Erkek arkadaşımın annesi yarın un helvasi yapacakmış, sanırım beni tartmak için yoklama soruları soruyor :D Un helvası yapılışını bilenlerden, beni kayınvalideme :D mahcup etmeyecek çok güzel bir un helvası tarifi rica edebilir miyim?un helvası tarif
Un helvası nasıl yapılır, un helvası tarifi lazım acil yardım edebilir misiniz?
Un helvası nasıl yapılır, nefis un helvası tarifi veriyorum :)
Un helvası yapılışı en kolay, en zahmetsiz helvadır. Un helvası tarifinin sırrı unu kavurmadadır. Rengini ve kıvamını tutturdun mu helva tamamdır.
Un helvası malzemeleri:
Un helvası yapmak için tek ihtiyacın olan un yağ süt ve şekerdir.
Un helvası yapılışı :
Unu yağla derin bir tencerede rengi kehribar olana kadar kavurun. Şekeri içinde erittiğiniz sütü kavurulmuş unun üzerine dökün, kaşığa yapışmayacak kıvama gelene kadar karıştırıp altını kapatın, dinlenmeye bırakın. Helvanız hazır ;)
un helvası nasıl yapılır?
Dilerseniz servis ederken ceviz ve tarçın kullanabilirsiniz. Hepsi bu kadar, afiyet olsun. 🙏😋
1bardak unu, 250gr kadar tereyaginda, kısık ateste 40dakika kavuracaksin. Bu arada yarım bardak şekeri 1bardak soguk sütün icinde erit. 1avuç kadar cevizi döv, onları da süte karistirip en son kavrulmus unun icine at. Resimdeki kıvama gelince altıni kapat, tencereyi bir beze sar dinlendir. Ilikken servis edersin.
Un helvası nasıl yapılır?Bir kasede sıcak su ve şekeri karıştır Çelik tencerede margarin ve sıvı yağını erit Un kahve rengi alana kadar yağ erittiğin tencerede karıştır Sıcak su ilave et ve topaklık olmaması için sürekli karıştır. Ocaktan al ve kaşıkla şekil ver. Bu kadar basit. :)
Un helvamı arkadaşlar çok beğenirler. Tarif içinse 100 gram tereyağını eritin bir bardak unu ilave edip rengi değişinceye kadar kısık ateşte kavurun. Kavurduktan sonra üstüne bir bardak süt ve bir bardak şekeri karıştırıp ilave edin. Tahta kaşığa yapışmayacak kıvama geldiğinde ocaktan alın 20 dk dinlensin sonra servis edin. Afiyet olsun.
Yağı eriyiyorsun içine unu koyup kavuruyorsun un renk değişip hafifpemve oluncaya kadar sonra şekerli silulu karışımı bekleyeip biraz daha kaynatıp sivindan karıya donderip kapatiyorsun
kızım şekeri suyu karıştırıp ısıtıyorsun ocakta bir tencerede de yağı kızartıyorsun dayıyorsun unu böyle iyice kıvam alana kadar pişiriyorsun bir yarım saat sonra da şekerli suyu dayıyosun zaten hemen çeker suyu sonra biraz beklet ohh mis gibi oldu
En İyi Cevaplar