannem annem beni süpürge demiriyle döverken kapıdan izledi babaanneler de daha iyi olabiliyor bazen…💔