Ben bir hikaye anlatmak istiyorum ve yorumlarınızı bekliyorum 🙄
Ben yıllar önce Hatay'da zeytin toplama işçisi olarak calisiyordum. 1 gün için 50tl yevmiye almıştım ve ilk yevmiyem için 6 arkadaşıma döner menü ısmarlamıştım. 7 kisilik döner menüye tanesi 6.5tlden 45.5tl ödemiştim ve 5tl artmıştı.
Reklamı telif sebebiyle gizledim 😅 Bu sene zeytin çalışanlarının aldığı para 140tlymiş! Aynı döner menü 35tl ve 7 kişilik menü 245tl! Yıllar önce 7 kişilik menü alıyordum ve artıyordu. şu an aynı işte çalışan bir kişi 4 kişilik menü anca alabiliyor! Türk halkı sizcede enflasyon karşısında ezilmiyor mu?
Fakirleşmek değil. fakirleştiriliyoruz. Verilen vergilerle doğru şeyler yapılmaz ise ülkede her şey yanlış yöne gider. Para doğru idame ettirilmiyor. Gelişimle beraber gelen ülkesel refahı arzulamıyor devlet. Devlet 50-100 ailele - akrabaları vs. refahın en üstünü görsün 90 milyon insan ise en kötü en alt seviyede refahta yaşasın politikasını mesken edinmiş durumda.
Marekete gidince 1000 tl verdiğiğinde 5 alışveriş arabası dolu ürün alman yerine yanlızca 1 arabanın yarısını alabiliyorsun ve geri kalan 4.5 araba ürünü bu şahsı münahsarıp ailelere - firmalarına - akrabalarına vs. veriyorsun.
Hiç deme. Benim arkadaşım sabah 6da kalkiyor 7de servise biniyor 8de iş başı yapıyor akşam 8de paydos yapıyorlar 9da evde oluyor. Gunesi unuttum diyor. Ikiz çocukları var bez, mama, doğalgaz, kira derken geçinebilmek için mecbur...
Ben İzmir'de gitmiştim 17 yaşındayken 1günlük için 60tl kazanmıştım. 20tlye pantolon 17,99tlye levis tshirt 15tlye kapşonlu hırka bir de 7tlye gezer terlik almistim. Bunları 1 günlük yevmiye ile almistim 😂 şu an o pantolonum hala duruyor. Kimseye vermeye kıyamadım 🙄 o pantolon aynı mağazada 129.99tl nerden nereye gelmiş ülkem vay halimize...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ezilmek ne kelime suyunu dahi çıkardılar 😡
Bu ara ben de böyle bir post paylaşmıştım benden mi çaldın 😂
O para sarayın yıllık baharat masrafı 😂 Sen merkez bankasındaki sadece 200luk banknotları para sayma makinasıyla hesaplamaya ömrün ve matematiğin yetmez! Merkez bankasının dijital ortamda 20 kat trilyon tl hesabı var! 450 milyar dolar da döviz mevcut. Sen devleti fakir mi sandın 😂 burada halk fakir. Devlet her ay 12 milyon personeline 280.000.000.000tl civarı ödeme yapıyor bilgin olsun...
Cahilliğine veriyorum bu yorumu 🙄 devletin imfden borç almasına lüzum mu var? Sen maaş alıyorsun diyelim! Sen farkında olmadan %45i vergiye gidiyor! Daha maaşı almadan belli bir kısmı vergiye gidiyor! Her üründe vergi var benzinde arabada telefonda tarifede falandı fistandı her şeyde vergi var! Vergi ile o para devlete geri dönüyor! Yer altı suyu gibi düşün yağmur yağıyor ve geri birikiyor.