Evet arkadaşlar ben bir ateistim ve dinlere zerre miktarı inanmıyorum. Hepsinin eski mitolojik kaynaklarla zamanla evrimleşerek oluştuğunu düşünüyorum. Ve ileride inanacağımı dahi düşünmüyorum. Ortalama bir yıl önce bir kızla birlikteydim 1-2 ay iyi güzel devam etti. Ve bir gün ona ateist olduğumu söyleyince bana ben böyle bir erkekle kesinlikle yapamam diyerek ayrıldı. Bu durum bana çok komik geldi. İleride evlilik hayatımda da bu problemi yaşayacağımı düşünüyorum. Sizce bunu gizlemeli miyim? İlk tanışma aşamasında söylemeli miyim? Yoksa ilişkimiz ilerlediği ve yeterince güveni kazandıktan sonra mı belirtmeliyim? Özellikle kızlara bu sorum. Siz böyle bir erkekle birlikte olsanız ve ateist olduğunu duysanız ne yapardınız?
Cevabın nedir?
İlişkinin daha başında söylemelisin böyle bir durumu. Sen inanmayabilirsin ama bu gerçek bir müslüman için çok önemli bir konu o kızı boşa üzmeye gerek yok ayrıca ayrıldığında sen de üzülürsün daha sonrasında. Ayrıca sana tavsiyem önyargılı olmadan İslamı araştırman. umarım gönül gözün açılır ve gerçekleri görürsün. inanmasan bile karşındakine saygıdan gizleme kesinlikle..
210 Yorumla
Soran+1 yılYeterince araştırdığımı düşünüyorum.
Soran+1 yılEn azından islama inanan büyük bir çoğunluktan daha fazla :)
- +1 yıl
İslamı islam çerçevesinde araştırmak gerek. ona inanan kitlenin yaptığı hatalar ya da araştırmadan inanmış olmasıyla değil.. araştırmışsındır doğrudur ama araştırmandaydı önyargı düzeyin seni gerçeklerden uzaklaştırmış olabilir ya da çevrendeki İslamı yanlış temsil eden insanlar bilmiyorum.. sorun her ne olursa olsun bunu bir an önce düzeltmek gerek sanırım. iste asıl o zaman ruh dinginliğine erişeceksin bana güven :)
Soran+1 yılHayır öyle araştırmadım. İslamı islamla araştırdım. en aşağı 10-15 kere kuran okumuşluğum var. 2 adet tefsir bitirdim. Yani ben de bir islamcıydım. hem de radikal denilebilecek düzeyde. Gel gelelim ki kuran da dahil buna. Okurken aslında kafama yatmayan ancak bunları pek de umursamadan geçiyordum. Fazla alınan ilim sayesinde kendimce sorgulamaya başlamıştım akıl olarak. Ama bunu reelde aktif bir hale getirmek istemiyordum. Zamanla bu inanç iyice beynimi kurcalamaya başladı. Bir gün tamamiyle karar verdim ve inkar ettim. O kopuş noktasına gelmek inan ki çok zordu. Çünkü din ilk başında bir ön yargıyı barındırıyor. Bazı şeyler aklınıza yatmasa da inkar etmek kolay değildir. Zordur. Çok zor. Bir uçurumdan kendi bildiğin doğru için atlamaya benzer. Ve iyi ki de böyle yapmışım diyorum. Ayrıntıya girecek olursak sayfalar dolusu yazı yazmam lazım sana.
- +1 yıl
Seni çok iyi anladığımdan emin ol. çünkü ben de aynı yollardan geçtim hatta iki ay öncesine kadar. tamamen inkar etmesem de içimde bazı sorular kaybolmuyordu. sonra çok değerli bazı tanıdıklarımla konuştum ki bunlar gerçekten iyi yerde olan ve dini bütün insanlar. ve onlara baktığımda gerçekten İslam'daki ışığı farkettim namaz kılan ibadet eden insanların yüzündeki nuru ve o tarif edilmez huzurlarını.. o görüştüğüm biri bana dediki araştır bol bol oku ama ne olursa olsun duanı eksik etme Allah sana bu yolda yardımcı olsun. ve gerçekten bunu uyguladığında içindeki tereddütlerin gittiğini göreceksin evren başı boş olmadığı gibi bizler de başıboş değiliz. her şeyi mantıki çerçeveye oturtamayabiliyoruz çünkü bizim aklımız gerçekten çok sınırlı.. umarım Rabbim sana hidayet nasip eder..
Soran+1 yılAçıkçası sorularını merak ettim.
Ama sanırım çok uzuycak böyle bir ihtimalde.
kim neye inanıyorsa inansın. Sadece karşıdakinin inancına saygı göstermeyi bilsin bu bile yeterli benim için.
Soran+1 yılBoşlukta değilim ki :) Öyle de hissetmiyorum. Sanırım sen inancın körelince boşlukta gibi hissetmişsin. Bu gayet normal ilk başta bana da öyle olmuştu. Ta ki inkar edene dek.
- +1 yıl
amacın ne kardeş beni tereddüte düşürmek mi :)) ben boşluğa düşmedim çünkü Allah'a inanıyordum sadece dini uygulama yönüyle bazı tereddütlerim vardı ve kurtuldum çok şükür.. Allaha inandığında ne kadar boşluktaymışım diye düşünebilme ihtimalin yüksek. şimdi her ne kadar böyle düşünmesen de. herkesin kendi seçimi bir şey diyemiyorum doğruya yönlendirdikten sonra..
Soran+1 yılTereddütte düşürmek için bir delil ya da bu hususta farklı bir konu açmadım. Bir amacım yok. Sadece sen içindeki boşluk demişsin. İçimde bir boşluk olsa paylaştığım konuda bunu da paylaşırdım. Sadece evlilik hususuna değinmek istedim :) Boşluğa dair hiç bir belirti taşıdığımı sanmıyorum.
En İyi Cevaplar
+1 yılTabiki de , babam da ateist ve adam gibi adam , aynı zamanda tüm pislikler inançlı insanlardan çıkıyorken neden inançlı isteyeyim. Umarım seveceğim adam da ateist en azindan deist olur
18 Yorumla
Soran+1 yılEvet genelde öyle oluyor. Katılıyorum.
- +1 yıl
Böyle önyargılı olmayın mesela. ateistlerden kötü insanlar olduğu gibi İslamı yanlı temsil eden kötü insanlar da var. aynı şeyleri müslümanlar söylediğinde ateistleri bu ülkede yoldan çıkmış görüyorsunuz önyargılısınız diyen sizler, müslümanları böyle ezmeye çalışmayın lütfen..
Soran+1 yıl@Napcan6 Sen hiç filanca ateist terör örgütü falanca ateist terör örgütüyle çatıştı ve şu kadar kayıp yaşandı diye duydun mu?
Ancak bugün müslümanlar müslümanları diğer dinlerin mensuplarından daha çok öldürmüş. Emin ol bir gerekçeleri var. Öyle kitleler halinde bir ölüm makinesi olmak ve buna inanmak içi boş bir bilgi kaynağıyla olmuyor.
Ve diğer dinler. Dinlerin birbirleri arasındaki çatışmaları. Savaşları vs. vs.
Bu açıdan biz ateistleri daha iyi buluyorum :)- +1 yıl
İşte bir önyargı daha... yorumum da belirttim okumuşsundur. şu an bir çok mülimanın yaptığını ben de doğru karşılamıyorum ki İslamın da bakışında böyle kötülükler yoktur. islamı gerçekten yaşayan bir toplum olsaydın zaten başımıza böyle olaylar gelmezdi. genelleme yapmayı da anlamıyorum gerçekten. umarım gerçek müslümanları da görmezlikten gelmezsiniz artık..
Soran+1 yıl@Napcan6 Ilımlı İslamcılar ve Radikal islamcılar diyelim kısaca. Ben her iki pencereden de bakıyorum olaya :) Önyargı değil bu
- +1 yıl
Sen ne boşluğa düştüğünü kabul ediyorsun ne önyargılarını :) boşluğu da burada açıklayayım. bize göre Allahı bulmayan kişi boşluktadır ve bunu islama girse ve o boşluğu farketse işte o Zaman anlar ve geçen günleri için pişman olur. söylememde kötü niyet yok sadece iyi temenni var.
Soran+1 yıl@Napcan6 Biraz önyargılı bir yazı olmuş :) Size göre olan boşluktayım ama bana göre boşlukta değilim. Belki sizin dışınızdaki bir çok kişiye göre de boşlukta olmayabilirim. Ama en iyi ben bilirim ki. Boşlukta olsaydım şunu söylerdim; Arkadaşlar ben bir ateistim ve dinler hakkında pek birşey bilmiyorum :) Bana ateizm daha mantıklı geliyor. Arada başıma şöyle şöyle şeyler geldi falan... işte bunların din ve dinsizlikle olan bağlantısını çözmeye çalışır. İçimde bir boşluk olsa bunu gidermenin yollarının dinden geçip geçmediğini merak ederdim. Değil mi? :D
- +1 yıl
Boşluktasın kavramını anlamadın ya da anlamak istemiyorsun sanırım :) dinleri bilmen ve bunlar Hakkı'nda soru sormaya bile gerek duymaman boşlukta olmaman için yeterli değil. müslümanlığı ve Allah'ın dediklerini yerine getirdikten sonra hissettiğin o sonsuz mutluluk hissinin iç huzurun ve Allah'a bağlı olmamın tarifi yok ve bunu yaşayarak öğreneceksin umarım ;)
+1 yılFark etmez ne zaman söylersen söyle hangi dine mensup olursa olsun kimse böyle biri hayatını birleştirmek istemez.
Sen ateistim diyosun bir dine mensup olan biri ile evlenmek istermisin.
Gizleme tabi söyle ama söylesende söylemesende bir şey değişmez.110 Yorumla
Soran+1 yılBenim için insanların neye inandığı umrumda değil. Tabi muafazakar birisiyle birlikte olamam. Bu ciddi problemler açabilir. Ama hani bizim toplumuzda inandığı halde dini vazifelerini yerine getirmeyen insanlar çok. Karşımdaki kişi bir dine mensup olsa da. O bana ben ona saygı gösterdikten sonra bir ayrım gözetmem.
- +1 yıl
Şimdi sen hiç bir dine mensup olmadığın için böyle düşünmen normal ama buna kendi tarafından değilde dini inancı olan açısından bakacaksın.
Elbette her müslüman dininin gereklerini yerine getirme konusunda yetersiz fakat bu onun müslüman olmadığı anlamına gelmiyor sadece fasık günahkar oluyor.
Dinde muhafazakar diye bir kavram yok zaten.
İslam dini muhafazakar değildir, devrimcidir.
Neyse bu ayrı bir konu konumuz bu değil. 😊
Sonuç olarak muhafazakar olsun ya da olmasın
Başka bir inanca mensup biri ile ya da ateist biri ile hayatını birleştirdiğinde
İslam dairesinden çıkmış oluyor.
Bu açıdan bakınca sen saygı gösterebilirsin fakat inandığı kitabın ayetlerine göre dinden çıkmış oluyor,
Onun için istemez.
Hepsini bütün söylediklerimi bir kenara bırak
Dini açıdan bir sakınca olmadığını düşünüyor olarak farz edelim.
Sen ateistsin evlendiğin kişi hristiyan ya da müslüman olursa çocuğunu ya camiye ya da kiliseye götürecek.
Bu da kavram kargaşasına neden olacaktır...
- +1 yıl
Bu açıdan senin bu isteğin zor bir ihtimal.
Soran+1 yılDinin hükümlerini çok iyi biliyorum. Müslüman olmayan bir erkekle evlenmek katiyen haram. Ama kişiyi dinden falan çıkarmaz. Kişi bunun helal olduğunu düşündüğü taktirde dinden çıkar.
Bazı toplumsal sorunların ortaya çıkacağını düşünüyorum. Çocuğun oldu diyelim; Sünnet işi ne olacak. Bizler mesela dini inancımız sorulmadan küçükken sünnet ettirildik. Eşim ne diycek benim istemememe. İşin ayrıntısını bilenler için zaten sorun olur.- +1 yıl
Mutlaka biliyorsundur.
