Eşim beni sürekli aşağılıyor sizce boşanmalı mıyım?

Eşim beni yıllardır sürekli aşağılıyor. Biz evlenmeden önce her işte çalışıp bir şekilde para kazanırdı. Ama evlendikten sonra bıraktı. Ben devlet memuruydum. Sadece arkadaşlarıyla takılıyordu bütün gün. Başka bir yere atama istedim ve o ortamdan ayrıldık. Taşınınca bir işe girdi çalıştı sonra oradan başka iş bulunca istifa edip yeni işe başladı ama bir süre sonra yeni iş yeri onu çıkardı sonra bir daha da iş aramadı. O arada çocuğumuz oldu. Biraz zorlanıyorduk ama istediğini alıp istediğini yiyemeyince ne kadar az para kazandığımla ilgili aşağılamaya başladı. Ben de kızıp onu çalışması için zorladım. Ona iş buldum girdi çalıştı hep işten çıkarıldı. Ama o dönem çalıştığı için bana nefret kustu ve çok büyük kavgalar çıkardı. Bunlardan birini de maalesef kendi ailemin önünde yaptı. Çalıştığı yerlerde maaşı kaldı peşinden ben koştum. İş aradım bir süre sürekli bu döngüde devam ettik. Krizle birlikte ciddi anlamda zorlanmaya başladık. Dil biliyordum tahsilim de çok iyiydi böylece yurtdışından iş buldum ve yurtdışına taşındık. Yurtdışında çalışır hem maaşı içerde kalmaz diye düşünmüştüm ancak yurtdışında çalışmaya kesinlikle ikna olmadı. Halbuki yurtdışına güle eğlene taşınmıştık. Ben yurtdışında hayatta çalışmam dememişti. Benim maaşım burada çok rahat yetiyor ama istedim ki madem maddi olarak katkısı yok eve ve çocuğa yardım etsin. Hem çocukla her halükarda ilgilenmesi lazım sonuçta babası ama maalesef çocuk konusunda ümidimi kestim ve artık babalık yapmasını beklemiyorum. Neyse freelance iş yapıp ufak tefek cep harçlığı paralar kazanmaya başladı. Şimdi çalıştığı için kesinlikle yardım etmiyor ben de sağlık çalışanı olduğum için yoğun ve ağır çalışıyorum. Ev işlerine yetişemezsem sürekli aşağılıyor. Sürekli onun parasıyla geçindiğimizi iddia ediyor ve ben az para kazandığım için beni sürekli aşağılıyor. (Bonusları saymazsam Tl olarak aylık 60bin tl kazanıyorum. O bazı aylar asgari kadar para kazanıyor ama her ay değil çünkü sadece türkçe konuşarak iş yapmak istiyor türkiye'den de pek para akışı yok) ev işlerine yardımcı kadın da tuttum ama hayatta yapmayacağı ve yemeyeceği bir şey oluyor mesela onu neden yapmadın diye beni aşağılamaya başlıyor. Hayır bana şunu bunu yap da demiyor ben tahmin edip yapacakmışım ve işten pestilim çıkmış halde geliyorum. Genellikle gece 12buçuğa kadar çocuğun ödevleri temizlik yemekle uğraşıyorum. Psikiyatriye götürdüm götürdüm diyorum çünkü tek başına hiçbir şey yapmıyor. Teşhis konuldu. İlaçlarını yıllardır düzenli alıyor bu durumda sanki destek olmalıymışım gibi ama ben de artık aşağılanmalara dayanamıyorum. 5yaşında çocuğumuz var.
Eşim beni sürekli aşağılıyor sizce boşanmalı mıyım?