Böyle biriyle aile kurmaya ayak uydurabilir miydiniz?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba,
Şimdi öncelikle inanç çok başka bir durumdur yani kişinin rabbiyle olan Allah'ın samimiyeti günahı ve sevabı ile ilgilidir mesela bir kişi beş vakit namazını kılar orucunu tutar dine uygun yaşamayı tercih eder, ama diğer yandan bir kişi de ve hareket etmiyor mesela alkol aldım cinsel ilişkiyi gayrimeşru ilişkileri yaşamayı tercih eder, dolayısıyla bu gibi durumların başkalarına toplumun genelini bir zararı olmadığı sürece sosyal ve özel hayatında ne yaptığıyla hiçbir zaman ilgilenmem inanıp inanmadığı o onun günahı sevabı ile ilgilidir.
Elhamdülillah müslümanım Allah'a ve peygamber efendimize inanıyorum kaderin hayrını Allah'tan geldiğine inanıyorum, fakat şunu söylemek isterim ki ben böyle birisiyle evlilik yapmayı tercih et medim karakteri düzgün olabilir belki beni düzgün seviyor olabilir belki güzel anlaşabilirim ama örnek veriyorum ben Ramazan ayında oruç tutarken o insanın içki içmesi veya ben bazı zamanlar namaz kılarken genelde zaten böyle oluyor.
Ya da bir toplum içinde dini konu açıldığı zaman farklı tavırlar içerisine girerek çeşitli felsefi yorumlar yapması ve ailemle toplum içinde de bunun sorunlar haline gelmesi benim evliliğimi de etkileyebilir dolayısıyla açıkçası tercih etmezdim ama sonuçta herkesin inancında saygı duyarım.
Aynı şekilde düşünüyorum 🙂
Ama tabii ki hiçbir zaman insanları yaşam şekilde ve inancından dolayı kutuplaştırmayı sevmem bazı zamanlar namaz kılan birisi dini konularda araştırma yapan birisiyim ancak tabii ki dini konularda da çok derinlere inmeyeceksin aksi takdirde hayat yaşanmaz hale geliyor dengesini kurmak gerekir
Ben insanların kişiliklerine bakarım herkes bir şeylere inanır. Karşılık saygı ve sevgi olduktan sonra sorun olacağını sanmıyorum. Çocuğum olursa inancına müdahale etmesini istemem çünkü çocuğumun inancına ben müdahil olmam ya da yönlendirmem. Kendi karar versin isterim en fazla bu konuda sorun yaşarız diye düşünüyorum yaşarsak o da
Müslüman değilim, müslüman bir kişi ile denedim. Fakat hiç zorlamadı, inanç konusunda ama o evlilik gününün geleceğini düşündüğümde olacak olan şey belli yani, müslüman olmak zorundayım.
Bu yüzden mümkünse, (tabii seçme hakkım yok gönül bu ne olacağını bilemem) dini olmayan birisi olsa fena olmaz.
En son sevgilim nihilistti.
Ona baktığımda zaten Müslüman ve farklı inançta birinin anlaşma ihtimali olmayacak olduğunu çok iyi gördüm. Aşağıda bir kişi eşim Müslüman olmasına rağmen beni aldattı yazmış. Bunun din ile ilgisi yok. Ben Müslümanım ve sevgilimle zina etmediğim için ayrıldık. Zaten benden önceki 4 yıllık ilişkisi olan kızı da aldatmış. Görüyorum, beni ailesiyle tanıştırdı ve ciddi düşünüyor diye düşünen kızları. İnanmayın, şimdiki aileler de çok rahat. Mesela eski sevgilim benden önceki kızı ailesi ile tanıştırmış, kızın ailesiyle de tanışmış. Yine aldatıyorsa kanı bozuktur. Ben tanışmadım. Çünkü istediği olmadığı için iki kere onunla sevgili olsam dahi her ikisinde de ilişkim çok kısa sürdü. Çünkü istediğini vermedim diye her ikisinde de benden ayrıldı. Hep kafamda soru oluşuyor. O kızla birlikte mi oldu da dört sene boyu ilişkisi sürdü bunun? Öyle ya benimle niye hep bu kadar kısa sürüyor? Bununla nasıl uzun oldu diye düşünüyorum.
Cidden müthiş bir kafa yapısına sahip biriydi.
Bir Deisti, bir Budisti bile anlarım ama bu saatten sonra nihilist biri ne ölüsü ölüme ne dirisi dirime!
Cevap
73Cevap
Evet zaten ben ateistim tanrıya inanmıyorum. bu yüzden ateist bir kız ile daha iyi anlaşırdım.
Ben ignostiğim. Evlenmeyi düşünmüyorum ama olur da evlenirsem din, dil, ırk gibi şeyler yerine o kişinin karakteri önemli olur benim için. Ama sadece Müslüman bir kadınla evlenemem çünkü İslam'a göre kadınların gayrimüslümlerle evlenmesi yasak bir şey.
insanlar nasıl birbirine düşman dinlerle alakalı değil mi? biri allah adına biri tanrı adına biri tengri adına biri enki adına savaşlar çıkardı insanlar birbirini öldürdü sonuç biri krallığını sürdürüp saraylarda oturup sefasını sürdü ardına taktığı binlerce insan ya öldü ya süründü
dini olarak kimseyi yargılamam saygı duyarım ama evlilik başka bir şey. illaki bir noktada uyumsuzluk olur. konuşarak anlaşılabilir belki. fakat en azından bir tanrı inancının olmasını beklerdim. dindar olması gerekmez ki onu da istemezdim zaten. her şey kararında güzel.
deistim ben insanın dininin kendine olduğunu dusunuyorum. inanç toplu olarak yapılan bir şey değil ki her ne kadar birleşsek te evlensek te birbirimize hiç bir konuda karışmamaız gerek aynı kaptayızddır ama o zeytinyag ben suyum o yolda yolculuk yapabilmek onemli.. yani eski sevgilim namaz kılardı her akşam ben karışmazdım ama o bana derdi mesela allaha inanıyorsan sorun değil diye
Evet anlaşabilirdim ama o da çok şeetmesin ben zaten çok dindar biri diğilim azucuk inanıyorum ona bari laf etmesin 😂
Evet. Saygı duyulduğu sürece hiçbir önemi yok gözümde. Birinin Tanrı ile arasındaki ilişki sadece kendini ilgilendirir. Bir insanı bu yüzden daha az ya da daha çok sevmem.
Müslümansınız dinenen inanamayan biriyle evlenemiyor ne erkek ne kadın. He sallamam diyorsanız keyfiniz bilir. Ama ben çok dindar olmama rağmen yine evlenmem aşırı nefret dolular millretin inandığı dine karşıda
ki fikirlerine saygı duymuyorlar. dikatör gibi kendi fikirlerini dikte ediyorlar. Çok yorucu olurdu.
Herkesin dini görüşü kendisinedir ister farklı din isterse inanmasın. Önemli olan iyi bir insan olmasıdır. Ancak şu konuda da anlaşmış olurduk çocukta dini tercihi kendi hür iradesiyle yapmalı. Dinde zorlama olmaz olmamalıda.
Aşırı zıt inanç farklılığı aynı evde bir ömür geçirecek insan için anlaşmazlığa sebebiyet verecektir. İnsanların her yaşam görüşüne saygı duymak gerekir ama burada konu 'aynı ev' olduğu için yine de büyük konuşmuyorum ama düşüncem hayır.
Ben müslümanım diyen kimse, ateistle evlenemez.. Nikâh olmaz..
Evlendiğini zanneden, nikâh olmadığı için zina etmiş olur..
Evlilik, yuva olmak sadece evlenenleri değil o evlilikten dünyaya gelecek evlatları da kapsıyor. Hangi kültürde kimin inancına göre yetişecek çocuklar falan o yüzden evlenmem, evlenmek istemem
Din, ırk, köken benim için sorun değil. Anlaşmazlıklar olur mu evet olabilir çift ya da aile arasında ama bu uyuma engel değil.
hayır asla dinen caiz değildir ve çok günahtır araştıra bilirsiniz dinayete felan sorabilirsiniz
Benim dini görüşüme saygı duyacaksa ve Çocuklarımızı müslüman olarak büyütmeme karışmayacaksa dinsiz olarak yetiştirmeye çalışmayacaksa olabilir
Evet evlenirim. Ben de din vs inanmıyorum zaten. Gayet de rahat olur. Ama inançlı biriyle de birlikte olabilirim, saygı duyarım.
Herkesin görüşüne saygısı varsa, Muhalefet etmiyorsa evlenebilirim ancak karışıyorsa zaten saygısız birisidir. ilişkinin manası yoktur.
Müslümanım diyenler güya dindar olanlar ülkenin içinden geçti ateistler en azindan insana saygı
Ateist olmasında sorun yok ama ateist düşünceyi bana empoze etmeye kalkarsa orada sorun çıkar.
İkinci kez evlenirsem, ki hiç niyetim yok, kesinlikle ateist bir kadınla evlenirim.
Neden
İnanmamayı tercih etmesi, muhakeme ve sorgulama yeteneğinin olduğunu gösterir, zekâ belirtisidir. Ayrıca, çevresine iyilik yapan, faydalı olan ateist birey, inancı gereği iyi olmaya çalışıp kötülükten uzak duran bireyden daha samimidir. Sevap kazanma, cennete kabul edilme beklentisi olmadığı halde sadece vicdanını dinler, cezalandırılma korkusu olmadan kötülükten uzak durması da insan olma sürecinde önemli yol aldığını gösterir, çünkü bir insanı kötülükten cehennem korkusu uzak tutuyorsa o insan tehlikelidir, inancını kaybederse neye dönüşeceği belli olmaz. Gerçekten dindar olduğu halde vicdanı olmadığı için başkasının maddi manevi hakkına tecavüz eden insanlar tanıdım. Çevresine en ufak bir maddi manevi zarar vermekten çekinen yüksek karakterli tanıdıklarımın hepsi ateist, deist, agnostik. Dindar olduklarından şüphe etmediğim en yakın akrabalarım bile dünya nimetleri söz konusu olunca çok bencil olabiliyorlar.
İyi de bu dedigin cok baska seyler. Tüm ateistler iyi kalpli değil ya da tum dindarim diyenler de kotu değil. Kalbi elbette güzel olsun ama musluman olup iyi kalpli olanlar da var. Peki neden ateist? 🙂
Dünyayı, hayatı, insanları din penceresinden gören insanlarla anlaşamıyorum, çünkü din insanları bizden, benden olan ve olmayan diye ayrıştırıyor. Dini inancı olan insanlar, dini inancı olan (veya öyle görünen) başka insanların yaptığı haksızlıklara ses çıkarmıyor, ancak en adil, en faydalı insanları dinsiz diye dışlayıp, yok sayıp hor görebiliyorlar. Dindar insana göre dinsiz olmak uzaylı olmak gibi bir şey. Ben insanların inançlı olmalarını ve gerekçelerini anlayabiliyorum, ama aynı anlayışı inançlı insanlardan görmüyorum. Beni dinsiz olduğum için eleştiren eski karım bildiğin zina yaptığı için ayrıldım (basit sadakatsizlik, flört falan değil), inançlı bireyler olan annesi ve babası da beni aldatan kızlarının pislğini örtbas etmeye uğraştılar, kızlarına arka çıktılar, anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.
Onlar yeterince dindar değiller. Dindarim diyip de zina konusu acilinca sadece kadindan bahsedenler de var. Sen toxic kesimden bahsediyorsun sanirim. Ornegin dinimizde gunahkar birini tatli dille uyarip da dogruyu ogretmek var ama onun bunun yaninda assagilayip da laf sokarak anlatmak yok. İnsanlarimiz tatli dille anlatmayarak yanlis empoze ediyor sadece. Fakat secimine saygi duyuyorum, sadece nedenini merak etmistim
hayırrr , o da bana karsı ben ona karsı olacagom sonra çocuklar? ateist yapmaya kalkarsa kusura bakmayın ben böyle birşeye asla izin veremem.
Dinler insanların azgınlaşmasını önlemek için kurulmuş bir şey.
Evet.
Evlendin ateist sana saygılıysa olabilir tabiki dini inanclara saygısı yoksa sevgi olsada kopukluk olur senin için kural olan bişey ateist biri için gereksiz flan olabilir çatışma yaşanabilir
Ateist, deist, teist vs kısaca kimseyle evlilik düşünmem.
Eveti işaretlendim ama cevabım bilmiyorum olacaktı.
Ben Hristiyanım ✝️Ateist biri ile arkadaş olurdum ama evlilik olmazdı.
Inanci, inanmamasi dini beni ilgilendirmez, karakteri insanligi davranislari önemli.
Bu sorun olmaz, evlenirdim. Ateist insanlar ile her şeyi daha rahat sorgulayıp, üzerine saatlerce sohbet edebiliyoruz. Olaylara geniş açıdan bakabildikleri için anlaşması kolay oluyor.
Olabilir ama insaflı efendi hanım hanımcık olsun
buyutmeyin bunlari. alayimiz musluman ama gereklerini yapmiyoruz ki
Ateist olmayan biriyle evlenmem
Ateist biriyle arkadaş olabilirim ama evlenmem. Müslüman olup ateist biriyle evleneninde mutlu olacağını sanmıyorum.
Yok ya evlenmem sanırım ne bileyim
Yok benim evlilik gibi niyetim yok olsada ataisle olmaz dı zaten teşekkürler
Doğru yolu gösteririm ama hala inat ediyorsa da bir şey demem öyle kabul ederim
#Hükümdar
Müslüman biri zaten dinen evlenemez. İstediği kadar uyum saygı vs olsun dini nikah zaten düşmez. Millet neyin kafasında bilmiyorum
Yok kendine saygisi olmayan bana saygi duymaz
evlenirdim ama evlenmeyi düşünmüyorum emin ol ateist olabilir ama belki onun kalbi daha iyi ve güzel ve merhametli
teşekür ederim
Yani önünde iki seçenek olur zamanla ya sen onu dine çekersin ya o seni ateist yapar ama olmaz diye bir şey yok seviyorsan her şey mümkün
Hic sikinti yok. Durustluk onemli. Herkesin inanci kendine bence
Her haltı yiyip namazlı niyazlı olacağına temiz ateist tercihimdir
Hayır çünkü evlilik öyle bir şey değil herşeyin uyumlu olması gerek.
Bunun bir önemi yok önemli olan birimizin düşüncesine olan saygımiz sevgimiz zevklerin uyuşması
Büyük konuşmak istemem ama hayır
Bu da soru mu? Tabi ki evlenmem
Evlenirdim hatta varsa şu an da olabilir kskgkfh
Yani olur ama sonu iyi olmaz.
Müslüman ateist ile evlenemez.
Tanrı ile bir sorunum yok
Ben Din sevmiyorum.
Müslüman değilse olmaz o iş
Evlenmezdim ahlaklı olmasını isterdim
Neden evlenmicem oda insan
Kesinlikle ilk tercihim olur.
Hayır sanmıyorum
Ateist birisi ile evlenmem.
Evet ben de ateistim
Dini inancının önemi yok, karakteri önemli.
Beni yaradana inanmayan bana mı inanacak 🤣
Bir erkek olarak benim için sorun yok
Kendimde ateistim. Ama ayrım yapmam ateistmiş değilmiş diye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?