Ailemin Ablama ve Bana Karşı Olan Davranış Farklılıkları?

Merhabalar. Ablam benden 4 yaş büyüktür fakat sanki ben ondan daha büyükmüşüm gibidir. Yani karakterlerimiz farklıdır ve bu yüzden evdeki rollerimiz yer değiştirmiştir. Ben sakin ve olgun yapılıyımdır evdeki tüm işleri yapılır ve anne babanın sorunları dinlenir. Ablam ise çocuksu kaprisli ve şaka kaldırmayan evde iş istenmeyen bir yapıdadır. Hal böyle olunca anne ve baba abladan ufak dahi bir iş istemez , şaka yapılmaz ve hep pohpohlanır. Bundan memnuniyetsiz değilim o benim ablam sonuçta ve ona kötü davranmalarını istemem. Derdim ablamla değil zaten o öyle bir karakter kabul ediyorum. Fakat ailem ona yapamadıklarını bana yapıyorlar ve artık sanırım bundan bıkmış durumdayım. Mesela ablamla karşıt görüşteysem annem ve babam belli etmemeye çalışarak ablamın haklı olduğuna getirirler ve bu her zaman olur. Yani ben hep haksızımdır. Fakat ablam yoksa ben hep haklıyımdır ben anlayışlıyımdır falan sözleri edilir. Ben kilolu ve çok da güzel olmayan bir kızım, ablam aşırı zayıftır ve saf bir güzelliği vardır. Kahvaltı yaparken ablama hep -Aç kalma kızım -Ne istersin yapıyım -Ondan da ye -Bunuda ye -İstediğini söyle yapalım tarzı şeyler söylenir. Bana ise -Sen yeme -Onuda mı yicen -Yeter artık ve ya tam tersi -Ye ye daha da şiş -Diyeti boşver ye (diyette değilken) gibi şeyler söylenir. Evet anlıyorum ikimizede iyiliğimiz için söyleniyor fakat üslüp farkını bir benmi hissediyorum ben mi kuruntu yapıyorum? Bende kilo vermeye çalışıyorum fakat ben ne zaman kilo vermeye niyetlensem annem hamur işi ablam pasta yapmayı istiyor ve küstahca sen yeme deniyor. Herneyse konumuz kilo değil. Sizin görüşlerinizi merak ediyorum.. Sizce ben alıngan bir dönemimde falanmıyım yoksa gerçekten haklı olarak bıkmış mıyım? Ve ne yapmalıyım? (Özür dilerim biraz uzun oldu)
Güncellemeler
+1 yıl
Edit : Ben 18 Ablam 22 yaşındadır
Ailemin Ablama ve Bana Karşı Olan Davranış Farklılıkları?