Biri var.. karakterlerimiz, düşüncelerimiz, zevklerimiz her şeyimiz birbirine çok uygun. O gördüğüm tanıdığım en iyi insanlardan biri. Tek sorunumuz onun ateist olması. Ateist biri ile yolunuza devam eder miydiniz yoksa ona olan aşkınızdan vaz mı geçerdiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
En baştan sorunlarla karşılaşmamak için ateist biriyle sevgili olmazdım. Yaşayacağım ilişkinin her zaman kusursuz olması isterim. Ailemin ateist birini damat olarak kabul edeceğini hiç sanmıyorum. Benim için bir sorun olmazdı ama söylediğim gibi ailem için büyük sorun olur ve ailemi kesinlikle karşıma alamam. Eğer ailen tarafından bu durum hoş karşılanırsa sevgilinden ayrılmana gerek yok. Önemli olan kişinin inancı değil, karakteri ve sana karşı olan tavırlarıdır. Söylediğin gibi inanç hariç her şeyiniz uyumluysa ve ileride inanç konusunun problem olmayacağını düşünüyorsan ilişkinize mutlu mesut devam edin. Bir de eğer Müslüman isen evlendiğiniz halde Allah katında nikahınızın kabul olmayacağını da aklında bulunmanı tavsiye ederim.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılflört dönemiyle evlilik dönemi çok farklı olabilir. Her ne kadar inancı önemli değil desek bile evlilik söz konusu olduğunda aileler devreye giriyor ve siz bu durumu sorun etmezseniz de aileler söz konusu edecektir
Bizde dinsize verecek kız yok derecesine getirebilirler olayı hem o hem siz üzülür kırılırsınız..
Çünkü evlilik bir insanla bütün hayatı paylaşmak demek inancı gereğince çocuğunu yetiştirmek isterken sen dinini öğrensin istersin bu bile sorun olur sen bayramları ailenle geçirmek istersin o bayrama da inanmıyor ki:)10 Yorumla
+1 yılYani insanların inançları yüzünden aşkından ayrılmak büyük aptllık. Başıma geldi aynısı hayatımda ki en büyük hayal kırıklığım oldu. Senin gibi bir ilişkim vardı her şeyimiz güzeldi sever sayardım gülerdik sevgi aşk konusunda hiç sorunumuz yoktu. Hiçte soğumadık yeri geldin mi kavga ettik ama hemen bir gün olmadan barışır Güler eğlenirdik. Sonra saçma sebepten dolayı senin inancın yok ben yapamam diyip ayrıldı. Çok büyük hayal kırıklığıydı. Sanırım kesinlikle güvenmeme payını bırakacağım bundan sonra hayatıma girecek insanlara 👍
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz ateistlere karşı büyük bir ön yargı var. Biz cennet veya cehennem korkusundan değil de iyi bir insan olma, evrimin son harika olan en üstün tür olan insanlığa yakışır birisi olma çabamız var bizim. Oysa millet dinsizdir her türlü kötülüğü yapar diyor...
11 Yorumla
Soran+1 yılasla böyle bir düşünce yapısına sahip değilim soruyu sorarken de özellikle belirttim ateist evet fakat çok iyi biri çok merhametli çok ince düşünceli..
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
49Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 10,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, benzer bir sorunu ben sevgililik değil de flört döneminde yaşamıştım yani zor oluyor hatta olmuyor maalesef. Ateist biri olması onun tamamen kötü, değersiz bir insan olduğu anlamına gelmiyor ama biz muhafakar müslüman olmasa bile belli konularda işin içine din de girdiği için maalesef sürdüremiyoruz. Sürdürsek bile ufak çaplı da olsa çatışmalar yaşanabiliyor. O yüzden bu konu çok hayati derecede önemli bir konu. Ben istesem de evlenemem maalesef. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes başka bir şeye inanabilir ya da inanmayabilir kişilerin tercihi
00 Yorumla
+1 yılBizim Naciye de dinlere inanmaz. Ben inanıyorum. Evlendiğimize göre demek ki oluyormuş. Sıkıntı şurada ben ara sıra diğer aleme ait varlıklarla muhatap oluyorum kendisi bana inanmıyor. Psikiyatr adresi uzattı geçen gün elime bu konuda sıkıntı yaşıyorum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
Belki sevgili flört olarak olabilir
İleride ciddi düşünmeniz gerekirse daha çok sevip bağlanırsaniz zor olur.
Evlilik çok farklı aynı evde birde çocuklar olduğunda olmaz sizin için00 Yorumla Tabiki en iyi olacak dikkat et hepsi en iyidir çünkü şeytanın onlarla mesai harcamasına gerek yok zaten Allahı dini inkar etmiş en uç nokta olmuş ama yanında dinden bir şey söyle şeytan hemen yakasına yapışırda aksini savunmaya geçer.. dinsiz biriyle evlenmenin riski senide dinden uzaklaştırma ihtimalidir bu yüzden yakma kendini
00 YorumlaMerhaba
O ateist fakat sizin aile görüşünüz dini meşrebiniz öncelikli uyuyor mu? Anne Baba ne der ne düşünür bunu kafada sorgulamak lazım.
Ben şahsen dindar demeyim de dinimi önemseyen biri olsam ateist biriyle ilişkiye başlamazdım.01 Yorumla
Soran+1 yılİnançlı insanlarız. Onun ailesi de keza inançlı insanlar sadece o inanmıyor.
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılYıldırım nikahını basarım.
İnanmayı bırakalı yedi sene oldu. Yedi senedir de denk geldiklerimin hepsinde bu sorunu yaşadım. Bu ülkede, bu coğrafyada insanlar kalbine göre değil, inancına göre adam seçtiği sürece bir halt olmaz.10 Yorumla Gerçekten ateist olduğuna ikna ol derim. Sonra hacı çıkmasın içinden😃
114 Yorumla- +1 yıl
Niye çıkarsa ne olur
- +1 yıl
Sizede çıkabilir milli piyango, bana çıkmaz de eyin😉😉😉
Soran+1 yılkendisi ateist olduğunu söyleyene kadar hiç bir şeyden sezmemiştim zaten..
- +1 yıl
Herkesin doğru yolu bulmaya hakkı var diye düşün😄
- +1 yıl
Aynı fikirdeyim kimi de cahil
- +1 yıl
Bu ülkede dinini gerçekten bilen kaçkişi var😉
- +1 yıl
Sanmam aklı olup da kullanan hiç kimse ateist olmaz, biraz düşünen herkesin tercihifarklı olur, ama herkesten aynı performansı beklemek te hata olacaktır, cehennemin oduna da ihtiyacı var😉
- +1 yıl
Yok canım benden ateist olmaz, ben hacı hoca papaz kısacası komisyoncu düşmanıyım
Ateist olmasından değil asla evlenmem.
Bu devirde evlilik pişmanlık.
Ateistle evlenmem ama sevişirim sevgili dahi olurum tabii güzel ise
Evlilik artık bir oyuncak oldu00 Yorumla
+1 yılAsla , düşünsene dini inanış yok eninde sonunda ölüp yokluğa gideceğine inanan ve kimseye hesap vermeyeceğine inanan insandan her şey beklenir (tam tersi olanlarin böyle şeyleri yapmasi , bunu yalanlamaz) Yaşlaninca ne olacak onu da düşün. Sen ondan önce ölsen çok mahvolur onu da düşün ( tek kendini değil onun iyiliğini de hesaba kat bencil olmamak lazim). Ne bileyim sıkıntıli bir durum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılgöreceli kavram fakat .
bu senın kişiselin .
ayrıca kişinin dini maneviyatı senınle degıl ınandıgı yanı Allah ile arasındadır bunuda hatırlatmakta fayda var.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılDinlere saygılı olduktan sonra bir önemi yok. Cahil ateist kesim o din yalan bu din şöyle diyerek kendini tatmin etmeye çalışıyor onları bir kenara bırak ben ateist biriyle rahatlıkla evlenirim.
00 Yorumla
+1 yıl
Adapte oluyor knk :q
00 YorumlaHayır benyani yapamazdık benim karakterime hiç uymuyor ben ateistle yalnız önemli konularda konusurum
00 Yorumla
+1 yılİyi biri diyorsun ateist olması neden sorun senini için?
04 Yorumla
Soran+1 yılBen dinine inanan biriyim, o inanmayan biri. Ve dinimizde bunu kabul etmiyor fakat duygularımın önüne geçemiyorum ve bu ikilem arasında kalmak beni mahvediyor
- +1 yıl
Dinin bir çok şeyi kabul etmiyor ama yapıyorsun.
Soran+1 yılBu konuda haklı olabilirsin, tartışmaya çok açık bi durum. Hepimiz elbette günahkar insanlarız. Söz konusu olan durum ise çok daha büyük bir engel.
- +1 yıl
Zaten yanacaksın 10 dakika daha yansan ne olur sanki :D
+1 yılYa Tanrıdan ya ondan vazgeçmek... onsuz yaşanır da inançsız nasıl yaşanır?
14 Yorumla- +1 yıl
@SSKAAN açılın ben mühendisim
- +1 yıl
Çok acil hesap kitap lazım koşun
+1 yılHerseyiniz uyumlu ve o ateist ise sende bir problem var. Ateistten dost olmaz.
014 Yorumla- +1 yıl
insanları inancına göre bölerek bölücülük yapmayın
- +1 yıl
@EzberBozanÜye dusunce benim. Arkasindayim. Ateistten hic bir bok olmaz. Hersey olur ne insan olur ne gelecek olur ne ahlak olur ne sorumluluk olur hicbirsey olmaz. 44 yilda bunu ogrendim.
- +1 yıl
Tabi tabi müslüman olmayan bütün bilim adamları cahil ama çağın gerisinde kalan islam ülkeleri çok zeki :D
- +1 yıl
@EzberBozanÜye bilim tarihini iyi okursan avrupaya endulus uzerinden anadoluyada hicaz ve mezapotamya uzerinden ciddi eserlerin gittigini anlarsin. Su an evrim teoirisine inanan bilim hic bir kaniti olmadan bu felsefeye adammis durumda. Teknoloji uretemememizin sebeplerini iyi arastir. Bilim adamina sahip olamamamiz degil siyasi gucumuzun olmamasi birlik olamamamizdir. Ayrica ovundugun ulkeler ateist degil hristiyan. Ustelik mukemmel olan islamiyet, islam ulkeleri degil. Inanmak zorunda degilsin bende ateiste guvenmek zorunda degilim.
- +1 yıl
tabi tabi neyse ki sağdan soldan her duyduğuma inanacak kadar zeka özürlü değilim. Böyle olan ülkeleri de görüyoruz hep geri kalmışlar :D 1000 yıl önceki meselelerden bahsediyor.
- +1 yıl
@EzberBozanÜye 600 sene senin ecdanin hukmetti. O zaman islamiyetle yonetildi. O zaman nasil hukum surdu?
- +1 yıl
tıpkı ışid gibi sağa sola saldırarak teröristlik yapan sırf toprak ve para kazanmak için kan dökmeyi normal gören ışidci köpeklerin içinden geçti abd rusya
- +1 yıl
@EzberBozanÜye burada dusunce yanlis. Dunyanin en buyuk terorist ulkelerini baska teroristlerle karsilastirabilirsin. Ama islamiyetle degil. Cunku islamiyette masum oldurmenin cezasi konusunda ayetler var. Teror guruplari bunu istismar ettikleri icin buradayiz. Ayrica amerika ve rusya kendi cikarlari icin o memleketteler. Ne isi var orada onlarin? Hic sormuyor musun kendine?
- +1 yıl
topu neden başkalarına atmaya çalışıp konu değiştiriyorsun? çünkü kendi tecavüzcünü korumak istiyorsun.
- +1 yıl
@EzberBozanÜye konuyu saptiran sensin. Terorle islamiyeti birlestiren sensin. Oysa hic bir ayetinden haberin yok. Okumadan yorum yapiyorsun.
- +1 yıl
Tovbe tovbe kimmis o korudugum tecavuzcu?
- +1 yıl
@ezberbozanuye denen insanliktan cikmis Ateist, peygamber efendimize sovuyor. Ateistlere guzel ornek oldu.
- +1 yıl
iftira atma müslüman
- +1 yıl
@EzberBozanÜye gonderdigin mesajlari ilettim. Rabbim sahidimdir.
Kesinlikle vazgeçerdim. Hatta düşünmezdim bile. Öğrendiğim anda biterdi.
00 YorumlaSaygılı ve merhametli bir insan olması çok daha önemli, dini inancı önemli değil.
00 YorumlaAnlaşabiliyorsan devam et anlaşamıyorsan dini görüşür bir bahane
00 Yorumla
+1 yılAteist olması onu bağlar, beni değil, saygı varsa o roblem olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılinanci olan varsa evlenirim ama Müslüman olmak zorunda ateis ise onu Müslüman olması için elimden geleni yaparım Yahudi oldu Hristiyan olsun hepsi kardeşimdir. çünkü tek gerçek din islamdır.
00 YorumlaAteist olan birisi ile evlenilmez benim kuzenim evlendi günahı yanlisi kendince uygulayıp istediği gibi yön sekil veriyor hayatına ve fazla sürmedi ayrıldılar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmem sevgilimden bu yüzden ayrıldım çok zor oldu ama dibim gereği Müslümandan başkasıyla evlenmem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin inancına ve bu inanca sahipsen ne kadar güçlü olduğuna bağlı. Sonuçta sen muslumansan bu senin için haramdan bile öte.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYav kızlar zaten 3-5 doğru düzgün adam var, onları da ateist falan diye elemeyin bence, evde kalacaksınız sjvksjxcj
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenemem dinim bunu yasaklıyor zaten. Ayrıca öyle birinin saygılı olacağını sanmıyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,8b cevap paylaştı. Önce insan olsun
Dindar olup bir sürü sapık var00 Yorumla
+1 yılMüslümanım diyenler gerçekten müslüman mı? Benim için insanlığı kafa uyumu çevreye olan duyarlılığı önemli olurdu.
00 Yorumladüşünmek lazımislam olduğunusöyleyenler dendaha samimisanki
00 Yorumlailerde dini tercihi sana sıkıntı yaratmayacaksa problem yok
00 YorumlaDini değil insanlığı merhameti ve dürüstlüğü önemli benim için
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 993 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenirim tabi bende ateistim
00 Yorumla Asla Allah korusun evlenmem çıkmam da
00 YorumlaDinsiz biirile evlenilmez
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 26,4b cevap paylaştı. Evlenmem.
00 Yorumla
+1 yılHayır ateist kadın bütün şehirle aldatır kocayı
01 Yorumla- +1 yıl
Doğru müslüman olsa aldatmaz demi , bu kadar cahilmisiniz arkadas
+1 yılYa asiri kararsizim ama evlenirim gibi sjfng
00 YorumlaAllah katında tek din İslamdir
00 Yorumla
+1 yılateist olması daha iyi olur benim için
02 Yorumla- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
Hahahah bende ondanım diyorsun
Muhtemelen seni de ateist yapar mantıklı konuşup
01 Yorumla- +1 yıl
:)
onun dini ona benimki bana...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNeden evlenilmesin sonuçta o da insan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAsla evlenmem Allah'ın yolunda olmayan sevdiğine bakamaz ayrıca dinen haram
00 Yorumla
+1 yılben özellikle ateist olmasını isterim.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılSeni yönlendirmiyorsa olabilir ama zor
02 Yorumla
Soran+1 yılyönlendirmiyor o bana saygı duyuyor
- +1 yıl
Ne güzel laf sokma ya da dalga geçmede yoksa düşün derim
+1 yılEvlenmem nokta. Ateist değil evliliğe karşıyım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet inancı pek umrumda olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDevam etmem valla kirli geliyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet çünkü bende inançsızım
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumla
+1 yılBilmem
00 Yorumla
+1 yıliyi birisiyse evet
00 Yorumla
+1 yılAsla evlenmem mk
00 YorumlaEvlenirim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 28,6b cevap paylaştı.
+1 yılZorr
00 Yorumla
+1 yılHayır inanç önemli benim için
00 Yorumla
+1 yılDevam ederdim
00 Yorumla
+1 yılo senmisin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılDinine bakmam
00 Yorumla - Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı