Günümüzde Mehdi nasıl zuhur edecek? Dünyada tüm insanlara ulaşabilmek için sosyal medyadan mı çağrılar yapacak bu iş nasıl olacak birisi bana açıklasın...

Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Günümüzde Mehdi nasıl zuhur edecek? Dünyada tüm insanlara ulaşabilmek için sosyal medyadan mı çağrılar yapacak bu iş nasıl olacak birisi bana açıklasın...

Cevap
12Cevap
Gökten ineceği söyleniyor.
Zenbille mi olacak nasıl olcak bu iş?
Hııı cehenneme gitcen bu gif yüzündennn
Tacizcilerden. bebek katillerinden tecavüzcülerden ve çalan çırpandan bana sıra zor gelir sdfsdf
Haklı gibisin :D Seni en son gondercez aslkjfasnj
Böyle giriş yapacağım işte sdfsdf :D
40 yaşına gelene kadar içten içe dua etmişliğim var inşallah benimdir diye 😄
bir gecede üstün güçlerle donatılacağına dair hadis ve rivayetler okumuştum. O şanslı kul kimse çok bir zamanda kalmadı sanırım. Bazı şeyleri olduğu gibi yorumlamak doğru gelmiyor bana misal deccal ya da yecüc mecüc olaylarına inanıyorum evet ama o anlatıldığı gibi olmadığına emin boyutlar arası geçişlerin olduğuna yerin altı diye tasvir edilen bilginin aslında bir boyut kapısı olduğunu düşünüyorum. Deccal içinse tamamen teknolojik gelişmeler tanıma gayet uygun duruyor. Ama Mehdi konusunda böyle düşünmüyorum gerçektende canlı kanlı içimizden belki de tanıdığımız birinden çıkması muhtemel.
Bu tamamen inanç meselesi aslında çok da yorum yapmak doğru olmaz yaşayalım görelim.
Sana noluyor ya benim bi kere asjkfbaskj. Mehdi inancı aslında Hz alinin devrinde kendisine atfedilmiş bir lakaptır. Peygambeerin ya da kuranın bu konuda herhangi bir işareti yoktur dolayısıyla çok inanasım gelmiyor. Ama takılmıyorum da bu konuya açıkçası ehueh.
Yanlış bilgi de vermek istemiyorum ama peygamberimizin ahir zaman için mehdinin geleceğine dair sözlerini okudum diye biliyorum. Hüseyinin mi yoks hasanın mı torunlarından gelecek net olmamakla beraber ismi babasının ismine kadar net bilgi vermekteydi babanın adı ne :)) neyse bu konularda şaka yaptırma bana hayırlısı diyelim
Ehehe hadisler var sadece... Hadislere inanmıyorum. Peygamberin zamanında insanların kafasını bulandırmayın diye yaktırdığı sozler hadisler. Zaten peygamberin ölümündne 250 sene sonra toplanması olayı inandırıcılığını kırdığı gibi zamanında 4500 ü kanıtlanmamıs 3500 ü sahihi ilan edilmiş hadislerin bugun sayısının 5 milyonu geçmesi işi... Bu kadar yalnıs bilgi varken neden doğru hadisi ayırmakla uğraşayım ki diyorum açıkçası ehehe.
Yani saygı duyarım, dediğim gibi bu biraz inanç meselesi ben inanmaya daha meyilliyim sanırım müslaman halkın ahlâkî değerlerini kaybetmesi, toplumsal yozlaşma ve bozulmaların düzeltilmesi için atalarımdan gelen belliğim kurtarıcı istiyor da olabilir. 😄 Süpermen gibi bir umut beklentisi içine girmiş olabilirim.
Eheheh bende muslimanım efendim seviyeli ve güzel ayrıca tatmin edici cevaplar için teşekkürler (çiçek)
Ben teşekkür ederim sempatik yaklaşım ve realist penceren için (böcek) 😄
Hehehehehehehehehehegegeheheheheheheheheheheheheheheheh soruyu çok beğendim bence birden fazla mehdi gelcek sonra hepsi savascak dkdjdjdj mehdilerin savasını izlicez orjinal mehdiyi silivriye gönderebilirler dkfkkfk
Mehdilerin savaşı güzel film olur bu hikayeden ehuehue
‘Orijinal mehdiyi Silivri’ye gönderebilirler’ çok iyi 😅
İslam inancına göre Mehdi gökten inmeyecek insan olarak yeryüzünde doğup büyüyecek ve zamanı geldiğinde ortaya çıkacak Gökten inmesi beklenen kişi ona destek olacağına inanılan Hz. İsadır.
Açıkçası mehdiliğie inanmıyorum can. Hz ali ye atfedilmiş bir kurtarıcı sıfatıdırilk o zaman çıkmıstır ortaya, peygamberin bu konuda hiç bir soylemi yok. Lakin yine de soruda dalga geçmiyorum. Farzı misal mehdilik inancının insanların inandığı gibi olduğunu farz ederek soruyorum. Doğumla geleceğini biliyorum hatta kırmızı benek kıvırcık saç esmer ten vs vs bunları biliyorum. Ama insanlara nasıl hitap edecek. Kitlelere nasıl ulaşacak bunu merak ediyorum. Yani insanların nasıl inandığını merak ediyorum:mehdinin geleceğine isanın geleceğine inanmıyorum.
Geçen ölen bir imam vardı onun Mehdi olduğunu söylüyorlardı, dini şeylere pek ilgiliyim ama bilmeden de konuşmak istemiyorum.
Eheuheu açıkçası mehdiliğe inanmıyorum bu konuda kaynaklarım da sağlamdır. Lakin ilgili olmak ne demek? Öğrenmek isteği ile alakalı bir durum mu?
Hayırlısı olsun.)
Hz isa gökten inecek, hz mehdi insanlar içinde 40 yaşına gelene kadar mehdi olduğunu bilmeyecek islam alimlerinin görüşü bu yönde
Anladım teşekkürler (çiçek)
Bunun nasıl olacağını bilmiyorum ama böyle konularda kesin konuşmak yerine inancı ve yorumu birbirinden ayırmak gerektiğini düşünüyorum
Okuyamadım çok uzun :D
Cevap yazmak istemiyorum çok uzun okumazsın. Ayrıca bu kıyas çok saçma
Hhfbaha gıcık olmadığın zaman eğlencelisin. D
(çiçek)
Bana bi selam versene
Yaz diyosam yaz halla hallaaa
Yani bu çağda gökten inmez. mherkese elektronik posta.. watsapp.. twiitter duyurusu.. survarvira reklam.. tamam işte.. herkes öğrenmiş olur :))
Pr onemli hocam. D
Bence de.. düşünsene tüm internette yayılacak herkesin haberi olur..
Mehdi'nin gerçek kimligii avikliyoruz... sadece bizim kanalımızda abone olmayı ve like atmayi unutmayın onceliklee sponsorumuz dayaprak cigkofteye tesekkurlerimi sunuyoruz :))
Yaww ajskfbahsf hz mehdi aslında kimdir nerelidir. Çocukluğunu nasılda zor geçirdi ama yılmadı :D
Bana bu konu hakkında bilgi verildi ama söyleyemem kimselere😐
Kulağıma soyle. D
Ihh cıx😐
Bi biskrem versem?
Teklif cazip geldi ama ııhh😐
3 biskrem veririm :D
Paketi ver anlaşalım🙄
Ayıp ediyon 3 koli alım snaaa
Yaa🫠
Kız kimmiş Mehdi banada söyle
@Gökyüzümuhabiri sen ne vercen🙄
Ne istiyosun söyle sana açık çek 😊
@Gökyüzümuhabiri demek öyle🤤
@HayatKısaKşlrUçyr Tabiii 😉
Ya niye güldürüyorsunuz insanları yanacaksınızz sjdjd
Mehdi içimizde içimizde
Kdv?
Anlarım ben bilirsin ne kadar zeki olduğumu efenim hasfhjsafbas (çiçekler, güller )
Ehhueheuehu est efenim (çiçek)
Bı tane gerçek Mehdi adam vardı YouTube da ulema gibi
Peki profilindeki turist omer ile lenny amca karısımı şahıs kimdur?
Psikopaz mı psikopatmı pisi pisi mi artıkın her neyse ashjfbasj
Gökten inecek denildiğine göre uçak veya helikopterle gelir herhalde
Bak hic boyle dusunmemistim ben
Ciddiyim bunu ironi diye yazmadım gelirse başka nasıl gelsin ki gökten?
öyle bir beklenti içine boş yere girmeyin ciasal islamcılar
İslam'da geçen bir şey bu
@diewildenkerle tamam ambülcü tayfa
İnanmıyorsan sanane mehdiden İslam'dan zaten
@diewildenkerle makarna kafa ampülcüleri bilirim, canlı putularını mehdileştirme peşindeler
Gökten ineceği kesin.
İnsanlar arasından çıkacak 40 yaşına kadar kendini bilmeyecek deniyordu ama
Mehdi olduğunu unuttun galiba
burada internet çekmiyor
Sana ozel mektupla gelcek mayushim :D
(çiçek, kalp)
Çağın gereksinimlerine uyabilir, X'te ulaşabileceği etkileşim sokaktaki den daha yüksek olur tabiki , Instagra vs gibi diğer aglardanda yararlanabilir
Gelmiş diyoelar yahu😅😅
Kim o Türklerin yaşadığı bir ülkenin başkanı mı acaba. D
Bilmem ben 😅😅😅
Ehueheu (çiçek)
İndiğinde haberin olur ula
Çok aydınlattın beni sağol :D
ben allahtan görevli mehdiyim
Dedeye sahip çıkalım sjsjsj
Bizde bilmiyoruz ki sana söyleyelim djshdhdh
Hiii kafirunn neee demmeek bilmiyoru mafbaskfsa
Eheuheue (çiçekk)
Mehdî gelmeyecek
Gelirse seni bulacam :D
Mehdi Adnan Oktar değil miydi
Adnan hocamı ağzına alırken besmele çek gizli üye cinciklerimi salarım evine.
Saçma ya
Niye kiii?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Inanç ve geleneksel anlatılar çağlar boyunca dönemin iletişim araçlarıyla yorumlandı. Günümüzde sosyolojik olarak baktığımızda, dijitalleşen dünyada kitlesel etki yaratmanın yolu gerçekten de ekranlardan ve sosyal ağlardan geçiyor 🌍. Inanç meselesi soyut bir alan olsa da toplumsal dönüşümün artık dijital mecralardan yayıldığı kesin. Sen bu tür inançsal beklentilerin günümüz teknolojisiyle şekillenmesini daha mantıklı buluyor musun? ✍️