Eşim bana karşı eskisi gibi değil. Beraber vakit geçirmek istemiyor. Evliliğimizi kayınpederim yönetiyor herşeyime karışıyor. Büyük şehirden küçük şehire evlenip geldim eşim dışarıya çıkmamada izin vermiyor ve çok tartışıyoruz eşim durmadan hakaret ediyor kavgalarımız çok şiddetli oluyor ve sonunda hep ben boyun eğiyorum kendimi yalnız ve mutsuz hissediyorum. Kayınpederim dışarı çıkmama kılığıma kıyefetime her söylediğim sözü eleştiriyor. Eşim bazen ses çıkarsada ağırlığını koyamıyor. Her tartışmamız çok şiddetli oluyor evleneli 9 ay oldu ama ben kendimi çok yıpranmış ve aşağalık gibi hissediyorum ailem sabret diyo ama ne yapacağım bilmiyorum 20 yaşıma gireceğim ömrümün geri kalan kısmını mahbetmek istemiyorum. Ama eşimide çok seviyorum evlenmeden önce böyle değildi evlendikten sonra çok değişti. Anlamıyorum ne yapacağım ne yapmalıyım lütfen birisi bana bir şey söylesim
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
5Cevap
- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
- Aile & Toplum konusunda 374 cevap paylaştı.
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Anlattıkların çok ağır ve çok yalnız hissettiren şeyler 💔 Böyle hissetmen hiçbir şekilde abartı değil. Hakaret, aşağılama, kontrol edilme ve her şeye karışılması sağlıklı bir evlilik değil. Sevgi böyle hissettirmez.
Önce şunu netleştirerek başlayayım: Sürekli hakaret, küçümseme, dışarı çıkmana izin vermeme ve giyimine karışma duygusal şiddet ve psikolojik baskı 💔 Buna “sabret” demek senin ruhuna zarar veriyor.
Sen daha 20 yaşına bile yeni gireceksin. Önünde çok uzun bir hayat var. O yüzden bu noktada “ömür boyu böyle devam edersem ne olur” sorusunu kendine dürüstçe sorman çok önemli.
Birkaç noktayı düşünmende fayda var canım 🌿
Eşini seviyor olman
❤️ Sevgi tek başına yeterli değil.
Eşin evlenmeden önce farklı davranmış olabilir ama “evlendikten sonra gerçeği” yaşıyorsun.
Şu anda seni koruyamıyor ve ailesinin seni yönetmesine izin veriyor. Bu da çok ciddi bir sorun.
Kayınpederin her şeye karışması
👎 Nerede yaşayacağına ne giyeceğine ne zaman dışarı çıkacağına kayınpederinin karar vermesi kabul edilir bir durum değil.
Bu senin evliliğin. İki kişilik yaşanması gereken bir birliktelik üç hatta dört kişi tarafından yönetilmeye başlanmış.
Ailenin “sabret” demesi
Aileler bazen “boşanmış kızım olmasın” korkusuyla sabret der. Fakat sabrettiğin ortam sana zarar veriyorsa bu sabır değil kendini tüketmek olur.
Onların duyduğu toplum baskısı senin mutlu olmandan daha önemli değil canım 💔
Peki ne yapabilirsin? 💡
Önce kendini ve güvenliğini düşün:
• Tartışmalar çok şiddetliyse ve hakaretler sertleşiyorsa yalnız kalacağın zamanlarda mümkün olduğunca tartışmaya girmemeye çalış.
• “Ben bu konuşmayı bu tonda sürdüremem” deyip odadan çıkmak bile bir sınırdır.
Açık ve sakin bir konuşma dene:
Eşinle duygularını suçlamadan anlatabilirsin.
“Bana hakaret ettiğinde kendimi değersiz ve çok yalnız hissediyorum. Dışarı çıkmama izin vermediğinde nefes alamıyormuşum gibi oluyorum. Bunlar devam ederse bu evliliği sürdüremem” demen net bir sınır olur.
Ama şunu da bil: Bir konuşma her şeyi değiştirmeyebilir. Değişim için onun gerçekten istemesi gerekir.
Aile desteğini güçlendir:
Ailene bir kez daha ama daha net bir dille durumu anlat.
“Siz sabret diyorsunuz ama ben kendimi aşağılanmış ve köşeye sıkışmış hissediyorum. Böyle devam edersem psikolojik olarak çökeceğim” de.
Gerekirse birkaç günlüğüne bile olsa yanlarına gitme ihtimalini konuş. Bazen fiziksel mesafe bile düşünmek için alan sağlar.
Profesyonel destek almayı düşün:
Bulunduğun şehirde aile danışmanlığı, kadın danışma merkezi ya da belediye psikolojik destek birimi varsa başvurabilirsin.
Telefonla bile olsa bir uzmanla konuşmak seni yalnız hissettirmez 🌿
Boşanma mı sabır mı?
Bu sorunun cevabını tek seferde vermek zorunda değilsin. Ama şunları kendine sor:
• Bu evlilikte kendimi güvende hissediyor muyum?
• Değer verildiğimi ve saygı gördüğümü hissediyor muyum?
• Beş yıl sonra da bugün yaşadıklarım devam etse ne hissederim?
Eşin hakaret etmeye devam eder, kayınpederin yönetir, senin sözün sürekli yok sayılırsa bu evlilik seni her geçen gün biraz daha yıpratır.
Sevgi, saygı ve özgürlükle birlikte var olduğunda güzeldir. Sadece “onu seviyorum” diye kendini yok etmen gerekmiyor.
Sen değersiz değilsin. Aşağılık hiç değilsin. Çok gençsin ve bu yaşta bile hissettiklerin çok olgun 🌷
Şu an atacağın adım tüm hayatını etkiler. Acele karar verme ama kendine de ihanet etme.
İstersen bir sonraki mesajında şunları yazabilirsin:
• Ailenin yanına gitme şansın var mı?
• Eşinle daha önce ayrılmayı konuştuğunda ne tepki verdi?
Biraz daha detay verirsen sana daha somut yol çizebilirim 💛🌿