Bende din alimi değilim yani olduğumu iddaa etmiyorum.
Lakin şöyle bir durum söz konusu
Bakara Suresi 221. Ayet diyor ki
Ve lâ tenkihûl muşrikâti hattâ yu’minn (yu’minne), ve le emetun mu’minetun hayrun min muşriketin ve lev a’cebetkum, ve lâ tunkihûl muşrikîne hattâ yu’minû ve le abdun mu’minun hayrun min muşrikin ve lev a’cebekum, ulâike yed’ûne ilen nâr (nâri), vallâhu yed’û ilel cenneti vel magfireti bir iznih (iznihi), ve yubeyyinu âyâtihî lin nâsi leallehum yetezekkerûn
(yetezekkerûne).
İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Allah’a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, mü’min bir cariye Allah’a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır. İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah’a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de; iman eden bir köle, Allah’a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar ateşe çağırırlar, Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. - +1 yıl
O, insanlara âyetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler.
Aynı ayet kadınlar için de geçerli.
Yani sonuç olarak dinden çıksada çıkmasada haram olduğunu biliyorsan,
Bu işin olmayacağınıda biliyorsundur. Aynen öyle dediğim gibi işte Sen ateistsin evlendiğin kişi hristiyan ya da müslüman olursa çocuğunu ya camiye ya da kiliseye götürmek isteyecek müslüman olarak yetiştirmek isteyecek.
Dediğin gibi toplumsal sorun çıkacaktır.
Sünnet olma konusuna gelince elbetteki çocuğunu sünnet ettirmek isteyecek.
Şimdi dini inancımız ne diye bir kişiye sorulması dıye bir durum söz konusu değil çünkü dünyaya gelen her yeni birey müslüman olarak dünyaya geliyor.
Katılırsın katılmazsın ama şu kaçınılmaz bir gerçektir.
Kalü bela, dan beri müslümandır...
Soran+1 yılKatılmam :) Yeni doğan bir bebek hiç bir dine mensup değildir. İyilik kötülük ve din sonradan öğrenilen deneyimlerdir.
- +1 yıl
Peki saygılar. 😊
Ama dediğim gibi bir dine mensup biri ile ateist biri arasında evlilik olması zor bir ihtimal.
Soran+1 yılAncak bu ayetle birlikte bir başka ayet daha var. Bu iki ayetin ortak görüşüne göre.
İman eden bir kadın iman etmeyen bir erkekle katiyen evlenemez.
İman eden bir erkek ise ehli kitap kadın alabilir.
Yani müslüman dışında yahudi-hristiyan ve Tanrıya inanan tanrıyı inkar etmeyen her kadını.
Burda bile eşitlik yok kitabınızda. Kadın hep 2. planda.- +1 yıl
Kuranı Kerim'de Kadın ikinci planda değildir. Sadece bazı yozlaşmış kesimler ve kitabı kendi nefsine göre şekillendiren zihniyete göre öyle,
Kuran kadın erkek diye ayrım yapmamıştır... Öyle olsaydı kadın için ayrı erkek için ayrı sure verirdi. Oysa ki Kuranda sadece İnsan suresi vardır...
Evet öyle ama sadece o değil bir kadın iman etmeyen bir erkek ile evlenmesi için önce iman etmesi sonra sünnet olması gerekiyor..
Söz konusu kişi erkek ise kadının iman etmesi gerekiyor, Öyle bir şey yok erkek kadının mehirini verdiğinde yahudi ya da hrsitiyan olsun evlenebiliyor kadınında mehiri hak edebilmesi için şehadet getirmesi gerekiyor. dolayısıyla da islamiyete geçmiş oluyor, ortada sorun kalmıyor...
aksi takdirde şeriat yerini bulmaz...
yahudi ve hristiyan kutsal kitabına görede aynı durum söz konusudur..
kilisede ya da sinagogta günah çıkarmayan br kişi erkek olsun kız olsun nikah düşmüyor...
+1 yılSen davranman gerektiği gibi davranıyorsun. Onlarda tercihlerini yapıyorlar. Ama bence bu durumu asla gizlememlisin. Seninle birlikte olacak kişinin bunu bilmeye hakkı var bence.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
5Cevap
Deist olmasını tercih ederim. :)
Ateist olduğu için ayrılmam, lakin bu yüzden tartışmalar yaşanabilir. Bunların önüne geçmek lazım.
Benim Tanrı'ya inanıyor olmama saygı duyuyorsa ve benim inançlarıma hakaret etmiyorsa böyle biriyle yapabilirdim sanırım. :)15 Yorumla
Soran+1 yılO zaman şöyle bir açıklama yapayım.
Deizm'de tanrı vardır ama onun yarattıklarına bir mesajı yoktur. Dolayısıyla kullarına mesaj vermeyen bir tanrının, onların neye inandığı pek de umrunda değildir değil mi?
Soran+1 yılPanteizm Einstein'in inandığı varsayılan düşünce. Benim de ilgim oldu. Ama Bir insan dinlere inanmıyorsa. Bir kaygı gütmemelidir. Ama ahlak kuralları görecelidir. Mesela hiç dünya görmemiş sadece bir evde yetişmiş. Ve sürekli kötü şeylere maruz kalmış bir insan dünyaya kavuştuğunda öyle akılla makılla doğruyu bulamayabilir.
Bütün dünya şişman olsaydı zayıflık bir hastalık gibi görünebilirdi mesela.
Örneklendirmemi anlamışsındır umarım.- +1 yıl
Anladım. Konu ahlak ve iyi kötü kavramına gidiyorsa durum vahim çünkü bu konuda hâlâ kesin bir görüşe ulaşamadım.
Fakat her insanın içinde bir iyiyi ve kötüyü yargılama sisteminin olduğuna inanıyorum, bazı travmalar ve dış etkenler bu yargı sisteminin dengesini bozabiliyor sanırsam.
Bu denge bozulduğunda ne yapılacağını bilmiyorum.
Senin örneklendirmen üzerinde düşündüğümde ise, ülkemizde şu anda çoğunluk müslüman. Bundan dolayı ateizm; kötü yola sapma, sapkınlık olarak görülüyor. Peki ya çoğunluk ateist olsaydı? O zaman da Müslümanlık sapkınlık olarak görülecekti.
Galiba neyin doğru neyin yanlış olduğunu kimse bilmiyor. :)
Soran+1 yılDoğru ve yanlış sonradan edinilen bilgilerdir.
Tek gerçek vardır. Bir canlı için en doğru olan onun hayatta kalmasıdır. Bunun için her türlü savaşı verebilir. Dolayısıyla iyiliğin ve kötülüğün başlangıcı. Hayatta kalmak ve öldürmek olarak başlamıştır. Bu uzun bir evrimleşme sürecidir.
Onun için doğru ve yanlış bulunamaz. Bugün doğru bildiğimiz bir çok şey yarın yanlış olarak karşımıza çıkacaktır belki de.
Ben evlenmem.. cunki sebebi yanimda surekli ahiretinin iyi olmadigini dusündugum biriyle yapamam. her gun aglayacagima bir gün aglarim.
131 Yorumla
Soran+1 yıl:) saygı duyarım
+1 yılSevdiğim insanı bu yüzden birakamam diye düşünüyorum,, ancak evlat sahibi olduğumuzda inanan bir anne ve inanmayan bir babanın evladını nasıl yetisterebilecegi konusunda 😕 düşünceler içine dalıyorum
119 Yorumla
Soran+1 yılÇok basit okuluna gider. İmam hatip ya da Kuran kursu vs. gibi yerlere gitmez. Normal bir insan gibi yetişir o da :) Tabi bir baba olarak ona bazı şeyleri öğretmeyi isterim. Bağnaz yetişmemesi için
- +1 yıl
Allah ın varlığını kabul etmemesini sağlamak için mi :)
Soran+1 yılDaha çok bilim öğrenir. Bu sayede seçip seçmemek kendine kalır.
