Biz sapığız siz ahlaklısınız o kadar sapığız ki sokakta mini eteklerle göğüs dekolteleri ile dolaşan bizleriz. Sen hiç erkeğin bir yerlerini açıp sokakta dolaştığını gördün mü? Yine de sapık biziz. Haklısın sen bunkafayla devam et aman dikkat et kimsenin yanına oturma solunum yoluyla bekaretini felan kaybedersin. @moonbow1324
Tam ama tam nickine yakışmış soru olmuş. Ayrımcılık, keskin çizgiler çizmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. İnsanın insana olan Yaradandan ötürü sevgisini bile hiçe sayıyor, şerefsiz düşünceli kimseler yüzünden herkesi herkesten ayırmak için, elinizden geleni yapıyorsunuz..
Bir kaç arkadaşım çok sert tepki verdiğimi yazmış. Cevaben
Neden sert çıktım.
Şimdi, normal iki medeni insanın yanyana oturmasındaki sıkıntı nedir? Eskiden bugüne değişen nedir? Ötekeleştirildiğimizin farkında olmayan toplum, dışarının bütün bölücü oyunları ile bu hale geldi.
Sapıktı, şerefsizdi, haysiyetsizdi farketmez, ayaktayken de gözleriyle rahatsız eder. Ama yanına edebi ile oturan biri, aynı medeni haklar çerçevesinde kimse kimsenin alanına müdahele etmediği sürece de izin almasına gerek var mı? E ozaman bayanlarda erkeğin yanına otururken izin alsın.. Böyle mi olacak.
Saçma.. Çok saçma.. Bu tip görünmeyen değerleri, kelimelere yükleyip insanlara sunarsan, ayrımcılık yaparsın.
Her sözde yerde kadın erkek eşit diye bağırırken, bu ne demek?
İşte bu yüzden, söyledikleri ve beklentilerinin nereye varacağını bilmeyen beyinler, bilen beyinlerin tuzağına düşüyorlar.
Olaya bak, izin almalı mı.. Yahu sen kimsin, kalk o zaman ben oturacam. Buyur eşitlik. En doğal hakkım hadi!!!
Uzun zamandır gördüğüm en aşağılık sorulardan biri.
Lütfen kişisel algılamayın, popüler olsun diye böyle gıcık sorular soruyorsunuz lakin gerçek hayatta bu kafa yapısında olduğunu bildiğim bir sürü insan olduğu için sinirleniyorum. Yıl 2018 konuştuğumuz şeye bakın.
Bence artkk bunu abartmayin sacma sapan cekinmeler urkmeler. Sanki yiyecek. Babanin otobusu olmadigi gibi koltuk da sana özel degil isteyen istedigi yere oturur kadiniz diye bu kadar da tepeye cikarmayin kendinizi.
valla başka yerler boş olmasına rağmen ben bir bayanın yanına oturmaya karar vermişsem (ya tüm boş koltuklar bayan yanı oluyor ya da benim bacaklar biraz uzun olduğu için tercih ettiğim bazı koltuk yerleri var, eğer boşsa mutlaka oraları tercih ederim) içimden "umarım art niyet aramaz" diye geçiriyorum ister istemez, çünkü o bayanın zihnini okuyamıyorum. rahatsız olur mu olmaz mı bilemiyorum. zaten oturduğumda bir yanağım biraz dışarda kalacak şekilde ondan uzak oturuyorum diyebilirim. çok yanaşmam yani rahatsız olmasın diye. sonra delinin biri çıkar ay bunun omzu benim omzuma değdi sapık bu falan der hiç uğraşamam. var çünkü öyle arızalar maalesef
En dogrusu tamamen bos yer varken veya baska bir erkegin yanina oturmasi, ama nedense gelip yine yanimiza oturmaya kalkisiyorlar, bana göre bunun düzgün bir aciklamasi yok. Eger bos yer yoksa, yorgun veya yasli degilse kadini hic rahatsiz etmemesi en dogrusu. Diger türlü tabiki sormasi gerekir!
Kesinlikle. Kadinlar her zaman el üstünde tutulmali, dinimizdede buyruldugu gibi!!! Ayrica bir erkegin bir kadin tarafindan rahatsiz olma ihtimalimi cok düsük. Kadin kolay kolay erkegin yanina oturup sarkmaz veya bakislariylada olsa rahatsiz etmez.
Mesele ihtimaller mi? Yahut kimin hangi din ve ahlak anlayışına sahip olduğunu bilmediğimiz bir toplumda mesele din mi? Belki adam şafi, bundan inanılmaz rahatsız olacak. Ben toplu taşıma araçlarında kimsenin izin almasına gerek olduğunu düşünmüyorum şahsen o ayrı konu ama düşünce tarzınız bana baya abes geldi. Ben de müslümanım, bunu islama bağlamayın. Çok dindarsanız zaten toplu taşımaya binmeyin.
@foreveres Ben de sana katılıyorum. Gerçekten çok hakklısın eşitlikse eğer herkes eşitir. Siz de dediğiniz gibi otururken izin falan almalarına gerek yok. Bu görüşünüzü çok beğendim 👏👏👏
foreveres algida sorun yasiyorsun galiba. Ben insanlara bana nasil davranilmasini istedigim gibi davrandigimi söyledim. Baska bir kadin sormayip bir erkegin yanina otursada bunu cok görmem, cünki is düsüncede bitiyor. Mesele tamda ihtimali! Cünki bir kadinin bir erkegi rahatsiz etme ihtimali cok düsükken, bir kadin bir erkegin sadece bakislarindan rahatsiz olabilir, onuda gectim oturmasini bilmiyordur! Tanimadigim bir erkegin kolu, bacagi bana degmek zorunda degil, ben bundan rahatsizlik, duyarim. Kimisi/sizin gibiler duymayabilir, saygi duyarim. Sonucta son zamanlar da yeterince türkiye gibi genis bir ülkede yasiyorsunuz. Ben türkiye disi her ülkede yasamis bir insan olarak burda seninle bunu tartismayi abes görüyorum. Türkiyedeki kadinlar "esitligi" önce yanindaki erkegin ona saygi duymasini saglayarak eline alsin. :)
Tabi ki de oturmalı böyle saçmalık mi var bir dolmusta bos bir koltuk var ve yanda kadin oturuyo diyelim ve ayaktakilerin hepsi erkek kadın izin vermedi diye o kadar insan mal mi? Yeri gelince esitiz yeri gelince izin almadan oturmamali öyle bisiy yok Ha sapıklık yapar o ayrı bisiy cezasını verirsin
bir anım aklıma geldi sizle paylaşmak istedim (konuyla alakalı değil ama kusura bakmayın) bigün otobüse bindim Küçüğüm daha lise ya da ilk okula gidiyorum bayan nın yanına oturmuştum felaket uykum geldi uyuklamaya başladım kafamda bayana degmişti hısım la kalk kip ayakta durmaya başladı kadın çok utandım özür de dileyemedim
Valla ben izin aldığımız konuya takıldım neden izin almalıyız? bu kadar kötü bir toplumdamı yaşıyoruz? neden bu düşünceyi paylaştın merak ettim? Aslında kadınların yanına otururken toplu taşımada izin degilde saygılı olmalıyız taciz etmedikten sonra kadında bir birey erkekte neden ayırmak gibi bir takıntı yapıyorsun?
Bu ego birtek bizim ülkede var galiba rahatsız oluyorsanız TOPLU taşıma kullanmayın biz de aynı parayı veriyoruz oldu olacak emniyetten sicil kaydı falan da gösterelim. İki üç kekocuk size Allah gibi davranıyor diye kendinizi bir şey sanmayın
+ erkekler de Kadının yanına oturunca rahatsız etmiyecek şekilde bacaklarını açmadan (basınca duyarlı bomba yok bacak aranızda) oturmalı herkes için ayrılmış alan var onun dışına çıkmamaya çalışılmalı
O zaten öyle nasıl ki kadın için babasının malı değil diyorsan erkek içinde öyle değil ama sorun bu kadınların zihniyeti kendilerine neleri hak gordukleri
ben çok rahatsız olurum geçen gün otobüse bindim adam oturdu yanıma genç değil babam yaşında ben kenara gittim iyice bu daha çok sokulup yayılmaya başladı bide ben baya rahatsız oldum sıkıştım köşeye bide uyumaya başladı en sonunda dürttüm ve dedim ki toplanın dedim ondan sonra toplandı izin almadan oturulmamalı
Edebiyle oturursa nolacak Her kızı kezban olarak görenler ve her erkeği sapık olarak görenler başka ülkeye gitsin nefes alalım biraz... Babasının mali mi ki izin alacak
İzin almak saçmalık. Nerede yaşıyoruz ya suudi arabistanda falan mı Erkekler kızın yanına oturmak yerinde ayakta kalmayı tercih ediyor ya, çok sinirleniyorum
öyle bir ülke düşünüyorsanız Yallah Arabistana burası Türkiye iyi cılkını çıkardınız rahatsız olan kalkar gider erkek öküz gibi oturursa tabi uyarsın onun dışında kadının yanına filan otururken izin almak filan saçma biraz
Ayy şaka gibi bu da ha. Tamam sana terbiyesizlik yaparsa hakkındır rahatsız ol tabii. Fakat öylece oturup hiç muhatap olmuyorsa bile derdin ne kadın? Bunlar erkek düşmanı kesinlikle.
Neden izin alsın? Otobüs kadının mı? Kadın otururken kimden izin almış da erkek kadından izin alsın? Ülke Suriye'ye zihniyet olarak çoktan dönmüş. İstisnalar olsa da çoğunluğun zihniyeti arap zihniyeti.
Tabiki alınmamalı, o insanın orda oturması herkes gibi onunda hakkı. Yanında erkek oturmasını istemeyen kadınlar, ayakta gitmeyi tercih edebilirler. Ya da hiç toplu taşıma kullanmasinlar. Bir insan hakkı için izin almaya çalışmamali.
Bazilari var genis genis oturuyo kanepede olsa bu kadar yayilmaz o zaman köşeye siniyorum ama insan gibi oturan yanindaki kadinin farkinda olup ona göre hareket eden insanlar varken bende normal davraniyorum.
