Evin reisi kadın mıdır erkek midir yoksa ev ortamında her ikisi de eşit midir?
Cevabın nedir?
Kusura bakmayın hanımlar ama erkektir, testosteron hormonu bunu sağlar. Bayan arkadaşlar düşünün, evde sürekli sizin sözünüz geçiyor, erkek hiç sesini çıkartmıyor, siz bir şey deyince korkuyor, kendi köşesine gidiyor vs. Böyle bir erkek ister misiniz? Belki ilk birkaç hafta eğlenceli olabilir ancak daha sonra insanlığınıza ters gelen bir şey olduğunu farkedeceksiniz. Şu salakça kim daha otorite, kim daha akıllı sorularını bir kenara bırakın da ilişkinizi nasıl düzene sokarsınız ya da nasıl daha mutlu olursunuz gibi önemli konuları araştırmaya başlayın.
02 Yorumla- +1 yıl
İkisi de eşit desek. Erkek mi sesini çıkarsın kadınını mı korkutsun? Nasıl bir kafa l*n seninki?
En İyi Cevaplar
Sana bir röportajdan kesit verem.
Yaşlı bir amcamıza sorarlar evin başı kimdir diye?
-Amcamız:Erkektir diyerek cevap verir
-Muhabir:Peki kadının evdeki görevi nedir?
-Amcamız:Kadın boyundur başı istediği yere çevirir.
Yani reis erkektir ama reisi kadın yönetir :)10 Yorumla
Erkek kadının yansımasıdır, akıllı bir kadın söyletmek istediği her şeyi söyletebilme becerisine ve azmine sahiptir. Bu yüzden kadınlar ister erkekler dile getirir. Yani son sözü daima kadınlar söyler. Evin reisi olmak ortada bir yerler de buluşmaktır aslında. Kötü bir espiri de olsa biz kızılderili değiliz reise ihtiyacımız yok :)
00 Yorumla
-Anne dışarı çıkabilir miyim?
-Babana sor kızım.
-Baba dışarı çıkabilir miyim?
-Annene sor kızım.
-Ben çıkıyorum hadi eyvallah.
Bizim evde reis benim.174 Yorumla- +1 yıl
Hahahah süper cevap aynen öyle.
- +1 yıl
İzin almadan gondermezler mi?
- +1 yıl
:) :)
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
83
Cevap
179Cevap
+1 yılAslinda evin reisi erkek diye gorunsede ;)
Asil reis kadindir ;)221 Yorumla- +1 yıl
Bravo.
+1 yılKocasını köle yapan kadın kölenin karısı olur.
Kocasını kral yapan kadın kralın karısı olur. Hz. Ali
Bence erkektir evin reisi. Cunku reislik erkeklere yakısır. Onun erkek olduğunu hissettireceksin ki ondan değer sevgi muhabbet goresin. yuvada mutluluk huzur olsun.52 Yorumla- +1 yıl
Sagol
+1 yılBenim büyüdüğüm ortam biraz değişikti, bizde evin reisi anneydi. Baba yemekleri yapardı anne ise giderdi babam evde otururdu gibi.. Yani evin reisi erkektir diyenler halt etmiş öyle soyleyeyim. Bu durumun tersi olsa bile evde kadının sözü daha ağır basıyor her alanda.
10 YorumlaYerine göre erkek yerine göre kadındır.. Reis her seyi ustlenmek demektir.. Ama ben evin reisiyim diyen çogu erkek iş çamaşır bulaşık ütü gbi islere bulaşmaz.. Bu durumda kadın devreye girer.. Kadınında yapamayacağı işler vardır her ikiside ailenin reisidir o yuzden :)))
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı.
