Feministlik erkek nefreti değil. Sosyal eşitlik mücadelesi. Feministlik, yaratılıştaki farklılıkları kabul edip sadece kadın olduğundan dolayı toplumda ezilmeye karşı çıkan, İngiltere'de bir fabrikada başlayan bir görüş. Fakat nedense sosyal medyada: erkek nefreti=feministlik olarak adlandırılıyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 876 cevap paylaştı.
4 ayO ingiliz feministlerden biri erkeklerin gerçek yaşantısını gözlemledikten sonra intihar etmişti neydi adı hatırlamıyorum. Ablacım istersen siyasetçi olabilirsin, istersen hukukukçu olabilirsin, istersen git tır şoförü ol. Yasalar önünde eşitiz zaten. Çalış başar kim engel oluyorki size. Ev işlerinde ortak olalım tamam ona da bir şey demiyoruz artık. Çocuğa da beraber bakalım o da tamam. Ama iş yükü altında ezilip trip atıp ben kadınım şuyum buyum demek yok. Rasyonel bir düzlemde eşit olacaksak, erkeklerle rekabet edeceksiniz ve bunu yadırgamayacaksınız. Bir şirkette kadın olduğun için yükselemediğini sanıyor olabilirsin ama erkek de olsan yükselemiyorsun, kişisel ilişkiler, gece hayatları falanlar dönüyor genelde. Ve hatta biraz kirlenmeyi göze alıyorsan kadının işi daha kolay. Boşanınca nafaka olayları var. Gerçi bir adam karısından nafaka almış sanırım çalışmıyormuş, karısı çalışıyormuş :D Ordada eşitlik var. Söz konusu bir şiddet olayıysa yasa önünde kadının sözü geçerli. Trafikte bir tartışma olsa insanlar genellikle kadının tarafındadır. Kadın ülkemizde korunması gereken bir varlık olarak görülüyor ve bence de böyle olmalı zaten. Sıkıntı şurda çıkıyor. Erkekler başarı odaklı ve genel olarak çok az şeye odaklı yaşar. Kadınlar bir sürü şeye odaklıdır ve daha çabuk dağılırlar. Erkek bu anlamda daha yüksek iş gücü üretir. Eğer bir kadın erkeği sürekli eleştirirse, eşitiz de sus da falan filan adamı sindirirse, işi kendi yapmak zorunda kalır. Bu da bir gerçektir. Ondan sonra erkekler prenses falan. Hayır aslında değiller, uzak duruyorlar, uğraşmıyorlar ve tamam yapmak istiyordun hadi yap diyorlar. Ve böyle feminist oluşumlar arttıkça, erkekler kadınlardan uzaklaşmaya devam eder. İşler kadınlara kalır. Aile diye bir şey zaten kalmaz. Kim sürekli kafası ütülensin ister ablacım? Boş muhabbetler bunlar.
03 Yorumla- 4 ay
adalet istiyoruz ama biz yok biz erkeklerle aynı olalım demek istemiyoruz. Tabii ki de erkekler yemek bekleyebilir işte bir kadından kadınlık bekleyebilir çünkü biz kadınlar da erkeklerden erkeklik bekliyoruz eğer ben evde yemek yapıyorsam kocam da o yemekleri alacak eğer ben çalışmıyorsam eğer kocam çalışıyorsa ben eve geldiğimde kocamdan bir Temizlik beklemem bunları ben hallederim zaten ama eğer ki kocam bana ev işlerinde yardım ederse bu da onun bana jesti olur. Yaratılış gereği zaten erkekle kadın aynı olamaz. Bir erkeğin bir şahit taşırken ki zorluğuyla bir kadın bir eşyayı taşırken ki zorluk aynı değil. Ya da bir erkeğin bir kadından yemek beklemesi de aslında kötü bir şey değil. Benim demek istediğim şu eğer iki tarafta çalışıyorsa o zaman evden iki taraf sorumludur fakat eğer tek taraf çalışıyorsa diğer tarafta ev işlerinden sorumludur. Ayrıca ben erkeklerin çok fazla eleştirilmesine doğru bulmuyorum erkekler daha çok gazla çalışıyorlar ve sevdikleri kadının desteklemesi daha çok motive ediyor. Mesela benim ilişkimde dışardayken hesabımız her zaman erkek arkadaşım öder kapimi açar gitmek istediğim yere beni bırakır evdeyken ise ben ona masaj yapar onunla ilgilenir canı bir yemekten çektiyse onu yaparım. İki cinsinde birbirine karşı sorumlulukları var. Trip olayına gelirsek tabiki trip atıyorum. Erkek arkadaşımda tribimi çekiyor. Ama bizim ilişkimşzde de en çok onun sözü geçiyor. Bundan rahatsız değilim nedeni ise zaten benim istediğim bir şey varsa dinliyor beni mutlu edecek kararlar almayı seviyor. Ama en son sözü hep o söyler. O bana kadınlığımı bende ona erkekliğini hissettirmeyi seviyorum. Onu eleştirmekten çok motive ederim, sinirliyse stresliyse kadınlığımla onun stresini üzerinden almaya çalışırım çünkü bilirim günlük hayatta çok yoruluyor.
- 4 ay
tamam olay bu zaten işte. Normali yaşayınca oluyor. Gerek yok feminizm eşitlik falan. Boş yere insanları gaza getirip saçma sapan tiplerin derdini çektiriyorlar. Ben buna karşıyım. Yoksa kadın trip atsın, işte yapmasın, bir tabak çorba sıcak bir yatak bana yeter. Biz at deve istemiyoruz ki. Basit canlılarız yani. Kafasına vuralım, ezelim yoralım derdinde de değiliz. Her toplumda kafası bozuk insanlar vardır. Onları ayrı tutalım ama benim gördüğüm eğer kadın gülümseyebiliyorsa, o adam daha güçlü hissediyor ve işine bakıyor. Hayat kadınlar için böyle daha kolay değil mi?
- 4 ay
Kesinlikle dediklerine katılıyorum, aynı olmamalıyız farklılıklarımızı kabullenmeliyiz. Erkek kadını dış dünyadan korurken kadın erkeğin iç dünyasını korumalı. Bu toplumdaki yok erkek kadından üstün yok kadın erkekten üstün dramaları gerçekten rahatsız edici. Biliyorum toplumun kadına dayattığı algılar kadar erkeklerede dayattığı algılar var. Şahsen ben sevgilimin ne kadar güçlü durmaya çalıştığını ve benim için çabaladığını gördükçe hem gururlanıyor hemde kıyamıyorum. Erkeklerinde yeri geldiğinde desteğe, “sana güveniyorum sen yaparsın” ı duymaya ihtiyacı var. Senin gibi düşünen erkeklere sonsuz saygım var. Cinsiyetleri yarıştırmak hiç kimşeye bir şey sağlamıyor.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı.
4 aySizce şu an içinde olduğumuz dünyada bu söylediğiniz tanımlar içinde hangisi var.
Herkes adil kendine adil olunulmasını istiyor fakat kimse kimse adil değil.
Konuyu cinsiyete göre yorumlamak sizce nasıl bir sosyal eşitliği tarif edebilir.
Bir toplum düşünün doğruya doğru yanlışa yanlış diyemiyor.
Bile isteye yaptığının yanlış olduğunu bildiği halde yapmaya devam ediyor.
Sonrada yaptıklarında ve yaşadıklarından tek suçlu başkalarıymış gibi hareket ediyor.
Kadın erkek eşitliği konuma , konuya , şekle , cinsiyete göre değiştirmek alışkanlık olmuş.
Her sohbet zora veya çıkmaza girine kadar kadın erkek eşit diyor sonrasında ise biz eşit değiliz demek zorunda kalıyor.00 Yorumla
geçen gün bir feminist Twitter'da sırf erkek olduğu için bir fetüsü kürtaj yaptıracağına dair Tweet atmış 5 bin beğenisi vardi, feminizmin bazi haklı olduğu noktalar var ama savunuculari çok radikal özellikle Türkiye'de. haliyle erkekler de nefret ediyorlar gayet doğal olarak çünkü çoğu erkek düşmanı.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayBu görüşler yüzünden kadınlar kadın olmayı bilmiyor modern görüşleri kabul edeceğinize İslamı yaşayın kadının kocasına nasıl davranması gerektiğini öğrenin mutlu olursunuz.
Beşeri ahlak hocalarına değil Allah’ın kanunlarına iman edin peygamberin yaşadığı gibi yaşayın013 Yorumla- 4 ay
Dediğinize katılmıyorum, eğer bir kadın kadınlığını bilecekse o zaman bir erkekte erkekliğini bilecek. Feministik kadın ezilmesinin önüne geçen ve bir erkeğin sözüne bağlı kalmamasını savunan bir anlayıştır. Bir erkeğin hakları kadar bir kadın hakları olduğunu savunur. Ve bir kadının bir erkeğe muhtaç kalmasını engeller. E Eskiden kadınlar çalışamıyordu ve boşanma gibi hakları da yoktu. Erkekler de buna güvenip kadına zulmeden de vardı kadını aldatan da. Kadını cezalandırmak için parayı kesen onu aç susuz bırakıp seni doyuruyorum deyip kendi her şeyi hak gören erkeklerde vardı. Fakat artık kadınlar iş hayatına girebildi ve kendi ekonomik özgürlüklerini kazandılar. Tabii ki sen karının çalışmamasını isteyebilirsin sana kadınlık yapsın evde yemeğini yapsın çocuklarına baksın temizliğini yapsın isteyebilirsin. Fakat o zaman sen de ona Kocalık yapacaksın. Karına ve çocuklarına sahip çıkacaksın. Onlara verdığin 0,05 TL’nin hesabını yapmayacaksın. Karın senin Paranı istediği gibi harcar sen ona benim paramı bu kadar harcayamazsın çalışan sen misin benim kadar yoruluyor musun diye hesap soramazsın. Ben şahsen evliliğimde kocama karılık Yaparım fakat eğer ki ben de çalışıyorsam ve eğer kocam da çalışıyorsa o zaman ev işleri konusunda tabii ki de orada olacağız fakat eğer ben çalışmıyorsam kocam çalışıyorsa o zaman tabii ki de ev işlerini ben yaparım çocuklara da ben bakarım ama kocamın parasını da istediğim gibi harcarım. Günümüzde erkekler hem kadın çalışmasını hem eve bakmasın hem de kadınlık yapmasını bekliyor.
Cevap sahibi4 ayÜslubuna dikkat et bu birincisi kadın olmak burada başlıyor çocuk bakmakla, ev yemeği yapmakla değil bunu unutma. Feminenlik ne araştır.
Ayriyeten feminen tarafın yok seni tanımıyorum söylemlerinden çok belli.
Yapamazsın, soramazsın edemezsin hep bir emir gibi var hesap sorar gibi konuşuyorsun babanı annen ezdiyse bu benim suçum değil bana bu şekilde konuşamazsın şu konuşmayı karşımda yapsan tebessüm eder arkamı döner giderim kaale almam seni
Empati kurma diye bir şey yok kocamın parasını istediğim gibi harcarım diyorsun harcayamazsın işte bunu diyorsan feminen tarafın pasif geliştirmemişsin demektir.
Genelleme yapmaktan kaçının gerçekten kalbinde adalet duygusu olan erkekler karısı çalışmasa bile ev işlerine yardım eder kadın kadar her şeyi yapmasada yapar ben öyleyim bu benim adam olmamdan kaynaklanıyor karım çalışsada aynı şekilde olurdu genel işleri o yapar ama çoğu şeyi yine birlikte yaparız herkes yetkinliğine göre işi yapar.
Sizin gibi kadınlar yüzünden ben evlenmeyi düşünmüyorum.
Bana gelip bir kadın böyle konuşamaz flört ediyorum bu tavrı farkettiğim anda direkt ben senle anlaşamam deyip yol veriyorum.
Çünkü Türkiye`de kadın kalmadı çok ama çok az
Kadın olanlarda namusunu koruyamamış oluyor çok kısır döngü
Hem güzel, namuslu, güzel ahlaklı ve kadınlığın ne olduğunu bilen bir kadın yok denecek kadar az
Kadın olmak külfetli geliyor ama biz erkekten adamlığa evriliyoruz siz çaba harcamayacaksanız neden sizi tercih edelim güzelliğin ve namusun sence benim için tek başına önemli mi emin ol bir anlam ifade etmiyor.
Güzelliğin ve namusun tamamen cinsel dünyama ve egoma hitap ediyor onları tatmin ediyor.
Ama güzel ahlakın ve kadınlık rolünü bilmen benim duygularımı tatmin eder.
Bunu kadınlar anlamıyor anlamasınlarda illa türk kadınlarıyla evleneceğiz diye bir kaide yok herkes hak ettiğini alır.- 4 ay
Asıl ben sizin dediklerinize güldüm beyefendi. Siz ücretsiz hizmetçi arıyorsunuz gayette. Eğersiz geleneksel eş arıyorsanız geleneksel adam olucaksınız. Karınız evden sorumluysa sizde geçimden sorumlu olmalısınız. Tabiki ben çalışmıyorsam kocam çalışıyorsa evden sorumlu olurum. Eğer ikimiz çalışıyorsak iş konusunda bölüşürüz. Kocama karılık yapmaktanda çekinmem. Kocamında bana kocalık yapmasını beklerim.
Cevap sahibi4 aySana kitap okumayı öneriyorum okuma algılamada problemin var belliki son yorumuna baktığımda bunu anlıyorum.
Ben zaten neyin nasıl olması gerektiğini çok iyi biliyorum merak etme
Feministlik sayesinde kadın egemen ilişki modelleri türedi cinsel iç güdülerim olmasa veya müslüman olmasam yemin ederimki evlenmem ayrı eve çıkar kadınlarla takılır tek başıma yaşarım evime bile almam.
Çünkü şu yüzyılın kadınlarıyla bir arada yaşanmaz karşındaki kadın değil sanki canavar ben böyle yaparsam sen böyle yapacaksın diyor.
Her şeyi koşula göre yapıyorsunuz ne zayıf bir mentalite
Ben adamlık bu diye bunu benimsiyorum kadınlara yaranmak bana verirler diye değil olması gereken bu.
Ama kadınlar işte bunu yapamıyor ama sorun yok olmayın dediğim gibi ne kadar adamsan o kadar kadınsı birini çekersin.
Maskülen tarafını geliştirmiş feminenlikten yoksun ve kadın rollerini benimsememiş bir benliğin olduğu sürece evliliğin veya ilişkilerin şöyle olacak ilk başta güzel sonradan diyeceksinki bu ne sıkıcı arzu duymayacaksın saygı duymayacaksın bu işler böyle
- 4 ay
Emin ol senin beni nasıl gördüğün umurumda değil. İlişkimde iki tarafta sorumluluklarını biliyor sevgilim bana erkekliğini ben de ona kadınlığımı gösteriyorum. Aslada bir yarış halinde değiliz. Ayrıca koşula göre yapıyorsunuz derken? Mantıkken bir kadın evdeyse erkeğin para getirmesi gerekiyor ya hani? Havadan gelmiyor ya para? Ayrıca koşula göre evlenen sizsiniz beyefendi kadın bana kadınlık yapacak ama paramı harcamayacak diyende sizsiniz. Saldırgan tarafınıza anlam verememekle birlikte, umarım denginiz bir kadın bulursunuz.
Cevap sahibi4 ayBenim yazılarımı iyi oku sosyal medyada kaydırma yapmaktan algın körelmiş.
Ben zaten adaletli düşünüyorum sadece şunu diyorum ben evi bakıyorsam bütçeyi ona göre düşünerek harcayacak kafasına göre harcamayacak.
Bunu yapan kadınlar başta ailemde görüyorum annem aynı senin kafada babamın sözünü saymayan bir narsistin teki istediği gibi parayı harcıyor babamla zıtlaşıyorlar babam düzgünce açıklıyor anlamıyor.
Sonra babamı cimrilikle pintilikle suçluyor halbuki o empati kurmayı bilmiyor bütçene göre yaşarsın.
Bir şeyleri yaparsın ama kontrollü 10.000 kazanıyorsun diye 10.000`lik yaşamazsın he ben böyle yaşarım diyorsan kendin gibi öz disipline sahip olmayan savruk bir insanla evleneceksin.
Babamla bugün muhabbet ettik bana anlattı bende dedim baba iki zıt karakter evlenmişsiniz hepsi bu dedim annem değişmiyor değişemezde sende çok kararlı bir insansın değişmiyorsun bu evliliğin tek çözümü ayrılmak dedim. Çünkü huzur yok.
Annemde Allah rahmet eylesin ama sıkıntılı bir babası varmış yine anne baba kavgalı bir aileden gelme böyle kadınların hepsi narsistik karaktere sahip oluyor acı ama gerçek kız kardeşlerimde bu ailede büyüdü diye öyle oldu.
Ben son derece dengeli biriyim mantık odaklıyım maskülen tarafımda güçlü feminen tarafımda anlaşamayacağım bir kadın olacağını düşünmüyorum şu zamana kadar herkesle anlaştım.
Yazdıklarımı tekrar sindirerek oku bir yerleri kaçırıyorsun yoksa büyük oranda aynı fikirdeyiz.- 4 ay
Eğer bir erkek çalışıyorsa ve belli bir bütçesi varsa bunu hesaplayacak olan erkek. ev giderleri , kira vb. Bunun dışında artan para varsa bunu da kendinden önce evdeki hanımı şımartmak için kullanmalı. Dişi enerji alma enerjisidir. Eril enerji ise verme. Ben erkek 10 kazanıyorsa kadın 15 harcasın demiyorum. Dediklerimi sen yanlış anladın galiba. Eğer erkek 10 kazanıyorsa 6 sı evin ihtiyaçlarına gidiyorsa onu ev için ayıracak sonrasına gel hayatım seni alışverişe götüreyim diyip 4 ünü karısına harcayacak. Bahsettiğim şey bu. Sen hep aşırı düşünüyorsun. Ayrıca ben erkeğimin sözünü dinlemesini de bilirim yeri gelir erkeğimde benim sözümü dinler. Tabiki ben ona sözümü emir ifadeleriyle değil tatlı tatlı konularak veya cilvemle dinletirim ya da kırıldığım nokta varsa ona anlatırım. Fakat ben son sözü erkeğimin demesinden rahatsız olmam. Zaten hayatımdaki erkekte son sözünü söylerken beni de düşünüp söyler. Ama yarın birgün partnerimin sıkışık olduğu zaman olur o zaman da yanında olurum harcama yapmam tabikide.
Cevap sahibi4 ayAğzından çıkan sözlerle davranışların paralelse ne ala ama bu bana yazdığın manipülatif bir yazıysa yazık
Ki ben manipülatif biri olduğunu düşünüyorum tatlı tatlı diyen kadın az önce bana patron kesildi gördük : )
Ben bir kadına bana duyduğu sevgi kadar yatırım yaparım tabi şu an içimi sana açıyorum çünkü seni kazanma amacım yok rahatça duygularımı ifade edebilirim.
Ama bir kadına bu iç dinamiğimi açmam sadece görür ve eleğimden geçirir yoluma devam ederim.
Sizede mutluluktan önce huzurlu olmayı dilerim sonra mutluluk gelir zaten.
Huzur insanların uyumundan doğar- 4 ay
Bakın beyefendi sizin bana karşı olan kaba söylemlerinize rağmen sizinle saygılı bir biçimde konuşuyorum. Sizi ikna etme gibi bir gayemde yok açıkçası. Size karşı olan sert konuşmam hayatımdaki erkek için geçerli değil elbette. Siz benim için hiçbir şeysiniz kendinizi hayatımda olan bir insanla kıyaslayıp bence manipülatif tavır demenizde komik açıkçası. Sizi manipüle etmek bana ne kazandırır? İstediğiniz gibi benim hakkımda önyargıya sahip olabilirsiniz. Ben tüm erkeklerin sözünü dinlerim hepsine tatlış tatlış yazışırımda demedim:) Dilekleriniz için teşekkür ederim çok şükür ilişkimiz saygıya huzura mutluluğa dayalı bir ilişki.
Cevap sahibi4 ayHer tavrın manipülatif gerçeği çarpıtmaya çalışıyor. Kendini gör diye diyorum göremezsinde neyse
1-) Kaba olmanıza rağmen saygılı bir biçimde konuşuyorum (Herhangi bir kabalık yok gerçeği çarpıtma gashlighting denemesi)
2-) Siz benim hiçbir şeysiniz (Değersizleştirme)
3-) Ben tüm erkeklerin sözünü dinlerim hepsine tatlış tatlış yazışırımda demedim : ) (Böyle demişim gibi bir algı yaratmak yani gerçeği çarpıtmaya çalışmak gülücük de alay etmek)
Yazdığım yazıları okumayıp bana saldırgan tavrından saygın belli oluyor.
Kendi etki alanına alabildiğin zayıf insanlara bunları yap ben çoğu şeyi görüyorum.
Ben düzgün bir şekilde kendimi ifade ettim diye kibarlaşmaya başladın bana göre şekil alıyorsun farkettiysen
- 4 ay
1) benim feminenliğimi sorgulayıp benim hakkımda hüküm vermezsin ayriyetten algın körelmiş, sen söyle bir insansın sen böyle bir insansın tarzında saldırgan yaklaşamazsın yazdıklarını tekrar oku gayet kaba bir yazım tarzın var.
2) sizi neden değersizleştireyim sizin için ben hiçbir şey olduğum gibi sizde benim gibi hiçbir şeysiniz.
3) sizin dediğiniz şey ; tatlı tatlı diyen kız az önce bana patron kesildi.
Şimdi bunlar ne demek? Özellikle 3. sünde dediğiniz şey sanki ben tüm erkeklere sanki tatlı tatlı yazıyormuşum gibi söylemişim gibi yorum yapıyorsunuz hayır ben bunu erkek arkadaşıma karşı sergilediğimi belirmişim zaten. Konuyu başka yere , çeken sensin. Size karşı “maskülen” bir tutum sergilediysem bu ilişkimde olan bir tutum değildir sana karşı olan bir tutumdur tatlım rahat ol😘 görüşleriminde arkasındayım. Anneden dolayı beslemiş olduğun kadın nefretini üzerime atmaya çalışıyorsun. Gerçekten cahil ne anlar hoş laftan. Manipüle işini asıl senden öğrenmek gerekiyor (:
Cevap sahibi4 ayHerkes kendini çok iyi biliyor merak etme
Birde sulanma erkek arkadaşına saygın olsun
Yapay Zeka Cevapladı
Toplumda erkeklerin bir kısmı feminizmi “erkek düşmanlığı” sanıyor çünkü yıllarca duydukları kalıp bu oldu 🤷♀️ Feministler güç kazandıkça bazı erkekler haklarının elinden gideceğini düşünüyor ve tehdit hissediyor. Empati kurmak zor geliyor. Oysa eşitlik herkesi özgürleştiriyor 💜 Senin bakışın çok sağlıklı sakın geri adım atma ✊✨
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
8Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u 4 aytoplum cahil
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 435 cevap paylaştı. Ülkede feminizm'in ne olduğunu bilmeyen kadınlarımız var onlar kadın erkek eşitliği olduğunu bilmiyor kadın üstünlüğü sanıyorlar bundan dolayıda erkekler bu duruma sıcak bakmıyor bu feminazi dediğimiz ablalarımız yüzünden yani
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayYanlış bilinen gerçeklerden.
Eşitliği ve gerekli durumlarda kadınlara pozitif ayrımcılığı destekliyorum. 🤞
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayKesinlikle karşı değilim kadınlara da askerlik zorunlu olsun, kadınlar da nafaka versin, kadınlarda mehir versin, kadınlar da başlık parası, süt parası versin, her alanda hem anlamda eşitlik adalet olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayBu işin sonu erkeklerde çocuk doğursuna kadar gider eşitlikte bir yere kadar ama bu işin b. o. k. u çıktı.
16 Yorumla- 4 ay
Feministlik erkeği kadın , kadını erkek yapalım demek değil. Kadını erkekten üstün görelim erkekler yok olsun demekte değil. Feministlik sırf kadın olduğum için toplumda ezilmemek, erkeğin hakları kadar kadınlarında haklarının olduğu ve kadınların sadece ‘annelikten’ ibaret olmadığını savunur
Cevap sahibi4 aySonuna kadar haklısın sana katılıyorum ama kadınlar annelikten uzaklaşıyor artık tabi bunun feminislik dışında bir çok sebebi var maddi manevi sence bunun sonu nereye gider
Cevap sahibi4 ayİşte sorun burada kadın erkekleşiyor kadın kadınlığını bildiği yaptığı sürece benim için her şey okey
- 4 ay
Kadının erkekleşmesini savunmuyorum aslında. Ne kadın erkekleşmeli nede erkek kadınlaşmalı. İki cinsiyette farklıdır. Bu farklılıklarda kutsaldır. Kadın kadınlığını erkekte erkekliğini bilmeli. İki tarafta görevlerini bildikten sonra ve karşı tarafa saygı duyduktan sonra bence bir çok ilişki problemi ortadan kalkar
Cevap sahibi4 ayAynen öyle bu arada Diğer Yorumlarını okudum sevgilin çok sanşlı biri umarım bende senin sevgilin kadar şanslı olurum bir gün
- Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
4 ayÖzdemir Asaf vermiş cevabını:
Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim, İncinirsin.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayAtaerkil zihniyetle büyüdükleri için adalet istemiyorlar üstünlük istiyorlar
00 Yorumla
4 ayGerçek feministlik öyle, ama şu anki insanların yaptığı sahte feministlik
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,6b cevap paylaştı.
4 ayTürkiye'de feministler erkek düşmanı ama.
01 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Toplumda neden erkeklerin çoğu feminizme ve sosyal cinsiyet eşitliğine karşı çıkıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım