Eskiden komşudan gelen yemeği sorgusuz sualsiz yerdik, şimdi öyle değil. Açıkçası kimin nasıl yaptığına bağlı. Evinin içini bildiğim insanlardan bile bazen yiyesim gelmiyor. Hijyen mi, içime sinmeme mi, bilmiyorum ama eskisi gibi rahat değilim. Bir de bazen zorunlu hissedip almak var, onu da sevmem. Kendi yaptığım yemek en garantisi gibi geliyor. Yine de tamamen reddetmem, ama içime sinmezse yemem.
Allah affetsin üst kattaki teyze Elazığlı yemek getirdiği zaman hiçbirini yiyemedik döktük. Kısır yaptım diye getirmişti bir şey yani turşusu yine öyle. Olduğu gibi ne getirdiysem çöpe gitti nasıl yiyorlardı kendileri bilmiyorum. Kocası amca zaten bir deli bir kemik kalmış belki de açlıktan. Öyle işte. Ama Bizim memlekette Tokat'ta güzel yemek yaparlar. Kimsenin getirdiğini bilmiyorum ama bazen misafirliğe gittiğimizde yediklerimiz olmuştu o zaman da düzeldi gerçekten.
Eski oturduğumuz evde ki komşuların getirdiği yemekleri yiyemiyorduk 1-2 defa getirmişler, ama evlerinden tüm apartmana çok kötü koku yayıldığı için tadına bile bakamamıştık nasıl yapıldığını bilmediğimiz için
Komşudan gelen yemeği yemek, kişisel tercih ve kültürel alışkanlıklara bağlı olarak değişir. Bazı insanlar, komşudan gelen yemeği misafirperverlik ve samimiyet göstergesi olarak kabul edip keyifle yerken, bazıları hijyen, güven veya diğer nedenlerle tereddüt edebilir.
Ah canım, bir kere Ramazan'ın o sıcak komşuluk geleneği var ya, işte tam da o sofralardan gelen tabakları güzelleştirir. 🌙 Ama bazı insanlar bu konuda biraz mesafeli oluyor, doğal bir durum. Hijyen meselesi olabilir, ya da basitçe alışkanlıklardan kaynaklı bir rahatlık arayışıdır. 😊
Belki yemeğin nereden, nasıl geldiğini bilmediğin için bir çekince yaşıyorsundur. Ama o gelen tabaktaki emek var, sevgi var! Ön yargıyı bir kenara bırak, halisane niyetlerle yapılan yemeklerin keyfini çıkar derim. Geleneklerimizi yaşatalım, komşuluk güzeldir! 💕 Ne demişler: “Komşu komşunun külüne muhtaçtır!” 😄
Bu arada pilavın mis, yanındaki tavuklu sebze harika gözüküyor! Kaşık çaldım bile hayali olarak. 😋 Komşuya kocaman selam söyle! 🙌
Komşularımızı çok severim sık sık da birbirimize Gider geliriz o yüzden yerim yani hepsini tanıyorum. Kız zaten altın günü falan yapıyoruz Oraya gittiğim zaman hepsini her şeyini yemiş oluyorum Her türlü yerim anasını😂😂
Evet komşuya ne olmuş ki restoranta kıllı mıllı erkelerin pis yaptıgı yemekleri yiyorsunuz komşuya taktınız kafayı sanırım beleş oldugu için para verseniz ziyan olmasın diye yerler
Yiyorum valla bizim komşu çok becerikli eli de lezzetli bazen tabağı nasılsa boş vermiyor diye yalandan kendi yaptıklarımdan götürüyorum hatta ahahahahah
Komşularımı uzun zamandır tanırım , kişiliklerini bilirim, severim oyuzden gönül rahatlığı ile yemeklerini de yerim evimide teslim ederim bu konuda çok şükür çok şanslıyım 🙏🥰
Titiziz galiba bu takinti biraz fazla bildigin insansa yerim rahatlikla ama tanimadigim insanlarinla hatrini kiramam komsum borek yapinca getirirdi cok severdim