15 gü

Eşim sürekli mesleğini överek beni aşağılıyor, bu evliliği bitirmeli miyim?

3 buçuk yıldır beraberiz, ben üniversite 2. sınıftayken o 3. yılıydı. Ben mezun oldum, onun 1 yılı vardı. Ben önlisans okudum, o lisans. Mezun oldum, KPSS'den atandım, o hâlâ okuyordu, hatta bazen hesabına para bile atıyordum. Mezun oldu, kimya mühendisi, özelde çalıştı, 1 yıl sonra evlendik (düğün istemedik, küçük nikah yaptık, zorlamak istemedim işinden dolayı). İkimiz de denk maaş alıyorduk, hatta ben yüksek alıyordum ama bir kere bile ağzımdan çıkmadı bak bu kadar para alıyorum vs diye. Sonradan global bir şirkete girdi orada her şey değişmeye başladı. Örneğin toplantılar oluyordu, restoranda kutlamalar, ailelerle beni asla götürmüyordu. En son sordum, İngilizce mi biliyorsun ki sen, gelip ne yapacaksın dedi, beni rezil mi edeceksin dedi. Kavga ettik ve sürekli bu tarz şeylerden kavga ediyoruz. Örneğin arkadaşları ile kız erkek karışık ve erkek arkadaşlarının eşleri de gelecek mesajları gördüm, ben de mi geliyorum dedim, saçmalama dedi, sen oraya göre değilsin dedi. Bana küfür edip su attım üstüne, dolaptan diğer gömleği alıp evden çıktı gitti, ben de eşyalarımı alıp arkadaşımın evine geldim.

Eşim sürekli mesleğini överek beni aşağılıyor, bu evliliği bitirmeli miyim?