Evde, tencerede ya da fırında yapılabilecek kıymalı yemek tarifleri istiyorum. Eşim kıymasız yemek yemiyor, ben de daha çok zeytin yağlı yemek yapan biriyim. O annesinden böyle bol kıymalı ev yemekleri yemeye alışmış. Ben de kıymalı makarna dışında pek bir şey yapmayı bilmiyorum. Bilen arkadaşlardan rica ediyorum, kıyma ile yapılan lezzetli yemekler nelerdir, kıymalı yemek tarifleri verir misiniz?kıymalı yemek tarifleri
Kıyma ile yapılan lezzetli yemekler nelerdir, kıymalı yemek tarifleri verir misiniz?
Kıymalı yalancı mantı yapıyorum ben hem pratik hem çok lezzetli.
Kıymalı Yalancı Mantı Tarifi:
Soğanı pembeleşene kadar ateşte kavuruyoruz. İçine kıyma ve salça ekliyor biraz daha kavuruyoruz. Sonra tuz, karabiber ekleyip ateşten alıyoruz. Aynı zamanda bir tencerede makarnamızı da haşlıyoruz. Bir tarafta da sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. Tabağa önce makarnayı üzerine sarımsaklı yoğurdu en üstüne de kıymalı karışımı döküp servis ediyoruz. Yerken parmakları da yememeye gayret ediyoruz😁🥰
Kıymanın direk hafif sulu yumurtalısı çok güzel oluyor. Yağ soğan kavurup sivri biber domates kıyma şu baharat katılıp kıymayı pişirin pisince üstüne yumurtayı başka bir kasede çalıp dokun pişsin çok lezzeti oluyor.
ya da sulu köfte yapın tarhin onun özelliğinde Soğan bulgur kıyma bir yumurta tuz baharat katip güzelce yoğrulur sonra köfteleri una bulayıp hafif. salçayı yağda kavrup köfteleri alalım üstüne çıkacak kadar şu baharat olarak tuz kırmızı biber ve tarhin dökelim
Ve şöyle bir bilgi daha vereyim. Evde fazladan köfte varsa onları robottan geçirip kıyma elde edebilirsiniz. Fakat tadı normal kıymaya oranla daha yoğun daha ağır oluyor bilginize😊💜
Kıymayı soğandan sonra kavurarak her şeyi kıymalı yapabilirsin. Patates yemeğine çok yakışır.
Kıymalı yeşil fasulye, kuru fasulye her şeye gider nohuta da mantık hep aynı.
Zeytinyağlıdan farkı sıcak yenmesi şeker koymaman ve salça kullanman. Soğanı kavur kıymayı kavur ve zeytin yağlıyı nasıl yapıyorsan aynı sırada ilerle.
Ben kıymayla güzel bir domates tavası yapıyorum çok lezzetli oluyor yanına pilavla iyi gider tercihim pirinç pilavı.
Domates Tavası Tarifim:
Soganı ve eti iyice öldürdükten sonra yağda içine biraz biberde doğrayıp biberleri az birşey öldürüp sonra domatesleri tencereye döküyoruz :) Fazla pişmesine göre yok domatesler yumuşadığında yemek hazır Ben biraz salça koyarım ve bir takım baharatlar ama damak zevkine göre siz onu ayarlayabilirsiniz.
Benim ilk aklıma gelen karnıyarık gadası patlıcan ile yapılan kıyma onun içinde harika bir lezzet ikilisi oluşturuyor hem yapımı kolay hem de lezzetli. Ayrıca küçük küçük pideler şeklinde kıymalı pide yapabilirsin hem çocuklar için de ilgi çekici olur aynı atıştırmalık gibi yerler valla 🤗
Kıyma ile yapılacak yemekleri sıralarsak, karnıyarık, patates oturtma, fırında kaşarlı köfte, kıymalı yumurta, kıymalı börek, kıymalı makarna, kıymalı lazanya, zeytinyağlı kıymalı dolma, kıymalı pide. Aklıma kıyma ile yapılacak bu yemekler geldi sadece.
Ay kıyma ve köftelik bulgurla iç hazırlanıp oyulan kabaklar dolduruluyor. İlk defa geçen sene yedim sanrıım ama mükemmel bişi ya. bunu denemelisin mutlaka 😃 Katıklı dolma deniyormuş www.google.com.tr/.../
Sırasıyla kıyma soğan biber kavur domates doğra yumurta kır çok pratik ben bayılırım Kıymalı patates kıymalı kapuska kıymalı kabak patlıcan hepsinin mantığı aynı kabağa dereotu koyuluyor patlıcana birsz sarımsak istediğin gibi Annesinin devri bitti şimdi bol kıymalı yapta zeytinyağlıya alıştır 😄😂
Gözlerim yaşardı. Erkek odaklı sorular bitmiş yemek sorularına geçilmiş :) E haklısın tabii, erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer.. Demek sende fark ettin :D
Ya da fırında yazmışsın. Fırında böreği yap işte. E kahvaltıda tencerede yapabileceğin bir yemek türü Türk mutfağında yok ki. Kahvaltıda ne yicek bu adam. Hadi öğlenle akşamı hallettim 😀
Kıymalı karnibahar yemeği on numara veya kiymalı patates yemegi olmadı fırında patlican kebabi yap oda olmazsa en son çağre artik kiymalı yumurta sjsjsjjs
En İyi Cevaplar