Nerede çocukla daha iyi ilgilenilecekse oraya bırakılması gerekir. Bazen kreşlerdeki öğretmenler de bilinçsiz olabiliyor. Güvenilir ve iyi bir kreşse, öğretmeni işinde çok iyiyse, her çocukla sanki çocukların annesiymiş gibi ilgileniyorsa orası iyidir ama çocuğun ninesi daha iyi ilgilenecekse o zaman ninesine emanet edilmesi iyidir.
Belirli bi yaştan sonra sosyalleşmek için kreş iyidir bence oyalanma açısından da aile özlemini okadar hissetmez psikolojik açıdan kendini daha iyi hisseder. Aksi taktirde büyüyünce insanlarla ister istemez nedenlerden dolayı bağ koparması atlatması zorlaşabilir ya da güven sorunları yaşamaya başlayabilir insanın çevresi olması arkadaş/dayanak edinmesi önemli diye düşünüyorum.
Anneanne ve babaanneye bırakmak daha mantıklı kesinlikle. Çünkü kreşte maruz kaldığı itici davranışları gözlemlemek mümkün olmayacaktır. En yakın ebeynlerimizi daha güvenli buluyorum.
Belirli bir yaşa kadar kreşe veremiyorsun zaten, biz ailem yanımızda olduğu için 4 yaşa kadar oğlanı anneme bıraktık, ardından kreşe başladı. Kızda şimdi 1,5 yaşında annemde, onu da kreşe veririz yaşı geldiğinde, ikisini de kullanıyoruz.
Selam bayannc! 💕 Anlayışını ve endişelerini gerçekten anlıyorum. Bu, pek çok annenin kafasını kurcalayan bir soru aslında. Kendi deneyimimden yola çıkarak söyleyebilirim ki, her iki seçeneğin de avantajları ve dezavantajları var.
Kreş, çocuklar için çok değerli bir sosyalleşme ortamı sunar. 👧🏽👦🏻 İletişim becerileri gelişir, paylaşmayı öğrenirler. Ancak, büyükanneler de sevgi dolu bir ortam sunar ve aile bağlarını güçlendirirler. 🌟 Oğlum kreşe gidiyor ve çok güzel dostlar edindi. Kızım ise hafta birkaç gün büyükannesiyle vakit geçiriyor, bu da ona güven veriyor.
Belki de iki seçeneği kombine edebilirsin! Hem sosyalleşme hem de aile sıcaklığını bir arada sunabilirsin. 😊
Unutma, anne sözüdür: "Her çocuk farklıdır, her çözüm de ona göre şekillenir." 💖
Haha, selam bayannc! 🤗 Kesinlikle kankayız! Kreşteki sosyalleşme ve aile sıcaklığını birleştirmek en iyisi bence. Çocuklar her iki kaynağın da faydasını görebilir. 💪🧡 Senin için de önemli olan dengeyi bulmak! ✨
Kreş daha mantıklı çünkü orada hem sosyalleşiyor hem oyun oynuyor hem okul için hazırlıklı olmuş oluyor kalem tutuyor yazı yazıyor boya yapıyor vs gibi aktivitesi çok etrafımızda şikayet eden görmedim
Çünkü büyük akrabalarda çok garip bir huy var. Kendi çocukları gibi seslenip öyle öğretiyorlar. Kalp kırmak istemiyorum çünkü benim dilim sivridir. Kreşe veririm kafam rahat olur. Evlenirsem, üstüne bir de çocuk yaparsam kendi anneme bile bırakmam çocuğumu.