+1 yılCenaze sahibi acısıyla mi uğraşsın, gelenlere yemek hazırla, dağıt, çöpünü arttığını toplamakla mi uğraşsın. Çoğu da yemek var diye geliyor. Karnı doysa gözleri doymayan çok canlı formu var. Yemek yer yanında tanıdığı. Cenaze evi ile bağı koparır unuturlar taziye evinde olduklarını gülüşürler. sohnet muhabbet bir de bunları doyurursun. Ama tabi adeti uygulamak isteyen devam eder.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Yeme & İçme konusunda 797 cevap paylaştı.
+1 yılİyi olmuş, aslında zaten öyle bişey yoktu olması gereken konu komşunun vefat eden kişinin yakınlarına yemek içmek gibi ihtiyaçlarını karşılamaktı ama işi farklı boyuta taşıdı bazıları, hatta ölünün arkasından helva kavurmakta müslümanıkta yok Yahudilikte var bu gelenek
00 Yorumla
+1 yılKişilerin durumu olmayabilir veya millet acısını bırakıp yemekle mi uğraşsın bence iyi oldu kaldı ki cenaze sahibinin yemek vermesi de doğru değil bu süreçte daha sonra taziye bittikten sonra kişi belki yemeğini de verir durumuna göre ama cenaze olduğu gün yemek sacma
00 Yorumla
- Yeme & İçme konusunda 929 cevap paylaştı.
+1 yılÇok mantıklı ve yerinde... Babamın cenazesinde bana " çay bardağında çay katabilir misin ben karton bardakta içemiyorum" denmişti... O kadar içime battı ki benim dünyam yıkılmış, evimizin sıcaklığı, neşesi sönmüş gitmiş insanlar fazladan lahmacun istiyor kocalarına götürmek için...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Yeme & İçme konusunda 4b cevap paylaştı.
u +1 yılKardeşim vefat ettiği gün ben hayatımın en kötü gününü yaşadım.
Taziyeye gelenlere çay demlendi ve çay ikram edildi ardından dışardan yemekler söylendi. O an ben cehennemi yaşarken kardeşime ağlarken ölümü düşünürken insanların yemeleri içmeleri benim acım varken onları öyle görmek, o an umurumda olmadı ama acımı paylaşmaya gelmemişler ac karınlarını doyurmaya gelmis gibilerdi. Bizim yaşadığımız acı umurlarında değil gibiydi benim kardeşim ölmüş ağlıyorum onlar yiyip içiyorlar tuhaf cidden tuhaf...
Kardeşimin hayrına yedirip içirmisiz 7 gün boyunca kuranlar okundu ve gelen giden yedirilip içirildi. Helali hoş olsun ama ben 4 gün ne yedim ne içtim su bile zor içtim ama insanlar gelip yedi içti sohbet etti hatta gülenler bile vardı. Tuhaf ve çok acı..
Bu güne kadar hiç bir taziye evinde yemek yemedim yiyemedim. Bana hep saçma ve tuhaf geldi. Hayrına yapılan bir şey ama o kadar aç varken hayrına onları doyurmak daha mantıklı bence...
25 Yorumla- +1 yıl
O kadar haklısınız ki kardeşinizin mekanı cennet olur inşallah
- +1 yıl
Allah razı olsun.
- +1 yıl
Allah rahmet eylesin, bende babami yeni kaybettigim icin sizi cok iyi anliyorum
- +1 yıl
@Duyguluderin Amin, sizinde başınız sağ olsun ve mekanı cennet olsun
- +1 yıl
Cok sagolun. Amin
- Yeme & İçme konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılNeden ki? Bu cenaze sahiplerinin bileceği bir şey. İster verir, ister vermez! Hayrına yapılan bir şey.
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 65,8b cevap paylaştı.
u +1 yılİyi olmuş bence. birisi hayatını kaybetmiş bunlar yemeye geliyor. sanki kutlar gibi
00 Yorumla
+1 yılNerden nasıl kalktı yav yasa miydi ki bu 😃
Millet yine yemeye gelir ev sahibi de ayıp olmasın diye mecbur yemek yapar yine..
Aslında acısı olan ev sahibi aç kalmasın takattan düşmesin diye komşular yapar geitirirdi çok eskiden, nasıl oldu da bu şekilde evrildi aklım almiyor. Benimde başıma geldi off of acina acı katiyorlar sözde teselli için ordalar 🤦♀️
12 Yorumla- +1 yıl
Bu yazılı olmayan bir kanundu ama kocaelinde yasaklanmış umarım giderek artar yasaklanan il sayısı 😂
- +1 yıl
İnşallah 😃
Yeme & İçme konusunda 3,5b cevap paylaştı. Oh Be Hele Şükür Zaten Cenazeye O kadar Kişinin Gelmesi Beleşe Yemek var ya ondan geliyorlar Yoksa başın sağolsun demek için sadece o kalabalık niye gelsin ki Çok sinir Oluyorum Ya Bu kadar fazla gelinmesine Vefat edenin yakınları zaten üzüntülü birde sizin Boğazınızı mi doyursun Aç Gözlüler Tamam Gelinir ama sırayla gidilmeli hep beraber topluca çok yanlış
11 Yorumla- +1 yıl
Baştan sona tüm yazdıkların iç sesim
- Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılkalktı derken? zaten keyfi birşeydi. babamın cenazesinde kimseye bir şey dagıotmadım yemeğe gelcek olan zaten hiç gelmesin. aslolan cenaze evine yemek götürülmesidir.
ama vermek kalktı demişsin. zorunlu olan bir şey değildi
118 Yorumla- +1 yıl
Zaten cenazede yemek vermek yazılı bir kanun falan değil o sorumluluk kalktı ki bu bizim toplulumuzda yazılı olmayan bir kural gibi empoze edilmiş
- +1 yıl
işte bende onu diyorum öyle bi sorumluluk zaten yoktu insanlar kendini sorumlu hissediyor. dagıtanlar kalktı dagıtmayalım artık demicek sonucta. bende yemek dagıtmaadım kimseye cenazede milletin midesinin sorumlusu değilim :)
- +1 yıl
İşte insanlar kendini sorumlu hissediyor diye bu terimi kullandım ben de artık sorumlu hissetmesinler diye 😂
- +1 yıl
iyide bu kalkacak bir şey değilki :D dagıtan yine dagıtıyor :D
- +1 yıl
Yaav kalkacak bir şey olmadığını ben de biliyorum kurban olduğum sen beni niye anlamak istemiyorsun
- +1 yıl
ama yemek vermek kalktı diyon hanımefendicim :)
- +1 yıl
Toplumun dayattığı bu algının eseri olarak orada kalktı yazıyor hani bazı insanlar gereklilik zorunluluk gibi görüyorlar ya onlara binaen okey?
- +1 yıl
inşallah onlarda farkına varır. hep elalem ne der baskısından bunlar.
- +1 yıl
Bir de eskiden babam söyledi bugün gençlere para falan verilirmiş abi ne saçma ya belki cenaze olan adamın durumu yok müşkül halde hem yemeğinizi yedirip hem cebinize para koyacak saçmalığın daniskası birde bunu örf adet gelenek adı altında toplamışlar
- +1 yıl
Neyse bu kadar sinir yeter 😂
- +1 yıl
Valla sen vermemekle en güzelini yapmışsın
- +1 yıl
Vermem tabi ben burada yas tutarken millet karın doyurmaya mi gelcek. Zaten peygamberimiz zamanında tam tersi olurmuş asıl cenaze evine yemek getirilirmis. Ama günümüz Türkiyesi iste herkes menfaat derdinde. Bende başkasına gidersem yadirgamam sonuçta adam üzüntülü gerekirse ben ismarlarim adama gerekirse aç kalırız bu kadar sinir yeter 🤣
- +1 yıl
Aynenn öyleee aynennn aynen tamam yeter la 😂😂
- +1 yıl
Trafo merkezine döndük
- +1 yıl
:D :D
- +1 yıl
😂🤣
- +1 yıl
:d :d :d
- +1 yıl
Yeter tamam
- Yeme & İçme konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yılolması gereken buydu zaten cenazesi olan acısını mı yaşayacak millete yemek mi yapacak
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen kesinlikle katılıyorum
+1 yılBenim babaannemin vasiyeti düğün yemek verin ben ölürsem demişti. O acının içinde yemek yapmıştık dağıtmıştık. Vasiyet etmese sonuna kadar karşı çıkacağım bişey
00 YorumlaBence çok iyi olmuş saçmalık zaten cenaze sahibi zaten hüzünlü birde gelenlere hizmet ediyor tam tersi olması lazım ziyaretçiler yemek yapıp getirmesi lazım bence
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bugüne kadar cenaze evinde yemek verildiğini görmedim buna bende dahil
Sadece bu sene-i devriyesinde Allah rızası için yemek veya helva dağıtılırdi.00 Yorumla
+1 yılMantıklı bir karar. Adamların zaten cenazesi var üzgün vs. bir de gelenlere yemek vermekle mi uğraşacaklar. Kolpaçino'daki bir replik geldi aklıma: "aşevi mi lan burası? Çık git!", aynen öyle.
00 Yorumla
+1 yılEn güzeli.. insanlar üzülsün mu yemek mi versin insanlara.. birde gelmiş deli gibi sıraya giriyorlar
010 Yorumla- +1 yıl
Aynen ya
- +1 yıl
Kardesim burdaymış 🤪🤪
- +1 yıl
Aa ben sana abi demiştim demi napıyon bea
- +1 yıl
Amaa senin sorunmus ya :))) hiç bakmadım
- +1 yıl
Üzdün beni
- +1 yıl
Karşin fenomen
- +1 yıl
İyiyim bea.. sen ne yapiyon
- +1 yıl
Aynı bea
- +1 yıl
Çok tatlisinnsen ya.. Allah sansini bahtını açık etsin.. ömrüne ömür katsın.. ailenle sevdiklerinle.. sen çok cicisin:)) sen yazınca tuhaf bi tebessüm oluyo yzumde "))
- +1 yıl
Amin sağ ol senin de sen de çok tatlısın
+1 yılZaten mantıklı değil, ölen ölmüş kalan acısıylamı uğraşsın size hizmetmi etsin görevinizi yapın gömün ve dağılın işte
00 Yorumla
+1 yılDine güncelleme mi geldi kim karar veriyor byle şeylere
01 Yorumla- +1 yıl
Peygamber efendimiz zamanında cenaze evine bir şeyler götürülürmüş dinimizce bu zorunlu bir şey değil
+1 yılHayir henuz kalkmadi. Bazi yorelerde hala devam ediyor. Dogru olan cenaze evine yemek goturmektir. Bunu komsular nobetleserek yaparlar.
00 Yorumla
+1 yılŞöyle haberleri görünce derdinizi s*kyim diyesim geliyor kalksa fark eder kalkmasa ne fark eder 😃
00 Yorumla
+1 yılçok iyi olmuş biz kendi acımızla mı uğraşalım yemekle mi ya
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,9b cevap paylaştı. Zaten bu işi artık belediyeler iyi organize ediyordu. Belediyeler mi artık yapmayacak yani?
00 Yorumla
+1 yılÇok mantıklı millet acısıylan mı uğraşsın yemek mi yesin dağıtsın zaten bu işin aslı cenaze evine komşular yemek götürür cenaze sahibi dağıtmazdı
00 Yorumla
+1 yılKalktı derken? Belediye getiriyor yemeği ayranına kadar o mu kalkmış? Saçma olmuş eğer buysa
00 Yorumla
+1 yılOlması gereken bu zaten.. millet acısının derdinde gelenler sohbet yemek derdinde
00 Yorumla
+1 yıliyi olmuş millet ölen kişinin üzüntüsüylemi uğrassın. yemek bulaşıklamı. çok saçmaydı bu.
00 Yorumla
+1 yılDaha iyi olabilir o sadece yemek düşünen topluluk dağılır
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 870 cevap paylaştı.
+1 yılDaha iyi oldu, çünkü olay çok daha farklı boyutlara bile gitmeye başlamıştı
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılİyi olmuş. Bizde büyükşehir belediyesi pide ve ayran gönderiyor.
00 Yorumla
+1 yılBiz zaten vermiyorduk. Caneze evine karnını doyurmaya gelen hadsizin acı günümüzde ne işi var
00 Yorumla
+1 yılBüyük bir saçmalıktı. Ölüsü olan bir de taziyeye gelene yemek mi verecek?
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma bir şeydi, hiç hoş karşılamıyordum
00 Yorumlaherkesin cenazesine kimse karışamaz. ben bu şekhil kaldırırım bu bayan o şekhil.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 872 cevap paylaştı. Kalmış olabilir ama köy yerlerinde yine de verilir adet ve görenektir yemek vermek
00 Yorumla
+1 yılÖlünün sadakasina yemek veriyorlardı cimri ve bencil post-modern dünyası onuda kaldırdı
00 Yorumla
+1 yılÜlkenin en büyük sorunuydu aw gece gündüz bunu düşünüyodu herkes s*ktiğimin vizyonsuzları
00 Yorumla
+1 yılmilletin acısı var zaten
bir de evlerinde gidip yemek mi yenilir00 Yorumla
+1 yılYemek ne ya cenaze olsa Allah korusun böyle bir beklentisi olana verilecek cevap belli
00 YorumlaZaten olması gereken buydu sonunda akıl edebilmişler.
00 Yorumla
+1 yıldugunler ve cenazeler. pek bulunmadigim ortamlar bu yuzden onemsiz benim icin.
00 Yorumla
+1 yılBide elalemi mi beslicem gitsinler evlerinde yesinler. İyi olmuş.
00 Yorumla
+1 yılBu kanun ya da yasa mıydı ki biri kaldırsın.. Gelenek bu..
06 Yorumla- +1 yıl
Yazılı olmayan bir kanun gibi topluma empoze edilmiş bir şeydi kurtulduk
- +1 yıl
Kim kurtardı..
- +1 yıl
Ben kurtardım
- +1 yıl
Hatta kocaelinde yasakladım yemeği
- +1 yıl
Ceza da kesersin sen.. 😂
- +1 yıl
Hiç acımamm 😂
Hastanelere de yemek sokmak yasak ama anneme termosla çay bile götürüyoruz Türkiye'de böyle yasaklar işlemez o tavuk pilav yenilecek cenaze evinde 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKalktı demekle kalksa keşke..
Maalesef gelenek görenek b ok püfür ne dersen de devam eder.00 Yorumla
+1 yılnormalde cenaze evinde yemek pişmez komşular ikram ederler ama halk cahil olunca pişmesi normal
10 Yorumla
+1 yılKim diye bunu 😂kim kaldırdı
01 Yorumla- +1 yıl
Beeen 😂
+1 yılKalktı demekle bir adeti yıkamazsın. Yine yapılır.
03 Yorumla- +1 yıl
Kocaelinde yasaklandı bile uyanda balığa çıkalım şekerim 😂
- +1 yıl
Yaparlar.
- +1 yıl
Tabee
+1 yılNerede böyle bir kanun mu geldi 😏
00 Yorumla
+1 yılÇok iyi öyle olur umarım ama uygulayan olmaz bunu
00 Yorumla
+1 yılOlması gerekn bu zatenn
00 YorumlaNiye ya tavuklu pilav yiyorduk ne güzel
00 Yorumlaİsabet olmuş
00 Yorumla
+1 yılOlamaz ac kaldım
00 Yorumla
+1 yılKalktı demekle kalkmaz bizde hele asla kalkmaz
00 Yorumla
+1 yılçok iyi olmuş bu karar
00 Yorumla
+1 yılİnsanların acısı yetiyor zaten kalksın tabi
00 Yorumla
+1 yılEyvahh aç kaldık şimdi napicazss
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı. Hayatta yemem cenaze yemekleri
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yemeden gitmeyenler vardı yaa …
04 Yorumla- +1 yıl
Artık yiyip giderler
- +1 yıl
O ayrı yurtdışından gelen zengindir ziyaretten sonra gider bir restauranttan yer
+1 yılLafta kalkmıştır
04 Yorumla- +1 yıl
Kocaelinde yasaklanmış bile
- +1 yıl
İnşallah yasaklayan il sayılarıda artar
- +1 yıl
Zor gibi kayinpederin yeni vefat etti daha cenaze gitmedi birileri pilav yapıyor birileri helva , kimisi gece dağıtmak için tülbent sarıyor tuuhaf ama maalesef oluyo
- +1 yıl
Zamanla inşallah
Kim kaldırdı?
06 Yorumla- +1 yıl
Ben kaldırdım
- +1 yıl
Etkiledik ama
- +1 yıl
Var mı bi itirazın kdkdkdk
- +1 yıl
Senin cenazende de etkisimi görürsün öteki dünyadan puahahhaha
+1 yılNesi iyi oldu