Eşim sürekli hakaret ediyor, kayınpederim her şeye karışıyor, boşanmalı mıyım yoksa sabretmeli miyim?

Eşim bana karşı eskisi gibi değil. Beraber vakit geçirmek istemiyor. Evliliğimizi kayınpederim yönetiyor herşeyime karışıyor. Büyük şehirden küçük şehire evlenip geldim eşim dışarıya çıkmamada izin vermiyor ve çok tartışıyoruz eşim durmadan hakaret ediyor kavgalarımız çok şiddetli oluyor ve sonunda hep ben boyun eğiyorum kendimi yalnız ve mutsuz hissediyorum. Kayınpederim dışarı çıkmama kılığıma kıyefetime her söylediğim sözü eleştiriyor. Eşim bazen ses çıkarsada ağırlığını koyamıyor. Her tartışmamız çok şiddetli oluyor evleneli 9 ay oldu ama ben kendimi çok yıpranmış ve aşağalık gibi hissediyorum ailem sabret diyo ama ne yapacağım bilmiyorum 20 yaşıma gireceğim ömrümün geri kalan kısmını mahbetmek istemiyorum. Ama eşimide çok seviyorum evlenmeden önce böyle değildi evlendikten sonra çok değişti. Anlamıyorum ne yapacağım ne yapmalıyım lütfen birisi bana bir şey söylesim

Eşim sürekli hakaret ediyor, kayınpederim her şeye karışıyor, boşanmalı mıyım yoksa sabretmeli miyim?