kadınlar bunun onda birine değil olmayan şeylerden cinsiyetçilik algısı yaratırken bizim bu aymazlığımız başımıza iş açmayacak mı sizce?
(Konu amacı parti yergisi veya siyasetçi eleştirisi değildir; bu tür şeyler hemen her belediyede olabiliyor)

noperva75 sadece erkeklerden cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Normalde ideolojik yaklaşımımla kadın erkeğin biyolojik farklar dışında tamamen eşit olduğunu söylerim... Fakat ülkemizde kadın yıllarca bir buzağı kadar değer görmediği ve büyük kısmında yine bu ülkenin çocuk yaşta alınıp satıldığı sürece... Bu gibi misilleme pozitif ayrımcılıklara desteğim var...
Tam olarak denemez... Fakat eşitliği kafasına vura vura bu topluma kabul ettirene kadar yapılabilir
Fransız devrimcilerin tamamını onaylayan biri değilim... Her yapılan doğru demiyorum.. Fakat o durumda Osmanlı daki kardeş katli ile paralel.. Çokta yanlış değil
Öldürdüğü çocukta o amaçla... Kraliyeti fesh edersen Kraliyet soyunu kurutursun
kurumadı ama... o çocuk kafeste can çekişirken fransa kralı olarak sayıldı... amcası da sonra tahta geçti; kardeşinin idamına oy veren kim varsa sürgüne gönderdi... dahası fransa ile türkiyeyi kıyaslama. Fransa'da soylu aile 1 değil di ki? Kralın soyunu kurutsan başka hanedan gelir. osmanlı öyle değil. tek hanedan ailesi var o da osmanoğullları...
dahası osmanlıda kardeş katli zannettiğinden çok daha kısa sürmüştür
Hayır... Kısa sürmesi değil ama aralıkları olmuştur... Ki ben buna yanlış bakmıyorum... Bolşevik te çarlığı yok etmiştir... Burada mesele intikam değildir... Sorudakine gelincw buda intikam değil... İnsanlar öğrenene kabul edene kadar... Kadınlar insan kabul edilene kadar gayet doğal böyle pozitif ayrımcılıklar... Git bak oranlara kaç kadın kaç erkek çalışma hayatında oranlı... Aynı işi yapan kadın-erkek gelir oranına bak...
Dm atmak istedim xper atmamış 😄😄
bu ülkede zaman zaman pek çok grup haksızlığa uğradı... gayrimüslim azınlıklar, kürtler, aleviler, seküler yaşamayan müslümanlar... Bunlara ayrımcılığn kalktığını göstermek üzere bir üniversite "kız öğrencilerimizinn %95'i baş örtülü" diye afiş assa, sonra baş örtülü bir öğrenci de "başı açık kızlar da üniversite okuyabilir, bir sakıncası yok" diye sırıtarak poz verse ve okul da bunu reklamı yapsa ona da destek verecek misiniz?
Kürtler ve alevilerle ilgili olabilecek benzer şeylere muhtemelen destek vereceksinidir diye düşünüyorum; o yüzden detaylandırdığım örneği baş örtülü kızlardan vereyim dedim
Yani evet... Başörtüsü var diye bu ülkede özel sektör de bile işe alınmayan veya yıllarca okula gidemeyen oldu.. Daha ben lise de iken biyoloji hocam ki kendisi çok donanımlı kadındı.. Okul çıkışı takardı başörtüsünü tamam ben inançsızım ama o kadın için onu takmak önemli inancının gereği... Laiklik inanç özgürlüğüdür.. Laiklik dinsizlik değildir... Devletin dine karışmamasıdır temelde.. Mesela gdip cami inşaa edersen Hristiyan azınlık ta Kilise ister... Bak çarşaf mesela çeşitli yerlerde yasak olabilir.. Askeri bölge vb gibi güvenlik zafiyeti olmasın diye... Ama başörtü yasaklanamaz... Yahudi ortodokslardada vardır aynı tesettür o başörtü yasaklayanlar ne hikmetse yahudi ortodoksa tapmıştır.. İki yüzlülük sevmem sağcı solcu olsun..
yıllarca bu böyle yapıldı diye başı açıklara bugün ayrımcılık yapılsa haklı bir davranış nasıl olmazsa, eskiden kadınlara bazı haklar verilmiyordu diye bugün de bazı sorunlar var diye bu sorumdaki gibi afişlere destek vermeniz doğru olmaz...
laiklik iyi bir şeydir ama laikliği sen ikide bir zikrettiğin zaman bir ilke gibi ortaya koyduğun zaman şeriattan farksız hale gelir... bunu da size detaylı larak anlatacağım... Ancak "Mesela gdip cami inşaa edersen Hristiyan azınlık ta Kilise ister." demişsiniz... haklısınız ama ne ilginçtir ki herkesin kendi camisini kilisesini kendisinin yaptığı, devlet kasasından para alamdığı osmanlı devleti şeriat, ama bu tür dini kurumların finansmanı için kurulan vakıfların mallarına el koyup sonra diyanet işleri diye devlet kurumu kuran da laik cumhuriyet... tabi laik cumhuriyetimiz müslüman vakıfların yanı sıra hristiyan vakıflarının da mallarına el koydu ama diyaneti sadece müslümanlara hizmet verdi... bu konuyu da laikliğe nasıl getirdin? vallahi bravo
Murat hocanın kitaplarını okumuş her birey bilir ki Osmanlı da şeriat anlayışı sadece Sultan ın halifeliğinden ibarettir.. Özellikle 2. murad dönemi Türkçeye mercimek Ahmet tarafından çevrilen kabusnameyi okumak gerekir... Eser Osmanlı döneminde yazılmamış olsada pek ala o dönemide anlatır
Çok haklısın kardeşim cidden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?