Medeni ülkeler de cinsiyet ayrımı yoktur toplu taşımada bireylerin haklarını unutmadan yani onları rahatsız etmeden herkes istediği yere oturur izin almak müsade istemek avam ve yapay bir davranış gibi geliyor bana
Bu soruyu hiç görmezden geliyorum böyle sacmalikmi olur toplu taşıma bak sen diyorsun toplu herkes binebilir eyer kadınlar rahatsız oluyorsa taksiye binip gitsin mezhepleri izin vermiyorsa yine taşlı bulsunlar banane
Kadınların ne özelliği var? Yolculuğumun parasını o mu ödüyor :D? İsteyen istediğinin yanına oturur. Bunun içinde izin istenmez. Adı üstünde toplu taşıma. İzin alınmasını istiyorsan taksiye binersin ^^
toplu taşımada izin alma durumu olmaz. dikkat ederseniz kadınlar o kadar rahat ki, kadın kendi hemcinsinin yanına oturmayıp boş koltuğa oturuyor, bu durumda gelen erkeklerde kadınların yanına oturuyor.
Ben toplu taşımada oturarak gittiğimi hiç hatırlamıyorum bundan da asla şikayetçi değilim mutlaka bir bayan ya da yaşlı vatandaş olduğu için insan ister istemez rahatsız hissediyor kendini yer veriyorsun.
Yani rahatsız olsamda oturma diyemem o an ki stresle :D ama oturmadan oturmaya fark var. efendi bir şekilde oturacaksa benim inme vaktim geldiğinde bedeniyle yana kaymayıp, kalkıp kenara geçip bana yol verecekse çok rahatsız olmam
Oturmalı tabii ki, bunu izin alınmalı var dıyen zıhnıyet kadını korunması gereken aciz bir varlık gıbı gösterir. Kadın erkek esıtlıgıne degıl kadını hor gören zıhnıyete hızmet eder.
Kesinlikle erkekler ile kadınlar yan yana oturmamalı. Kilolu bayanlarda yanındaki kadının bacağının üstüne oturacak şekilde oturmamalı. Gerekirse poposunun hepsini koltuğa koymamalı. Gideceğin varana kadar işkence gibi oluyor
Rahatsız olmam kuzu izinde almam izinde vermem istediği gibi herkes oturabilir ama en ufak bir yanlışta gözüne çakarım yumruğu 😇😇 şey sakin olayım miyavvv 😇😂😂
Aslında dediğin doğru ama erkeğin oturabilirmiyim demesi kadının birazdaha gönlünü rahatlatır ondan zarar ya da Heran gibi bir rahatsızlık yapamayacağını düşünür malum toplu taşıma araçlarında herşey dönüyor ama sormayanada vay efendim neden sormuyorsun denilmez
@TheLastKezbanBükücü o dediklerin Kezban sınıfına giriyor :) ya zaten oturabilirmiyim demek yerine pardon müsade edermisiniz desen bile yeter kadın zaten toplanır o esnada Herangibi bir temasta yaşanmaz ama ağır Kezbana denk gelirsen oda senin uzmanlık alanın
Kibarlık bizim kızlara yapılacak son şey medeni bir toplumda olsak her iki cins içinde gecerli Ama hakkım olan bir şey için kimseye nezaketen bile sormam ben de senin gibiydim ama bu kezbanlara kibarca sorsan içinden bana yavsiyor diye geçirir kafalari böyle çalışıyor
Rahatsız oluyorsa taksi tutup gidecek. Orası toplu taşıma. Herkesin eşit hakkı var. Ancak karşı cinsin yanına otururken rahatsız edecek şekilde yayılmazsa sorun çıkmaz.
Izin almak ne abi yani oturmasin o zaman alla alla.. yolda yanlarindan gecerken de izin alalim? Binmesin abi yani ne izni.. o bizim yanimiza otururken de izin alsin o zaman...
kadının üstüne oturmuyorum izin alacak bir durum yok parasını ödüyorum boş otobüs olmadıktan sonra izin almak saçma bence sokakta yanımızdan geçerken izin alsınlar noktasına getirdiniz iyice olayı
Toplu tasimada izin istemek biraz sacma geliyo. Yanima birisi oturunca cinsiyet farketmez kende sinirlarimi asmamaya gayret ediyorum ama tabi kiz oturursa resmen cama yapisiyorum o ayri konu :)
Kol bacak teması olması olmasın diye yanıma oturduysa toparlanıyorum ben oturursam da yanına izin almıyorum yarım kıç oturuyorum zaten ayakta gitsem daha rahat ederim yani :D
Ben Aydın'da yasiyorum burda gördüğüm erkeklerin çok medeni ve saygılı oluşudur. Evet belki izin almak şart değil ama burda izin alıyorlar. Defalarca denk geldim.
Ne yani otobüste 1 tane boş yer var diyelim ve bir tek ben ayaktayim. Abladan müsade istedik , baktı şöyle bir gözü kesmedi, yok dedi. Kabul edip Ayaktami yolculuk edicez😂 güldürmeyin adami
En İyi Cevaplar