Benimde başıma böyle bir şey geldi şu yazıyı okuyunca hatırıma geldi ne günlerdi😄

Benimde başıma böyle bir şey geldi şu yazıyı okuyunca hatırıma geldi ne günlerdi😄

Turkiyede anneler. Ne yazik ki turk erkeklerinin cocuklara bakmak gibi bir durumlari cogunlukla yok ve boyle bir sorumluluk gormuyorlar. Ama yurtdisinda babalarin cocuklari uzerinde gercekten buyuk emekleri var. Bir tek emzirmedikleri kaliyor diyebilirim.
Instada denk geldigim birkac ailede onlarsa babalarin gercekten anne kadar rolu var. Ve ailemde de hollandali damadimiz var. Cocugu gercekten bir emzirmedigi kaldi. Oyle iyi bakti cocuguna. Karisida kendine bakti, disari cikti, nefes aldi, gozu arkada kalmadi. bizde turk kadinlari cocugu "babasina" emanet etmeye korkuyor bakamaz, düşürür, altini degistiremez bu cocuk b*klu bezle durur, karni acikir anlamaz vs diye. Ki haklilarda.
Bu da yaratilisla ilgili degil bence. Tamam annelik belki daha dogustan ya da hamilelikten dolayi daha en bastan bag kurmakla ilgili ama bu isler öğrenilmeyecek seyler degil ama Turk erkekleri bu konularda cok eksikler.
Benim gozlerim ve kulaklarim ogretmenlik stajimda 40 yılın basinda hanimla beraber okula gelip cocugun durumunu sormaya gelen bir baba gordu. Ve kulagimda sunu duydu. Bizim cocuk kacinci sinifa gidiyor? Yani bizim ulkede babalar ne yazik ki cocuklarindan bir haber yasıyorlar, ilgilenmiyor, bakmiyorlar, bakimlarini ustlenmiyorlar ve bu ulkede babasi olupta babasizlik yasamis cok yetiskin/genc arkadasimiz var.
Turk babalar cocukla bir turlu bag kuramiyor, kurmuyor, kurmak istemiyor. Isten sonra gelip basini oksamayi,2 dk oynatmayi, bezinin parasini vermeyi babalik saniyor. Sonra anne eliyle tek basina buyumus bir cocuk ortaya cikiyor. Ve turk kadinlari bu cocuklari sanki bosanmis bir kadinmis gibi tek basina buyutuyor evliligin icinde bile. Yani durum bu ulkemizde.
Cevap
14Cevap
Bence anneler daha iyi çocuk bakarlar
Açık ara anneler ama çocukların babalarla yaptığı aktiviteleri de farklı oluyor
😀😀😀
Tabii ki anneler.
Kadınların yaradılışı anaçlık üzerine kuruludur. ( İstisnalar kaideyi bozmaz)
Kişinin kişiliğine göre değişiyor. Parkta bir çocuk görmüştüm yanında babası vardı çocuk düştü bir yerlerini çarptı adam elinde telefona ağzini ayırmış gülüyor bide. gidip çocuğu elinden alasim gelmisti. Baba ana diye ayırmak doğru değil.
Tabiki babalar. Bir baba anneden daha merhametlidir
Değişiyor bu olay sorumsuz annelerde sorumsuz babalarda mevcut.
Anneler nnelern kalben hazırlar babalar fiziken hayata hazırlar yaşar giderler
Asansörde bebek unutmayı geçtim, toplu taşımada bebek unutanı gördü bu gözler.
Değişiyor , çocuğa bakmayı beceremeyen erkekler iyi anne diyor karısına
Sorman bile hata tabiki kadınlar 😎
Anneler tartışmasiz
Hacı çocuğa bakmakta bişiy yok ki bak bakıyorum👀
anne
Anneler
anneler
anneler elbtte
Anneler
Annem ☺️
Anne.
Ana.