Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao
Kadın ve erkek fiziken ve psikolojikmen hiç bir zaman eşit değildir.
Ancak hukuken kadın ve erkeğin eşit olması istenir. Feminizm adı altında haklı olarak.
60lı yıllara kadar genelde kadınlar 2. ci sınıf insan olarak görülüyordu. Feminizm buna bas kaldırış ve hukuken hak eşitliğini savunur.
Benim bu konuda fikrim fıtraten+hukuken hak eşitliği. Her eşitlik adalet değildir zira. Mesela doğum yapan bir kadına doğum izni verilmeli fıtraten buna ihtiyacı var.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılElbette vücut yapısı olmasa da hak olarak kadın erkek birbirine eşittir. Bunun aksi de iddia edilemez. İnsanların hak konusuna odaklanmayıp fiziksel konularda eşitlik aramasını da anlayamıyorum.
İlle bir sapla samanı birbirine karıştırma durumu var. Bence önce bunun güzellikle izah edilmesi gerekiyor. Yanlış anlaşılma buradan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. İzah eksikliği var.
Keyifli günler ve iyi paylaşımlar 🍀
00 Yorumla
+1 yılFiziksel olarak eşit değiller biz başka konuda daha iyiyiz onlar başka konuda, erkek rol’u farklı kadın rol’u farklı fakat aynı iş’i yapıp farklı maaş alınmasına karşıyım bazı ülkelerde cinsiyet’e göre maaş veriliyor nekadar aynı eğitimi alsanda.
00 Yorumla
+1 yılEşitliği savunurum ama adalet adı altında yapılan eşitsizliği değil kanunlar medya yöneticiler hak diye diye erkeklere ciddi haksızlık yapmaya başladılar nerede eşitlik neden erkek aldatılsa bile boşanırken aldatan kadına süresiz nafaka ödüyor neden erkek gvt yerine konuluyor saysay bitmez yapılan eşitsizlikler
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
+1 yılŞartlar eşitlenmeli. Kadın geç saatte çıkınca cins cins bakan erkeklere mesela onlar geç saatte çıkınca biz de öyle bakalım. ya da onlar da çıkmasın. ya da hep beraber güzel güzel geçinelim
00 Yorumla
+1 yılFarklı cinsiyetten insanlardır. Fiziksel yapılar haricinde eşit ve adaletli olmalıdırlar.
00 Yorumla
+1 yılhak ve özgürlükler konusunda tabiki eşit olmalıdır.
00 Yorumla
+1 yılKanunlar önünde evet ama yaradılış olarak hayır. Çünkü fıtratlar farklı !
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYok sanmam. Kadın kat kat üstün yaratılmıştır.
00 Yorumla
+1 yılHak ve hürriyetler konusunda evet
00 Yorumla
+1 yılkadın erkek eşitliği hakkında her şey
00 Yorumla
+1 yılSonuna kadar evet
00 Yorumla
+1 yılEvet savunurum.
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026