Tavuklu şehriye salatası favorim. Tarif attım kesinlikle bakın.
https://youtu.be/23jqlAnfFjk20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Yeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı. Bunu 2 defa yaptım ve son derece lezzetli oldu. Tarifte olan sıcak su yerine haşladığın tavuk göğsünden çıkan suyu koyarsan daha da lezzetli olur.
https://www.youtube.com/embed/ORLoIEPY5Dk00 YorumlaUna bandır iyice sonra kızart tekrar una bandır sonra suda haşla ve kırmızı biber, soğan , biber salçası ve domates salçası pişir sonra çubuk makarnayı pişir kavurdugun biberlere kat tavuguda ister onlarla beraber karıştır istersen ayrı ye
10 YorumlaTavuk sarma yap önce tavada mühürle hafif sonra içine koymak istediğin ürünü koy bence garnitür iyi olur sonra sar kürdana batır biraz yağ salça isot tuz karabiber kekik sos yap dök ohh mis 😄
10 YorumlaTavuk göğsünü pişir üzerine krema dök sonra da makarna yap ve bu ikisini karıştır baharat olarak da köri ekle harika olur
10 Yorumlakuru inciri ince ince doğrayıp kaynarken içerisine atabilirsiniz sakızımsı ve hoş bir aroması olur
00 Yorumla- +1 yıl
Tatlı olarak mı?
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Hayır
- +1 yıl
Tavuk göğsünü tatlı olarak anlayan yalnız benim sanırım ya😂
- +1 yıl
Sinitzel yapabilirsin, köri soslu tavuklu makarna yapabilirsin, tavuklu taco yapabilirsin, çıtor tavuk yapabilirsin.
- Soran+1 yıl
Teşekürler
- +1 yıl
çiğ ye kanka enerji ve zaman tasarrufu d
10 Yorumla - +1 yıl
döküm tavaya at pişir
00 Yorumla İtalyan makarnası yap
00 Yorumla- +1 yıl
Kete poça şehriye salatası kedi dili pasta
00 Yorumla Krema varsa kremayla pişir güzel oluyor
00 Yorumla- +1 yıl
tavuklu sebzeli makarna yapmayı dene enfes oluyor
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
valla sote yap ohh miss
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Farklı dedim
- +1 yıl
Tavuk kalamar yap nette tarifi var güzel oluyor
00 Yorumla - +1 yıl
Tatlı yap :)
00 Yorumla - +1 yıl
Bilmiyorum walla denemedim
00 Yorumla fajita yapabilirsin soya sosu unutma
00 YorumlaTavuk köfte güzel
00 Yorumla- +1 yıl
Tantuni?
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Tavuk butu
00 Yorumla Tavuk kalcası 😂
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba,
Birbirinden leziz 3 tane tavuk göğüs kullanılarak yapacağınız tarif paylaşıyorum. Göğüs veya tavuk alternatifleri olarak yapabilirsiniz. Afiyet olsun. :D
TAVUKLU KABAK KARNIYARIK MALZEMELER
Yapılışı:
Tavukları 1cm’lik parçalar halinde doğrayın. Soğanları ince ince kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın ve ısıtın. Soğanları hafif pemleşene kadar kavurun ve tavukları ekleyin. Kekik, yenibahar, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte biraz kavurun.
Domatesi soyun, küçük küçük doğrayın. Tavuklar hafif pembeleştikten sonra domatesi ekleyip karıştırın. Suyunu çektirin.
Kabakları temizleyin. Uç kısımlarından birer santim bırakıp orta kısmını kayık şeklinde oyun. Bir fırça yardımı ile kabakların iç ve dış kısımlarını zeytinyağlayın. Kabakları fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip fırından çıkarın. İçlerine hazırladığınız harçtan doldurun. Üzerlerine rende kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına verin. Kaşar peynirleri eriyip pembeleşene kadar bu pişirin. Sıcak servis edin.
TAVUKLU COLESLAW SALATASI
Sos için;
Tavuğu haşlayıp etlerini didikleyin. Lahana yapraklarını ince doğrayın. Üzerine tuz ekleyip 20 dakika bekletin. Bol su ile yıkayıp suyunu süzdürün. Derin bir kaba havucu rendeleyin. Soğanın kabukları soyup rendeleyin. Mısırı ilave edin. Lahanalarla tavukları ilave edip harmanlayın.
Sos için, mayonez, limon suyu, sarımsaklı çeşni, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız salata karışımının üzerine sosu ekleyip iyice harmanlayın. 1 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.
BADEMLİ TAVUK MALZEMELERİ;
HAZIRLANIŞI;
Fırını önceden 125 dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız. 1 saat pişirin. 1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp 2 saat kadar daha pişirin.
LİMONLU-PATATESLİ-SARIMSAKLI TAVUK FIRINDA MALZEMELER;
HAZIRLANIŞI;
Öncelikle tavuk göğüslerini su dolu tencerede 30 dakika kadar bekletin sonra biraz arkalı önlü tuzlayın, her göğüse birer karanfil batırın, daha sonra kenarlı fırın tepsisine koyun, patatesleri tavukların yanlarına sıralayın diğer tarafta bir kâsede su, limon suyu, kimyonu, susamı, kekik, sarımsak, zeytinyağı, kırmızıbiberi koyup güzelce karıştırın bu sosun yarısını butlara gezdirin.
190 c derece fırında 40 dakika pişirin tavukları çevirin geri kalan sosu dökün bu tarafında güzelce pişmesini sağlayın sıcak ikram edin.