Trakya bölgesinde yaşadım yıllarca orda asla bir kadının yanına oturmaz erkek ki Trakya insanları rahat insanlardır bir o kadar da saygılı. Neyse büyük bir şehire taşındık toplu taşımaya ilk defa bindim orda , adam yabancı uyruklu bir kadının yanına oturdu ben çok şaşırdım ve sapık sandım meğerse buralarda gayet normalmiş Yine de Trakyayı özlüyorum
Üç beş tecavüzcü yüzünden ne hale geldi toplum... bakın görün beyler, iradenize sahip çıkın, oranızı buranızı tutun... Burada bile yorumlarda bir sürü abazan tacizci var... nasıl düzelsin kadınların size bakış açısı he...
bana öyle izin iste muhabbeti yapanı sözlerimle ezerim ben yer vermiyorum otururken de oturuyorum haddinizi bilin her erkeği potansiyel tecavüzcü görmeyin eğer görücekseniz sonuçlarına katlanırsınız
Şahsen bu tarz tipleri pek görmeden bilmeden önce eğer çok yorgun değilsem gençte olsa hanımefendilere yer verirdim ama artık yer vermiyorum iyice kendilerini bir şey sanmaya başladı çoğu hayır sen kimsin ki senden oturacağım boş yer için izin istiyeceğim birde şaka gibi yani eğer rahatsız oluyorsa da o kişi ya ayakta gidecek ya da taksiye binip paşa paşa rahat rahat gidecek ama boş yapmamayı öğrenecek yani. Erkeklerin şu tarz tiplere prim vermemesi lazım artık ki kendilerinin bu toplumda sadece bir insandan farkı olmadıklarını anlasınlar.
Kadınlar kendilerini ne zannediyor. Feminizmi iyice şımartmış sizler. Ben ne kadınlara yer veriyorum, ne de izin alıyorum. Kadın ne ki tanrı mı? Neden izin alalım kadından. Kadından izin al, hesabı erkek öder, kapıyı erkek açar, kadınlara çiçek al, centilmenlik saçmalıkları. Artık yeter! Bütün erkekler bu ayrımcılıklara karşı olmak için maskülist olmalı !
Embesillik bedava... Ne diye senden izin alacam oturak senin tapulu malin mi? Ne saniyorsunuz siz kendinizi? Adi ustunde toplu tasima... Adam mecbur oturacak yer varsa. Yaninda yatacak degil belki bes durak sonra inecek. Seninle fiziksel duygusal hicbir bag kurmayacak. İlani ask etmeyecek. Sadece isine okuluna ya da evine gidecek. Rahat olun kokos prensesler. Kendini bilen hic bir erkek hemcinsinin yani bosken gelip bir hanimin yanina oturmaz. Otursa da kimsenin bir sey deme hakki yok.
o kadar aptalca bişey ki cok var oyle aklı dengesi bozuk bildiğin poşetler yani yok oraya oturmam yok buraya oturmam o zaman miktirip gidecek taksi tutacak şrfsz oylelerini direk dışlıyorum neymiş namusmuş bilmem neymiş aman cok namuslular ya pacalarından namus akıyor mubarek dinie küfür eden müslüman olsa
Öyle bir şey yok. Aynı anda iki koltuğa egemen olamazsın. En fazla tek bir koltuğu işgal edebilirsin. Öteki koltuk üzerinde hak iddia etmeye hakkın yok. O koltuk sana ait değil, eğer toplu taşıma kullanıyorsan koltuğu bırak, diğer insanlar ile dip dibe ayakta durmayı da göze alacaksın.
Tabi canım bir de dilekçe yazalım hatta böylece kadınların yavşadığı kötü çocuklar sosyal hayatta kadınlar tarafından sağlanan milyonlarca haksız avantajdan bir tanesini daha kazansın izinsiz oturma hakkı kazanarak kusruma bakmayın ama kadın değil misiniz hepiniz aynısınız adalet hakkaniyet mesnet fukarasısınız. Biraz düşünceli olun yahu!
