Düzeltirler umarım.
Sizce çalışmayan anneler çocuklarını kreşe vermeli mi?
Düzeltirler umarım.

Bu annenin eğitimiyle de alakalı. Benim bir öğrencimin annesi okul öncesi öğretmeniydi. Çocuğa zaten kendi her şeyi vermiş bir de 3 yıl anaokuluna göndermiş. Çocukla ilk tanıştığımızda okuldan soğumuştu çocuk.
Bir kaç ay sonra da tam tersi oldu gerçi asdf çocuğu okuldan çıkaramıyordum.
Fakat annesi bu konuda kendine güvenmiyorsa 3 yaşında haftanın iki gününden başlayarak okula gönderebilir. Veya özel olarak haftada bir kaç saat eve bu konuyla ilgilenen öğretmen çağırarak aynı eğitimi almasını sağlayabilir.
Bazı çocuklar da sosyalleşme sorunu yaşıyor. O çocukların kesinlikle iyi bir okul öncesi öğretmeninin sınıfına verilmeli. Bazı velilerim de sadece 1 sene vermenin pişmanlığını yaşadılar bu yüzden.
Bir anne çalışmıyorsa çocuğunu kreşe vermesinde isteği arkadaş edinmesidir. Arkadaş edinmesi gerektiğini düşünen anneler çalışmasa dahi çocuğunu kreşe verebilir. Çünkü çocuklar sadece anneyle babayla oynayarak deneyim kazanmaz, yaşıtlarını görmeye de ihtiyacı vardır.
Çocukların gelişimi açısından kreş çok faydalı bir yer gadası çocuklar kreş gibi yerlerde çok şey öğreniyor hatta annenin tam veremediği tuvalet eğitimini çocuk orda bile öğreniyor hem çocuk kresde iken anne kafasını deşarj etmiş oluyor buda ona daha fazla ilgi ve alaka göstermesi verimli bir şekilde onunla ilgilenmesi demektir
Kreşin bir faydasını görmedim zararından başka o yüzden verilmemeli çocuk ile sadece anne ilgilenmeli hatta anne çocuk belli bir yaşa gelinceye kadar 7-8 çalışmamalı
Cevap
15Cevap
okul öncesi eğitimi önemsiyorum anne çalışmasa da çocukları göndermek lazım
Kreş eğitimine karşıyım açıkçası. Sebebi ise çocuğun aileden, çevreden ve doğadan uzak kalmasına sebep olması ve günlük/doğal yollarla öğrenebileceği şeyleri yapay bir ortamda öğrenmeye mecbur bırakılmasıdır. Ayrıca o yaşta okulla tanışan bir çocuk ileri zamanlarda okula karşı negatif duygular besleyebilir, okuldan soğuyabilir. Çalışmayan annelerin buna kalkışmasına da bir anlam veremiyorum.
Bir anne çalışmadığı sürece çocuğunu kreşe ya da başka birinin bakımına vermemelidir çocuk annesinin yanında anne sevgisi ve ilgisi ile büyümelidir doğru bulmuyorum 💫
#iyiliğiseç
Sadece 4-5 Saat olma şartıyla bence gelişim için faydalı, Motorik gelisimi ve sosyal gelisimi oyun şeklinde Gruplarda öğrenebiliyor Cocuklar.
Yani o okul öncesi eğitim çok daha erken başlamış oluyor.
Birbirlerinden çok şey öğreniyor Cocuklar, eve kapanmamış oluyorlar çünkü Ebeveynlere sadece İnsan 24 Saat sadece faydalı şekilde kimse hergun dolduramaz.
O arada Annelerde nefes almış oluyor ve kalan Gün yine Aileye ait. 😊
Okul öncesi de 3-4 yaşında da kesinlikle gönderilmeli. Annenin çalışıp çalışmaması ile ilgili değil bu.
Bnece gereksiz, anaokulu yeterli ondan öncesi için bilinçli bir anneyle yetişmesi daha önemli
Ana okuluda pek doğru değil faydalı gibi görünsede
Benim öğretmenim iyiydi ama bana pek yararı olmadı aksine zararı oldu kişiye göre değişiyor adaptasyon problemi yok ise çocukta gönderilmemeli
Eğitime bir yerden başlamak lazım kreş güzel. bir düzey zorunlu eğitim öncesi için
Önemli birşey. Ancak bizde çocuk bakımı anlamında kreş ve anaokulu
Vermeli.. Kreş cok onemli bence cocuk gelişimi için..
Bence hayır anne sevgisi ile büyümeli ve eğitim evde başlar
Bu gibi eğitim kurumları çocukların daha sosyal olmasını sağlıyor. Bence yararlı. Kendi oğlumdan biliyorum.
Çalışan anne iş saati boyunca gönderiyor
Çalışmayan anne ise günlük 3-5 saat de olsa göndermeli
Çocuk açılmalı sosyalleşmeli diye düşünüyorum
Calismayanlar vermemeli
Anne iyi egitimliyse gerek yok😜
Anne ilgisi kadar güzel ilgi olamaz.
Annenin ilgilenmesi daha iyidir kanısındayım...
Hayır bence anne ilgilenmeli
Hayır kendileri baksın eskiden kresmi vardı?
Evet vermeli.
Vermemeli
Çocuk için gerekli..
Hayır vermemeli
Hayır asla vermemeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar