Tabiki de Erkek.
Tabiki de Kadın.
Evin reisi yoktur. İki cins de birbirlerine danışarak karar almalıdır.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evin reisi erkektir kadın hizmetçidir evin ikinci reisi erkek çocuktur varsa kız çocuk hizmetçidir kuranda da yazar kadım erkeğin süslü eşyası ve hizmetçisidir
Hangi ayet acaba o?
Nerde diyor kadın erkeğin süslü eşyasıdır diyr ammmısına tıklattığım
Evin reisi erkektir çünkü bir evde iki reis demek evde reis yok demektir ki buda kargaşa ve huzursuzluk demektir. Evin reisi erkektir dediysek erkeğin diktatör olacağı anlamına gelmez. Zaten erkek daha mantıklı olduğu için daha daha iyi sevk ve idare eder yönetim sürecine eşini ve varsa çocuklarınıda dahil eder. Kadın içişleri bakanı olarak daha verimli olur liderlik vasfı erkeklerde daha fazla
nokta dağılın.
Cevap
35Cevap
Evin reisi yoktur. İki cins de birbirlerine danışarak karar almalıdır. Evin reisi cinsiyetle değil, ailenin iç dinamikleri ve belirlenen rollerle belirlenir. Geleneksel olarak bazı kültürlerde erkekler evin reisi olarak görülürken, diğer kültürlerde bu rol kadınlara da atanabilir. Günümüzde birçok ailede evin reisi belirlenirken eşitlik ve işbirliği ilkelerine dayalı bir yaklaşım benimsenmektedir. Evlilik ortak anlam bir karardır ve birlikte yapılan bir şeydir öyle bir taraf reis falan olmaz ha bazı durumlarda erkek ağırlığını koyabilir bazı durumlarda da kadın
Erkektir. Bu sadece insanlar arasında değil hayvanlar arasında da böyledir. Birbirine danışarak karar almak apayrı bir konu. Bunun yapılacağı zamanlar da var yapılmayacağı zamanlarda. Seçenek olarak yazılması hata. Evin bütünlüğünü koruyan erkektir, aileyi koruyan erkektir, ama yuvayı yapan kadındır ihtiyaçları belirleyen kadındır.
Yanlış anlama , fikrine saygısızlık yapmıyorum. Sadece merakımdan soruyorum. Danışılmayacak konular neler?
Ailenin huzuru ve güvenliği amacıyla alınacak kararlar
Anladım 🙂
hayır erkek degil
Sen sus bakim küçükler karışmaz
sen de yobaz bir dayısın konusma
Yoo alakam yok çağdaş Atatürkçüyüm ben. Ama evde alfa benim 😎
benim evimde asla alfa olamazsın bu arada
Beni kocan olarak mı hayal ettin, yaramaz seniii.
o sen olmayasın :*
@ZeryaCemrem benim kırbacım var onu istemiyorsun sen.
kırbacla olmuyor mu yani askim?
Aşkın mı oldum şimdi de, hani gıcık oluyordun 😂
ya sakalasıyorum be sg
Sakalaşma benle şakacı kız
peki ne istersinn?
Hiç bişi
isteyemezsin zaten :D
Tamam
uza şimdi abaza seni
Ben mi? Ne abazalığımı gördün cadı
azdim yala beni
@ZeryaCemrem git uyu hadi uğraşma benle gece gece.
saka yaptım zaten güzel kardeşim ciddi ciddi boyle bisey yaptıracagımı mı dusundun oc
@ZeryaCemrem ne alaka ya kafan mı güzel kendin yazıp kendin azıp kendi kendine yürüyorsun 🤷♂️
parmagımda oynattım seni saftirik
@ZeryaCemrem beni parmağında oynatmadın. Saf olan sensin. Troll olduğunu biliyorum en başından ben de troll davrandım, esas ben seni oynattım haberin yok.
hic tatli degilsin -,-
@ZeryaCemrem ok. İyi geceler
Bu aslında inançile de alakalı bir durum. Mesela aleviler için kadın çok kıymetlidir. Aile kurumunda Aleviler için kadın ya son sözü söyler ya da söylettirir. Ben aleviyim ordan biliyorum :)). Benim ailemde her zaman son sözü annem söylerdi. Rahmetli babam söylese bile o son sözü annem söyletirdi.
Evlilikte, birinin diğerine baskı kurması, ondan üstün olması saçmalıktan başka bir şey değil!
Her iki cinsiyette; evle alakalı şeyleri birbirine danışır ve kimin bilgisi daha fazlaysa o kişinin kararına bırakılır. Sadece bazı olaylarda - güç gerektiren - erkek daha iyidir ve erkeğin kararına bırakılması gerekir.
Birbirini seven iki insan, birbiri üzerinde otoriterlik kurmaya çalışmaz; birbiriyle daha güzel vakit geçirmeye, birbirini sevmeye ve saymaya daha çok öncelik tanır.
Bana göre ataerkillik artık eskidi evlilik olur ama bana göre sıkıcı olur iki taraf birbirini tamamlamalı kararlar ortak olmalı bu daha değerli kılar sen üstünden aşağı sen aşağı ben üstün gibi saçma şeylere gerek yok sadece evlilik olursa SORUNLAR olabilir ama iki kişi çok iyi arkadaş olabilmeli bu dengeyi sağlar
Evde kararlar ortak karar verilir ama evin lideri erkekdir. Hayvanlarda da bu böyledir. Allah böyle yaratmış.
Ataerkil bir toplum olduğumuz için evin reisinin erkek olmasını anormal bulmuyorum. Ki İslam da da zaten böyle.
Evet İslamda da böyle . Ama bu erkeğin emir verip saltanat sürer gibi yaşayabileceği anlamına gelmiyor. Yoksa ev halkı ile istişare edip bir karar vermek sünnettir. Herkesin aile içinde hakkı ve yeri vardır.
Kadın olsun evin reisi, hatta maaşını getirip eve bıraksın gelirkende çiçek alsın. Erkekte benle hiç ilgilenmedin diye trip atsın yapılsın bunlar
Ikisi birbirine danışarak karar almalılar bence
Sözde reis erkek ama gerçek reis kadındır yiyorsa sözünü dinleme eve geç gel bak ne oluyor 😃
Görünürde erkeltie ama kadın ne yapar eder o evi çekip çevirir
Kadının domine ettiği ilişkiler her zaman daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olur. Çünkü kadın doğası gereği anaç ve yapıcıdır, erkek gibi yıkıcı değildir..
Aileme baktığım zaman, bizde evin reisi yok
İkisi birbirine danışarak, fikir vererek hareket eder. He çok mühim konular olur, elbette babamın söyledikleri yapılır ve ona göre yol çizilir.
Evin reisi kolon kiriştir kadınla erkekte çift olarak birlikte yaşayan kişilerdir kimse kimsenin üstü değildir
Benim kuracağım yuvada dışarıya karşı "evin reisi erkektir" görüntüsü oluştururum. Ama evde benim sözüm geçer.
Mutlu yaşanan evin sırrı kendisini reis sanan bir erkekle yaşamak ve o erkeği her konuda yöneten bir kadın olmakta saklıdır.
baskın kadın varsa reis odur kimse kendini kandırmasın haahd
Evin reisi diye bir kavram olmamalı saçma buluyorum.
Hayat müşterek. Cinslerin birbirlerine üstünlük sağlamasına gerek olduğunu düşünmüyorum.
Demokratik aile yapılanmasından yanayım.. Ki benim ailem öyle..
Benim tabiki. Karimin da fikrine danışırım ama son sözü padişah söyler 😋
Yuvayı dişi kuş yapar, yuvayı erkek kuş korur. Fıtrat gereği bu böyledir
Nicin bi reis gerektirir? Saygidan olusan tüm güzellikler birlik ve beraberliğe yol acar...
Eskiden maddiyat erkegin elindeydi direk mirek oradan geliyor simdi boyle bir sey yok.
Evde kadın dışarıda erkek sanırım kuranda da böyle geçiyor
Erkek gibi görülsede kadındır hep
ikiside olmalı diye düşünüyorum
Erkekliği iyice yerlere aldınız pes doğrusu
İyi de sorumda erkekleri aşağılayan bir şey kullanmadım. Soru merak duygusu ile sorulur. Ben de insanların görüşlerini öğrenmek amacıyla bu soruyu sordum. Eğer yanlış anlamana sebep olduysam samimi bir şekilde özür diliyorum 🙂
Kadın ne derse erkek onu yapar. Biraz kabaca olcak ama piyon gibi...
Niye ev monarşiyle yönetilmek zorunda demokrasiye geçsek olmaz mı?
Erkekte kadında esit bence
Sözde erkek gerçekte kadindir 🙂
Son sözümüz evet olur 😃
Evin geçimini kim karşılıyorsa reisi de odur
Evin direği Erkek, Çatışı Kadındır..
Biz Kızılderili değiliz reis yok 🤣🤣
evin reisi diye bi sey yok
Tabii ki erkek... ✌️
Ya aslında doğrusu erkek veya kadın demek doğru olmaz. Ben ailede kararların ortak akılla alınmasına taraf olsam da, kritik kararlarda daha zeki, yetkin olanın sözünün geçmesi, yani son sözü söylemesi daha uygun olur.
Sonuçta aile içinde daha çok ağırlığı olan bir kişi varsa da bu gücünü eşine karşı baskı, mutsuzluk olarak yansıtmak yerine, ona mutlu, güvende ve eşit hissettirmek adına kullanması doğru olur.
Ne diyoruz, "ne ezen, ne ezilen, insanca hakça bir düzen".
Kadın evin kraliçesidir reis ne ki
Kadınlar daha iyi ve daha güzel düşünür ve zekidir
bana göre kadın
Kadın olmalı.
ayak fetişim var
sevgilimdir
Erkek tabi
Reis meis yok
Benim
Erkektir tabiki
Evin reisi ailedir
Kadın