+1 yılYuvayı dişi kuş yapıyor derken evet peki sonrası neden erkeğe kalıyor reis derken nasıl yani sürekli kendini hep öncü hisseden duyguları besleyen egolu kişi mi
hayır reis yoktur karşılıklı saygı sevgi çerçevesinde ortak alınan kararlar vardır
kadın erkeğini önde tutmasını bilecek
erkek kadını da baş tacı etmesinide10 Yorumla kadın ve erkek eşittir
ancak
bazı durumlarda kadın yönetir
bazı durumlarda erkek yönetir
ve bu duruma her iki tarafında saygı duyması gerekir
söz konusu geleceği etkileyecek bir kararsa ortak hareket edilmeli ancak son sözü erkek söylemelidir..10 Yorumla
+1 yılErkektir bana göre. Ama yanlış anlaşılmasın burada kızlari kotulemek için demiyorum. Alt komşu diyelim gürültü yaptı kavga ediyorlar veya müzik sesi çok açıyor kadın mi evi temsilen gidecek? Tabiki reis erkek inecek bir zahmet komşuya ayar çekip gelecek :)) ev içi konularda karşılıkli saygı sevgi ile konuşarak anlaşılınir tabi orada kimse reis değildir dediğim olacak diye birşey yoktur. Ama dışarıya karşı temsilen erkektir reis bana göre adı üstünde baba sın sen.. Gücün güvenin temsili..
00 YorumlaEvde reis kavramı saçma bence. Birlikte karar vermek esastır. Eşler birbirlerine danışır, ortak karar alırlar. Reis kavramında eşlerden birinin diğerine tahakkümü söz konusudur. Tahakkum, üstünlük diğer tarafa eziklik hissi verir. Doğru bulmuyorum. İstişareye (fikir alış verişi) önem vermek esastır. Saygılar.
10 YorumlaErkek dediğin yumruğunu masaya vurur. Kadın dediğin o masayı erkeğin kafasında kırar. anla işte reis kim :)
11 Yorumla- +1 yıl
Evet aynen. :D
Kadindan kadina erkekden erkeye değişir kadin vardir baş üstünde dedir her kelimesi emir gibi yapilir eşine sağ diktir gerçek bir bayandir o birde kadin vardır evine aldigina pişman olursun keşke kopek alsaydim eve dersin o durumda saten erkek o hatunu bol bol dövüyor kadin cinayeti artiyor
00 YorumlaEvin reisi kadındır. O öyle bir reistir her şey o kadar kontrolündedir ki evin erkeğine kendisini lider sanmasını sağlar. Eve hırsız girerse beyzbol sopasını erkek alır. Kadının keyfi yerinde. Kadın rahat :D
10 Yorumla
+1 yılduruma göre değişen birşeydir bence bu. kim daha mantıklı düşünüyorsa karşı tarafta mantıklı olduğunu farkettiğinde onun dediğine uyulacaktır bunun kadını erkeği yok. evlilik tamamen uyumdan oluşan birşey.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. Kadın evde başbakan, iç, şleri ve ekonomi bakanıdır.. Erkekte savunma ve dış işleri bakanıdır.. Böyle bir kabine varsa evde inanın hiç sorun olmaz ve gül gibi idare edilir ev
22 Yorumla- +1 yıl
TFF ne Best Answer :)
- +1 yıl
The *
Evin bir reise ya da yöneticiye ihtiyacı yok. Bir evde yapılacak bütün şeylerde çocuklarda dahil herkesin ortak kararları göz önünde bulundurmalıdır.
21 Yorumla- +1 yıl
Bravo. İşte bu.
Evin reisi erkektir. Bu yargı bizim gibi toplumlarda bir üstünlük olarak algılanıyor. Aslında bu sorumluluktur. Kadınlarda böyle ister ama karar verme aşamasında beraber olmak isterler. Çünkü sonucun sorumluluğunu kişiliğinin ve zekasının güçlü olmasını istediği erkeğin almasını ister.
00 YorumlaErkek sadece görünürdeki reis. Kadın ona her istediğini yaptırabiliyor. :)
Bu arada sen sürekli üyeliğini kapatıyor musun yoksa kapanıyor mu? Normal şartlarda şu an baya bir xperin olması gerekiyordu @_Angelicious-03 Yorumla- +1 yıl
Evet. Şikayet ettim gereken yerlere zaten.
- +1 yıl
Evet biliyorum.
Eşit olmalı. Artık eski düşünce olmamalı bir ev de.
