1 ay
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
Aman niye yapsın bende saklıyom Allah için aileye bişey söylenir mi 😂profosyonellihimizi geliştiriyoz boş ver vicdan yapmayı iki yalan söyleyince hersey hal oluyo
Özellikle anne ablan varsa anlana bişey söyleme tamam daha iyi 😂
Mümkünse booookkkk ye daha iyi herkes duyuyor anam millete maskara ediyolar
bu arada en zeki profesyonel yalancılar baskıcı aile kızlarından çıkar😂
Yalancı olmak istemiyorum aslında. Çok büyük yalanlarım da olmadı zaten. Ablam yok. Anneme bişey söylemem asla zaten. Yıllar önce sevgilim var diye söyledim gitmiş babama yetiştirmiş, o da onun yüzünden benden işkillenir oldu
Afferim akıllanmışsın ama boş ver alışırsın 😂sonra benim kızım hiç yalan söylemez derker inan böyle daha çok sansın olur
Her şeyi anlatmakta kötü yapar erkek arkadaşımla opustum dersen seni doverler
Ya öyle şey söylenir mi zaten? O kadar şeffaflık kötü. Sonuçta özel yaşam diye bişey var
Ben okadar seffaftim işte
Safmışsın sen de
Hahahahahha
Yalan diline yuva yapmış kötü biri olmuşsun ailenin rızasını hafife almanın sonu pişmanlıktır
Kahve içmeye gittim diye yalancı mı oluyorum. Öyleyse olsun
Kardeşim inan seni düşündüğüm için söylüyorum, tamam ufak tefek konularda yalan söylemek zorunda kalıyorsan söyle ama işin ucunda pişman olacağın şeyler olmasın çünkü ailen kahrolur.
Kötü bir şey yapmadım inan ki. Sadece bir kere sevgilim oldu. Onu da ailem hiç istemedi hep zorla yaptırımlarla ayırdılar ama biz hep geri barıştık. En son kendi kararımla ayrıldım, pişman değilim. Ama ayrılırken yaptığım telefon konuşmasını görmüş babam arama kayıtlarından (faturadan bakmış) yine suçlu ben oldum. Yetişkin biriyim yaşım var yani. Bir ilişkiyi kendim bitirebilmeliyim ve bunu kimseye hesabını vermek istemiyorum. Sürekli kontrol ediliyorum. Bunun dışında gerçekten bir olayım olmadı. Halim selim biriyim. Kötü ortamlara girmem, kötü arkadaşlarım yok, hepsini de tanıyorlar zaten. Ama ben böyle yaşayamıyorum
İyi maşallah o zaman sevindim senin adına 🌺
Aslında baskı, anlayışlısizlik, ilgisizlik, güvensizlik insanı yalan söylemeye itiyor.
Keşke ben de söylemek durumunda olmasam
Keşke ama insan doğacağı coğrafyayı , aileyi secemiyor maalesef
Tecrübelerim, en son bir şeyler gizlemen gerekenin ailen olduğunu söylüyor
Gizlemezsem hiçbir şey yapamıyorum. İzin vermiyorlar. İstediğim hiçbir şeyi yaptırtmıyorlar
Kötü birisi değilsin... bu seni suçlu da yapmaz ahlaksız da...
Onlara göre yalancı, ahlaksız biriyim
Hayır tabiki bu seni asla kötü biri yapmaz eminim anlayışlı bir aileye sahip olsaydın böyle bir durumda olmazdın senin suçun yokk kendini asla kötü hissetme 🌺💞
Nereye kadar otur insan gibi konuş güvenlerini geri kazan
Ben bu durumda sucu ailede buluyorum. Cunku bir insan baskilandiginda daha kotu seyler yapasi geliyo
Allah sana sabır ailene de akıl fikir versin canım ya
Yoo herkes ailesinden bir şeyler saklıyor kaç yaşına gelirsen gel aran ne kadar iyi olursa olsun sırf saygı için bile bir şeyleri saklıyorsun gayet normal
Tamam da sevgilin olduğunda 13 yaşında değilsen bu bir hata da sayılmaz
Ne istiyorlar evde çürümeni falan mı ne değişik aileler var ya. Ben de nişanlanmadan önce böyleydim ailemden inanılmaz korkuyor çekiniyordum sonra değişti her şeyi anlatıyorum beni yargılarlar mı kızarlar mı umurumda değil
Güya turşumu kuracak değillermiş ama biriyle görüşmemi de istemiyolar. Ben anlamıyorum. Gökten mi inecek bu kişi
Ahahajah valla bence kafanın uyuştuğu biri varsa hiç bekleme. Benim de önceden konuştuğum herkese karışırlardı ıyyy
Hatanı sorgulamak haddimiz değil tâbi ki ama onları etkilyecek bir hata olmuş ki böyle olmuş herhalde 🙄
Sevgilim oldu diye bunları yapmaları hak değil. Yetişkin bir insanım ben çocuk değil
Sürekli gizlemen kötü yapmaz ama yaptığın o şeyler kötü seylerse evett kötü yapar
Evet kompleks haline gelmis sende. Aşilabilir ama. Kendi karwrimi kendim veriyorum algisini yaratman lazim
Nasıl olacakmış o?
Ya onlarin bu davranisi heleki annenin bu soylemi cok yanlis.
Birde gercekten korksan kafeye gidemezdin bence burada mesele korku degil.
Hani gercekten baskici olsalar yani.
Seni kirmamislar yani sadece hirpalamislar.
Annene hic olmadigi gibi davranip onlara bu yaptiklari davranislari luzumsuz ve bos oldugunu atfettirmen lazim. Onlar cahil evet senin bilge olman lazim. Boyle asilik veya baskaldiri seklinde degil. Annenin bu soylemlerinin sacma ve onemsiz oldugunu annene hissetirdigin an sende rahat edersin onlarda.
Nasıl hissettireceğim ki bunu? Zaten çok tartışıyoruz bu konularda. Gereksiz baskıcısınız, dışarı çıkınca bişey yapmıyorum, herkes bana kucak açmış beklemiyo diyorum.
Bak aslinda nasil desem. Sen onlari cozugun zmn onlardan zihin olarak guclu hale geliyorsun. Boyle oluncaa tartisipta onu yenmek veya soylediign seyi kabul etmesini bekleme ihtiyacin olmamis oluyor.
Ozguven ile alakali bu.
Ya tek ve yanliz kalinca biraz zorluk cekince bunlar aşarsin.
Hayır elbette kötü biri yapmaz çocuk değilsin artık aileni de dinlemek zorunda değilsin kaç yaşındasın
26 yaşındayım
Hemen her kızın yaşadığı durumlar, aile baskısının sonuçları...
Benim yaşadıklarım normal değil gerçekten ama. Babam konumdan takip eder, 2 dk göremese hemen görüntülü arar. Telefonum sürekli kontrol edilir vs vs.
Buradan sorabiliriniz
Tabikde hayır hayat senin isteğin gibi yaşama hakkın var
İstersen özelden yaz sana tavsiye verebilirim
hayır baskıcı aile sorunu maalesef bende de var
burada kötü olan ailen. senin için rahat olsun buna onlar sebep oluyor
Ufff ne aptal insanlar var ya ortada hata da yok ayrıca
Burdakileri cok dikkate alma bende de aynı aile var değiştiremiyorsn
hayır aşko bi şeyleri gizlemen ailenin suçu gizliyorsun çünki kızacaklar laf edecekler diye
Ben de yapıyorum, bazen bir şeyleri yolunda tutmak için herkesin her şeyi bilmesi gerekmediğini kabullenmek gerekir diye düşünüyorum. Yine de sakladığın şeylerin boyutuna göre değişebilir 🙂
Yaşın kaç bu arada mesleğin vs yok mu da ekonomik anlamda özgürlük oldu mu baskı yapamazlar
Açıkçası hepimiz bir şeyler gizleyip ama önemli olan önemli olan şeyleri gizlememiz ucu bize dokunacak bir şeyi önemsiz şeyleri gizleyebilirsin ama önemli şeyleri gizlememelisin bence ailenden
Kötü mü? Seni bu hale zaten bunlar getirmiş. Senin suçun degil, bak ailen sadece bir erkekle felan gezmek yasagi koysalar anlarim ama arkadaşla ve kafe, abartili degil mi sence? Bu hale gelmen senin suçun degil
Sevgilim oldu uzun süreli. Kaç kere ayrımaya çalıştılar ayrılamadım. En son dayanamadım ailemin baskısına ayrıldım. Ama geçmişte onlara ayrıldık deyip devam ettiğim için suçlu oldum tamamen. Sadece sevmiştim. Kötü bir şey yapmamıştım. Arkadaşlarımın evine bile tek başıma göndermiyor.
Üzüldüm😞 keşke aileler anlasa ki sevgi kolay bir şey degil ve bizim terchimiz degil yani biriyle tanişip ve sevdigimiz için bizim elimizde degil, öyle olur verir. Allah yardimcin olsun ve sana kolaylik ve hayirlisini versin. Şimdilik ailenin dediklerini yap ve inşallah zamanla her şey iyi olur
İnşallah canım teşekkür ederim :(
biz bu zamana kadar saklamadık da ne oldu boş ver en iyisini yapıyorsun herşeyi söylemek iyi bir şey değil
Sen kendi hayatın için kararlar verdiğin zaman kötü biri olmuyorsun ailen seni dinlemeyip arkanda durmadığı yalan söylemeye mecbur bıraktığı için böyle oluyor bende de durumlar aynı hatta daha kötü bile olabilir umarım her şey istediğin gibi olur :))
Baskılayan ailede bu durum seni kötü biri yapmaz maalesef bazı aileler böyle emin ol çoğu insan bunu yaşıyor.
Ah benim de boyle bir genclıgım oldu baskıcı aile yalana itiyor yaptıgımız sıradan eylemler onlara cok ayıp bir seymıs gıbı geliyor
evet bu seni kötü biri yapar kötü yola da sürükler ailene yapıyorsan başkalarına da yaparsın hiç hoş bişey değil neysen o ol net ol asla yalan da söyleme gizleme
yorumları yeni gördüm konu sevgililikse falan haklısın ailen bunları anlamayıp hislerine önem vermiyorsa tabi bu başka
ya sktr git oncelikle kiz gayet hakli
@chielysaa Yalan söylüyorum derken bunlar hiçbir zaman büyük boyutta şeyler olmadı. 26 yaşında kendini bilen bir kızım. Bundan başka hiç kimseye de yalan söylemedim söylemiyorum da. Bunlar sadece hayatımı daha yaşanabilir hale getirmek için verdiğim ufak çabalar. Aileme kalsa hiçbir şey yapmadan evde oturacağım. Kafaları ancak erkeklerin bana yanaşmaya çalıştığında. Ya bi kafeye gidip oturduğumda yanıma gelirlermiş tanışmak için ya da laf atarlarmış. Şu yaşıma kadar böyle bir şeyi asla yaşamadım. Sence bu kafada olan birilerine tamamen itaat mi etmeliyim?
yok ben zaten soruya bakınca her türlü yalan olarak anladım sonradan okuyunca düzelttim sonuna kadar haklısın umarım ailen seni anlamak icin çaba gösterir göstermiyorlaesa da bi birey olarak sen ne yapman gerekiyorsa onu yap kendi mutluluğun için
itaat etmek ne kelime kendi yoluna bakmalısın bildiğin inandığın yolda devam et sende öyle diyince ben yalanı hastalık haline getirmiş insanlaela karıştırdım kusura bakma
kötü biri değil zor şartlar altında kendin olmaya çalışan birisin. kendini hiç kötü hissetme🫂
Elimde değil, kötü hissediyorum :(
kötü hissetmen bile aslında iyi biri olduğunu gösteriyor bence. bazı aileler çocuklarını bu duruma sürüklüyolar cidden. o yüzden kötü hissetsen de kendine yüklenme
Biraz benim yaşımın büyük olduğunu anlasalar da bazı kararları bana bıraksalar, iradem olsa hiiçbiri yaşanmazdı. Üzgünüm gerçekten
haklısın maalesef. kendi hayatını kurdup evden çıktığında böyle davranmicaklar ama emin ol
Umarım öyle olur, hayat enerjim sıfır çünkü artık
İşte aşırı baskıcı aile bence ailenin hatası var
Güya beni korumak için yapıyorlar ama bu bana gerçekten zarar veriyor. Ben ister myiim en ufak şeyi bile saklamayı?
Aileni değiştiremezsin de artık evlendikten sonra inşallah Mutlu olacağın biri olur hayatında
Bakalım, inşalah
Kötü bir şey olmadığı sürece gizleyin çoğu aile eski kafalı ve baskıcı bu bir gerçek
Psikolojikmen her şeyi gizleme eğilimindeyim artık. Sonra öğreniyorlar bazılarını örneğin, ben güvenilmez biri oluyorum onların gözünde. Büyük kötü şeyler yapmıyorum bu arada
Yaşadığımız ülke toplumunun da buna etkisi var aile ister istemez kadın olduğunuz için korumacı davranıyor buda aşırıya kaçıyor sırf bu yüzden ülkedeki kadınlarımızın kızlarımızın birçoğu maalesef istenmeyen şeyler yapıyor hak vermiyorum onlara elbette ama insan bu kadar psikoljik baskı altında da kalınca patlıyor bir yerden sonra
Aileni baskıcı biri yapar
Allah Anna babanın da hayırlısını versin hatalik durum yok ortada
Baskıcı bir ailede büyüdüysen eğer her şeyi saklaman normal
Baskıcı bir ailede büyüdüysen bu gayet normal.
Yanii her şeyi bilmekte zorunda değiller sende bir bireysin sonuçta
Ya elbette yalan kötüdür de baskıyla başka türlü baş edemezsin yanlış bir şey yok bence
Hayır psikolojik bu eski travmalardan kalmış
Ailemin mi?
Ya 25 yaşındasin evlenme çağındasin tanışıp konusmadan sevgili olmadan nasıl evleniceksin bu aileler kızların evlenmesini istemiyor heralde
Ayrı evine çik
Atanırsam inşallah
Bende aynı şekilde... Bir süre sonra da evde kalınca neden kimse seni almadı baskısı başlıyor... Allah akıl fikir versin ailemize
Benimkiler de öyleydi bir kere baş aldıktan sonra sesini yükselttikten sonra susuyorlar duruluyorlar
Delirmiş numarası mı yapayım napayım :D sesimi yükseltsem tokadı yapıştırır babam valla acımaz yani
Sevgilin oldu da ne oldu yani öpüşüp yiyişip sevişip bekaretini mi verdin
Hayır ya, uzun süreli ilişkim oldu sadece. Memleketini sevmediler diye istemediler onu. Ben de zaten ilerleeyen zamanlarda saygısız davranışlarını görünce ayrıldım ama kendi isteğimle yani. Onlar dedi diye ayrılınca aileme öfke duyuyordum
Kötü yapmaz ama ileride kötü sorunlara yol açar
Evet, ben de memnun değilim ama bu şekilde didiklenmek de hoşuma gitmiyor
Yazdığını yeni okudum sende haklısın bir yandan insanı anlamayan kafalar hak ediyorlar önemli olan kötü şeyler yapma böyle basit şeyler kimseye zararı olmaz
Hayır hayır, kötü şeyler kesinlikle yapmıyorum. Niyetim de yok zaten. Umarım düzelirler de gerek kalmaz artık bunlara
Ailen haklı gizli iş çevirir isen ortaya çıkar ise güvenleri kalmaz sana
Kime göre gizli iş? Sevgilim olması mı? Ayrıldım zaten ama kötü biri değildi. Ailem istemedi hiçbir zaman. Sevdiğim için bırakmak istemedim. Onlar da her seferinde özelimi karıştırıp yakaladı. En sonunda baskılarına dayanamadığım için ayrıldım ama bitmiyor bitmiyor. Her şeyimi didik didik ediyorlar.
Gizli iş çevirir yakalanır isen böyle olur kimse güvenmez sana... sevgilim olmasın mı diyorsun pardon da sevgilin olsa ne olmasa ne özenti yaşama
Sevgilim olmasın mı demedim. Lütfen doğru düzgün oku yazdığımı: "Kime göre gizli iş? Sevgilim olması mı?" yazmışım ben üstte değil mi?
Birinin güvenini boşa çıkardığın zaman asla güvenmez bir daha ailen de öyle yapmış
Çok saçma. Birini sevdim diye bunlar mı olmalıydı? Gören de sanki yasaklı maddeye başladım, başkasının odasında yakalandım da güven boşa çıktı sanar. Sana demiyorum bunları, içimi döküyorum sadece. Koca kadınım, duygusal ilişkimin olması güven eksikliği yaratacak bir durum değildi bence.
Ailen muhafazakar belliki sevdiğin çocuğun iyi olduğunu nerden biliyorsun
Ayrıldım zaten artık. Kötü biri değildi 7 yıl beraberdik. Ama bu kararı kendim verdim. Onların baskısıyla değil.
Onların baskısı ile değil ise ortada Sevgi yoktur veya ihanet vardır 7 yıldır ne ya ilk okulda mı başladı
Kanka ben 26 yaşındayım. İlişkimin bitme sebebi de bana karşı hoş olmayan davranışlarıydı. Kabul edemedim ve bitirdim. Olgun insanlar böyle yapar. Sevgi her şeye yetmiyor maalesef
ilişki yakınlaşma oldu mu bunca süre içersinde
Ne biçim anne baba onlar ya?
Ömrüm bu baskılarla geçti. Dayanacak sabrımm kalmadı artık
Seni o duruma dusurenler utansin
Keşke utansalar da yapmasalar
Neler yapıyorsun normalde gülüm
Nasıl?
Hayatta neler yapıyorsun giz
Bu iyi bir şey değil canım
Değil belki ama ne yapayım? Evde hapis yaşıyorum resmen
Ailen muhafazakar seni sıkıyor dimi anladığım kadarıyla
Öyle
Kapalı misin
Evet
İşin zor
herkes gizler bende gizlerim bazen
@yunaaa ama koca karıdan karıda kocadan gizlememeli demi
Ailen hep doğru değil ki
kötü birisi yapmaz
Cinsellik yaşadın mı hiç mesela
Seni gizlemeye zorlayan da onlar bir de o var
Hayır kötü biri değilsin sen.
Bu halde olmanız sizi değil ailenizi kötü yapar.