Merhaba arkadaşlar, Ben sütlaç tarifi istiyorum ama gerçek sütlaç tarifi. Ben çok güzel sütlaç tarifi istiyorum, sütlaç tarifi kolay oabilir ama önemli olan sütlaç tatlı tarifinin çok lezzetli ve kıvamlı bir sütlaç tarifi olması. Denenmiş, onaylanmış, misafirlerce beğenilmiş anne sütlaç tarifi bilenler yardımcı olabilir mi?sütlaç tarifi
Sütlaç nasıl yapılır? Tecrübeli kişilerden denenmiş sütlaç tarifi istiyorum, yardım edebilir misiniz?
Ben sütlacımı pirinç unu ve nişastasız yapıyorum. Bu yüzden sana tam anne sütlacı tarifi vereceğim.
Anne Sütlacı Tarifi Malzemeler
1 su bardağı yıkanmış pirinç 3 bardak su 1 lt yağlı süt Dilerseniz Dr Oetker şekerli vanilin 1 su bardağı toz şeker Toz tarçın
Anne Sütlacı Tarifi Yapılışı
Pirinçler tencereye alıp suyunu ilave edip haşlayalım, gerekirse su ilave edebilirsiniz. Az sulu kalsın, hafif lapa haldeyken pirinçlerin nişastasını salması ve sütlacın kıvam alması için kaşığın tersiyle biraz ezebilirsin. Üzerine karıştırarak sütü ekleyip kaynamaya bırak. 15 dakika sonra toz şekeri de dökerek eriyene kadar karıştırın. İşin püf noktası kıvamı. Pirinç unu ya da nişasta kullanmadığımdan hep biraz lapamsı bırakıyorum ki sulu kalmasın. Üzerine toz tarçın eklemek de çok güzel oluyor Artık kaselere paylaştırıp soğumaya bırakabiliriz. Bu benimkine yakın bir tarif ama bunu yaparsanız ben kıvamını biraz cıvık buldum, dediğinden az su kullanın bence, gerektikçe ilave edin. İşte dileyene Videolu Anne Sütlacı Tarifi :
Selamlar Şimdi sana hem pratik hemde tatlı mı tatlı sütlaç tarifi vereyim 😃 1 litre süte 1 bardak kırık ya da 1. kalite pirinç alıyoruz. 2 bardak suda hasliyoruz önce pirinci yıkadıktan sonra... Suyunu çekince sütü boşalt içine iyice kaynat kaynamaya yakın 1 bardak şeker ve 1 paket vanilya ekle... Böyle lapa olacak şekilde pişir ne cok sulu ne de tam suyunu çekmiş olsun. Varsa teflon veya granit tencere kullan.. Eğer fırında istersen küçük güveç kaselere koy fırın tepsisine su koy kaseleri de koy içine uzeri yanana kadar pişir. Afiyet olsun...
Günlük taze süt en önemli malzemesi, Onun dışında pirinç, nişasta ve şeker gerekiyor. 1 kilo süte 1 çay bardağı pirinç 1 bardak şeker ve 1 adet nişasta ile olur veya miktarını çoğaltabilirsin. Pirinci kaynat önce sonra tencereye sütü ve şekeri koy yavaştan kaynaya Dursun kaynayınca pirinci içine karıştır ve bir- iki dakika sonra da nişastayı koy, ve 15 saniye sonra hemen tabaklara boşaltıp soğumasını bekle servis şırasında üzerine de tarçın koyabilirsiniz
1lt süte 1çay bardağı pirinç 1subardagı şeker 1paket vanilya zevkine kalmış limon kabuğu rendelersen aromalıda yapabilirsin eğer fırına atacaksan soğuk süte 1adet yumurta kırarsın fırına vermeden önce tepsiye dizdigin kaselerin güveç veya folyo olsun kaselerin yarısına gelecek kadar su kat üstü güzel kızarır.. şefin tarifi 🙃🙃🙏
Sütlaç yaparken süt kısık ateşte uzun süre ara ara karıştırılıp dip yapmayacak sekilde kaynatılıp iyice özleşmeli Tabi bu baya bir zaman alıyor Cok. kaynatman gerekiyor. sütlü ile pirinci Ama Gerçek anne sütlaçı böyle yapılır... Kimileri ise sütlaç yaparken süt kaynadıktan hemen sonra nişastayla bağliyor. Hem kıvam alsın hemde zamandan kazanmak icin bana göre lezzetli. olmuyor. öyle Tarife gelince Bir su bardaği ya da tepeleme olmayacak sekilde bir kase pirinç 3 tane kutu süt Seker 18 yemek kaşigi damak tadina göre arttirabilir Pirinçleri iki parmak kadar gecicek kadar suyla haşlanir Suyunu cekmeye az kala sut eklenir kaynayinca seker eklenir orta ateşte iyice ozlesip artik süt sarı bir renk alincaya kadar kaynatılır Kaynatma uzun sürdüğü icin süt fazla kullanılıyor
Açılın aranan tarif bende. Kağıy kalemi alın yazın tarif defterinize. Ayrıca yorumlara baktım hiç bilen yok doğru dürüst hepsi gelsin buraya. *1 lt süt ile bir çay bardağı pirinci su çekilene kadar haşlıyoruz. * Bir kabın içine 1 su bardağı soğuk suyu, 2 yemek kaşığı nişastayı, 2 yemek kaşığı pirinç ununu ekleyip iyice karıştırıyoruz. (İçine bir paket vanilya da ekliyorum ben tercih sizin tabi) pürüzsüz olacak. * 1 lt sütü suyunu çekmiş pirinçlerin üzerine ekliyoruz. Daha sonra 1 su bardağı şeker ve hazırladığımız nişastalı karışımı ekleyip kaynayana kadar bekliyoruz.
* Servise hazır. Afiyet, bal olsun.
Bu tarifi güzelce yapın bayılacaksınız bana teşekkür edeceksiniz. Üşenmeyip tarif yazdığıma inanamıyorum yine çok ponçikim.
1 litre pirinci bol su da yıkayın ve sıcak su da kaynatın. Haşladığınız pirincin üstüne sütü yavaşa ekleyin 4 yemek kaşıklık toz şekeri tencereye ekleyin ve sürekli karıştırınki erisin. pirinç ununu tencereye ekleyin ve bir iki kaşık tenceredeki sıvıdan ekleyin o şekilde koyun. Bu işlem kesilmemesini sağlar. 10 dakika kadar sütlaç kıvamını alana kadar karıştırın ve servis edin.
Tam ölçü nasıl veririm bilmiyorum çünkü hep göz kararı yaparım. Az suda iyice haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ilave ediyorsun ve özleşmesini bekliyorsun sütlü tatlılarda 1 litre süte1 su bardağı şeker tam gelir. Seversen altını söndürmeden önce bir paket vanilya ekleyebilirsin hepsi bu kadar
Pirinç, süt ve şeker gerekiyor. Biz inek sütü kullanıyoruz, başka süt de tercih edebilirsiniz. Pirinci suda veya sütte kaynatın, sonra tencereye sütü ve şekeri koyun yavaştan kaynaya dursun kaynayınca kaselere servis edebilirsiniz. Dilerseniz tarçın koyabilirsiniz. Malzemenin miktarlarını vermedim onu ayarlarsınız. Çünkü ben de annem yaparken seyretmişim.
Bugun yaptim enfes olmuş bayila bayila yedi herkez ellerime saglik diyim bari;) tariff: pirinci yikadim tencerede kaynattim bir surbagi kadar tencereye koydum uzerine 5 bardak filan sùt bir bucuk su bardagi seker cok az pirinc unu ozlessin diye kisik ateste pisirdim ve soguduktan sonra uzerine tarcin ekledim e daha nolsun cok sulu sevmiyorum òzlesmesi lazim.. bukadar afiyet olsun..
Tam yagli sut aliyorsun 1 litre. Biraz pirinc ve suyu karistirip 20 dakka pisiriyon pirinc suyu cekince sutu dok ve surekli karistir sut de biraz cekilince Bir havlu altina koyarak tencereyi buzluga at gitsin
En İyi Cevaplar