Herkesin kalbinde yeri ayrı olan bir Türk tatlısı vardır! 🍮
Yemekten sonra mutfaktan bir assolist edasıyla süzülerek gelen Dr. Oetker Türk Tatlıları’nın hepsine bayılıyoruz! 😍
Müjde: Dr. Oetker Türk Tatlıları’na bir YENİSİNİ eklemeye karar verdik ama senin fikrine de ihtiyacımız var!
Hadi, kararını vermeden önce hep birlikte işin ustası Dr. Oetker’in birbirinden lezzetli Türk Tatlıları’nı hatırlayalım: Sakızlı muhallebi, kazandibi, tavukgöğsü, keşkül, supangle, aşure, damla sakızlı sütlaç, irmik helvası, irmik tatlısı, muhallebi ve sütlaç.
Şimdi, geleneksel lezzet şöleni yarışmamız başlasın! Sence Dr. Oetker’in YENİ Türk tatlısı ne olmalı?
YENİ Dr. Oetker Türk Tatlısı’nın ne olmasını istediğini nedenleriyle birlikte açıkla, KScanlar’ın çok beğendiği 10 görüşten biri seninki olsun ve Türk tatlılarından oluşan Dr. Oetker Geleneksel Lezzet Şöleni Hediye Paketi kazan!
Kim bilir, belki de senin favori Türk tatlın Dr. Oetker’in kolay hazırlanan ve alışıldık lezzetteki Türk Tatlıları’nın arasına katılır; sana da afiyetle yemek kalır.
Lezzetiyle damakları şenlendiren Türk tatlıları için kaşığın hazırsa, tatlı yiyip tatlı görüşünü paylaşmayı unutma! 🥄
Güncellemeler
+1 yıl
Ağzımızı sulandıran yepyeni tatlı önerileriniz için hepinize teşekkür ederiz KScanlar!
KScanların en çok beğendiği 10 görüşten biri olup bizden Dr. Oetker Geleneksel Lezzet Şöleni Hediye Paketi kazanan üyeler, mesaj kutunuzu kontrol etmeyi unutmayın. :)
Geleneksel lezzetlerimizden olan un helvası cenazelerde mevlütlerde bir çok yerde meşhur tadlımızdır. Ancak bir o kadarda kıvamını tutturmak rengini ayarlamak çok zordur Dr. Oetker den bekliyoruz bu lezzeti kesinlikle. Umarım en kısa sürede tadarız :)
Anam babam usulü sütlaç'ı çok severim gadası. Biz kuzukken evimizde özellikle Ramazan aylarında hep sütlaç olurdu. O gün bugün her daim evimin baş köşesinde sütlaç yer alır.💃💃💃
Bu kadar lezzetli ve geleneksel tatlıları pratik bir şekilde yapmaya bayılıyorum. Bu yüzden Dr. Oetker'in tüm tatlılarını denedim. Hepsi de çok lezzetli oluyor. Şimdi de Sultan Sarması tatlısı olsa fena olmazdı doğrusu. Bence Harika bir Türk tatlısı. Türk tatlısı değil ama Krem karamel de olsa keşke :)
Aaahh ya Türk tatlıları diyince aklıma hep ilk sırada "Aşure" geliyor. Hem her evde bulunan malzemelerle yapılabilen pratikliği hem de diğer tatlılara nazaran ne sütlü ne de şerbetli bir tatlı olmaması yani farklı olması gönlümde ayrı bir yere sahip olmasına neden oldu😍Kısa bir süre önce bununla ilgili bir soru da sormuştum. Canım çekti diye bu yaz sıcağında kalkıp yaptım hiç üşenmeden😂 Yaa @Dr. Oetker sizin "Aşure" serisini çıkarmış olduğunuzdan haberim yoktu hiç😮 Bilseydim alırdım, neyse canım yine çekiyor bu aralar kazanırsam var ya acayip mutlu olurum😎😛
Bu seferki tatlı Ramazan'da severek tüketilen "Güllaç" olabilir mi? Ben yapmıştım da kıvamı tutmamıştı tam, neredeyse bütün tatlıları yapmışsınız sizden bir Güllaç istiyoruuum😍
ya da "Güllaç olmaz" derseniz "Höşmerim" yapıverin gari😛😂 O tatlının kıvamını tutturmak da zor. İçine konulan peynir değişik. Dr. Oetker noluuur bu iki tatlıdan birini yapın lütfeeen😍😍
Geleneksel , kendi kültürümüz ile yaptığımız yemekler ya da tatlılar hep bir başka olmuştur. Yemek seçen biri hiç olmadım aynı şekilde tatlı da hiç seçmem doyana kadar yiyebilirim ve bizim evde tatlı nedense hiç eksik olmaz. Konuyu hiç saptırmıyım ben en iyisi , benim aklımda okadar çok geleneksel türk tatlısı geliyor ki hangisini söylesem bilemedim. Ama galiba en baskın olanı ve Peygamber efendimiz zamanında yapılan vazgeçilmez tatlı bence aşuredir. Olsada yesek canım çekti... 😋😋😋
Ta ta ta taaaa! Karşınızda PEYNİR HELVASIIIIII 🇹🇷🥳🥳🥳 Biz millet olarak tatlıyla tuzluyu bir arada tüketmeyi hep sevmişizdir. Karpuz & peynir, üzüm & ekmek, baklava & ayran... 🤸🏼♀️ Tatlılarda da bunu yapmayı seviyoruz. Künefesinden, Höşmerim’e birçok Türk tatlısında kıvamında tutulan peynirin âşığıyız🤩 Bence her şeyi elinizin tersiyle itin ve bize peynir helvası satın almayı değil Hakiki Peynir Helvası yapmayı öğretin 😍
Bir dakika bir dakika bir dakika... Tatlı ince çizgimdir... Profilime girip yazdığım bencelere bakıp bunu görebilirsiniz. Sevgili Dr. Oetker tabii biz de soba borusu değiliz ama nedense sizin o yaptığınız tatlılar ne kadar uğraşırsam uğraşayım hep benim tatlılarımdan daha lezzetli oluyor hayırdır? Ya tarifinizi benimle paylaşın ya da son aşkım ilk yârim can bildiğim en en en sevdiğim tatlı olan Künefeyi nolur nolur nolur nolur yapın. Hem ben bu yarışmayı kazanıp marketlerde onu görünce sağda solda benim fikrimdi deyip artislik yapacağım. Aşkta zaten kaybettim bari yarışmada kazanayım. Hem belki bu yarışmayı kazanıp Künefe yerim sonra belki de Hataylı koca bulup onu yerim😂😂Neyse az daha saçmalamayıp gözünüzün yağını yeyim Künefe yapın❤
@TengriciTürkKızı ona kalirsa baklavayi da yunanlar bizimdir diye iddia ediyor Hatay Türk toprağıysa ve bir yemek Hatay'a özgüyse o yemek Türk yemeğidir nokta.
Bende sütlaç demek istiyorum Dr. Oetker'in İçerisindeki ön pişirilmiş pirinç sayesinde hazırlaması çok kolay, sadece 750 ml süt ile pişirilerek hazırlanıyor. Oldukça basit yapılışı öğrenci evleri veya Tatlı yapamayan biri bile rahatlıkla sütlacı yapabilir , o kolaylığı sağladınız 💜Ambalajın arka yüzünde fırın sütlaç hazırlamanın tarifi ve ipuçları veriliyor. İsteyen dileği gibi ipuçlarına bakıp fırında sütlaç yapabilir. Afiyet olsun herkese 🙈 Harikasin @Dr. Oetker 💜💜💜
Selamlar, Öncellikle bu hediye tam benlik olmuş umarım ben de kazanırım. En sevdiğim tatlı sütlaç. Ölene kadar sadece o tatlıyı yiyebilirim. Bence genel anlamda tatlılar harika gözüküyor ama aralarında mutlaka olmalıydı dediğim tatlı hurma veya incir uyutması olabilirdi. 💜😍
🍴Favorim irmik helvasi 🥄 Tarih boyunca helva Yüzyıllardır Anadolu topraklarında, gerek Osmanlı İmparatorluğu döneminde, gerekse günümüzde, zengin Türk mutfağının hiçbir gıda ürünü helva kadar sevilmemiş, toplum yaşamına girmemiştir. Anadolu mutfak kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden olan helvanın etrafında, doğumdan ölüme, insan hayatında pek çok özel günün anlamını pekiştiren bir gelenek oluşmuştur.
Kısaca kederini paylaşmada, sevincine ortak etmede hangi sebep olursa olsun eş, dost ve akrabayla bir tabak helva yemek adettir 🤗
Bence güllaç olmalı. Ramazandan ramazana sofralarımıza gelen bu tatlıyı yıl boyunca özlüyorum. Ailemin tatlıyla pek arası olmadığından tüketmiyoruz. Kendim yapmaya çalışıyorum ama a4 kağıdı üzerine gül suyu dökmüşüm gibi oluyor, istediğim tadı ve kıvamı yakalayamıyorum. Dr Oetker paketlerinden sütlaç, tavuk göğsü ve kazandibi denedim gayet başarılıydı. Paket içerisinde satılan ürünlere ön yargımı kırdı diyebilirim. Bu güzel geleneksel tatlıların arasında güllaç da olursa tadından yenmez! Pardon pardon, yenir :)
Fıstıklı veya cevizli baklava veya Ankara beypazarının 40 kat denilen bir tatlısı var şimdi olsada yesek dedirten cinsten bunlara el atsa efso olur bence
Sütlü tatlıları aşırı seviyorum, sütün vanilyalı kokusunun eve sinmesine aşırı bayılıyorum olacaksa yine sütlü tatlı olmalı ve yine bol çeşitli olmalı. Çilekli, Kakaolu, Fıstıklı, Muzlu, Vanilyalı seçenekleriyle.. 😍
Tatlı denilince benim için akan sular durabilir diyebilirim. Dr. Ouetker kendimi bildiğimden bu yana hep var ve severek kullanıyoruz. Ilk tatlı yapmayı ögrendigim zamanlar da başladım bu işe. Tarifleri ile yemeklere , günlere ve regl krizimde hep yanimda. Aşure , keşkül , kazan dibi , damla sakızlı ve bir çok ürünü beni kendine hayran bıraktı.
Tatlı yapmak da bir o kadar kolay oldu benim içinde. Eskiden gözüm kokardı şimdi ise sürekli tatlı yapmak istiyorum. Âdeta mutfakta tatlılarla aşk yaşıyorum.
Hele ki o muazzam tadı:) Yerken sanki ağzımın içinde ahenkle dans ediyor o an bildiğim tüm melodileri unutabiliyorum diyebiliriz.
Görünüşü de bir o kadar harika. Normal tatlı yaparken kıvam oldu olmadı bir sürü şey olurken Dr. Ouetker de böyle bisey yok. Tadı da kıvamı da ön numara beş yıldız.
Ayyy tam da bayram önü ve benim canım keşkül çekti:)
Geleneksel tatlılarımız olmalı. Aşure; Her mezhebin belirli günlerde yaptığı tek ortak noktamız olan tatlı. Revani; Her yaştan insanın severek yediği, hiç sevmem diyen birini görmediğim tatlı. Kalburabastı, ya da şekerpare Osmanlıdan bize miras kalan tatlılarımız.
tatlı dediğimiz soruda skinshape'in olmaması olur mu? elbette olmaz! az önce canım kazandibi istemişti, bu soru üzerine geldi. un helvası, zerde, hoşmerim tam dr. oetker paketlerine layık fikirler! tabi pek sevdiğim bir şıllık tatlısı, yani eski ve olası paket adıyla şilaki tatlısını görmek mükemmel olurdu!
“Geleneksel” bir tatlı olacaksa elbette “Aşure” olmalı. Nitekim Nuh peygambere dayanan, köklü bir geçmişi var bu tatlının. Muharrem ayının onuncu günü olan aşure; Adem peygamberden tutun da, İsa peygambere kadar on peygamberin hayatındaki mühim olayların vuku bulduğu gündür. İçinde türlü türlü rızkın, yemişin beraber kaynadığı bu tatlı; farklı farklı mezheplere, renklere, ırklara sahip insanların dünya denen kazanda hep beraber kardeşçe kaynamasına işaret eder aslında.
Duam odur ki, tıpkı aşure gibi insanoğlu da aynı kazanda beraber kaynamayı, kol kola birlikte pişmeyi öğrenebilsin. Çünkü aynı çiçeğin tozuyuz, aynı yolun yolcusuyuz..
Tulumba tatlısıolmasını çok isterim. Pandemi döneminden önce dışarıya çıktığımda farklı yerlerde deneyerek yediğim ve sevdiğim bir tatlıydı. Pandemi döneminde birkaç kez evde yapmaya çalıştım fakat istediğim tadı yakalayamadım. Dr. Oetker’in hazırlayacağı karışım ile istediğim çıtır tadı yakalayabileceğimi düşünüyorum. 💚
Türkiye yemek ve tatlı konusunda her ilinde çok güzel lezzetler barındıran bir ülke. Bu yüzden de her zaman bir sürü bilmediğimiz veya yeni duyduğumuz bir tatlı veya yemek çıkabiliyor. İllerimize göre en çok bilinen tatlılar olabilir. Mesela höşmerim, süt helvası, ve adını daha yeni öğrendiğim pepeçura gibi olan fakat bilmediğimiz tatlılar olmalı.
Şu anda @Dr. Oetker 'in tatlı çeşitleri arasında en sevdiğim, supangle ama frambuaz soslu krem karamel tatlisi da ürün yelpazesine katılırsa alışverişlerde mutlaka tercih edeceğim ikinci tatlı olur.
Her tatlının bir hikayesi var ancak irmik helvası öyle bir şey ki bir çok özel günde, komşularla paylaşarak tadı çıkan , dinlendikçe güzelleşen, kokusuyla mest eden çok sevdiğim bir tatlı. Ama şimdi sütlü tatlılara da ayıp mı olsun? Kuru yemisleri çoğunlukla serbetli tatlilarda görmeye alışkın olan ben için Keskul de cok degisik ve çok sevdiğim bir tatlı. Seçemiyorum.☹️
Yeni türk tatlısı bu tarz toz formda olacaksa bence asude /aside bazı bölgelerde hapusa olarak da bilinen tatlı olabilir eğer profiterol gibi hamur ve gerekli karışımların bulunduğu bir kıt olacaksa da nevizade tatlısı olabilir 🤔
Açıkçası ben sıradışı bir cevap vererek, "höşmerim" diyeceğim. Bunu dememin sebebi daha evvel düşünülmemiş ve fabrikasyondan başka şekilde yiyemememiz. Umarım Balıkesirimizin cağnım tatlısı da raflarda yerini alır ve biz de kendi ellerimizle yapacağımız bu tatlıyı her daim hazırlayıp tatma fırsatı buluruz. :)
Damla sakızlı sütlaç çok ilginç görünüyor. Damla sakızı severim. Ancak sütlaç ile nasıl bir uyum sergileyeceği konusunda pek tahminim yok ama yeni olan herşey risklidir. Ama yinede denemek isterim.
Herkes aşure demiş benim anlamadığım adamlar biz şunları yaptık diyerek saymış zaten ve içinde aşure de var. Yenisi ne olsun diye sormuyorlar mı ben mi yanlış anladım soruyu? Herkes zaten olan tatlıları yazmış supangle aşure falan 😞
Çoğunu yemedim ama sütlaç güzeldi. Baklava da öyle. Künefe de çok değişikti. O da iyiydi. Tabi baklava ve künefe gibi şeyler olmaz. Sütlaç olsun o zaman. Damla sakızlı bişey olmasın. Tadı çok garip.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Soğuk olarak kazandibi, sıcak olarak da irmik helvası favorilerim.
Güllaç ve künefe de bu seride yer almalı diye düşünüyorum 🌺
Bu kadar cok sevdigim tatlilari bir arada gormek bir yana bu nefiz lezzetleri Dr. Oetker'de gormek mukemmel bir his oldukca pratik oluyor benim icin. Ozellikle de sutlac ve irmik helvasina bayılıyorum hepimiz biliriz sutlaç ve irmik helvasini yapmak biraz zahmetli ama Dr. Oetker ' den sonra bu tatlilari yapmak hem cok kolay hem cok zevkli hem cok pratik hemde cok lezzetli. Tum bunlar icin senin ustune rakip tanimiyorum harikasin Dr. Oetker💐
Dondurma tabiki hazır bir pakette karışım olsa ve sütle karıştırıp doldurduktan sonra Dr. Oetker'in diğer tatlılarıyla yiyebileceğimiz bir dondurma veya tiramisu da olabilir ama bir dakika Türk tatlısı demissiniz humm Türk tatlısı olarak. Revani olur um helvası olur kemalpaşa tatlısı olursa bence çok güzel olur bunlardan biri olmazsa dondurma olsun lutfeeeeeeennn...
Sütlü tatlılardan keşkül, şerbetli tatlılardan künefe benim favorilerim. İkisi olsun hiç sıkılmadan yerim. Ve tabi bunların yanına dondurmalı irmik tatlısını da eklemezsem olmaz. Bu lezzetleri Dr. Oetker farkı ile tatmak da ayrı bir keyif olurdu.
Aşureniz çok güzel fakat portakal kabuğu sevmeyenler için içerisinde portakal kabuğu olmayan aşureler çıkartmalısınız. Yeni bir tatlı olarak bence pekmezli muhallebi bir diğer adı pelte yapmalısınız.
Dr. Oetker’in İrmik Helvası’na bayılıyorum gerçekten, hem yapımı kolay hem de çok lezzetli, daha dün akşam aldık marketten bugün yapıp afiyetle yiyeceğiz😍😍🙏🏻🙏🏻
Sütlaç bayılıyorum dr. oetker in her ürünü muhteşem olduğu gibi sütlacı da öyle hem pratik hemde lezzetli dr. oetker favorim hamur işleri ve pasta böreklerde
Dr. Otker in her lezzetini denedim hepsine eğer bir değerlendirme yapmam gerekirse gerçek damak lezzeti olanların tutkunu olabileceği tatlar fakat benim gönlümün şampiyonu ve tahtını hep koruyan lezzeti supangle dir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
418Cevap
Geleneksel lezzetlerimizden olan un helvası cenazelerde mevlütlerde bir çok yerde meşhur tadlımızdır. Ancak bir o kadarda kıvamını tutturmak rengini ayarlamak çok zordur Dr. Oetker den bekliyoruz bu lezzeti kesinlikle. Umarım en kısa sürede tadarız :)
:)
Anam babam usulü sütlaç'ı çok severim gadası. Biz kuzukken evimizde özellikle Ramazan aylarında hep sütlaç olurdu. O gün bugün her daim evimin baş köşesinde sütlaç yer alır.💃💃💃
Bu kadar lezzetli ve geleneksel tatlıları pratik bir şekilde yapmaya bayılıyorum. Bu yüzden Dr. Oetker'in tüm tatlılarını denedim. Hepsi de çok lezzetli oluyor. Şimdi de Sultan Sarması tatlısı olsa fena olmazdı doğrusu. Bence Harika bir Türk tatlısı. Türk tatlısı değil ama Krem karamel de olsa keşke :)
Sütlü tatlılar da Sütlaç, Şerbetli tatlılar da da künefe diyorum.. Muhallebi de olsa bu seride çok iyi olurdu..
Benim tatlim asure yani oygle. boyle degil asure sevgim
Aaahh ya Türk tatlıları diyince aklıma hep ilk sırada "Aşure" geliyor. Hem her evde bulunan malzemelerle yapılabilen pratikliği hem de diğer tatlılara nazaran ne sütlü ne de şerbetli bir tatlı olmaması yani farklı olması gönlümde ayrı bir yere sahip olmasına neden oldu😍Kısa bir süre önce bununla ilgili bir soru da sormuştum. Canım çekti diye bu yaz sıcağında kalkıp yaptım hiç üşenmeden😂 Yaa @Dr. Oetker sizin "Aşure" serisini çıkarmış olduğunuzdan haberim yoktu hiç😮 Bilseydim alırdım, neyse canım yine çekiyor bu aralar kazanırsam var ya acayip mutlu olurum😎😛
Aşure sevenler buraya➡Canınız en olmadık zamanda en olmadık şeyi çeker mi?
Daha önceden de diğer yarışmadan aldığım hediyeleri büyük bir mutlulukla paylaşmıştım😊
Dr. Oetker'den Müthiş Bir Jest: Kutuda Neler Vardı?🎉🎉
Bu seferki tatlı Ramazan'da severek tüketilen "Güllaç" olabilir mi? Ben yapmıştım da kıvamı tutmamıştı tam, neredeyse bütün tatlıları yapmışsınız sizden bir Güllaç istiyoruuum😍
ya da "Güllaç olmaz" derseniz "Höşmerim" yapıverin gari😛😂 O tatlının kıvamını tutturmak da zor. İçine konulan peynir değişik. Dr. Oetker noluuur bu iki tatlıdan birini yapın lütfeeen😍😍
Geleneksel , kendi kültürümüz ile yaptığımız yemekler ya da tatlılar hep bir başka olmuştur. Yemek seçen biri hiç olmadım aynı şekilde tatlı da hiç seçmem doyana kadar yiyebilirim ve bizim evde tatlı nedense hiç eksik olmaz. Konuyu hiç saptırmıyım ben en iyisi , benim aklımda okadar çok geleneksel türk tatlısı geliyor ki hangisini söylesem bilemedim. Ama galiba en baskın olanı ve Peygamber efendimiz zamanında yapılan vazgeçilmez tatlı bence aşuredir. Olsada yesek canım çekti... 😋😋😋
Aşure dedin haynsen çok yaşa aşure ile rakı içmiştim onu aklıma getirdin 😁
Ta ta ta taaaa!
Karşınızda PEYNİR HELVASIIIIII 🇹🇷🥳🥳🥳
Biz millet olarak tatlıyla tuzluyu bir arada tüketmeyi hep sevmişizdir. Karpuz & peynir, üzüm & ekmek, baklava & ayran... 🤸🏼♀️
Tatlılarda da bunu yapmayı seviyoruz. Künefesinden, Höşmerim’e birçok Türk tatlısında kıvamında tutulan peynirin âşığıyız🤩
Bence her şeyi elinizin tersiyle itin ve bize peynir helvası satın almayı değil Hakiki Peynir Helvası yapmayı öğretin 😍
Bir dakika bir dakika bir dakika... Tatlı ince çizgimdir... Profilime girip yazdığım bencelere bakıp bunu görebilirsiniz. Sevgili Dr. Oetker tabii biz de soba borusu değiliz ama nedense sizin o yaptığınız tatlılar ne kadar uğraşırsam uğraşayım hep benim tatlılarımdan daha lezzetli oluyor hayırdır? Ya tarifinizi benimle paylaşın ya da son aşkım ilk yârim can bildiğim en en en sevdiğim tatlı olan Künefeyi nolur nolur nolur nolur yapın. Hem ben bu yarışmayı kazanıp marketlerde onu görünce sağda solda benim fikrimdi deyip artislik yapacağım. Aşkta zaten kaybettim bari yarışmada kazanayım. Hem belki bu yarışmayı kazanıp Künefe yerim sonra belki de Hataylı koca bulup onu yerim😂😂Neyse az daha saçmalamayıp gözünüzün yağını yeyim Künefe yapın❤
Künefe asla ve asla Türk tatlısı değildir
@TengriciTürkKızı ona kalirsa baklavayi da yunanlar bizimdir diye iddia ediyor Hatay Türk toprağıysa ve bir yemek Hatay'a özgüyse o yemek Türk yemeğidir nokta.
Yanlış sun künefe Arap kültürüne aittir ben Türküm benğm kültğr0mde yok seni bilemem
Bende sütlaç demek istiyorum Dr. Oetker'in
İçerisindeki ön pişirilmiş pirinç sayesinde hazırlaması çok kolay, sadece 750 ml süt ile pişirilerek hazırlanıyor. Oldukça basit yapılışı öğrenci evleri veya Tatlı yapamayan biri bile rahatlıkla sütlacı yapabilir , o kolaylığı sağladınız 💜Ambalajın arka yüzünde fırın sütlaç hazırlamanın tarifi ve ipuçları veriliyor. İsteyen dileği gibi ipuçlarına bakıp fırında sütlaç yapabilir. Afiyet olsun herkese 🙈 Harikasin @Dr. Oetker 💜💜💜
@ganscared gibi
Selamlar,
Öncellikle bu hediye tam benlik olmuş umarım ben de kazanırım.
En sevdiğim tatlı sütlaç.
Ölene kadar sadece o tatlıyı yiyebilirim.
Bence genel anlamda tatlılar harika gözüküyor ama aralarında mutlaka olmalıydı dediğim tatlı hurma veya incir uyutması olabilirdi. 💜😍
Yemeksepeti üzerinden gönderelim efem. 🥳🥳
Teşekkürler. Keşke yiyebilsem bir de. Diyetteyim şu aralar. 😅
Hafta da bir adet kaçamak yapabilirsin :)
Bir başlasam durduramadığım için yapmıyorum. 🙂
Susuyorum. 😃
🍴Favorim irmik helvasi 🥄
Tarih boyunca helva
Yüzyıllardır Anadolu topraklarında, gerek Osmanlı İmparatorluğu döneminde, gerekse günümüzde, zengin Türk mutfağının hiçbir gıda ürünü helva kadar sevilmemiş, toplum yaşamına girmemiştir. Anadolu mutfak kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden olan helvanın etrafında, doğumdan ölüme, insan hayatında pek çok özel günün anlamını pekiştiren bir gelenek oluşmuştur.
Kısaca kederini paylaşmada, sevincine ortak etmede hangi sebep olursa olsun eş, dost ve akrabayla bir tabak helva yemek adettir 🤗
Bence güllaç olmalı. Ramazandan ramazana sofralarımıza gelen bu tatlıyı yıl boyunca özlüyorum. Ailemin tatlıyla pek arası olmadığından tüketmiyoruz. Kendim yapmaya çalışıyorum ama a4 kağıdı üzerine gül suyu dökmüşüm gibi oluyor, istediğim tadı ve kıvamı yakalayamıyorum. Dr Oetker paketlerinden sütlaç, tavuk göğsü ve kazandibi denedim gayet başarılıydı. Paket içerisinde satılan ürünlere ön yargımı kırdı diyebilirim. Bu güzel geleneksel tatlıların arasında güllaç da olursa tadından yenmez! Pardon pardon, yenir :)
Künefe olabilir
Antep fıstıklı baklava olabilir
Bu ikisi en sevdiğim ve Dr. Oetker bunlara da bir el atsa tamamdır 🐣
Fıstıklı veya cevizli baklava veya Ankara beypazarının 40 kat denilen bir tatlısı var şimdi olsada yesek dedirten cinsten bunlara el atsa efso olur bence
@sitare_ benim adresimi ver :)
Sütlü tatlıları aşırı seviyorum, sütün vanilyalı kokusunun eve sinmesine aşırı bayılıyorum olacaksa yine sütlü tatlı olmalı ve yine bol çeşitli olmalı. Çilekli, Kakaolu, Fıstıklı, Muzlu, Vanilyalı seçenekleriyle.. 😍
"Fincan Tatlısı" diyorum. ♥️
Dr. Oetker yine yapmış yapacağını:)
Tatlı denilince benim için akan sular durabilir diyebilirim. Dr. Ouetker kendimi bildiğimden bu yana hep var ve severek kullanıyoruz. Ilk tatlı yapmayı ögrendigim zamanlar da başladım bu işe. Tarifleri ile yemeklere , günlere ve regl krizimde hep yanimda. Aşure , keşkül , kazan dibi , damla sakızlı ve bir çok ürünü beni kendine hayran bıraktı.
Tatlı yapmak da bir o kadar kolay oldu benim içinde. Eskiden gözüm kokardı şimdi ise sürekli tatlı yapmak istiyorum. Âdeta mutfakta tatlılarla aşk yaşıyorum.
Hele ki o muazzam tadı:) Yerken sanki ağzımın içinde ahenkle dans ediyor o an bildiğim tüm melodileri unutabiliyorum diyebiliriz.
Görünüşü de bir o kadar harika. Normal tatlı yaparken kıvam oldu olmadı bir sürü şey olurken Dr. Ouetker de böyle bisey yok. Tadı da kıvamı da ön numara beş yıldız.
Ayyy tam da bayram önü ve benim canım keşkül çekti:)
Teşekkürler @Dr. Ouetker ❤
Benim en çok sevdiğim tel kadayıf tatlısı ile tavukgöğsü tatlısıdır. Zaman duruyor adeta ben bu tatlıları yerken... Teşekkürler Dr. Oetker💜✌🏻
Sen magnolia yemedin sanırım oreolu içinde kivi çilek muz 😏
Yok hiç yemedim. Ama oreo sevmiyorum
Oreolu olmayanıda var çok güzel magnolia lar var bebe bisküvisini katarsın onla da çok güzel olur ben yemedim ama yapanlar var
Tebrikler canısı 🤗
Teşekkür ederim 🥳🙂
Geleneksel tatlılarımız olmalı.
Aşure;
Her mezhebin belirli günlerde yaptığı tek ortak noktamız olan tatlı.
Revani;
Her yaştan insanın severek yediği, hiç sevmem diyen birini görmediğim tatlı.
Kalburabastı, ya da şekerpare
Osmanlıdan bize miras kalan tatlılarımız.
Sanmıyorum seçileceğimi ama :)
tatlı dediğimiz soruda skinshape'in olmaması olur mu? elbette olmaz! az önce canım kazandibi istemişti, bu soru üzerine geldi. un helvası, zerde, hoşmerim tam dr. oetker paketlerine layık fikirler! tabi pek sevdiğim bir şıllık tatlısı, yani eski ve olası paket adıyla şilaki tatlısını görmek mükemmel olurdu!
“Geleneksel” bir tatlı olacaksa elbette “Aşure” olmalı. Nitekim Nuh peygambere dayanan, köklü bir geçmişi var bu tatlının. Muharrem ayının onuncu günü olan aşure; Adem peygamberden tutun da, İsa peygambere kadar on peygamberin hayatındaki mühim olayların vuku bulduğu gündür. İçinde türlü türlü rızkın, yemişin beraber kaynadığı bu tatlı; farklı farklı mezheplere, renklere, ırklara sahip insanların dünya denen kazanda hep beraber kardeşçe kaynamasına işaret eder aslında.
Duam odur ki, tıpkı aşure gibi insanoğlu da aynı kazanda beraber kaynamayı, kol kola birlikte pişmeyi öğrenebilsin. Çünkü aynı çiçeğin tozuyuz, aynı yolun yolcusuyuz..
Tulumba tatlısı olmasını çok isterim. Pandemi döneminden önce dışarıya çıktığımda farklı yerlerde deneyerek yediğim ve sevdiğim bir tatlıydı. Pandemi döneminde birkaç kez evde yapmaya çalıştım fakat istediğim tadı yakalayamadım. Dr. Oetker’in hazırlayacağı karışım ile istediğim çıtır tadı yakalayabileceğimi düşünüyorum. 💚
Türkiye yemek ve tatlı konusunda her ilinde çok güzel lezzetler barındıran bir ülke. Bu yüzden de her zaman bir sürü bilmediğimiz veya yeni duyduğumuz bir tatlı veya yemek çıkabiliyor. İllerimize göre en çok bilinen tatlılar olabilir. Mesela höşmerim, süt helvası, ve adını daha yeni öğrendiğim pepeçura gibi olan fakat bilmediğimiz tatlılar olmalı.
Ben Terayağlı, bol fıstıklı Antep baklavası ve Künefe severim :)
Tabiki Aşure
Canım çektiğinde Dr. Oetker den aliyorum.
Ama un helvasıda olmalı
Teşekkür ederim 😀😀😀
Künefe ye yok demem hicde demedim şimdiye kadar😂😂😂
Supangle ıımmm ağzım sulandı. Hem kolay hem de ben güvenirim siz yaparsanız. Bol çikolatalı yoğun böyle harika olur. Supangle diyorum illa. <3
Baklava ve türevi antepfıstıklılar. Yeşil yeşil resmini görmek bile yetiyor ağzımın sulanmasıma
Yaaaaaaaaa o kadar sevindim ki şu an. Daha dün ( gercekten dün) iç geçirerek keşke bana çıksa diyordum. Çok teşekkür ederim @Dr_Oethker
Dr. Oetker aşuresi
Aşure zaten başlı başına güzel birde Dr. oetkerin ki harikaa 😋
Benim favorim, frambuaz soslu krem karamel tatlısı.
Şu anda @Dr. Oetker 'in tatlı çeşitleri arasında en sevdiğim, supangle ama frambuaz soslu krem karamel tatlisi da ürün yelpazesine katılırsa alışverişlerde mutlaka tercih edeceğim ikinci tatlı olur.
Her tatlının bir hikayesi var ancak irmik helvası öyle bir şey ki bir çok özel günde, komşularla paylaşarak tadı çıkan , dinlendikçe güzelleşen, kokusuyla mest eden çok sevdiğim bir tatlı. Ama şimdi sütlü tatlılara da ayıp mı olsun? Kuru yemisleri çoğunlukla serbetli tatlilarda görmeye alışkın olan ben için Keskul de cok degisik ve çok sevdiğim bir tatlı. Seçemiyorum.☹️
Yeni türk tatlısı bu tarz toz formda olacaksa bence asude /aside bazı bölgelerde hapusa olarak da bilinen tatlı olabilir eğer profiterol gibi hamur ve gerekli karışımların bulunduğu bir kıt olacaksa da nevizade tatlısı olabilir 🤔
Açıkçası ben sıradışı bir cevap vererek, "höşmerim" diyeceğim. Bunu dememin sebebi daha evvel düşünülmemiş ve fabrikasyondan başka şekilde yiyemememiz. Umarım Balıkesirimizin cağnım tatlısı da raflarda yerini alır ve biz de kendi ellerimizle yapacağımız bu tatlıyı her daim hazırlayıp tatma fırsatı buluruz. :)
Damla sakızlı sütlaç çok ilginç görünüyor. Damla sakızı severim. Ancak sütlaç ile nasıl bir uyum sergileyeceği konusunda pek tahminim yok ama yeni olan herşey risklidir. Ama yinede denemek isterim.
Ahhhhhh tanrımmmmmmm aşurreeee sen ne mükemmel bir tatlısın öyle.
Ben en çok keşkül severim. En sevdiğim diğer tatlı da supangle. Ama bu hediyeyi kazanamam bende bu şans oldukça.
Herkes aşure demiş benim anlamadığım adamlar biz şunları yaptık diyerek saymış zaten ve içinde aşure de var. Yenisi ne olsun diye sormuyorlar mı ben mi yanlış anladım soruyu? Herkes zaten olan tatlıları yazmış supangle aşure falan 😞
Çoğunu yemedim ama sütlaç güzeldi. Baklava da öyle. Künefe de çok değişikti. O da iyiydi.
Tabi baklava ve künefe gibi şeyler olmaz. Sütlaç olsun o zaman. Damla sakızlı bişey olmasın. Tadı çok garip.
Soğuk olarak kazandibi, sıcak olarak da irmik helvası favorilerim.
Güllaç ve künefe de bu seride yer almalı diye düşünüyorum 🌺
Kesinlikle geleneksel Türk tatlısı olarak bestim künefedir üzerine tanımam çıtır şerbetli miss ❤️
Bu kadar cok sevdigim tatlilari bir arada gormek bir yana bu nefiz lezzetleri Dr. Oetker'de gormek mukemmel bir his oldukca pratik oluyor benim icin. Ozellikle de sutlac ve irmik helvasina bayılıyorum hepimiz biliriz sutlaç ve irmik helvasini yapmak biraz zahmetli ama Dr. Oetker ' den sonra bu tatlilari yapmak hem cok kolay hem cok zevkli hem cok pratik hemde cok lezzetli. Tum bunlar icin senin ustune rakip tanimiyorum harikasin Dr. Oetker💐
Dondurma tabiki hazır bir pakette karışım olsa ve sütle karıştırıp doldurduktan sonra Dr. Oetker'in diğer tatlılarıyla yiyebileceğimiz bir dondurma veya tiramisu da olabilir ama bir dakika Türk tatlısı demissiniz humm Türk tatlısı olarak. Revani olur um helvası olur kemalpaşa tatlısı olursa bence çok güzel olur bunlardan biri olmazsa dondurma olsun lutfeeeeeeennn...
Kesinlikle irmik helvası. Yanına kesme dondurmayla nefis olur, ayrıca erkeklerin de evde yapabileceği bir tatlı olması önemli.
Sütlü tatlılardan keşkül, şerbetli tatlılardan künefe benim favorilerim. İkisi olsun hiç sıkılmadan yerim. Ve tabi bunların yanına dondurmalı irmik tatlısını da eklemezsem olmaz.
Bu lezzetleri Dr. Oetker farkı ile tatmak da ayrı bir keyif olurdu.
Dr. Oetker Trileçe favorim hem kolay hem lezzetli 😋.
Tatlılarınıza gerçekten bayılıyorum ve severek tüketiyorum.
Sütlacı severim içinde süt olan her şeyi severim aslında
Aşureniz çok güzel fakat portakal kabuğu sevmeyenler için içerisinde portakal kabuğu olmayan aşureler çıkartmalısınız. Yeni bir tatlı olarak bence pekmezli muhallebi bir diğer adı pelte yapmalısınız.
Hem yapılabilme ihtimali hemde tat olarak mükemmel olan güllaç ve irmik helvası ikilisinden birisini mutlaka bize pratik olarak kazandırmalısınız!
Dr. Oetker’in İrmik Helvası’na bayılıyorum gerçekten, hem yapımı kolay hem de çok lezzetli, daha dün akşam aldık marketten bugün yapıp afiyetle yiyeceğiz😍😍🙏🏻🙏🏻
Sütlaç bayılıyorum dr. oetker in her ürünü muhteşem olduğu gibi sütlacı da öyle hem pratik hemde lezzetli dr. oetker favorim hamur işleri ve pasta böreklerde
Hepsi bir birbirinden güze, l türk mutfağı hem yemek hem tatlı çok zengin bir mutfağı var hepsi nefis teamlar.
Künefe, Kazandibi, Antep fıstıklı baklava vs. Hepsi çok güzel her damak tadına uyan tatlılar hepsi.🌸
Dr. Oetker olsun da hangi tatlı olduğu fark etmez. Bu hamilelikte canım tatlı çekince eşimin açık pastane aramasındansa Dr. Oetker pratik oluyor. 🍮🍰🥧💖
Kazandibi olabilir bir ara yapmıştım ama dr oetkerin miydi hatırlamıyorum tekrar denemek lazım 🤩😋
Hepsi birbirinden güzel olan bu tatlı aileye geleneksel ama yeni üyelerin katılacağını öğrenmek çok güzel.
Bekleyelim, görelim diyorum ben :-)
BEN kazandibini çok severim. gelenekselliği ve değişmezliği ile harika bir tatlı. belki de en iyisi tatlılar içerisinde.
Güzel marka ama hazır almam tatlıyı. Ve baklava tercih ederim.
Bende akıl olsa zaten bunları sevdiğim halde dibimizdeki marketten gider alırım.
ben helvayım normalde tercih eden cok az hep işi düşülünce beni ararlar ve kavururlar
Helvalar (un ile irmik helvası) ve Aşüre.
Ama paket işi değilde kendim yapmayı tercih ederim.
Tatlı pek sevmem. Sütlü tatlıları az yerim, o kadar. Sadece güllaç yiyorum ben. 🥺
Dr. Otker in her lezzetini denedim hepsine eğer bir değerlendirme yapmam gerekirse gerçek damak lezzeti olanların tutkunu olabileceği tatlar fakat benim gönlümün şampiyonu ve tahtını hep koruyan lezzeti supangle dir