Erkek her zaman erkektir kadın hisseder mutlaka erkeğinin evinde ailesi ile olduğunu kadın bilir mutlaka evinde erkek olmasının değerini anlamını.05 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle. Eski kafaları bırakmak lazım artık.
- +1 yıl
Keşke senin gibi erkekler artsa.
Erkek fakat kadın olmadanda o evin bir anlamı olmaz
61 Yorumla- +1 yıl
Olmaz tabi.
+1 yıl10 Yorumlaevde, erkek amerika kadın israildir.. süper güç erkekmiş gibi görünürken tüm kontrol kadındadır
31 Yorumla
+1 yılEvin reisi diye bir şey olmamalı bence. Benim ailem her kararı ortak alıyordu, hatta bizi ilgilendiren bir şey olduğunda kardeşimle benim fikrimizi de soruyorlardı. Her evde böyle olmalı.
20 Yorumlaerkektir.. bir ilişkide bir taraf diğerine tabi olmalı. bu hep bir tarafın dediği olacak anlamına gelmez.
sanılanın aksına genel olarak erkekler demokratik karakterlidir. çoluğuunun çocuğunun isteklerini beklentilerini ön plnda tutar.. yeterki kadın son sözü erkeğin söyleyeceğini kabullnsin00 YorumlaErkek dısarıda aslan evinde kedi olması gerekır. bır durum varsa esler arasında konusulur bır orta yolu bulunur tam bir reis dıye bı sey yoktur herkez eşittir. bazı konularda erkegın ustune dusen rol vardır sadece. her ıkı kısıde fedakar olması gerekir
00 Yorumla
+1 yılTabii eşittir erkeklere gereğinden fazla değer veriosnz o yüzden kadınlar toplumda hor görülüyor
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen. Gereğinden fazla değer görüyorlar bir tarafları kalkıyor.
+1 yılBana göre evin reisi adam olandır. Erkek erkekliğini yapmıyorsa, kadın adam olmayı öğreniyorsa reis kadındır. Hiçbiri değil başkası ise diyorum ya reis olan adam olandır.
00 Yorumla
+1 yılÇok kolay bir soru eğer kadın eğitimsiz ve ekonomik açıdan özgür değilse reis erkektir eğer bunların tam tersiyse durumlar eşittir
10 Yorumla
+1 yılKim ne derse desin evi döndüren kadindir.
+ Baba disari cikiyimmi?
- Annene sor
+ anne disar cikiyimmi?
-babana sor
+B- hayir cikamazsin
+ A.- tamam cik01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılCocugu idare eden anneyse , evi cekip ceviren anneyse, mutfak isleri anneyse , misafir agırlamak anneyse pardon da erkegin reisligi burada nerde, eskidenmis o faturaları erkek yatırsın eve para getirip erkek hesap yapsın reis o olsun olayları...
00 Yorumla Evin reisi goreceli kavramdır çekip çeviren kadın cesur olan erkekdir ama şunu unutmamak lazim
21 nci yy 'dayız ne reisi hayat müşterek herkez üstüne düşeni yapıyor boyle de olması gayet iyi hiç bir taraf ezinc duymuyor.00 Yorumla
+1 yılErkek evin reisliğini kadına verdiği andan o evlilik çöküşe geçmeye başlar. Çünkü doğamız gereği erkek korumak, kadın ise korunmak ister. Kadın üstünlüğü ele geçirebildiği, ezebildiği erkeği çekici bulmaz.
01 Yorumla- +1 yıl
Illa birinin birini ezmesi mi gerekiyor
Erkek görünümlü kadın :)) ben daha babamın istediği annemin istemediği bişeyin babamın tüm isteklerine rağmen yapıldığını görmedim :))
00 Yorumlaerkek direğidir belki ama kadında temelidir ;) yani evet erkek gibi görünür ama kadın erkeği yönetir bu böyle
00 Yorumla
+1 yılçalışan erkek sabah gider akşam gelir çalışmayan kadın sürekli evdedir ne olur ne biter haberi vardır bişey olur halleder erkeğin de haberi olmaz genellikle.
bence kadındır :)00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Kim baskın karakterde ve maddi manevi güçlüyse odur genelde.. Ama aslında eve reis değil demokrasi gerekir.
00 Yorumla
+1 yılReis nedir ya, boş işler bunlar arkadaşım, eskide kaldı. Hangi çağdayız. Kim evin sorumluluklarını yükleniyorsa doğal olarak söz sahibi de odur.
00 Yorumla
+1 yılDeğişir o olay ya kimse ağır basmamalı saygı olsun yeter
01 Yorumla- +1 yıl
Saygı çok önemli katılıyorum.
Çocuktur. Anneye de babaya da istediğini yaptırıyor :)
20 Yorumlaev krallık ise
yatak odası başkent
yatakta taht olur
tüm entrikalar tahtta döndüğü için
evin reisi tabiki kadındır.
vezmesse tüm krallık boyun eğer :D:D:D14 Yorumla- +1 yıl
Vermek ne iğrenç bir kelime.
- +1 yıl
Seks karşılıklıdır veren alan diye bir şey söz konusu olamaz.
Hayatta piskolilojik olarak annesiz yasayamazsin ama psikolojik olarak. Oysaki baban olmasa her şeyin eksik olur...
00 YorumlaYuvayı disi kus yapar fakat erkeğin de yuvayi sahiplenmesi icindekileri korumasi gerekiyo bu durumda esit oluyorlar.
10 Yorumla
+1 yılKADIN: İç İşleri Bakanı
ADAM: Dış işleri Bakanı.
Bizde kural böyle.11 Yorumla
+1 yılEvin reisi her ikisidir.. Beraber ev yaparlar evi :)
10 Yorumla
+1 yılErkek veya kadın olmamalı sonuçta bu evliliği beraber sürdürüyorlar ve ben lider olmasını doğru bulmuyorum. Ev oratamında eşit olmalılardır.
10 YorumlaInsanlarin yaninda tamam beey diye gezsekte aslinda borumuzu otturuyoruz evde:D en azindan bizim evde oyle
00 Yorumladiktatörse kadın yoksa erkektir. zaten erkek ev işlerine karısmalı
02 Yorumla- +1 yıl
Tabiki karışacak.
KAdın ve Resilik? Güldürmeyin beni.. Düzeni bozdular iyice
Erkek Adamlığını KAdın da Kadnlığını bilmesi geekliyor.. ne yani Eşim bana mı Emir verecek? Samet Şuraya gitme :P
Şakası bile korkunç ama ben Gitme derim211 Yorumla- +1 yıl
Oldu ya. :D insan değil kadınlar dimi
- +1 yıl
@HemşireKivircik Seni Cumhur başkanı Yönetiyor? Bürokrasi var Yöneticiler amirler var
bu ben de Dahil 80 milyonu hayvan mı yapıyor? Dini manevi Ortamlarda FAzla Dolaşmadığınız için İtaatin Sevabını ve mantığını kavrayamazsınız... Heee şunu da diyim bizim gibi Erkeklerin Elinde Sultanlar gibisiniz de Farkında değilsiniz - +1 yıl
Gelecekteki Eşine Acıyorum :D
- +1 yıl
Sen cumhurbaşkanı misin? Birak bu isleri bre. Kimse dayanmaz sana evde kalirsin
- +1 yıl
@HemşireKivircik Farklı zihniyetlerimiz var Tabiki de senle Evlensem ilk ayda boşanırız.. Kocasından izinsiz bir yere gidemez bence Görüşüm bu :D sana benle evlen demedim
@İmparatoriçe Görücez Acınacak mı yok sa milletin kıskandığı birisi mi olacak görücez :Dd - +1 yıl
Günah kadına samet :D
Ama hiçte dediğin gibi olmayacak görürsün..
+S: Aşkım akşam arkadaşlarla buluşucaz
-SE: Sen onlarla buluş Akşam koltukta yatarsın.. Koltuğa selam söyle benden.. :))
+S: Tamam aşkım geliyorum
Hahahaha :d Hayali bile komik :D - +1 yıl
oha kıbrıs harekati adama 2 cepheden giydirmişler reis yanında dur halledicez :)
- +1 yıl
@İmparatoriçe Komple yanlış anlaşıldık galiba :D Eşim Arkadaşlarınla buluşmanı istemiyorum derse zaten niye gideyim ki? :D ben Evde Erkeğn genel olarak sözü geçer dedim Geçmeli de.. Eşim Arkadaşlarımla gezmemi istemiyorsa tabiki de gezmem Evli Adamım yani.. Ama Arada bir mangal olur bilmem ne olur giderim.. Diyorum ya ziniyet meselesi diye :d Erkek olsam da Gece Dışarı çıkmayı seven biri değilim Erkek de olsa İpsiz sapsız nere gidecem ki :D
- +1 yıl
O bana gitme diyemez ama ben Gitme derim yazmışsın Samet oradan yola çıkarak yazdım ben onu :D
Bana göre ne kadar erkek reis gibi gözükse de, bende kadındır asıl reis.. - +1 yıl
@İmparatoriçe Ne diyim :D herkesin bir Görüşü var tabi :D Ama şunu sana itiraf Edeyim Erkek Sevgililk durumlarında ne kaadar da size Aşkım cicim dese de :D Erkek sonuçta Yaratılışında Kontrol etmek ve yönetmöe güdüsü var.. Yani Boşanmaların sayısına bak ve nedenlerine bak saçma sapan şeylerden kavga etmişler :Dd Erkeği Ezemezsiniz yani bir yerde patlıyor :ddd
- +1 yıl
Buda senin görüşün :)) Her ne kadar katılmasam da.. Evlendiğin zaman anlarsın sametcik :d Yormayacağım kendimi :D
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılreis kadın olmalı eve geldiğimde bir elinde değnek bir elinde rakı olmalı içip içip her gece dövmeli beni
32 Yorumla- +1 yıl
Reislik içip içip dövmek mi demek?
- +1 yıl
yoo ama ben eşimden dayak yeme arzum var
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Her ikiside olmazsa olmaz.. Fikirler birbirine uyduktan sonra evin reisi kavramı diye bişey kalmaz zaten :)
10 YorumlaGözlemlerime göre evde kadın dışarıda erkek genelde.
00 YorumlaDışarıda erkek gibi gözükür ama genelde kadının dediği olur. :D
00 Yorumlaçalışan kişi kimse o. eve para getiren kişiden kastediyorum. kadın da erkek de çalışıyorsa evin reisi yoktur.
20 Yorumla
+1 yılYere göre yaşa göre ülkeye kadının ve kocasının kazançlaı arasındaki fak, zamana göre değişir evin reisi...
00 Yorumla
+1 yılReis diye bir şey yoktur. Bazı konularda erkek öne çıkarken bazı konularda kadın daha iyi idare eder.
10 YorumlaAile reisi babadır. Ama evin reisi anadır. Zira kadın olmadan ev olmaz.
00 YorumlaErkek gibi gozukur. Geceleri kapiyi o acar evrak isleti gibi seylerle o ilgilenir. Ama asil olarak kadindir. Evi cekip cevirir. Erkek bir suru sey soyler kadin tek cumlesiyle bitirir. Yani bence.
00 Yorumlahangi konuda ? dümeni tutma konusunda mı yelkeni açma konusunda mı küreği çekme konusunda mı ;)
00 Yorumla
+1 yılİç işleri bakanı diye bişi var şimdi bu soruyu sormak ne kadar doğru :D
00 Yorumla
+1 yılBizim evde son sözü beyim söyler "Peki karıcığım" ;)
01 YorumlaKadındır ! . Bizden bir halt olmaz. Yuvayı dişi kuş yapar.
20 Yorumla
+1 yılsen bunu yazdığına göre kadındır cevabı bekliyosundur. kırmayak seni bizden beş yıldız 10 puan kadındır aldın.
00 Yorumla- Devamını Gör (202)
Devamını Gör(247)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem