Eşim dışarıda iyi, evde agresif ve küçümseyici; bu evlilikte ne yapmalıyım, boşanmalı mıyım?

Yanında hastayım bugün diyorum, iyi değilim, neyin var bile demez. Bir gün göbek fıtık ağrım oldu, ne olur izin al, çocuklara bakacak durumum yok dedim, bağırdı, ne diyeceğim, kolu mu koptu diyeceğim işe dedi. Ve çıktı gitti, aramaz bile... Hamileyken kıyafet istedim, gerek yok 9 ay için, sen doğum yap, söz, istediğini alacağım dedi, daha doğumdan sonra ilk istemeden bağırdı. Ya sohbet yok, dışarıda çay lüks ona.. Diyorum ki ya bunaldım, çocuklarla yakındaki bir piknik alanına gidelim, kısır yapayım vs, hani para gitmez diyorum, hayır diyor... Sadece çocukları hamburgerciye götürüyor ya da onlar nerede mutlu olacaksa. Benim duygularımı zerre umursamaz. Parayı bana silah olarak kullanıyor, babanla konuşacağım dedim, hadi bir konuş, boşan o zaman, direkt aç kalırsın dedi, yani iki küçük çocukla çalışamazsın demek istedi. Sürekli küçümseme huyları var.. Neyse ben de bundan soğudum, artık sürekli kavga ediyorum çünkü tahammülüm yok... Ne dese tersliyorum, beni suçluyor, yok çene, yok vır vır diyor. Ama bu adam dışarıda, ailesinin yanında, başkasının yanında bana iyi davranıyor, onların yanından ayrılınca bana aynı, ya bağırır ya tersler.. Dışarıda niye bana iyisin dediğimde, ben aile sorunlarını dışarı yansıtmam, sen gibi fesat diyor bana.. Dışarıda herkese nezaketli, bana öyle değil. Neymiş ilgi alanı bizmişiz, dışarısı değil, dışarıda pısırıksın, evet aslan dedim, aynen öyle diyor bana...

Eşim dışarıda iyi, evde agresif ve küçümseyici; bu evlilikte ne yapmalıyım, boşanmalı mıyım?