İzin istemek kişinin terbiyesini gösterir. İzin almadan da oturabilir bu herkesin doğal hakkıdır. Yanlış bir davranışını veya hareketini görürsen uyarırsın baktın laftan anlamıyor şoför, e şikayette bulunursun o zaten gerekeni yapacaktır. Ayrım yaptıkça İnsanlar daha çok yobazlaşıyorlar malesef
Gerek yok sonucta o insanin dogal hakki oturmak bu kadar kasmaya gerek yok ama eger izin isterse bu ayri bir incelik olur tabi icimden derim hey yavrum analar neler yetisyryor uzaydan mi dustun falan 😁😁😁 ic sesim bunu derken ben ciddi bir sekilde disariyi izliyorum tabi😎😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence müsaade istenmeli nezaketen çünkü bu davranış kadına kendini iyi ve güvende hissettirir. Kusura bakmayin beyler ama hergün haberlerde onlarca çocuk istismarcisi kadın tecavüzculeri ve katillerinin haberini izliyoruz. Haklı olarak kadınlar kendi babalarinin oğullarından dahi çekinir oldu..
Istememeli. Madem kıç baş eşitlik die yırtılıyor yanına kadın otururen nasıl oturuyorsa erkekte o rahatlıkta oturabilir. O çantayı kafaya geçirmekte öyle kolay degil.
İzin istemek nezakettendir tamam kabul güzel bir davranış amaaa toplu taşıma kimsenin babasının malı değil, izin istemeyen insanada neden izin istemiyorsun diye sorulamaz yani herkes parasını verip kullanıyor o yüzden böyle saçma triplere girmek gereksiz
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Toplu taşımada bireyleri rahatsız etmediği müddetçe herkes istediği yere oturur izin almak, müsade istemek yapay bir davranış gibi geliyor bana adı üstünde toplu taşıma bu, karşı cinsin yanına oturmasından rahatsız olan varsa da gidip taksiye binebilir, şu ortadoğulu zihniyetinden arının artık
Koltuğu kiralamış mı? Saçma sapan düşünceler. Madem kimseyle yan yana gitmek istemiyorsun, özel aracına, taksine bineceksin. Kimse kimsenin isteğine göre hareket etmek zorunda değil.
Erkek kadinin yanina oturmak icin izin almak zorunda degil. Kadin rahatsiz oluyorsa kendi kalksin baska yere otursun. Ben de yanimda erkegin oturmasini istemem o yuzden ya ayakta giderim ya da kadinin yanina otururum.
Ikisi ayni sey degil beyefendi. Sokakta erkek gormussem yolumu degistirmeme gerek yok, gozumu dikip bakmam sadece. Ayrica genelde metro kullanirim bu yuzden metroda yanyana oturunca temas olabiliyor. O yuzden erkegin yanina oturmamaya calisirim. Bu tip hassasiyetlerim oldugu icin beni yargilayamazsiniz.
Siz benim yazdigimi anlamamissiniz sanirim. Farkindaysaniz yukarida "kadin rahatsiz oluyorsa kendisi kalkip baska yere otursun" dedim. Kendi cozumunu kendisi uretsin yani. Erkegin kadindan izin istemesi soz konusu olsaydi kadinin da erkekten izin istemesi soz konusu olurdu. Cunku inancli bir erkek de bir kadinin yaninda oturmasindan rahatsiz olabilir.
Siz saygi duyarsiniz duymazsiniz o sizin bileceginiz birsey. Din ve inanc ozgurlugune herkes saygi duyamiyor zaten.
Bu davranisim nedeniyle dinin sadece bizim tekelimizde olabilecegini dusunmeniz sacma. Evet benim inancimda dedigim gibi hassasiyet olmasi gerekiyor. Sizin buna dikkat edip etmemeniz de sizi ilgilendirir beni degil. Inancsiz oldugunuzu soylemedim zaten ama gerekli hassasiyeti gosterdiginizi de soyleyemem. Oyle olmasa beni yargilamazdiniz saygi duyardiniz zaten.
Bu daha once de tartisilmisti sitede, daha geçen yazdı... Hayır ne munasebet biz kimiz ki izin vericez ya da karşı cins kim ki izin vericek. Boş yere otur iste gereksiz polemiklere girmeye gerek yok
Hayır bnce saçma bir şey adi üstünde toplu taşıma. Orası bize zimmetli değil. Isteyen istediği gibi oturabilir. Bn kadın erkek ayrımı yapmam. herkesin yeri ayrı. Bu kadar her şeyi soyutlamamak lzm
Ne saçma sapan insanlar var ya 😂 lan mal adam para veriyo sen varsın diye oturmuycak mı madem rahatsız oluyorsun kalk git ayakta git madem beyinsel özürlü ya
Bu nasıl bir bencillik ya yanına erkek oturmasını istemiyorsan git ayakta bekle hem kadın diye pozitif ayrımcılık yapalım her alanda hemde köle muamelesi görelim tipe bak ya
Hayır canım olur mu öyle şey. Tamam oturuşuna dikkat etsin ama izin istemesind gerek yok. Eğer yanım boşsa o koltuğa isteyen oturabilir. Rahatsız oluyosam çaktırmadan kalkar başka yere geçerim. Başkalarının haklarını gasp etmenin lüzumu yok.
nezaketen izin isteyebilirim ama HAYIR derse sanki bana TACİZCİ muamelesi yapmış gibi olur. erkeklerin suçsuz yere düşebileceği bu iğrenç duruma bir çözüm var mı peki?
Nezaketen istemesi onun kalitesini gösterir. Yolda yürümekten aciz insanlar görüyorum maalesef. Büyük şehirlerin acı tablosunu seyretmek zorundayız.! 👋
sittin sene istemem kamu malı bir şey madem o kadar kendini bir halt sanıyor özel araçlarını kullansın. böyle canım insanlar yüzünden ülkeden sogudum cahil ordusu
Yanına oturduğum kişiye insan gözüyle bakarım. Kadın erkek veya kılık kıyafeti fark etmez. Ama biraz şişman olduğum için rahatsız etmek istemem tabiki :D
Boşsa otururum yani haremlik selamlık gibi ne öyle.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Babanızın tapulu malı mı da izin alacak senin gibi oda bir yere ulaşmak için o vasıtaya biniyor. Sanki İngiltere kraliyet soyundan geliyor izin alacaklarmış
Eğer koridor tarafına oturduysa, cam kenarı boşsa yol verme gibi bir durum içinde değilse ikaz maksatıyla " müsade edermisin" der geçer otururum. Ama koridor tarafıysa, sessizce geçer otururum
Ben minibüse bindiğim zamn genlde boş yere otururm 1 erkeğin yanı boş olsa bille ayakta kalırım yanına oturmam erkeklerinde yanıma oturmasını istemm ama tabi izin istemesi gerekli
İstanbul da otobüse bindim akşamdı bayada kalabalıktı otobüs oturucak yer yoktu çoğu kişi ayaktaydı benimle birlikte ayakta 5 kız daha vardi iki genç çocuk bana bakıp duruyorlardı sonra biri diğerinin kulağına bişiy söyledi snra diğeri kalktı bna yerini vermek için anladm ben o anda ne demek istediğini tersledim orta bir kaç durk snra indim güven olmuyor kimseye tacizler filn çok oluyor yine İstanbul'da minibüste bir adamla kavga ettim adamı minibüsten attırtım erkejlerin hiç birine güven olmaz
Otobuste neden izin aliyorum? Koltuk ucreti oduyorum babasinin otobusumu? Bu kadinlarda cilkini cikariyor işin sumuklulere bak yahu
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Izin istemek seklinde degil de goz temasi kuruyorum. Somurtan ya da gudubet bir tipse zaten oturasim gelmiyor. Degilse minik gulumsememe de karsilik gelirse, "musaadenizle" deyip yerlestiriyorum totomu 😏
Bunun gibi denk gelirse hususi çantasını falan kaldırtıyorum koltuktan. ''Şunları alsanız da otursam''diyorum. İnsana denk gelirsem ''oturabilir miyim?'' Diyorum
O kadar rahatsız oluyorsa bir zahmet taksi tutsun "bağğyan"
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
görüyor ve artırıyorum. benim yanıma da çirkinse değil izin almak oturabilirlik belgesi almadan gelmesin. yağuşuhluysa ben ille otur derim zaten gerek yok
En İyi Cevaplar