Hamileyken de Beslenmenize Dikkat Edin!‏

Gizli Üye

Hamileyken de Beslenmenize Dikkat Edin!‏


Artık hamilesiniz, yani çift can taşıyorsunuz. Bu yüzden her şeye iki kat fazla dikkat etmelisiniz. Buna beslenme de dahil, çünkü siz ne yerseniz bebeğiniz de onu yiyecek ve bu şekilde beslenip gelişecek. Bu yüzden her zamankinden daha sağlıklı ve dengeli beslenmek zorundasınız.


Hamilelik sürecinde düzenli ve dengeli, bir o kadar da sağlıklı beslenme nasıl olur? Bunun cevabını kendimce vermeye çalışacağım. Aslında her zaman bu şekilde beslenmeli, ama hamilelik döneminde yapılan hatalardan da bahsetmek istiyorum.



  • Kilo almaktan korkmayın!



Hamilelik, bir kadın için en güzel dönemlerden biridir. O yüzden kilo almamak için kendinizi kısıtlamayın. Tabii ki abartmayın da ama canınız ne çekiyorsa yemenizi tavsiye ederim. Bu günleri çok arayacaksınız. Kilo artışınızı kontrol edin ve 12 kilodan fazla almayın. Önemli olan bu.



  • Az ve sık yiyin!



Günde 6 öğün yemeğiniz olsun, 3 ana ve 3 ara öğün. Bu şekilde sık ve azar azar yediğinizde mide şikayetleriniz de azalmış olacak. Reflü, mide yanması, mide bulantısı en aza inecektir.



  • Besin değeri yüksek gıdalar tüketin!



Yediğiniz besinlerin içeriğine mutlaka bakın. Özellikle protein, demir, kalsiyum, mineral içeriği zengin gıdaları tüketin. Bu yüzden kek, çikolata gibi abur cubur yerine kuru yemiş yemeyi tercih edin.



  • Kabız olmamaya dikkat edin!



Hamilelik döneminin en büyük sıkıntılarındandır. Tükettiğiniz besinler ne kadar lif içerikli olursa bağırsaklarınız o kadar düzenli çalışır. Yeşil mercimek, kuru fasulye bol bol tüketebilirsiniz. Kuru incir ve kuru kayısı da unutulmamalıdır. Kuru inciri akşamdan suya koyun ve sabah o suyu içip incirleri yiyin.



  • Bunlardan uzak durun!



Çok yağlı besin tüketmeyin. Hamur işlerine ara verin. Bunlar besin değeri düşük, sağlıksız besinlerdir. İçeriğinde katkı maddesi bulunan salam, sucuk, sosis gibi gıdalar yemeyin. Tuz, tansiyonu yükselteceği ve su kaybına sebep olacağı için ondan da uzak durmalısınız. Sigara içmeyin, alkol almayın.



  • Bunları daha fazla tüketin!



Süt ve süt ürünlerini mümkün olduğunca tüketin. Bu, aynı zamanda memelerinizdeki süt kanallarının doğuma kadar dolmasını ve bebek için hazır hale gelmesini sağlayacaktır.


Bunlar dışında,



  • Hiçbir ilacı doktor kontrolü ve reçetesi olmadan kullanmayın.



  • Canınız tatlı isterse sütlü tatlılar tercih edin.




  • Günde 2 - 3 litre su için. Su içmek, çatlakları da önleyecektir.




  • Bol bol meyve yiyebilirsiniz.




  • Uyku düzeninize de dikkat ettiğiniz takdirde çok rahat bir hamilelik süreci geçirmiş olursunuz.



Sağlıklı, mutlu, huzurlu günler dilerim.

Bebeğinizle...


Hamileyken de Beslenmenize Dikkat Edin!‏
17 Cevap