Özellikle kadınların görüşlerini merak ediyorum. Siz böyle yapıyor musunuz? Erkekler, sizin bu duruma karşı tepkiniz ne olur?

Özellikle kadınların görüşlerini merak ediyorum. Siz böyle yapıyor musunuz? Erkekler, sizin bu duruma karşı tepkiniz ne olur?
Ben cinsiyet farketmeksizin yapıyorum bunu. Erkeklere daha cok ama kadinlarda da eger cocukluysa falan. Cocuk oturmayacaksa ben oturabilir miyim diyorum.
Erkeklere de yasitim, genc erkekler degil de, erkegin yanina oturmak pek iyi olmasa da cok yorgunsam yasi benden buyukse oturabilir miyim diye izin aliyorum. Kimi izin veriyor devam ediyoruz oyle yolculuga. Kimi de sagolsun bu genc hanim belki benden rahatsiz olur dusuncesiyle kendi koltugunu da bosaltiyor. Baska bir hanima buyrun siz oturabilirsiniz diyerek yanima baska bir hanimi yollayan da oluyor.
Yani izin almakta, sormakta bir sakınca yok bence. Ki bu devir gercekten izin sorulmasi gereken bir donem. Kimin ne oldugu belli degil. Gocmenler cok fazla. Turklerin icinde de kotusu var. Sıkıntı etmeyin yani bu durumu.
Bazi insanlar da daha dini butun yaşıyor olabilirler. Kadin ya da erkek muhafazakardir ama toplu tasimaya da binmek zorundadir. Herkesin ozel sahsi araci yok sonucta. Otururken yanina pat diye karsi cinsten birinin oturmasi kendince uygun olmayabilir.
Benim gordugum de genelde kadin kadinin yanina, erkek erkegin yanina oturur edepten, ahlaktan. Uygunu da budur. Ama bazi durumlarda kadin erkek oturma gereken durumlarda izin olmasi saygidir diye dusunuyorum.
Cok ters birine denk gelmezseniz oturmayin diyen olmaz. Bunu sorarak karsi tarafa secenekte sunarsiniz. Ya sizinle oturup yolculuga devam eder sorun etmez ya da kendi de biraz rahatsiz olacak biriyse koltugu size birakir, kendisi ayakta bekler, duragina 1-2 durak kalmistir belki. Geri kalan sureyi ayakta gecirmekte sakinca gormez.
Pat diye yanina oturunca nasil izin alsam da bu koltuktan kalksam diye de dusunuyorsunuz ozellikle cam kenarinda falansaniz ve rahatsiz olduysanız. Ya da saniyesinde kalkmaya kalksaniz yaninizdaki kisiye ayip olacak biraz, bu benim yanimdan niye hemen kalkti ki, mikroplu muyum sanki tavirlara bak vs diye de dusundurebilir bu hareketler.
Izin almak karsi tarafin bu konuda kararini da ortaya koyuyor. Rahatsiz olmayacaksa devam ediyor oturmaya. Ama olacaksa en azindan kalkmak icin birkac dk beklemesine, yanlis anlar mi vs olayi olmadan halletmis oluyorsunuz durumu.
Rahatsızlık mı veriyor, taciz mi ediyor o zaman kafasına geçir geçirebiliyorsan... Kimsenin babasının malı değil, kimseden de izin alacak değilsiniz.
Ve böyle bir olay karşısında gerekli tepkiyi hemcinsleri olan bizlerin göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu zihniyette biri olayı erkek için oldukça farklı yerlere kolaylıkla çekebilir.
Hayır ne alaka ya niye izin alsınlar? Temas etmedikten sonra, yayılıp oturmadiktan sonra herkes oturabilir yani abartmayın
Toplu taşıma araçlarında otururken başkalarının kişisel alanına saygı göstermek önemlidir. Bu nedenle, bir kadının yanına oturmadan önce genellikle nazik bir şekilde izin istemek iyi bir davranış olacaktır. Ancak, bu durum kültüre, sosyal normlara ve kişisel tercihlere göre değişebilir.
Bazı toplumlar ve kültürel yapılar, toplu taşıma araçlarında otururken izin istemenin yaygın bir adet olduğu bölgelerdir. Bu durumlarda, bir kadının yanına oturmak isteyen birinin nazikçe izin istemesi saygılı bir davranış olacaktır.
Ancak bazı toplumlarda, toplu taşıma araçlarında otururken yan yana oturmak genellikle kişisel alanın ihlali olarak kabul edilmemektedir. Bu durumda, izin istemek gerekli olmayabilir, ancak yine de etrafınızdakilere saygı göstermek ve diğer yolcuların rahatını düşünmek önemlidir.
Her durumda, karşılıklı saygı, hoşgörü ve duyarlılık göstermek en iyisidir. Eğer bir kadının yanına oturmak istiyorsanız, nazikçe izin istemek her zaman tercih edilen bir davranış olacaktır.
Cevap
23Cevap
Hayır gerekmez. yani sonuçta orası halka açık bir yer.. rahatsız edilmediği sürece normal oturulduğu sürece neden izin alınsın. ama tabi ki de ben rahatsız etmemek için boş yer varsa önce oraları terci hederim yer yoksa kadının yanına otururdum
Bence gerekiyor artık çünkü iğrenç bir devirdeyiz artık maalesef ve bu daha iyi günlerimiz buna eminim. Yazın staj yaptığım yerde fabrikanın servis araçlarında ön 4 koltuk kadınlara ayrılıyordu kimse oturmuyordu bence gayet güzel bir düşünceydi. Ondan izin alınması gerekiyor çünkü bu sene başıma geldi. 27-28 yaşlarında bi adam oturdu yanıma bacağını bacağıma değdirdi resmen yani. Erkekler için sadece kız olması yeterli artık güzeli, çirkini, kilolusu, zayıfı, yaşı küçüğü veya büyüğü fark etmiyor. Allah korusun küçük çocukları böyle sapıklardan.
Yanıma oturduklari zaman bazen rahatsız oluyorum çünkü durup durup yüzüme bakan oluyor, kolunu ayağını degdiren oluyor. Bilinçli mi yoksa istemsiz mi yapiyorlar onuda bilmiyorum ama keşke kadınlar şehirler arası otobüslerde ki gibi sadece hemcinsleriyle otursa
Kimsenin babasından kalmadı o koltuk. Kimse kimseden izin almak zorunda değil. Ne kadın ne erkek. İsteyen istediği yere oturur ama şuna dikkat edilmeli pergel gibi bacaklarını açma derli toplu ol yeter. Bide şu var erkek yanı varken ben gider oraya otururum ama yer yoksada kadın madın anlamam gider yanına otururum
Yani gerek yok bence ama. Nezaketen oturabilir miyim de dense hoş olur sanki. Bilmiyorum ben ya yıllardır kullanmıyorum toplu taşıma. Unuttum o işleri
O otobüs kimsenin babasının malı değil ve bizde laik bir ülkede yaşıyoruz istediğim yere ben otururum rahatsız olan varsa yanımdan kalkar gider.
şahsi limuzininde yanına oturup da rahatsız etmeyin çok saygıdeğer hanımefendiyi, kızıyor bakın sonra böyle, otobüse denk bir limuzinin sahibi olmak kolay değil tabi, normaldir
Hihihi
Saçma adam neden izin alsin o zaman toplu taşımaya binme adı üstünde toplu ama taciz durumu varsa her türlü yanında istemeyebilir
Hayır aksine ben bu duruma gıcık oluyorum. Yanımıza oturmuyorlar kadınız diye. Otursunlar. Hareketlerine dikkat etsinler. İnsanız sonuçta.
Kadınlar çantalarını boş koltuğa koysalar bile izin isteyen biri çıkacaktır. İzin almaya gerek yok, sadece değmeden, dikkatli oturmak yeterli 😃
Gerekmez. Sonuçta sen de para verip toplu taşımadan yararlanıyorsan kadınların yanına da rahatça oturabilirsin. Kadın kısmı rahatsızlık duyuyorsa toplu taşıma kullanıp işgal etmesin bir zahmet.
koltuk benim değil, oturabilir. sorulması beni daha da kötü hissettirir. bu kadar rahatsız oluyorsan araba al derler insana
Saçmalamayın ya metrobüs babamızın malı değil ya oturun istediğiniz yere kime ne
Yanım boşsa eğer her isteyen oturabilir buna karışamam ki. Sonuçta o toplu taşıma babamın malı değil 😀
Taksiye biner bilir veya ayakta gide bilir fazla kasmaya gerek yok adı üstünde toplu taşıma 😉🙂
İzin almadım diye bana geçirmeye kalkana yeminle ben de geçiririm hiç acımam. Bu konuda uyarayım kızlar ona göre ;)
Sorun yok ama yapışıp durmalarına gerek yok veya boş yer varken oturmaya gerek yok. Bu konuda çok fazla sorun yaşadım. Özellikle dayılar...
Şey çantam müsaade ederse okey 😃 şaka bir yana takılmıyorum böyle şeylere rahatsız etmediği sürece.
Bunlarda babasının malına biniyor sanki. Boş bulduğum yere otururum erkek kadın fark etmiyor
Yo izin almak zorunda değil ki saçmalık ya herkes istediği yere oturur
Mantıken alınmaması lazım.. Çünkü toplu taşımada yolculuk ediyorsa, 2+1 şehirlerarası otobüslerin olmadığını biliyordur.. Yine de nezaketen, alışkanlıktan müsade isteniyor..
Aslında almaya hiç gerek yok ama nezaketen alıyoruz.
Kibar adamız neticede.
Hayır gerek olduğunu düşünmüyorum ama usturuplu bi beyefendi gibi oturulsun mümkünse…
Gereksiz bişey Max 30 dk gidilir sonra herkes yoluna zaten
Rahatsız olmam onlar parayı boşa mı ödüyor saçma gerçekten
Babam toplu taşımaya binmeme izin vermiyor. Hep arabasıyla gelip okuldan alıyor
Ben izin istiyorum bir kadının yanı boş ise.
İzin alınması gerekmez. Toplu taşımaya binmesinler o zaman ben binmiyorum rahatsız oluyorum diye
Evet bazıları çok sinir ediyor beni izin almadan otururlar bende kalkarım
Senden niye izin alıyorlar? o adam para ödüyor oraya
Topluma taşıma kullanmıyorum ama yanıma bi erkek otursa idi yerimden kalkarak tepki gosterirdim.
Gerekmez herkes istediği yere oturur babasının tapulu malı değil.
Bos yer yoksa otururum bos yer varsa oturmam kisa mesafe gidiceksem yine oturmam
Bence evet çünki ben kadın olsam yanıma izinsiz birinin oturmasını istemem
Gericiliğin son maskesinin adı: Otururken izin almak. Hayırdır babanızın malı mı?
Ben oturmuyorum biri de gelip oturmadı hiç yanıma oturmazlar
Ne alaka babasının malı mı boş bulduğum yere otururum 🤔
Kimde izin almak zorunda değil. Ama bir amca yanıma otururken izin almıştı çok hoşuma gitti gülerek tabii dedim ama izin almasına gerek yoktu
Boşluğu doldurmak için izin istenebilir istemeden zorla da olabilir
Eğer otobüs babasınınsa izin istenir, belediyeye ait ise parayı da o ödemediyse haddini bilsin 😅
Ben otururken kadın erkek farketmeksizin izin isterim. Herkesin yapması gereken bu bence.
Ohaaa yaaa ayıp
Gerekmez, bu nasıl bir kafa yapısı anlayamıyorum.
Kibar bir hareket.. ben izin verirdim..
Gerekmez
Niye izin alsın 🤔 bu ne saçmalık🤔
Şayet ben müsade istiyorum.
İzne gerek yok
Nezaketen söylersin ama saçmalık yani
izin almak gerekmiyor bence
Gerek yok bence
Çantamdan izin almak gerekir djdjs
Ben sorun etmezdim
Yooo boşsa oturulabilir.
Gerekmez daha neler