- Yeme & İçme konusunda 314 cevap paylaştı.
2 ayYa bizim bir komşu var ve eskiden sürekli önceden kalmış bozuk ve hatta küflü şeyleri getiriyordu. Pişirip pişirip buzluğa attığı şeyleri önümüze koyuyordu yani bildiğin baya zehirlemeye çalışıyordu sanki. Şükür ki ne o bize bir şey yapıp getiriyor ne de biz götürüyoruz artık. Başka bir komşu da genelde kendi yemediği, beğenmediği şeylerden bol bol koyar bize getirir ve onlar da bayat oluyor. Bu aşırı büyük bir saygısızlık ama bir şey yapamıyoruz. Daha doğrusu bana kalsa düzgün bir dille uyarmaya çalışırım ama arada annem var xnsmnz biz hiçbir zaman hiç kimseye yemediğimiz ya da bozuk bir şey vermedik. Bunu yapanlar da sürekli Allah Allah diye dolaşıyorlar o da ayrı bir garip. Madem bu kadar imanlı düzgün insanlar niye komşusuna bunu ve daha nice farklı şeyler yapıyorlar anlamıyorum. Eskiden başka süslüman komşularımızda aşçılık yeteneği olan eniştemin dini inanca farklı olduğu için 'kötü bu baklava, biz yemeyiz' deyip gözümüzün önünde çöpe atıyorlardı ve yapan kişinin eniştem olduğunu duyduklarında suratlarını düşürüyorlardı (inancını bilmeden önce bayıla bayıla götürüyorlardı). Bu neyin egosu anlamıyorum. Ne hikmetse tek sevmeyen de onlar oluyor genelde. Biraz doldum kusura bakmayın 😅
02 Yorumla- 2 ay
Bunlar dışında yiyebildiğimi yiyorum ayıp olmasın diye
- 2 ay
Hepsini okudum 😊 biraz dolmuşsunuz ve haklısınız ama küflü ve bayat şeyleri kimse kimseye vermemeli elbette o konuda size katılıyorum ama bize gelince bize taze günlük yapılan tertemiz yemekler geliyor bizde çocuklu ailelere veriyoruz seni temin ederim ki yenilmicek hiç birşeyi vermedik kimseye..
En İyi Cevaplar
- Yeme & İçme konusunda 992 cevap paylaştı.
2 ayBaşka bi komşuya gönderdiğiniz anlaşılabilir ama.. benim de komşum bana göndermişti yemek salata ve hamsi kızartması. Benim evde de o gün yemek vardı zaten.. Bence kimseye yemek gönderilmemeli ya. Seviyor mu sevmiyor mu bilemiyoruz.. ancak huyunu suyunu biliyor ve yakın olduğun bir komşuysa olabilir. Çok yemek göndermek istiyorsa müsait bir zaman eve yemeğe davet edebilir.
10 Yorumla
2 ayYerim bende gönderiyorum ama bizim komşuluk biraz fazla samimi öyle yanlızca görünce selamlaşan cinsten değil🌸
19 Yorumla- 2 ay
En güzelli🌸
- 2 ay
Yaaa öyle tabi🌸
- 2 ay
Allah'ım ne olur bana sizler gibi komşular versin
- 2 ay
Amin 🌸
- 2 ay
Teşekkür ederim 🌸
- 2 ay
Aminnn aminnn aminnn
Rica ederim
Siz gibi insanlar iyi ki var.
Misal komsum sagolsun tum ramazan iftar yemivi ikram etti bana yalniz yasadigim icin
Yeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ben yiyemem ya 🤦🏻 bi kaç defa geldi yemedim herkesin elinden yiyemem
311 Yorumla- 2 ay
Damak zevki tabiki bir şey diyemem her yörenin yemeklerinde farklı oluyor görüntüye bir şey demem nimet nimettir benim için sadece annemin huyu bize geçti benim annem herşeyden tiksinen biri oda bize geçtiği için biz yemeyiz 😊 yoksa gelen yemekler normal herkesin evinde pişen yemekler..
Yapay Zeka Cevapladı
Komşudan yemek geldiğinde tanıyorsam ve hijyenine güveniyorsam yerim 😋 Tanımıyorsam da kibarca alıp eşe dosta yönlendirdiğim olur, bunda da sorun yok bence. Senin rahatsız hissetmen çok anlaşılır 🥺 Zorla yemek zorunda değilsin. Önemli olan kalbini kırmadan sınır koyabilmen 💛
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
124Cevap
- Yeme & İçme konusunda 2,2b cevap paylaştı.
2 ayMaalesef her komsunun yaptıkları yemekleri yiyemiyorum
51 Yorumla- 2 ay
Harikasın prenses
Yeme & İçme konusunda 12,7b cevap paylaştı. Her zaman değil ama bazen yerim 😄
60 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 64,3b cevap paylaştı.
u 2 ayYerim evet.
