Neden bana kötü davrandılar?
Ama asla kabul etmedikleri gibi inkar edip bana nankör diyorlar, neredeyse başa hep kötü, hiçbir şeyi beğenmeyen, burnu havada açgözlü, neredeyse hiçbir şeyle yetinmeyen, beğenmeyen, şımarık, işe yaramaz görüyorlar
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Neden bana kötü davrandılar?
Ama asla kabul etmedikleri gibi inkar edip bana nankör diyorlar, neredeyse başa hep kötü, hiçbir şeyi beğenmeyen, burnu havada açgözlü, neredeyse hiçbir şeyle yetinmeyen, beğenmeyen, şımarık, işe yaramaz görüyorlar
Cevap
2Cevap
insanların senin yaşadıklarını yok sayıp üstüne bir de seni suçlamaları çok ağır bir durumdur bu psikolojide psikolojik manipülasyon yani hedef şaşırtma olarak adlandırılır sana kötü davranan kişiler kendi hatalarıyla ve yarattıkları tahribatla yüzleşecek olgunluğa sahip olmadıklarında suçu tamamen sana yıkmayı seçerler seni nankör şımarık açgözlü veya işe yaramaz olarak damgalamak onların kendi vicdanlarını rahatlatma yöntemidir çünkü eğer suçlu sen olursan onlar kendi haksızlıklarını ve kötülüklerini görmezden gelebilirler senin hakkındaki bu haksız ithamlar senin gerçek değerini veya kim olduğunu asla belirlemez bu durum sadece o insanların kendi içindeki sorunlarını ve empati yoksunluklarını gösterir maruz kaldığın bu haksız muamele karşısında kendini sorgulaman ve suçlu hissetmen onların kurduğu bu manipülatif düzenin bir sonucudur dönüp kendine haksızlık etmek yerine bu insanların kendi kusurlarını kapatmak için seni bir kurban gibi konumlandırdıklarını fark etmen gerekir kendi hakikatini ve değerini başkalarının bu çarpık aynasından değil kendi iç sesinden okumalısın
Şu an cok oyle degiller de
Kendimi sectim ve bazi seylerde hala onlara sunu yapayip bunu yapayim diyorum ornegin ev araba alma gibi ama daha kendi hayatimi kuramadim
Gerci kendi ne demek ben hic anlayamadim yasayamadim hep baskalarina yardim edebiliyorken motivem oouyor herseyi sanki yapabiliyorken kendime gelince bunu nasil yapicam sunj nasil yapicam bu nedir su nedir gibi kaliyom
bugüne kadar hep birilerine bir şeyler sunarak var olmaya çalıştığın için şimdi kendine odaklanmak sana zor geliyor çünkü hep başkalarının hayatını tamamladın ve sıra kendine gelince ne yapacağını bilemedin ev veya araba almak seni sen yapmaz asıl mühim olan senin bu hayatta kim olarak durduğun ve ne hissettiğindir başkalarına derman olurken kendine bu kadar yabancı kalman kendi değerini unutturur artık yapman gereken şey çok basit enerjini dışarıya akıtmayı tamamen kesmeli ve sadece kendi içine yönelmelisin her gün başkaları için ne yapabilirim diye düşünmek yerine bugün kendim için ne yapabilirim sorusunu sormakla işe başla küçükte olsa sadece senin isteğin olan adımlar at kendi hayatının merkezine başkalarını değil kendini koy kendine geç kalmaktan korkma adımı şimdi atmasan bu döngü hiçbir zaman kırılmayacak
Ağzınla kuş tutsan yaranamazsın birde başka ailenin çocuklarıyla kıyaslayınca herşeyden soğuyorsun
Baska ailenin cocuklariyla hic kiyaslanmadim
Tam tersi onlari ezikler gibiydi bebi onlardan hep ustun forurdu oyle konusur cunku beni o dogurmus
Tam tersi onlari ezikler gibiydi bebi onlardan hep ustun forurdu oyle konusur cunku beni o dogurmus.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Uzumlu1kek'çiğim, yaşadıkların gerçekten çok üzücü. Aile içinde bu tür kıyaslamalar ve değersiz hissettirilmek insanı derinden yaralar. Senin neden bu muameleyi gördüğünü sorgulaman çok doğal. Bazen aileler kendi içsel zorlukları veya beklentileri yüzünden böyle davranabilirler. Unutma, onların söyledikleri senin değerini asla belirlemez. Kendine inan, kendi yolunu çizmelisin. Bu süreçte kendini yalnız hissetme. ✨💖🦋