AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
200Cevap
Hamilesin ! Ve bu yasta cocugu dogurmak normmi diyorsun? Af edersin de bu cocuk salla-kazan uygulamasindan felan mi cikti?
Bu yasta katil olmak hanim efendiyi urkutmuyor da , cocuga bakip bakamamak urkutuyor. Ne vicdan be
Zaten 2 çocuğun var. Bu yaştan sonra çocuk büyütebilecek sabırda olmaman çok normal. Çocuk için de zorluklar olacağı aşikar. Kürtaj desem hem dini hem vicdani boyutu var. Bir şey söylemek istemiyorum, zor bir karar.
Benim teyzemde sizin yanınızda doğurdu özürlü doğar dediler turp gibi oldu bence elalemin lafını dinlemeyin aldırmayın
Milleti boş ver. Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan ne kadar insan var onları düşğn. Ayrıca 30 yaşına gelip hala bekar olan biri olarak bu habere çok sevindim 😊
Çocuk bereketiyle gelir derler. Madem biyolojik olarak mümkün hiç de mantıksız değil. Belki çok seveceksin hatta kesin çok seversin de ileride şükredeceksin doğurdum iyi ki diye.
Benim annemde beni aldırmak istemiş. Hastaneye gitmiş aldırmaya ordan bi yaşlı teyze sen katil mi olmak istiyorsun al eline bıcağı ha yetişkin birini öldür ha karnındaki günahsızı öldür ikiside aynı şey ikiside can demiş. Annem o gün ağlayarak eve gelmiş beni doğurmuş ama hep istenmeyen cocuk olduğumu bilerek yaşamak beni birazcık üzüyor. Ama şimdi 23 yaşındayım ve bende hamileyim. Umarım kucağınıza alırsınız sağlıklı bi şekilde Allah isteyipte olmayanlarada nasip etsin.
İnsanların kötü konuşmasını boş ver, 48 çok geç.
Allah uzun ömür versin ama çocuk 12 olduğunda sen 60 olacaksın, çocuk daha liseye geçmemiş olacak onun sorunlarıyla ilgilenmek seni yoracak.
Çok geç bence o yaş.
Millete göre ne ya sen de. Hem napcaksin kürtaj mi olacaksin? Öldürme o yavruyu. Normal sartlarda senin istemedigin bir seye asla seni zorlayamazlar derim. Ama burada bir bebegin hayati söz konusu. Ve yaparken iyiydi de dogururken mi zor?
Böyle birşeye ne kadının nede erkeğin hakkı yoktur, o çocukla paylaşacak bir hayatınız olmaz, olsa olsa hayatınızın son döneminizde o çocuğa yük olursunuz, gezip tozacağı yaşta sizlerle uğraşmak zorunda kalır.
Allah sana hediye göndermiş sen ise kabul etmem diyorsun. Bence kesinlikle sana yenilik gelecektir. 😍
Hem millet ne diyecek ya? Yasak bi ilişkinin meyvesi değil. Yuvanın mutlu olduğunu, bereketin olduğunu gosterir.
Seray sever sen misin asjdjaja
Bizim kapıcı 43 yaşında 3cü çocugunu doğurdu hemde evde 16 yaşında oglu varken ama hırsına doğurdu yani istedigi için degil
Bizim apartmandaki evli olan genç kadınlar ilk çocuklarını doğurmuştu kapıcıda genç kadınlara özendi düşük yaptıgı halde yine hamile kaldı sırf hırsından
İlk çocuk olsa neysede 40 yaşından sonra anne olmak bebek içinde saglıksız
Helal olsun diyorum kesinlikle doğurmalısın… Bu yaşta hamile kaldıysan ve sağlık sorunun yoksa eğer kesin ve kesin doğurmalısın 👍🏻 Tahammülsüzlüklerin illaki olacaktır yaştan dolayı ama yeni bir evlat yeni bir heyecan ☺️
Sen hala menapoza girmedin mi ya.
O doğurmak istemediğin çocuk başkasının hayali doğurmak için tedavi tedavi gezen aileler var.
O masum çocuğun suçu ne iki dakika zevk aldın diye şimdi günahsız olan çocuğu mu alıcaksın öldüreceksin
Yaratan hesap sorar
Elalemin ne dediğine bakma bizim bir akrabamız kadın vardı 2 kızı vardı artık kızları 20 li yaslardaydi kadın gitti doğurdu erkekti büyüdü kocaman oldu şu an her şey de unutuldu herkes konuşur konuşur susar boş ver başkalarını
48 yaşında iki çocuk annesisiniz, bu kadar tecrübe, deneyim korunmak aklınıza gelmedi mi hiç
Dinen meşru ve bir mazeret olmadıkca çocuk düşürmek ve aldırmak haram ve cinayet hükmündedir.
Mazereti var görüyorsun 50 yaşına gelmiş mecburiyeti de yok sağlık durumu belki elvermeyecek boş boş konuşmayın
50 yaşında çocuk doğurabilir bir mazeret değil , ama büyütmesi zor olur.
Yinede katli vaciptir hükmünü kimse veremeyeceği için doğurmak zorunda.
﴾31﴿
Fakirlik korkusuyla çocuklarınızın canına kıymayın! Biz onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir günahtır. İsra 31
@S1GMA_ yav gözünü seveyim sağlık sorunu olabilir bu bir risktir ama her şey dine göre olsun diyorsalar kendileri bilir bana ne
Hamilelik sürecinde kadınlar doku ve organ hücresi ürettiği için organları tazelenir aksine çoğu hastalığada iyi gelir (belli hastalıklarda) hamile kalmak.
Başkalarının ne dediğini önemseme kendini dinle. Ayrıca eşinle konuş korkularını anlat ortak bir noktada buluşursunuz illaki
Gözünüz aydın olsun. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin...
48 yasinda hamile bir kadina. "Masallah. Allah sagsalim dogurtup kucagina almayi nasip etsin. Dogacak cocukta anali babali buyusun diye dua edilir sadece.
Mantıklı değil ama Allah vermiş vardır bunda da bir hayır diye düşün
🙄😇 Aynen
doğur tabi yaparken iyiydi dimi oyuncak bebek değil mi yaparken yapmasını biliyorsan doğurmasını da bileceksin. Bu zamanda kimse mazeret uyduramaz.
Yaparken senin iznini mi isteyecekti? Kendi kararı, aldırması hem sağlık açısından daha iyi olacak. Ayrıca çocuk 10 yaşında olduğunda annesi neredeyse 60 yaşında olacak, pek fazla ilgi göstereceğini düşünmüyorum. Allah bilir babası kaç yaşında olur o zaman.
@w-rkah-lic
Avukat mısın sana ne bu da benim görüşüm
Boş bir görüş.
Eğer ölüm riski yoksa aldırması canilikten başak bir şey değildir. Bu zamanda kimse bana bunu savunmasın. Bir sürü yöntemi var halen yapabiliyorsan senin suçun
boş olan sensin bence o bebeğe soruldu mu yaşamak istiyor musun diye belki yaşamak istiyor ne biliyorsun işinize gelince her şeyi deli gibi savunursunuz ama kürtaj meselesinde ne olacak ya zaten demeye getiriyosunuz
Hahahaha, ister 18 olsun, bebeği istemiyorsa, aldırır bu kadar basit? Bedeni ve kararı onun, senin burada "doğur tabi yaparken iyidi" gibi bir yorum atman sadece cahil olduğunu gösterir.
@wοrkahοlic
Bedenle ne alakası var doğacak çocuğun rızası var mı belki yaşamak istiyor ne bileceksin bunu? cahil olan sensin ahlaksızlığı savun anca sen
@wοrkahοlic
sen belli etmiş oldun çünkü tahammülsüzsün avukat hanım saygılar :D
Milet bir şey dermi diye düşünüp de çocuğu aldırmaya kalkma bence Allah a hesap verirsin sonradan , YouTube de izle çocuğunu aldıran kadının çocuk ile görüşmesi diye eğer sen bu çocuğu dünyaya aldırmadan yarın birgün oda seni Öbür dünyaya aldirmazmis boş ver elalemi
günaha girersin bu 1. ikincisi 40 yaşından sonra çocuk doğurmak çocuk için sakıncalı. ancak 3. sü bu sana Allah tarafından verilmiş bir hediye. onu aldırarak geri çevirmiş olucaksın. Şimdi sana çocuk aldırmak şöyle günah böyle günah demiyeceğim ancak 48 yaşındasın ve bu yaşta hamile kalmışsın sence de harika bir şey değil mi? herkes bu kadar şanslı değil bence eşinle paylaş birlikte karar verin yani doğur :)
Her çocuk nasibiyle bereketiyle gelir derler. Doğru mu yazdim bilmiyorum ama öyle. Anne olmak isteyip de olamayan okadar çok insan varki, düsün rabbim sana bir can vermis al buna da bak demis. Bu durumda 48 yasinda olman bir engel değil, demkki daha doğurgansin ki hamile kalmissin. Normalde belirli bir yaşdan sonra daha da zorlaşiyormus hamilelik. Bence kendini şansli hisset ve o çocugu doğur. O çocuktan doğma ve büyüme hakkini elinden alma
48 yaşına gelmişsin kendi kararlarını veremeyip buraya mı yazdın? Yerinde olsam annelik değil annanelik, Babannelik olmaya hazırlanırdım.
Çünkü hiç samimi bir soru değil bu.
ölürsün falan. saçmalama. 35'inden sonra hamile kalmayın diyolar. vücut direnci düşüyo. annem 37sinde yaptı o bile acayip zorlandı yani çok korktuk ölecek diye
O öyle bir şey değil. Hastalığı olan kişilerin ölme riski vardır. Bunun yaşla bir ilgisi yok. Doğumda her zaman her yaşta ölüm riski vardır zaten. 35 ten sonra çocuk yapılmasının önerilmemesinin sebebi down sendromu, otizm gibi rahatsızlıkların daha sık görülmesi. Tabi bununla beraber birçok sebep daha var... 48 çok büyük bir yaş...
@xxxHAKUxxx ya bilmiyorum benim annemin doktoru 35'ten sonra vücut direnci düşer o yüzden çok riskli dedi. Ya öyle bakarsak zaten her ameliyatta ölüm riski var zaten. Her operasyonda var. Ama 35 yaş üstü hamilelikte daha riskli. Ve evet kardeşimde gelişim geriliği var. yaşı 9 oldu daha konuşamıyo aşırı kilolu vs
Tabiki daha riskli ama ölüm oranı yüksek değil. 40 tan sonra doğum yapıp sağlıklı olan da çok. Zaten belli bir yaştan sonra hastalık sahibi olmamak imkansızlaşıyor günümüzde de
@xxxHAKUxxx ya bence çocuk yapmak 20'deyken de 40'tayken de akıl işi değil.
20 li Yaşların en azından elle tutulur yanı var. En azından gençsin enerjiksin çocukla ilgilenebilirsin ama 40 ve sonrası doğumu geçtim o çocukla ilgilenmesi var yani...
@xxxHAKUxxx bana göre elle tutulur yanı yok ya. her türlü zor şimdiki gençler de bitik
Öyle düşünürsek çocuk yapmanın da bir mantığı yok aslında 😂 Böyle kötü bir dönemde çocuk dünyaya getirmek bencillik olur
@xxxHAKUxxx yani işte mantığı yok diyorum deminden beri
pek değil gibi duruyor, annesi/babası anneanne dedi, abisi/ablası da anne baba yaşında olacak milletin ne dediğinin bir önemi yok ama çocuk için sağlıklı bir ortam olmayacak
Miilletin ne diyeceği kimsenin umurunda olmamali bence. Herkes kendj işine baksın. Milletin ne diyeceğini değil gönlünü kalbini dinle. Eşine danış onsuz bir şey yapma.
Doktorla görüştün mü? Doğurman sağlıklı mı? Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Yani bu yaşlarda sağlıklı doğum olur mu diye.
kontrole gittik sağlıklı görünüyor problem yok dedi
Bu bilgi benim de işime yarayacak. Teşekkür ederim :)
Doğum senin yaşındaki kadınlar için tehlikeli deniliyor yani bunu doktora sorman daha iyi hayati tehlike yoksa o çocuğun doğurmanız lazım var derse aldırmanızda sorun olmayabilir
Çocuğu aldirmak gibi bir tamam kadin
Durumunuz iyi imiş bak
Katil olup bir ömür vicdan azabi ile dolasirsin.
Ahirette de hesabini veremezsin
Bırak gelsin piremses/pirens...
Bence bu yaştan sonra gece ağlayan çocuğun derdine düşmek zor gelecektir. Nasıl başardınız bilmiyorum ama fikir belirtmek de doğru olmaz. Allah kolaylık versin 😅
Benim annem sizin yaşlarınızda doğurdu. Çocuğa biz baktık. Riskli bir durum. Sağ cikamama durumunuz var, hastalanma durumunuz var. Olası bir durumda çocuğa bakmayacaklarsa boşa risk almayın derim
milletten sanane benim çevremde çok kişi var annemde en son kardeşim o yaşta oldu yani ne var bunda ayıp değil utanılacak bir şey de yok elalemi unutun artık atın şu elalemi kafanızdan
Selamlar..
Çocuklar arasında ne kadar yaş farkı olacak. Pek yakışık olmayan bir durum bu yaştan sonra ama. İnan karar vermek çok zor. Bir evladım var ikinciyi düşünemiyorum
Bu yaşınız da günaha girer miyim diye gerçekten soruyor musunuz bir de
Sanane milletten niye düşünüyorsun kendin istiyorsan yaparsin
26 yaşındayım, bu ayın 15'inde 27 olacağım ben de hamileyim. Hemi de stress ve bunalıma.
😊😊
millet icin yaşama bu 1
2. ise o cocugun yaşayacak ömrü varmış bu cana kıymak sana yakışmaz annesin
gelsin dünyaya maddi durumunda iyimiş işte rahatca cocuklarınla beraber büyütürsün
Millet için yapma tamamen kendin karar ver isteyip istemediğine sonuçta çocuk senin bakacak olan sensin
Bugün kadın doktorundaydım. Kadın 35. den sonrası için riskli gebelik dedi. 48 yaşındaki gebelik nedir lo
2 çocuğunuz da evlenip gidecek. en azından bu küçük olan size bir uğraş olur. ilerde yalnızlık çekmezsiniz
Çocuk senin yasına geldiğinde belkide sen yaşamıyor olacaksın bence iki tane evladına güzel bir gelecek hazırla o cocugu da dünyaya getirme (yine en dogru kararı siz verirsiniz)
Çok kötü kb geç kalmışsın bu yaştan sonra çocuğun mürvetini göremicen
Çocuğu veren kim? ALLAH millete neymiş böyle saçma düşünceleri çıkar aklından artık insanları takmayın ne der soyle der isterse ana avrat sövsün arkadaş ahirette var unutma rahat ol artık
Asıl o yaşta doğurulur. Anneliğin her zerresini hissedersin
insanların senin hakkında konuşacağı 15 dakika için hayatını şekillendirmek çok saçma.
Günaha girersin. Milletin dediğini neden bu kadar önemsiyorsun. A. hmak işi şu saçma endişen.
İstemiyorum günaha girermiyim demişsiniz. Orasını bilmem ama kürtaj yaptirirsan bir cana koymuş olursun. Sakın aldırma...
Benim annem de 45 yaşında doğum yaptı beni doğurdu ben 30 yaşındayım 10 çoktan sonra 11 ci geldi
Benim yengemler ablamlar bile ne kadar çok çocuk yaparım peşindeler herkesin durumu da süper
😅😊
Annem 75 babam 65 yaşında valla bir kardeşim daha olsun isterim annem de istiyorda ama olmuyor 😂😂😂😂
ahahaha anne yaşı doğru mu cidden😊😊
Valla doğru annem aile babam birbirini seviyordu babam yaşı küçük diye isteseler olmas kız senden büyük der diye hiç
Söylememiş annemde gel kaçır beni demiş ilk başta babam tırsmış sonra annem babam çobanda iken kaçırmış babamı düşün bide babam aşiret ağasının oğlu nerden buldu o cesareti kaçırdın😂😂😂
60 tane de yeğenim var benim
Ahahhaaha ne iyi etmiş çok sevdim ben bu hikayeyi😄😄 güzel anılar. Allah daim mutlu huzurlu eylesin😊😊 kaç kardeşsiniz
11 kardeşiz 6 kız 5 erkek babam hayalinde 3 tane vardı annam 11 yapmış en son annem bana hamile kaldığında babam git aldır demiş annem ise 2 ay dokundurtmamış konuşmamış şimdi ise babam iyi ki de aldırmadın hata yaptım evimizin huzurumuzun tek kaynağı diyorlar
En iyisi bu bebeği doğur abla 2 az valla en ideal 5 maddi durum iyi ise korkma
En büyük ablam 50 yaşında o beyin cerrahı 8 tane çocuğu var bana söz verdi rabbim kısmet ederse bir tane daha yapacak😂😂😂😂
Oha xjekxjsjzjjz maşallah diyelim
Doğu'da mi yaşıyorsunuz?
Yooo adana da yaşıyoruz şirketlerimiz iş yerlerimiz falan hepsi adana da ablamlar bile yabancılar ile evlendi eşleri bile adana ya tahinleri istediler
masallah nasi bir aile oyle xkekks
Çok güzel bir aile
1 dk ya ablan 50 ise annen 25 yaşında doğurmuş oluyor. baban 15 miyiydi tobe xjsjsjs
Evet babam 15 yaşındaydı 3 tane büyük bekar abisi vardı annemi kaçırmasaydı kimse evlendirmezdiki onları
oha ben şok😮 3 sene bekleseymiş ya
Ondan önce 3 tane abisi var amcamlar bekarmış Annemi isteğen çokmuş annem babama aşıkmış
annenin burcu merak. ettim bananinda
Ben nerden bilim burçlarını
aaa onlarda mi bilmiyor hangi ay doğduklarını.
Yooo babam kışın annem yazın ama hangi ay bilmiyorum
Çok geç bence şöyle dusununun 50 yaşında olunca siz 70 yaisnda olacaksınız yani matametiksel olarak destek olamicaks jz
Karar senin kararın tamemen, belli yaştan sonra çocuk bakmak çok daha zorlaşıyor. Bir de ben şunu düşünürdüm,çocuk 20 yaşına geldiğinde 68-69 yaşında olacağım. Ama kendi içinde hesaplamanı iyi yapıp karar al,çünkü büyük bir karar.
Doğuranlar var ama her insanın anatomik yapısı aynı değildir. Gerekli tetkik ve tedaviden geçtikten sonra bir probleminiz olmadığı ortaya çıkarsa, duygusal ve zihinsel de hazırsanız yapabilirsiniz bence
48 yasinda hamileysen mucize cocuk yolda demektir kendi kararın ama hiçbir canlının yaşama hakkını alamayız hamile kalmamalıydın.
Yani çocuk 18 yaşına geldiğinde siz 66 yaşında olacaksınız. Biraz sıkıntılı bir süreç lakin çocuğa kıymayın. Ne suçu var
Korona var, savaşlar var, kuraklık var kıtlık var pahalılık var. Sen 60 olcan o 12 yaşında. Okuldu vs belki meşgale olur belki zorluk son karar sende.
Millet kötü konuşacak diye mi, hem neden millet neden kötü konuşsun yadırganacak bir şey mi bu milleti ne ilgilendirir ayrıca
Mantıklı değil desek çocuğu mu aldıracaksın. Yapmayın Allahınızı severseniz. Ya yapmasaydınız ya da yaptınız doğurun.
İş işten geçmiş hamileyim diyorsunuz konuşulacak bir şey yok ortada tabi ALLAH in verdiği canı almaya kalkacak bir karaktere sahip değilseniz...
İstemiyorsan yapacak bişey yok ama elalem ne deri artık bırakalım. Çocuğuna elalem bakmayacak yedirmeyecek içirmeyecek.