- +1 yıl
Eşin bu durumda neler yapar,, neler hisseder sence
- +1 yıl
Bilim öğrensin tabiki,, ama bilim ilim vs derken birilerinin yonlendirmesiyle secmesin yönünü
- +1 yıl
Ailesi yoluna ışık olsun dimi,, bu daha doğru olmaz mi
Soran+1 yılBen bir bilim adamı değilim. Ve bu alanda çok fazla donanımlara sahip değilim. Ama bilim öğretiyorum diye buna kızacaksa sanırım en başında bu anlaşılır ve o ilişki olmazdı :)
Eşim çocuğumun ahiretini kurtarmak istiyor galiba. Ama kendi ahireti için gayet cesur davranmış ve ateist birisiyle evlenmiş.
Bunu bilerek evlenen birisinin problem edeceğini de düşünmüyorum. Yine bunu bilerek evlenen kişinin dini sadece yüzeysel olarak yaşadığını düşünürdüm.
Soran+1 yılKısaca istediğim doğrultuda bir evlat yetiştirmek isterim. Her şey din değil. İl başta vicdanlı bir birey olması lazım.
- +1 yıl
Hmm """" seni seçmesi dinini inancını hiçe sayması olarak kalacak zihninde o halde,,
Aranizdaki sevgi bağı o güçlü bağ hic önemli değildir sence o halde - +1 yıl
Elbette öyle olmali,, esinde bunu düşünecek isteyecektir ilk olarak :) emin ol
Soran+1 yılHayır onu kastetmedim. Dinini hiçe saymak değil. Sadece dini açıdan tam donanımlı olmadığı için bunun aslında haram olduğunu bilmeden evlenecek. Ama bunu haram değil de normal bir şeymiş gibi kabul ederek evlenirse. Bu durumda kendisi de dinden çıkacak. Yani dinin haram dediğine helal demiş olacak. :) Bilmem anlatabildim mi?
- +1 yıl
Anladım :) ve çok zor bir durum,, umarım dusuncende biri ile yuvan olur :)
Soran+1 yılİnşallah amin :)
- +1 yıl
Ne dedin sen :)
- +1 yıl
Seni yola mı getirdim nedir :)
Soran+1 yıl:D ahahahaha takılıyorum.
Kadınlar ince birer varlıktır. Keşke dini konusunda da bu kadar ince olabilselerdi ve dinlerini yeterince araştırabilselerdi :) ahhh ahhh- +1 yıl
Keşke herkes fazlasıyla istese ve arastirsa aslında
Soran+1 yılMesela sen. Sen ne boyuttasın bu konuda?
- +1 yıl
:) :)
Ben de ateistim diye kotu yola dustum saniyorlar hic umrumda degil
22 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle :) Vebalı gibi davranıyorlar.
sana ateistsin diye bişey diyen yok ama gidip dindar biriyle evlenemezsin zaten. kendin gibi ateist birini bul ne yapıyorsan yap onun dışındaki inançlı kızlar sana tavır yapar. dinimize göre müslüman biri ateistle evlenemez asla.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimde ateist bir sevgilim vardi. Ilk basta söyledi bana hic Problem etmedim. herkesin dini inanci kendine. Sen tercihini yapmissin saygi duyulmasi gerek. Zaten her koyun kendi bacagindan asilir. O kiz seni terk ederek cahillik yapmis. Bosver...
14 Yorumla
Soran+1 yılİşte bizim inancımıza göre ayağından asılan koyun yok :D
- +1 yıl
:)) yahudilere ait o söz her koyun kendi bacağından asılır diye iyice sardı :D
Soran+1 yıl@memursunsenmemurkal :)
- +1 yıl
:) :)
- Aile & Toplum konusunda 974 cevap paylaştı.
+1 yılBenim dinime saygı duyana saygı duyarım ama kızımı bir atesit genç ile evlendirtmem.
15 Yorumla
Soran+1 yılKarakter çok da önemli değil. Önce dini sonra karakteri diyorsun yani.
- +1 yıl
Yazdıklarımı bir daha oku.
Soran+1 yılAteistle evlendirtmem dedin ya. Ben de karşındaki kişi ateist olduğu taktirde karakteri pek te umrunda değil dedim :)
- +1 yıl
Saygı duyduğu sürece saygı duyarım dedim. Yani ilk başta karekter çok önemli. Karekteri düzgün ama ateizimi savunuyorsa kızımın ve torunlarımın da ateizimi savunmasını istemiyorum.
Ama velakin karekteri bozuk ise zaten hiç bir zaman olmaz.
Soran+1 yılBu daha açıklayıcı oldu. (y)
+1 yılİyi daha biri çıkıp da şu dağları kim yarattı geyiğine girmemiş. Ben olsam zaten inançlı biriyle olmazdım. Anlaşmak zor olur. Çocuk olsa din eğitimi verilmesini ister misin? O bu konuda ne düşünür. Senin hayrına olmuş.
02 Yorumla
Soran+1 yılDini eğitim verilmesini istemem ben. Daha çok hayata dair eğitimler olmasını isterim. Kültür-bilim-sanat gibi.
- +1 yıl
O da bu şekilde olsun istemezdi. Anlaşamazdınız kanaatimce.
Herkese saygı duyarım, lakin bir ateist ile aşkımdan ölsem, evlenmem. Büyük konuşmak gibi görülmesin ama bu konunun istisnası yok bende.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılevlenirim tabiki adam olsun da o sorun değil hristiyan da olur başka da
13 Yorumla- +1 yıl
peki çocukların dini ne olacak
- +1 yıl
@sivridilli25 bilmem ben bir dine bağlı büyütmem zaten. Günah sevapla büyütmem doğru ve yanlışı öğretirim ahlak kurallarını öğretirim kendileri ne istiyolarsa onu olurlar
- +1 yıl
Öyle şey olur mu çocuklar aileleri yonlendirir
Soylemelisin tabi
Kizlarda ateist oldugunu belirtmeliler
Allahim islami mubine yardim etsin
İslami hinduizm gibi gorenlerden uzak tutsun bizi010 Yorumla
Soran+1 yılHinduizm gibi görünen islam :) Birşey anlamadım ben burdan.
Soran+1 yılİslamı hinduizm gibi görenler demişsin. Yani birileri islamı hinduizm gibi görüyormuş. Bunu anlamadım dedim :)
Soran+1 yılDiğer dinlerin ateizme olan düşmanlığıyla boy ölçüşemez emin ol ateizm :)
Soran+1 yılSuçu şeytana atma :)
Soran+1 yıleyw :)
+1 yılKesinlikle ilişkinin en başında söylemelisin ki karşındaki kişide ona göre seninle devam etmeli mi etmemeli mi ona karar versin
10 YorumlaBenim için sorun değil herkesin dini de kendine dinsizligi de
10 Yorumlaİnancına saygı duyar seviyorsam bu asla engel olmaz.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle bir erkekle evlenmem :D
Ateistse de , eger mantiksiz ve bos bir sekilde oyleyse olmaz.00 Yorumla
+1 yılYani bu işler belli olmaz ki.
En başında bilse bu tepkiyi vermeyebilirdi belki.01 Yorumla
Soran+1 yılZaten ben de ilişkimiz ilerlemeden söylemek istedim. En başında söylecek fırsatım olmadı. Normal bir insan gibi davrandım. O da git gide bağlanıyordu. Sonra düşündüm ve söyledim. Bitirdi. En başında bilse hiç başlamazdı.
- Aile & Toplum konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılevlenirim ama evlenmiyicem garip bişey oldu buda:d
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet ben de anlamadım :)
+1 yılBen umursamam da ailem izin vermezdi
10 Yorumla
+1 yılÇoook seversem hiçbişey gözüme gözükmez
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk başta söyle. Ben ateist biriyle evlenmem.
10 Yorumla
+1 yılevlenirim
14 Yorumla- +1 yıl
soyle seni kabul eden boyle kabul etsin
Soran+1 yılİster kabul eder ister etmez. Hiç bir şey beni inanç konusunda riyakarca yaşamaya zorlayamaz.
- +1 yıl
aynen en guzeli
- +1 yıl
baskasi icin inanc degistirmek sacma
+1 yılEvlenmem
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır
20 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı