Bazı insanlardan bahsediyorum genelden değil. Kadın ve erkeğin asla eşit olmayacağını her zaman erkeğin/kadının üstün olduğunu söylüyorlar. Bana kalırsa fiziksel güç dışında kadın erkek eşittir. Neden bazı insanlar eşit olmak istemiyorlar?
Toplumsal ve sosyal eşitlik bana göre önemlidir. Fiziksel gücün de toplumla sosyal hayatla alakası olmadığına göre fiziksel güç dışında kadın erkek eşittir.
Yoo.. İstanbul sözleşmesinde kadının beyanı esastır der. Hatta sokakta yüz vermeyen erkeği bana sarkıntılık etti diye polise ifade vereni biliyorum. Çocuk kadının ifadesi geri alınmadı diye nezarette kaldı. Garibim ya..
Ankara emniyetinde bir yazı var, çok severim. İnsanın polisi kendi vicdanı diye. İnsanlar vicdanını temizlemediği sürece adalet kimin elinde ise ona çalışır.
Eşitliği çok yanlış anlamışsın bence. Birinin senden daha başarılı olduğu halde seninle aynı maaşı alması değil birinin seninle eşit derecede başarılı olduğu takdirde sırf cinsiyeti yüzünden senden daha az maaş almamasıdır bahsettiğim eşitlik.
Aileni yunanlar öldürmüş olabilir ve bu yüzden yunanlardan nefret edersin ve yunan işçi almak istemezsin. Bu seni ırkçı yapmaz. Bu eşitsizliktir ama kendine göre haklı sebeplerin vardır. Kendi ırkını da sevmeyebilirsin. Benim anne tarafım rus ama ruslardan nefret ederim. Bunun gibi yani
En İyi Cevaplar