Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır, bir bilen yardım edebilir mi? Sizin evinizde yaptığınız sütlü irmik tatlısı tarifi nası bir tarif? Sütlü irmik helvası nasıl yapılır güzelce anlatın lütfen, benimki bir türlü tutmuyor!Sütlü irmik tatlısı tarif
Sütlü irmik tatlısı tarifi istiyorum, sütlü irmik helvası nasıl yapılır?
Sütlü irmik helvası en lezzetli tatlılardan biridir. Yalnız yaparken önce şunu belirtmek isterim; irmiği yağda kavururken sürekli karıştırmanız gerekiyor. Bunun için 6-7 dakika irmiğin kavrulması için yeterli bir süre.
Sütlü irmik helvası malzemeler :
2 su bardağı irmik, 125 gram tereyağ, yarım su bardağı toz şeker, 3 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı. Dilerseniz pişirdikten sonra içine vanilya çubuğu rendeleyebilirsiniz.
Sütlü irmik helvası nasıl yapılır?
Benim sütlü irmik tatlısı tarifim şöyle: Önce bir tencereye sütü ve şekeri koyun şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Başka bir tencereye tereyağını alın, tereyağı eriyince içine koyacağınız çam fıstığını koyun ve karıştırın. Daha sonra irmiğe ekleyip tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırın. İrmiğin rengi karamel rengine dönene kadar karıştırın. Daha sonra şekerli sütün içine yavaşça ilave edin. İrmik sütü iyice çekene kadar karıştırın. Altını kapatıp ılıdıktan sonra servis edin. Üzerine antep fıstığı ile süsleyin. ya da tarçın size kalmış bir şey.
1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 paket vanilya 50 gr tereyağı Yarım çay bardağının yarısı sıvı yağ Öncelikle bir tencereye suyu şekeri ve sütü alıp şerbeti şeker eriyene kadar ısıtıp altını kapatın. Bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın. Tereyağı eriyince irmiği ekleyip irmiğin rengi dönene kadar karıştırarak kavurun. Kavrulan irmiğe şerbeti dökün. Orta ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirin. Helva suyunu çekince kapak kapatıp 15-20 dk helvayı dinlendirin. İstediğiniz şekilde servis edin afiyet olsun :) 💫
Sütlü irmik tatlısı bir de irmik helvası var hangisi? Sütlü irmik arıyorsun 1 litre sütü tencereye koy. Üstüne 10 yemek kaşığı toz şeker ve 8 yemek kaşığı irmik koy. Kaynayana kadar karıştırarak pişir. Kaynayınca ocağı kapat. Borcam indir üstüne tatlıyı dök. Sıcakken dök ama soğukken zor olabilir. Biraz soğuyunca buzdolabına koy. Servis edeceğin zaman da üstüne Hindistan cevizi koyabilirsin. Dilim dilim kesip servis edebilirsin. Helva olarak istiyorsan da biraz tere yağını tavaya koy erisin. Eriyince istersen dolma fıstık koyabilirsin. Koymayacaksan 2 su bardağı irmiği koy güzelce kavur. Sonra üstüne 2 su bardağı su ve süt koy. 1.5 su bardağı da şeker. Suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişsin. Çekince tabaklara koyup servis edebilirsin.
1 litre sut,1 bardak irmik,1 bardak toz hindistan cevizi,1,5 bardak seker ekle katilasana kadar karistir bir kapa dok oda sicakligina gelince dolaba salla ustune de hindistan cevizi at bitti ok.
Arasina kakolu piskuvutte koyulabilir ben bazen yaparim canim skilinca 😀
En İyi Cevaplar