Artan kahve fiyatları insanları mekanlardan uzak tutmaya başladı.
Starbucks'ta kahve içmeye gitmek artık maziye mi karıştı?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Artan kahve fiyatları insanları mekanlardan uzak tutmaya başladı.
Starbucks'ta kahve içmeye gitmek artık maziye mi karıştı?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Şu mekana yalnış hatırlamıyorsam 4 kez gittim 3 farklı mekanda deneyimleme şansım oldu. Hepsinde de kahve rezaletti. Orta segmentin bir tık altı bence. Normal cafeye gidin daha kaliteli kahve çıkıyor ve çok daha ucuz. Sırf marka ve gösteriş için insan neden kalitesiz kahve tükeri saçma geliyor bana. Şahsenn evde yapıyorum aldığım markadan örnek vereyim 107 liradan mı ne almıştım filtre kahveyi defalarca kahve yapabiliyorum. Fakat dışarıda içmeye kalksam 4 bardak bile içemem mesela. Gittiğim cafeden aldım kahveyi hatta 107 liraydı aldığımda kaç bardak çıkıyor hesaplamadım ama 200 gramlık mı neydi işte.
Orada ise filtre kahve 28 lira mesela. Hesaba bakarsak cafede içmeye kalksam 4. bardak çıkmıyor bile ama evde kendim yaparsam onlarca kez içebiliyorum. Ara sıra cafeye gidilebilir ama sık sık gitmek gereksiz lüks harcama bence. Amerikalı zengin bir borsacıda diyordu 10 centlik bir kahveye 2 dolar verecek kadar 4ptal değilim diyordu. Evde hazırlıyordu dışarıda içmek yerine.
Dışarıdan kahve pek içmiyorum zaten söz konusu markayı hiç kullanmıyorum kendi kahve makinem var kahveyi kendi ölçülerle demlemeyi seviyorum Zaten ben Filtre kahve ile güne başlıyorum yani her gün birkaç bardak kahve için o kadar para da veremem kendim yapmam çok çok daha ekonomik oluyor kahvenin kendisine zam gelmezse sevinirim
Hayatimda hiç Starbucksa gitmedim, gideceğimi de sanmıyorum. Kahve içmek istiyorsam evde de yapabilirim, herhangi bir kafe tarzı bir yerde de içebilirim..
Starbucksa gidenlerin çoğunun sadece gösteriş için gittiğini düşünüyorum hatta. Ya da belki kafe onlara düşük seviye geliyordur. O derece elitlerdir.. Bilemiyorum..
Starbucks şart değil, fazlaca lüks..
Gidenleri etkilemez bu zamlar..
Teşekkürler 🙏
👍
Her şeye zam geliyor ama Starbucks'a gelince bu kadar gündem oluyor ben bunu yanlış buluyorum. Bazi zamlar güncel enflasyona nazaran çok daha abartı oluyor doğru ama zam yapmak da kaçınılmaz hale geldi. Ve özellikle bu tarz büyük şirketler zammı sürekli değil de belirli aralıklarla yaparlar. Bu yüzden gelen zam yüksek de olabilir.
Cevap
121Cevap
Artan sadece kahve fiyatları değil. Her şeye zam geldi. Bu soruyu her sene görüyoruz ama mekanlar yine full çekiyor.
Kahve içmeye devam. 🗿
Maziye karışmaz yine içilir ama yoğun olmaz artik. Insanlar evde yapar kahvelerini öyle içerler.
Selamlar,
Starbucks'ta kahve içmek maalesef zor hem pahalı hem de biraz gereksiz buluyorum yani insanlar daha çok takılmak için gidiyor gibi çünkü kahve her yerde içilebilir.
Avrupa'da yaşamama rağmen hayatımda sadece bir kez Starbucks'a gittim, o da küçük kardeşim sosyal medyada görüp heves etmisti diye. Kahveleri çok sıradan ve buna rağmen pahalı, çok gereksiz resmen israf. Ne zaman Türkiye'ye gelsem hep yerli kafelere giderim, çk daha uyguna çok daha lezzetli kahveler olur. Sizde yerli kafeleri destekleyin, bırakın bu şişirilmiş balonu.
Starbucks a gidenlerin yuzde 90 i piyasa yapmaya gidiyor. O parayi kahveye degil mekandaki piyasaya veriyor.
Gelelim starbucks tarafina. Adamlarin masraflari var. Ve bu masraflar da bi tutam kahve ve bi bardak sütten ibaret degil.. baslica giderleri eleman ve kira.. ve malum daha gecen gun asgari ucrete yuzde 50 civari bir zam yapildi.. kiralar da artiyor haliyle..
Soruyu soran arkadasim cavabi ustune alinmasin bazi cevaplarda bu iki durumun pek anlasilmadigini goruyorum ondan bu basit iki temel sebebi yazmak istedim..
Bence az bile %30 olmamalı şöyle %150 200 yapmalı ki giden gidemeyen belli olsun bu kadar pahalı olmasına karşın gene kalabalık azalmıyor hiç değişen bir şey yok arkadaşlar, biz tepkisiz kalmayı kendimize meslek bellemişiz !!! ama bizim milletimiz hak ediyor bunu kimse kusura bakmasın...
Ben çay tiryakisiyim kahveyle işim yok. Büyük şans, sırf gösteriş için kol gibi para ödemem ihtimal dahilinde bile olmuyor bu sayede.
Kardeşim kahve sevdiği için evde hep 30 çeşit kahve var, her gün mis gibi kahve kokar. Neyse ki o da gerek duymaz böyle saçma sapan şeylere para yedirmeye.
o parayı verip kahve içeceksem o malum markaya gitmem daha öncede hiç gitmedim, sıraya geç, bekle karton bardakla al dünya kadar para öde. herhangi bir cafeye giderim gelir garson abi ne vereyim ablama diye getirir porselen fincanla servisini yapar keyfime bakarım.
Yav zaten oraya gitmek bikere kucucuk seye okadar para vermek basli basina m. allik, gidenler yillar sonra kendilerine diyecekler ki yav biz ne man. yakmisiz oraya gidip bosbos oturup bide ustune biton para verip kalkarmisiz, o bos zamanda neler yaparmisiz neler diyecekler
ben sadece türk kahvesi içerim diğer kahveler pana lüks tüketim geliyor parası olan içicek olmayan zaten kapısından geçmiyor prim yapılmazsa zaten fiyatlarını indirmek zorundalar eskiden starbucks var mıydı giderdik bir cafede otururduk marka delisi olduk resmen yok şöyle kahve böyle kahve buldumcuk olduk
Kahve bahane, güvenilir ve empatili arkadaşla muhabbet şahane.
Elbette kahve içmek, işçi çalıştıran yere ve elemanlarına paramızın nasip olması güzel. Ancak maddi duruma göre hareket etmek önemli. Dünya ekonomik olarak sıkıntılı, Acil ve hesapta olmayan masraflarda söz konusu olduğunda, kenarda imkan varsa para bulundurmak ve biriktirmek, ihtiyacı olan güvenilir tanıdıklara yardımcı olmak önemli.
Kahve, evde misafir olarakta düşük maliyetle içilebilir..
Vasat kahve ve içeceklere yüksek fiyatlar çıkarıyorlar. Eskiden süresiz oturma şansın olduğu için tercih ediliyordu ama artık bir albenisi kalmamış. Aslında tüm insanları organize edebilecek bir sistem olsa hem siyasileri hem de markaları boykot edebilsek keşke.
Zaten bu markanın kahvelerini içmiyordum mekanlarına da bir kere bile gitmedim.
Onun için pekte benim açımdan sıkıntı yok.
Genel olarak evcimen bir insan olduğum için evde yapılan Türk kahvesi benim için yeterli.
Oraya vereceğim parayı gider askıda ekmeğe veririm en azından durumu olmayan insanlara birazda olsa fayda sağlamış olurum.
Bu hayatta "cool" olmak yerine "kul" olabilenlere selam olsun
bunun çözümü olur. 200 gr gold kahve 88 ₺ 5 gr kahve anca vardır onun içinde. avm kiralarına müdahele edilmeli bu konuda astronomik fahiş fiyatlar denetlenmeli. millet yesin içsin
Türkiye'de serbest piyasa oldukça bu imkansız
başka yolu yok kiralar çok yüksek avm'lerde
Hayatımda bir kere gittim. Onda da arkadaşım hadi gel kahve ismarlayayim sana dedi. Starbucksa girdi bir şey demedim ama çok saçma fiyatlar var gerçekten. Zamdan önce bile saçmaydı. İçinde 1 kaşık kahve 1 bardak süt var 40 50 tl bir bardak en düşük.
Halkın dediğini ciddiye alıp maaşı sürekli arttırmaları hatadan başka bir şey değil. Bunu insanlar bilmez ama onların bilmesi gerekir. Asgari ücret ne kadar artarsa fiyatlar da artacak. Para miktarı artarsa para basmaya devam edeceğiz para bastıkça para değer kaybetmeye devam edecek. Enflasyon da aynı şekilde artmaya devam edecek. Bu bir çözüm değil sadece bataklığa sürüklenmek.
Az olan şey mi daha değerlidir, yoksa kolayca elde edilebilen şeyler mi? Bunlar çok basit mantıkta şeyler aslında ama her yönden eksideyiz. İnsanlar da ayrı bir alem zaten
Kahve sadece Starbucks tami icilir, valla isterlerse %500 zam yapsinlar, yapmalarinida istiyorum, cünkü zaten gitmedim, gitmem..
Öyle yerde kahve icmeyi entellik zaneden, bir ayricalik zaneden aptallar oldukca AMERIKANIN Dolari herzman deger kazanir, adamlar isi biliyor, savasa gerek yok, Burger KING, MC Donalds, Starbucks, Coca Cola, hem zehirle hem para kazan hem dolar deger kazansin.
Oraya gidenler sadece hava için gidiyor eminim, kahve içmek isteyen her yerde içer ev olsun basit bir kafe olsun çay ocağı bile olsun içilir. Starbucksa hiç gitmedim gitmem de zarar ziyan verilen para sadece başka bir şey değil.
Starbucksı zengin eden biz 🤷🏻♀️ gitmiyorum ben çünkü beğenmiyorum ve gereksiz bir kalabalık var hep sevmiyorum
Aslında millet bu parayı hava atmak için veriyor bence, hava parasına zam geldi anlayacağın 😅
Ben dün bir tekerlek kaşara 80 lira verdim. Dışarda çay içmek 10 lira. Allah'tan kahve makinesi aldım. En iyisi artık evde oturmak sanırım. Dışarı çıkmak bana göre pek mantıklı gelmiyor. Attığın her adımda kazıklanıyorsun.
Ben yine gider veririm o parayı, tanıyorum kendimi :d
Kahve aşığı olunca insan gitmek ister 🙃
Cidden öyle
Yav benim korkumda ne biliyormusunuz şimdi kız arkadaşımla birlikte dolaşırken gel şurda bir kahve içelim diyip starbucks'a sokar sonra param çıkızmaz mal gibi rezil olurum😂yoksa vallaha yemişim starını da bucks'nıda...
Bence yerinde bir karar. Gidip oturuyoruz, sagimizda solumuzda bir sürü düşük kalitede canlılar. En azından elit bir tabaka gider. Aslında o fark, abazalarla aynı yerde oturmamak için ödenen fark. Buna erkek avcıları da dahil.
2021 sevgililer gününde kaliteli bir markanın bir alana 1 bedava kampanyası vardı termoslarda almıştım 210 tl ye 2 tanesini şimdi termosuma kahve yapıp geziyorum 👌🤪
Kahveler zararlı zaten içerigini okusanız yine içermisiniz bilemem tadı güzel ama migdeyi bozuyor gibi bir de hayatımda hiç Starbucksa gitmedim
Hayatım boyunca 3 kez gitmişim. Bence ahmaklık. Aynı ürünleri sunan yerlerde var ve yarısı fiyatlarında bu markayı neden bu kadar abartıyorlar anlamıyorum
Sitenin kafe müdavimi kokoş takımı hemen gelmiş bu soruya... Marketteki peynirin, sütün pahalılığından şikayet etmezler, sıtarbakstaki kahvenin fiyatından şikayet ederler.. 😉
Starbuck’ın kahvelerini hiç beğenmiyorum kahve dünyası daha güzel zaten ikisine de ayda 3-4 kez giderim çok da bir şey farketmiyo ama yapmasa daha iyiydi tabi zam herhalta zam bıktık
Normalde zaten dışarda çok kahve içen birisi değilim hani ayda yılda bir derler ya işte o kadar az içiyorum ama artık iki ayda bir falan içerim herhalde 😄
Para hesabı yapmadan alışveriş yapıyoruz artık. Ne kadar tutmuş, ne kadar ödeyeceğiz hiç önemi yok. Ne yapacağız? Almayacak mıyız? İhtiyacımız olmasa almayız.
artık her şey mazi oldu unutun artık eski şah şahlı hayatı bu adamlar başımızda olduğu sürece daha çok şeyler olacak bu iyi günler daha beter şeyler olacak
Zam gelmeyen ne kaldı ki, günümüzde bir tek insanın değeri artmıyor. Dışarıda kahve içmeye devam, kimseler kendini kandırmasın yani tüm mekanlar tıklım tıklım oturacak yer yok.
içeriği kimyasaldan geçilmeyen Starbucks a gitmekten bu insanlar ne anlıyor kendilerine zarar vermeye bayılıyorlar kahce içmiyorlar ki zehir içiyorlar
ben içmiyorum gitmiyorum ki zaten diyenler gelmiş ama starbucks ağzına kadar dolu kapıya kadar sıra var 😂 ben ara sıra arklarla gidiyorum gidilir ara sıra
Starbucks kahvelerini mekanında içersem baya bir para ödeyeceğim için internetten paket Starbucks kahvelerini alıyorum. 20 günden beri içmiyorum ama içeceğim zaman da gelecek
Hiç gitmedim hayatımda, gitmeyi de düşünmüyorum bir keresinde arkadaşım ısmarlamıştı içmiştim dışarda ama o kadar para verilmez bir kahveye de ya yazık paraya 😅
neye zam gelmiyorki zama zam geliyor markete girip nefes aldigim icin zam istemiyorlar iyi ki. markete giris nefes almak zamlı derlerse şaşmicam. artik kaldiramiyorum hicbirini nefret geldi su dünyadan
Evde içeriz kahveleri bizde kahvesiz olmaz 👌☕
Ya zaten filtre kahve içiyordum artık onu da zehir ettiler
Bu Starbuks hayranlığını bir türlü anlamayamıyorum! 🙄🤷🏻♀️
Olay Filitre kahveyse çok daha güzelleri var.. 🤔
Kışın çayımı, kahvemi evde yapar battaniyenin altında dizimi izlerim. O yüzden Starbucks takılsın kendi kendine
Starbucks kahveleri full şeker ve kimyasal. Kanser nedeni. İçmedim hiç, içmem de. 5 para etmez.
Maziye karışmayacaksa da artık ara vermek lazım gereksiz fuzuli masraf bazılarını evde yapmak çok kolay
30 lirada 9 lira
Starbucks sa giden zümre için önemli bir rakam değil
Ekmeğe yumurtaya ayçiçek yağına bakalım
Evimde filtre kahve makinam da var. Alamanya'dan teyzem hediye olarak gitirmişti. Yapar içerim kendim, napalım :)
Ben memnunum açıkçası zamlardan. İpini koparan starbucksa gidiyor kalabalık oluyor, böylece yığılma belki azalır
Hayatımda 2 kere gittim yaklaşık 7-8 yıl önce. O zamanlar fiyatlar abartılı değildi bence. ama şu an ne olmuştur bilmiyorum
Hayatta gidip oraya o kadar para vermem. Kafeler dururken sadece ismi var diye para kazanıyor. Baska bir esprisi yok
kahve değilki olay orada ortam. gör bak. bakarsın bi iş cıkar. belki manita bulursun. cici imaj. storyye foto atma. prestijli mekan.
Oraya hiç gitmediğim işin ne kadar bilmiyorum aaa ama dur geçen ablamla bir kez gittik 70 tl verdik güzelde değildi
Umrumda bile degil. Avrupada bu starbucks sevdasi yok ama Turkiye de herkes sirada bir kahve alip hemen story atsin diye 😂😂
Aga ben kahvemi dağda, teknede, sahilde, taş üstünde, uçarken... Içmeye alıştım. Starbuck girmiyorum ki. Sorun değil, benim için
Kahve çok sevmem zaten gitmiyorum çok sorun olmaz benim için arkadaşla gidersem ona kapatırım hesabı 😀
hayatimda bkez bile icmedim su ana kadar da marketten alirdim canim sıkılınca değisik kahvelerden de aliyorum
Ben zaten gitmiyorum
Adı yabancı ingilizce yazan cafelere gitmeyi reddediyorum
Kapitalist sistemin oyuncağı deglm
Kahveyi bilmem ama cool lime içmeden yaşayamam kaç lira olursa olsun lakin ödeyemeyeceğim seviyeye gelirse evde yapmayı öğrenirim🥲
Bir kere ablamın ısrarıyla gittim. Berry hibiscus mu neyse ondan içmiştim. Evet güzeldi tadı ama bu fiyatlara değer mi, orası tartışılır.
Neye zam gelmiyor ki hangi birinden vazgeçelim mecbur devam ediyoruz almaya , sonumuz hayrola
starbucks dan başka kahve alternatifi hiç mi yok kafanda
o gibi yerlere para vermeyin skarım starınıda bucksunada yazık paranıza
Yine halen en çok kahveyi en ucuza içtiğimiz yer olarak duruyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?