Merhaba, Arkadaşım çocuğu ile misafir gelecek yarın, kızı çok pancake seviyor. Ben de ona en lezzetli pankek tarifini yapıp sevindirmek istiyorum. Pankek yapımı konusunda pek de tecrübeli değilim. Güzel bir pancake tarifi bilen varsa yardım rica edecektim. Pankek nasıl yapılır, bilenler yardımcı olabilir mi?pankek tarifi
Lezzetli pankek tarifi rica ediyorum, pankek nasıl yapılır, pankek yapımı konusunda bilgili birisi yardımcı olabilir mi?
Çekilmiş yulaf (Unda olur.) Whey protein (Yoksa olmasa da olur.) Yumurta Muz Süt (Yoğurtta olur.) Kabartma tozu
Malzemelerin tümünü blendırdan geçirip bir kaba al. Önceden hazırlayıp ısıttığın krep tavası ya da tabanı yanmaz tavaya bir kepçe karışımdan dök. Çok fazla pişmesine müsaade etme, çabuk yanıyor. 15-20 saniye sonra hafif katılaşmaya başlayınca bir spatula yardımıyla ters çevir, diğer yüzü de pişsin.
Kaç kat yapmak istiyorsan tüm katları bu şekilde pişir. Daha sonra her katın arasına damak zevkine göre nutella, reçel, pekmez, bal gibi gıdalar sürüp aynı şekilde pankeklerin arasına ince dilimlenmiş muz ya da çilek gibi meyveler koyabilirsin.
En üst kata pekmez dök, güzel oluyor. Afiyet olsun
Fotoğraftaki pankeki ben yapmıştım. Arada yaparım gene, gayet iyi oluyor. :)
Un süt yumurta kabartma tozu koyup çırpıyosun sonra azar azar yapıp önce krepleri yapıyorsun üzerine ve aralarına da elinde hangi meyve varsa onları tek tek dilimleyip koyuyosun en üstünden de çikolata eritip onu dök ya da sos al onu dök çocuklar sever
Benim kızım da bayılır pancake'e. Ben de hafta sonları kahvaltıda ona çok lezzetli pankekler hazırlar, yanında bal, ev reçeli ya da taze meyveler ya da kur yemişlerle sağlıklı bir öğün olarak tüketmesine bayılırım. Ben şahsen İdil Yazar'ın tarifini yapıyorum. "Lezzetli Pankek Tarifi: Kahvaltıların vazgeçilmezi Pankeki yapmak oldukça kolay. Farklı malzemelerle çeşitlendirip, değişik lezzetler yaratabilirsiniz. Afiyet olsun! Pankek Malzemeleri: 130 gram Un 230 ml Süt 1 Yumurta 2 yk Şeker 1 çk Kabartma tozu 1 çk Tuz 3 yk Tereyağı Pankeki Süslemek için: Akçaağaç Şurubu Meyve"
2 su bardağı süt 3 su bardağı un 2 adet yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 veya isteğe bağlı 2 tatlı kaşığı şeker Pankek pişerken tavaya yapışmaması için ayçiçekyağı
Pankek nasıl yapılır;
Verilen malzemeler bir kapta birleştirilir ve çırpılır. Burada püf nokta kullanılan pankek tavası ince ve krep tavası gibi olmalı ki hamur olmadan pişsin pankekler. Tavaya biraz yağ döküp büyüklüğü arzunuza kalmış dilerseniz kepçe ya da kaşık yardımıyla yuvarlak şekil vererek kızarana kadar pişirmek.
2 adet yumurta 2 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı süt 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
Pişirme aşamasında kullanmak için; sıvı yağ
Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak iyice çırpalım süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave çırpma teli ile çırpalım siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlayalım teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile ters çevirelim diğer taraflarını da pişirelim her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.
2 adet yumurta 2 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı süt 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
Pişirme aşamasında kullanmak için; sıvı yağ
Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak iyice çırpalım süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave çırpma teli ile çırpalım siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlayalım teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile ters çevirelim diğer taraflarını da pişirelim her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.
Un süt yumurta ve kabartma tozunu kat güzelce cirp ısınan tavaya kepçe yardımı ile dok pisir tek tek sonra saralle var ise kaç katlı yapacaksan isen aralarına Sur muz çok yakışıyor dilimle katlairn her arasına koy üstüne de yine muz varsa fındık ceviz ya da ezilmis serp cikolta sosu ile süsle
Tarif araştırmana gerek yok damak tadına göre değişir. Unla suyu karıştırıp teflona atsan pankek oluyor zaten. Nefis yemek tariflerine bakabilirsin dikkat etmen gereken şey hangi tarife bakarsan bak ununu az az ekle çünkü genelde fazla söylerler. Ben ununu ve yumurtasını az koyarım ki kokmasın. Kabartma tozunu da biraz fazla koyarsan daha puf puf ayrıca hamura bir tutam tarçında çok yakışıyor ben waffleı falanda aynen bu mantıkla yapıyorum.
1 su bardağı süt 1 yumurta 3 yemek kaşığı toz şeker Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1. 5 su bardağı un
Ben tüm malzemeleri çırpıp, krep tavasını iyice ısıtıp (tavaya yağ dökmeyin) yemek kaşığıyla orta kısmına döküyorum kendiliğinden yayılıyor, üst kısmında kabarcıklar çoğaldığında ters çevirip 1 dk bekletip alıyorum. Hepsind aynı işlemi uyguluyorum
Yulaf unu, süt ve yumurta. Ekstra şeker koymuyorum ben sen de koyma bence, içine koyduğun malzemeler muhtemelen güzel tat verecek şeyler olur. Tavayı ısıtıp peçete yardımıyla her tarafını yağla ve ocağın altını orta seviyeye indirip malzemeleri bir kepçeyle tavaya döküp her yere eşit dağıt. Bir tarafı pişince öbür tarafı da pişirip o şekilde devam et
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Lezzetli pankek tarifi rica ediyorum, pankek nasıl yapılır, pankek yapımı konusunda bilgili birisi yardımcı olabilir mi?
En İyi Cevaplar