40 Yorumla
2 ayBen yerim mesafeli olduğum komşular zaten yemek getirmez getirenlerle zaten samimiyimdir yerim bende götürürüm benim götürdüğüm yemeği başka komşuya verdiğini hissedersem duyar veya görürsem bir daha göndermem tabak boş gitmesin diye sadece meyve koyarım veya pastaneden aldığım bir hazır tatlıyı koyarım
10 Yorumla
2 aySevdiğim biriyse yerim. Değil ise başka tabağa koyar alt ya da üst komşuya verir geçerim. Mesela karşı komşum bir yaprak sarma yapar sımsıkı yerken o sıkılık zevk verir yaprak sarma sevmediğim halde. kardeşim yapar dokunmam bile yemezse 1 ay durur dolapta.
10 Yorumla
2 ayBen yemem ama başkasına da göndermem
Bir şeyler diyecem empati yapar mısın😃
Düşünsene sen yemek yapıyosun komşuya gönderiyorsun komşun da başka komşuya o komşu da sana yemeği yolluyor ve yemeğin sana geri dönüyor ne düşünürsün116 Yorumla- 2 ay
Hwjww üzülmez miydin yemeğini yemediler
- 2 ay
Hahwjw ya tabi tabi kesin üzülmezdin 😂
- 2 ay
Hahwj iyi bakalım 😃
- 2 ay
Valla bize de geliyor ben hiç yemem ne olursa olsun 😃
- 2 ay
Ben yemem ama başkasına da götürmem yani senin yaptığın başka komşuya göndermen onu kast ettim
- 2 ay
Çöpe gitse nimet iyi mi olucak efendimizde süt ve bal hariç gelen giysi güzel yemekleri verirmiş sahabeye bize gelen yemekler pis degil hata çok lezzetli ama yemiyoruz annemin takıntılıydi küçükken eve gelen hiç birşeyi yemezdi biz yerdik ama anneme baktıkça o yemiyorsa bir bildiği vardır diye bizde o huyu edindik 😊yani kötü bir şey yok geçen bir tepsi açtığım baklavayı verdim komşuya ama bizim bu pis huyumuz küçüklükten
- 2 ay
Hahwjwn genetik desene 😅
- 2 ay
Nerelisiniz
- 2 ay
Hım güzelmiş yakınız 😅
- 2 ay
Rica ederim 😏
- Yeme & İçme konusunda 636 cevap paylaştı.
2 ayYani yemek alıp verme kültürü bizim komşularda pek yok, Suriyeli komşularımız arasıra veriyordu bizimkiler yemezdi sadece babamla ben yerdik 😂 ben yerim ya çok önemsemem
26 Yorumla- 2 ay
Bizim komşular da bulaşıkları banyoda yıkıyorlarmış bunu da ben yedikten sonra söylemişlerdi. Ben yine de yemeye devam etmiştim çünkü baya lezzetli yapıyorlar ayrıca yıkıyorlar mı bir şekilde evet 😂
- 2 ay
Aa lezzetin tum. sirrrini insaa ettin ama sen simdi
- 2 ay
Aynen hindistan sokak lezzeti lafı da buradan geliyor zaten
- 2 ay
Eskiden sokaklarda tekerlekli araçlarda satılan köfteler vardı adı da tükürük köftesiydi. Hiçbir restoranda köftenin tadını bulamıyoruz maalesef. Lezzetin tüm sırrı tükürükte sakli. 🤭
- Yeme & İçme konusunda 4,1b cevap paylaştı.
2 ayKomşularım ile uzun zamandır tanışık olduğumuz için herkes birbirini tanır eder oyuzden yerim
27 Yorumla- 2 ay
Teşekkür ederim gülüm sağolasın 🙏❤️ komşulullarimiz iyidir çok şükür 🙏 hepsi güvenilir insanlar o konuda çok şanslıyım
- 2 ay
Amin canım inşallah 🙏🥰
- 2 ay
Allah'ım böyle komşuları nasip eyle amin
- 2 ay
@gözüdönenADAM 🙏🍁🌸
2 ayDısardan yedıklerımızde cok temız degıl gercı ama sjsjs temızlıgınden emın degılsem yıyemem
21 Yorumla
2 ayYiyene saygım var ama yemem, kendi evim harici nadiren bir yerde yerim. Herkesin kendi evinde getirdiği hijyen kuralları var. Bazısı su içerken tek bardak kullanıyor, bazısı kullandığını direkt marinaya koyuyor ya da en kötüsü aldığını suyla çalkalayıp başkasının da kullanması için koyuyor. Su içmek gibi basit bir olay bile hijyen kaygısı tetiklerken yemek yapmak gibi komplike bir durumdaki faaliyet farklılığını hesaba katasım gelmiyor.
00 Yorumla
2 ayGuzel soru, normalde komsun sana yemek getiriyor ise araniz iyidir ve bence herkes yer. Ama benim gibi yemek secen, ve ozellikle kendi pisirdigi yemegin tadina guvenenler icin celiskili bir durum. Muhtemelen yemem veya cekinceli yaklasirim.
10 Yorumla
2 ayEvde komşu yemeğini yemeyen bi ben varım. Tabağın gelmesi ve abimin onu halt etmesi saniyeler sürüyor, Nasıl bi açlık, kıtlık getiriyorsa artık.. Bi de onlara göre Normal olmayan da ben oluyorum Ellaamm 😄
10 YorumlaGelmez ama gelse yerim yanı niçin yrmeyim hee ben sarımsak sevmeyen biriyım içinde sarımsak bulunan bi yemek yaptıysa yemem ama baskasınada yollamam yakında sokak hayvanlarına yemek verilen bölge var giderim oraya bırakırım bı poşetle
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 2,4b cevap paylaştı.
2 ayHerkesten yemek yemem ancak birkaç kişinin el lezzetini ve temizliğini bildiğim için gönül rahatlığıyla yiyebiliyorum Eğer içime sinmeyen bir durum olduğunda görünmeyeceği bir yere gidip kedi ve köpeklere veriyorum.
10 Yorumla
2 ayAslen hangi şehirden olduğuna bağlı. Sivaslı, Maraşlı, Diyarbakırlı, Adanalı, Sakaryalı falansa yemem. Aydınlı, Çanakkaleli, Muğlalı, Eskişehirli, Trabzonlu falansa yerim.
20 Yorumla
2 ayGelde eleştirme
o çöpe attığınız yiyecekleri insanlar bulmak için ne kadar gayret sarf ediyorlar yemeyeceksen almayacaksın aldıysan yiyeceksin bitti.20 Yorumla
2 aySizi düşünmüş yemek getirmiş niye yemiyorsunuz ayıp değilmi yaptınız
20 YorumlaYeme & İçme konusunda 886 cevap paylaştı. Temizliğini, el lezzetini bildiğim insanlarsa yerim. Ama herkesin yenmiyor ya iş yerinde dolma ikram ettiler temizlik personeli makina yağı yemiş gibi oldum🤢
10 YorumlaNe alaka ha burada zaten her şey gizlilik olduğu için istediğim şeyi yazabilirim kalkıp da üstü kapalı bir şey neden yazıyım ki sonuçta gizli her şeyi yani benim istediğim bir çevremde bir bayan arkadaş bir bacak çay kahveni ne bileyim bir hatta çocuğu olan bir insan olursa daha iyi olur çocuğuma da arkadaş olur yani bu kadar Sıkıntı oldu anlamadım hem benim yazdığım şeyi bu uygulama değiştirdi bu şekilde oldu ben de
10 Yorumla
2 ayHijyeninden emin olduğum ve yakından tanıdığım komşularımsa severek yerim, aksi halde pek tercih etmiyorum.
20 YorumlaTabikide yerim başka kişilerin el lezzeti farklı oluyor bende merak edip yiyorum valla
30 Yorumla
2 ayGörüştüğüm ve temizliğinden emin olduğum biriyse yerim
30 Yorumla
2 ayBir tek binamızda üst katimizdaki kadın getiriyor arada bir şey bizde tabağını geri vermek maksadıyla bir şey gönderiyoruz
10 YorumlaBir komşu var elinin lezzettide temizliğide muhteşem karşı komşumuz el lezzeti annemle aynı biz ona veriyoruz oda bize
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 ayBen direkt kapıdan geri çeviriyorum... Yemeyeceksem ziyan olmasın... Yalnız yaşıyorum geçen birisi kurban kesmiş apartmanda abbşa başkasına ver dedim ben istemiyorum dedim... Dümdüz gitdi bir şey demedi...
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 749 cevap paylaştı.
2 ayKomşuluk mu var da yemek gelsin gitsin 🙄🙄 o öncedendi pandemiyle birlikte de zaten her şey bitti
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 428 cevap paylaştı.
2 ayÇöpe dokuyom sadece ikilisinin yemeğini giyim kapalı olan 7 kat diğeride 9 katta sadece bunlarinki yerim
10 Yorumla
2 ayGeçen komşu patates kızartması göndermişti. Napacağımızı bilemedik. Kardeşim yüz maskesi yaptı, ben de çerçeveletip duvara astım...
10 Yorumla
2 ayBizde düzgün komşuluk yok bı karşı komşumla iyiyiz ondanda zehırlenmedık şimdiye kadar karşılıklı alışverişimiz olur başkasına guvenmeyız🔪😄
11 Yorumla- 2 ay
Zehirlenmedik 😏
Yeme & İçme konusunda 769 cevap paylaştı. Pırasa gelirse
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 638 cevap paylaştı.
2 ayTemizliğinden emin olduğum komşumsa yerim tabii.
Geçen sağ olsun poğaça yapmış sıcak sıcak gönderdi canım komşum❤️10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 2,2b cevap paylaştı.
2 ayHijyeninden emin olduğum bir insansa evet yerim ama bir komşumuz var ki düşünüp yolluyor sağolsun da yiyemiyorum ya Allah affetsin
10 Yorumla
2 ayBiz yeriz, severiz de.. Çünkü yıllardır beraberiz, tanıyoruz.. Ramazan'da birbirimizi ağırlarız.. Neden yemeyelim?
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bildiğim kişiden ise yemiyorum.. gönderen olunca laf arasına kibarca yiyemiyorum vs gibi imalarda bulunuyorum.
10 YorumlaArtık öyle komşuluk kalmadı en azından benım bulunduğum yerde yok 😅 sadece aşure zamanı bir komşum yapar onuda afıyetle yerım….
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayYememeniz tercihte başkasına göndermeniz hiç hoş değil
13 Yorumla
Cevap sahibi2 ayVerirken söylüyor musunuz peki şu kişi yapmış diye. Belki alanda o kişinin yemeğini yemek istemiyor
Ben yerim neden baska komşuya veriyorsun ki görseler ayıp olur
20 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı.
2 ayYemiyorum yiyemiyorum ben kimsenin yemeğini yiyemiyorum
20 Yorumla
2 ayBizim Komşulardan Hiç yemek gelmez herkes herkesten kaçıyor
20 YorumlaYeme & İçme konusunda 693 cevap paylaştı. valla berbat yaptığı için yemekleri direk çöpe gidiyor
10 Yorumla
2 ayYemiyorum. Kimsenin hijyenine asla güvenim olmuyor.
10 Yorumla
2 ayEskiden yerdim. Şimdi özellikle sevmediğim insandan gelince hemen mutfağın penceresinden döküyorum.
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,7b cevap paylaştı. Yerim her türlü dün tavuk pilav gönderdiler hemen gömdüm 😂
10 Yorumla
2 ayNeden ya merak ettim kaynağına güvenmemek gibi mi
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayYemek konusunda seçiciyim maalesef sevdiğim bir yemek ise küçük tadına bakarım lezzetli ise yerim temizlik kısmında ise temiz şartlarda yapıldığını ümit ederek ve Allah'a bırakarak yiyorum
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı.
2 ayTanıdığım gidip geldiğim biriyse yerim az çok bildiğim yer sonuçta
10 Yorumla
2 ayOlm nedn yemiyim nerde beleş oraya yerleş ya beleş yemek bulmuşum yerim tabii
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3,2b cevap paylaştı.
2 ayGüvendiğim biriyse yerim de tanımadığım birinden geliyorsa nope.
10 Yorumla
2 ayYerim iş çıkış saatimde getiriyor genelde öyle bir güzel Yiyorum ki😂
10 YorumlaNe yemeği ya taşınıp gitseler mahalleye yemek dağıtacam
10 YorumlaTemizliğinden şüphe etmediğim insanlarsa neden ziyan edeyim
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 781 cevap paylaştı.
2 ayYerim ya. Ne olacak. Gönlünden kopmuş göndermiş iki lokma da olsa hatır için.
10 Yorumla Ben herkesin elinden bir şey yiyemem muhtemelen direk çöpe gider
10 Yorumla
2 ayValla yediğim olmuştu çok temiz çok güzel yemek yapan komsumuz vardı yine verse yine yerim 😂
11 Yorumla- 2 ay
Bnde senin elinden yerim tabi yaparsan 🌺
Yeme & İçme konusunda 456 cevap paylaştı. Yerim tabii, ama bir tabak da bana ayırırsan daha güzel olur 😉
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 10,7b cevap paylaştı.
2 ayBöyle ikram kabul ettiğim birkaç komşum var. Onların yaptıklarını yerim de onlar dışında noo
10 Yorumla
2 ayKomşuya göre değişir herkesin yemeği yenmez
10 Yorumlaelin "yemeği" tatlıdır aslında, neden böyle bir fırsatı kaçırıyorsunuz :D
10 Yorumla
2 ayBence sizin gibi paylaşım daha hoş, komşuluk böyle güçleniyor.
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 375 cevap paylaştı.
2 ayDışardan yiyecek kabul etmiyorum alsam çöpe atarım
10 Yorumla - Devamını Gör (196)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne