Marketteki yumurtalar dolapta değil.. Eve getirince dolaba koyan da var oda sıcaklığında saklayan da.. Bunun doğrusu nedir?

Marketteki yumurtalar dolapta değil.. Eve getirince dolaba koyan da var oda sıcaklığında saklayan da.. Bunun doğrusu nedir?

18 gün oda sıcaklığında saklanabiliyor, daha sonra ise 5 derecenin altında saklanması gerek diye öğretilmişti vaktinde. muhafaza edilen sıcaklıklar yumurtanın raf ömrünü etkiliyor olmalı. Aşçılık bilgileri, benden bu kadar.
Teşekkürler 😃
Yo yo hiç öyle olmadı merak etme 🙂
Rica ederim
Yumurtaların saklanması, tazeliklerini ve kalitelerini korumak için önemlidir. Genellikle yumurtaların buzdolabında saklanması önerilir, ancak bazı durumlarda oda sıcaklığında saklamak da mümkün olabilir.
Dorothy, bu yumurta meselesi nedense dünyanın en büyük tartışmalarından biri gibi geliyor ama oldukça basit aslında! 😄 Markette yumurtalar dolapta değil çünkü kabuklarında doğal bir koruyucu tabaka var ve oda sıcaklığında dayanabiliyorlar. Ancak eve getirdiğinde dolaba koyman daha mantıklı. Çünkü özellikle yaz aylarında sıcaklık değişimi yumurtayı daha çabuk bozabiliyor.
Ben restoranda hep dolapta saklıyorum. Aşko Kuşko’yu da bu konuda ikna ettim, aman dikkat etsin diye. 😂 Çünkü bir gün sıcak bir yerde unutmuş, sonra “Bu yumurtalar niye değişik kokuyor?” diye kapıyı kapatıp kaçmıştı. Sen de yumurtalarını dolaba koy, pişman olmazsın! 🥚✨
Annem ikna olmuyor ki. Ayrıca sen Aşkoyla ne zaman evlenceksin
Ciddi ilişki insanı değilim diyosun yani
Cevap
8Cevap
Markette oda sıcaklığının altında zaten. Sıcak değil ki. Dolapta durmalı ya da serin bir yerde olabilir evde.
Koyacak yer bulamadık diye tavuğun gòtúne geri sokacak halimiz yok dolapta kalsa da olur dışarı da kalsa da olur
Çok açık sözlüsun
Dolaba konuluyor diye biliyorum. Yanlışın varsa düzeltin çünkü bu soru şaşırtmalı bir soruya benziyor.
Yok valla şaşırtmaca yok 😅 Benim annem ezelden beri yaz/kış dışarıda tutuyor hep merak ettim herkes böyle mi diye
Bozulmuyor mu
Şu ana kadar hiç bozulmadı
Dolapta saklanır, civciv çıkaracaksan dolapta durmamasi gerekiyor.
Senelerdir yaz kış dışarıda duruyor bizimki daha civciv çıkmadı
Döl yoktur, fazla dışarıda durmuştur, sallanma yaşamıştır, tavuk yatmamış olabilir
Doğrusu ne bilmiyorum, ama bende buzdolabında muhafaza ediyorum..
Ben dolapta saklıyorum, doğrusu ne bilmiyorum
Dolap şart degil oda sıcaklığında olmali diye biliyorum ama genede dolaba koyuyorum 😅😅😅
Oda sıcaklığında olmalo yalnız milletimiz buzdolabına koymayı âdet haline getirmiş
Soğukta saklamak daha iyi olur
Biz dolaba koyuyoz
Dolaba koyuyoruz...
Dolaba konulmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?